8.9.2013

Meidän POMPdeLUXit

Hih, ehdimpäs napsia muutaman kuvan remontin keskellä-
ja neidit armollisesti suostuivat malleiksi.



Pääsin ensimmäisten asiakkaiden joukossa ihastelemaan POMPdeLUXin AW13 mallistoa heti kauden avajaispäivänä. Edellisessä postauksessa ollut pipo-kaulaliinasetti valikoitui suosikiksi jo ensimmäisistä mainoskuvista. Lisäksi tykästyin tilaamiini mekkoihin.


Neulemekot ovat meillä talvella todella paljon käytössä. Ei nyt ihan päivittäin mutta useamman kerran viikossa. Niitä siis uskallan ostaa ja tiedän, etteivät ne loju kaapissa. Nämä Amsterdam-mekot siis valikoituivat meille. Pohdimme tyttöjen kanssa väriä ja kuten kirjoitin aiemminkin, Ida valitsi ensimmäiseksi harmaan. Ja se onkin ihan superkunis vaalea harmaa. Meillä vain 80% neulemekoista on harmaita, joten ehdotin, jos kokeiltaisiin sinistä ja se olikin tosi positiivinen yllätys - sopii mielestäni molemmille tytöille. Mekko on mielestäni kivan mallinen, sopivan lyhyt mittainen, kaula-aukko on sopiva, helma kaunis ja ihanina yksityiskohtina helman rusetti sekä selässä oleva napitus. Nyt vain on sormet ja varpaat ristissä, että materiaali on hyvää ja kestää käyttöä - yleensä näin on PdL:n neulemekoissa ollut.

Olen kahdeksassa vuodessa myös oppinut sen, että jos sopivia asusteita tai sukkahousuja on tarjolla, ne p i t ä ä ostaa ja ne pitää ostaa h e t i. Liian usein olen tuskaillut sopivien sukkahousujen, leggareiden tai huivien puutetta. Tähän mekkoon valikoitui tuplapakkaus Hayward-sukkiksia. Mietin tähän myös curryn värisiä Lowel-sukkiksia, jotka olisivat menneet myös shortsien kaverina. Kantapäättömät sukkikset eivät kuitenkaan saa tytöiltä kannatusta, joten pitäydyimme tässä tutussa ja turvallisessa :). Tuo curry on kyllä niin herkullinen syksyn väri, että saatan joutua täydentämään tilaustani jossain vaiheessa...

Ellenillä sekä mekko että sukkikset ovat kokoa 110/116 ja Idalla 134/140. Pituudella mekot eivät ole pilattuja, hihoissa sen sijaan mittaa on riittämiin. Malli on mielestäni normaali, ei mitenkään erityisen kapea, mutta istuu kauniisti. Sukkiksissa riittää pituutta, mutta ei makkaroiksi asti, nekin neideille siis ihan passelit. Saman kokoluokan vaatteet ovat muutenkin käytössä.




Ellen nyrppyilee alakuvassa, koska mallinaolo hänen osaltaan riitti. Neidin vaatekaappi tursuilee ja usein kirpparikierroksellakin tarttuu vielä mukaan tuon kokoisia vaatteita. Ida sen sijaan on neuleita vailla ja lisäksi paketissa oli hänelle Glasgow-shortsit, joihin kutsuilla tykästyimme. Hamburg-neule oli neidin oma valinta. Tämä samoin kuin Abercrombien neule eivät olisi olleet omia valintojani, mutta Hamburg-neule on tosi hauska ja rento. Siinä on myös napit selässä, samoin kuin tuossa neulemekossa. En ole tarkemmin seurannut, onko joku tämän syksyn trendi... Väreistä olisin valinnut vaaleanpunaisen, mutta harmaa oli kuulemma parempi. Ja siihen sitten ehkä sitä currya..;)? Harmaita asusteita löytyy ja harmaatahan oli myös viime syksyn mallistossa, josta meillä on jäljellä vielä mm. toppaliivi. 


POMPdeLUXin sivuilla on shortsien kohdalla maininta siitä, että ovat pientä kokoa. Onneksi näin tämän vasta, kun olin jo tilauksen tehnyt. Idalla koko 134/140 ja vyötäröä on kursittu reilusti kasaan. Samoin lahkeissa on leveyssuunnassa reilusti tilaa. Ehkä niukkuus siis tulee pituusmitasa, joka on mielestäni oikien hyvä. Neule on niinikään samaa kokoa. Standardilapsi.



Syksy ja talvi saavat tulla, olemme ainakin pipoin ja huivein varustautuneet :)
Meidän isopäisillä lapsilla pipokoot 54 ja 56 - kokoeroa näissä ei hirmuisesti ole.





Ihanaa uutta viikkoa,
 nautitaan kirpeistä aamuista ja
 lämpimistä iltapäivistä vielä hetken!

22 kommenttia:

  1. Oi miten ihania sovituskuvia! En ole vielä saanut omaa pakettiani, mutta samoja juttuja on meille tulossa. Amsterdam mekkoon ihastuin heti ja se on meille tulossa juuri sinisenä ja tietenkin joka asuun sopivia sukkiksia ja asusteita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän paketti on niin iso, että sillä kestää siksi kauemmin ;)

      Poista
  2. Tosi kivoja ja kauniita kuvia! Saiko Emil mitään? Tänään olisi ollut kutsut, mutten valittettavasti päässyt, kun ei oltu kotona.

    Nuo vetoketjut ja napit ovat olleet monella merkillä aikuisten mallistoissa jo pari vuotta sitten, näköjään levinneet nyt myös lapsille. Mun mielestä ihan hauskaa. Tuo Idan alin asu kelpaisi mullekin (yksivärisillä sukkiksilla);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Emil sai vain pipon - viime talven mallistosta aika moni juttu menee vielä (tai niin mä luulen..:). Jos pääsen vielä kutsuille, niin sitten on Emilin vuoro :).
      Mulle ei sovi yhtään tuollaiset leveät yläosat ja siksi en osaa niitä Idallekaan ostaa, onneksi neiti osaa itse valita!

      Poista
  3. Kaunista. Olis kiva päästä kutsuille. Ei ole tuttu tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edustajat järjestävät myös avoimia ovia, jos kutsut eivät osu kohdalle. Kannattaa katsastaa PompdeLuxin sivut.

      Poista
  4. Ihanat mallineidit!

    Minä tilasin tänään kutsuilla nuo samat shortsit, yhdet housut, pari yläosaa ja pyjaman. Eli löytyi taas tästäkin mallistosta kivoja, kuten aina. :-D

    Varsinkin siitä pitkähihaisesta epäilen, että joudumme odottelemaan N:n kasvamista, sen verran reilulta vaikutti. Hankalia ne kahden koon yläosat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi shortsit on kyllä kivat, tykkään materiaalista! Minkä koon otit Nellille? Samaa mieltä, tuplakoot usein hankalia. Mutta tosiaan, kyllähän ne lapset kasvavat! Ja ne yöpuvut on muuten olleet tosi ihania ja kestäneet hyvin pesua.

      Poista
    2. Pähkäilin sen 110/116 ja 122/128 kanssa ja päädyin sitten suurempiin, vaikka neiti aika luikku onkin. (osasto Pompin vaatteita menee vielä 116cm). Onhan vyötärössä toki se kiristyskuminauha, mutta ei kiva jos shortsit ovat liian leveät lanteilta. Noh, onhan ne ainakin joskus sopivat. :)

      Poista
    3. Nää shortsit onneksi lasketuu kauniisti, joten toivotaan, että pääsette käyttämään niitä jo tänä talvena ja syksynä.

      Poista
  5. Meille kotiutui myös nuo ihanat Pomp de luxin mekot. Meillä kun on 3 tyttöä niin kaikki värit pääsivät meidän tilaukseen, jokaiselle eri värinen ja asuihin passelit sukkikset.

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia. Meille kotoutumista monta samaa tuotetta. Meillä 8v ei suostu pitämään mekkoja, vain juhlissa. Niin harmittaa, olisi ihana kun siskot voisivat samistella. Kun ehdit niin postaileppa teidän tulevaa talvea. Olisi ihana saada vinkkejä talvivaatesavottaan. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä pukeutuminen on tosi kausiluonteista. Idalle kelpaa helpommin kaikki, Ellen on valikoivampi. Mutta mekot kyllä usein kelpaavat.

      Ja kääk, juuri totesin ystävälleni puhelimessa, että talvi tulee yllättämään meidät t ä y s i n. Homma on ihan levällään. Kerron kun on jotain kerrottavaa :)!

      Poista
  7. tuo "valikoitui" tai meille kotiutui sanat on muuten ihan ihan kamalia mitä viljellään lähes jokaisessa blogissa ja mikäs siinä jos rahaa on käyttää tonneja vuodessa ns. merkkikamaan vaan muka sen merkin/laadun vuoksi, vaikka oikeasti yhtä laadukkaita/kauniita saa ihan puolta halvemmalla, tosin statusta ei

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, taitavat olla paljon käytettyjä sanoja. En tiedä onko parempi sanoa "meille valittiin" / "ostin" / "hankimme"... Toivottavasti löydät mieluisia blogeja joissa ei noita sanoja käytetä.

      Meillä kierrätetään paljon ja nämäkin vaatteet rahoittuvat kirppisrahoilla. Ylimääräisiä tonneja ei lastenvaatteisiin liikene, vaikka niihin rahaa kuluukin. Laadukkailla ja kauniilla vaatteilla on myös usein hyvä jälleenmyyntiarvo. Ja onneksi kauniita vaatteita on monessa hintaluokassa.

      Poista
    2. Pompin vaatteethan maksavat yhtä paljon kuin esim. Lindexin ja KappAhlin vaatteet. Paljon tätä edullisemmalla hinnalla ei Suomesta lastenvaatteita löydy (siis uutena.)

      Poista
  8. Ihanat mekot. Meille pitää tilata samanlainen. :)
    Meillekin tuli eka tilaus jossa oli paitoja ensi hätään ja jumpsuit.
    Minkälaista kokoa pipot on? Mietin onkohan liian iso meidän pienipäiselle 8v tytölle, py vain 50cm. Pienin koko näkyy olevan 52cm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta nuo pipot ovat sellaisia, että mikä koko tahansa menee minkä kokoiseen päähän tahansa. Uskon siis, että pienin koko ainakin on teille sopiva!

      Poista
  9. Näyttääkö vaan, vai onko todella noi siniset mekot eri sävyisiä keskenään? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Ida sanoi ihan samaa kun kaivoi omaansa paketista! Oli sitä mieltä, että hänen on vaaleampi ja kuvissa tosiaan näyttää, että Idan mekosta "puuttuisi väriä". Värieroa saattaa olla hiukan, mutta en jaksanut kaivaa kunnon salamavaloja esille, joten valaistus on tosi huono ja luonnossa väriero on aika olematon - sellaista normaalia vaihtelua mitä nyt kangaspakkojen välillä saattaa olla.

      Poista
  10. Ihanat nuo pompin mekot. Todella kauniit. Hullaannuin täysin kevään mallistoon ja nyt en itseasiassa ole edes kunnolla katsonut miltä syksyn mallisto oikeasti näyttää. Kauniilta ilmeisesti sovituskuvista päätellen. :)

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)