26.7.2011

Lukutoukka


Meille on muuttanut pieni lukutoukka.

Käytiin eilen pitkästä aikaa kirjastossa. 
Siellä voisi käydä usemminkin. 
Se on aina ihan huippua, kun sinne asti pääsee.
 Mä vain olen NIIN huono palauttamaan lainoja - omiakin.
 Saati lasten. Sakkorahoilla ostaisi kirjan jos toisenkin ;).
 Mutta aina se kirjastokäynti palkitsee, siellä on ihana fiilis.
 Varsinkin sadepäivinä.
  

Risto Räppääjä on meillä nyt POP. Varsinkin Ida tykkää ja Emilkin jaksaa kuunnella, Ellen tietysti tekee sitä mitä isommatkin.

Emilin suosikkeja ovat Richard Scarryn kirjat. Hauska, hauska maailma ihana. Suuressa suosiossa Emilin iltasatukirjana on myös Mauri Kunnaksen Hurjan hauska autokirja, jossa Kunnas on muokannut Punahilkan ja muut perinnesadut uuteen uskoon. Näitä on hauska lukea.

Ellen rakastaa tällä hetkellä Sanna- ja Teemukirjoja. Näitähän oli jo meidän lapsuudessa, muistatteko? Hauskaa huomata, että esim. Sanna hammaslääkärissä kirjan uudessa painoksessa ei enää laiteta hammaspaikkaan amalgaamia ;).

Ja se lukutoukka... 
... se hiipii yöpuvussa sohvan kautta aamupalapöytään ja takaisin sohvalle kirja kädessä. Työn alla ensimmäinen "oikea" kirja - RISTO RÄPPÄÄJÄ JA KUULUISA KAMILLA.
Jep, helpommastakin olisi voinut aloittaa.


Mitä teillä tykätään lukea?

Entä jos lapsia on useampi, luetaanko kaikille oma iltasatu?


17 kommenttia:

 1. Olispa meilläkin noin. Ehkä pitää ymmärtää, lu-kin kanssa ei ole helppo lukea. Itse luin pienenä koko Tapiolan kirjaston nuoriso-osaston läpi, nykyisin luen kuin ehdin -eli todella harvoin. Saa nähdä tuleeko likka äitiinsä, tähän asti ainakin kirjat ovat kiinnostaneet melkein synnäriltä asti.
  Silloin kun iltasatu luetaan, luetaan yleenä yksi kirja ja lapset yhdesä päätttävät mikä se on :)

  VastaaPoista
 2. Käykääpä katsomassa Risto Räppääjää vartiovuoren kesäteatterissa. Oli tosi hauska esitys!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana lukutoukka :)

  Itsekin tunnustaudun vastaavaksi, kirjoja menee sen kun kotiin kantaa. Usein ostin, mutta alkaa olla varasto siinä kunnossa, että siirryin taas hetkeksi kirjastoon..

  Iltasatuja meillä kyllä luetaan, usein yhteisesti. Joskus jopa omat, mutta silloin on kyseessä katselukirjan tyyppinen typistetty versio ;)

  Nyt muutamaan kk en ole lukenut lapsille juuri mitään, väsymys on jäätävää ja nukahdan itse kirjan ääreen :D

  VastaaPoista
 4. Mekin kävimme viime viikolla (edellisen kerran joskus talvella) kirjastossa ja taas päätettiin, että pitäisi useamminkin käydä! Muuten kyllä luemme paljon kirjoja, olen ostanut niitä edullisesti esim. Kirjatorilta ja kirppareilta.

  Meilläkin tykätään Risto Räppääjästä, tosin 4-vuotiaalta jää vielä moni juttu ymmärtämättä, mutta ovathan kuvatkin tosi hauskoja. Viimeisin suosikki on kirjastosta lainattu Hate Haisuli-kirja, jonka hillitty pieruhuumori tuntuu yllättäen vetoavan neitiimme :-D

  VastaaPoista
 5. Meiltä löytyy koko Nopolan tuotanto. Luksulle ei ole paljon tarvinnut kirjoja ostaa, siskolla on yhden sivukirjaston verran kirjoja kaapeissaan.

  L tykkää Räppääjistä ja Heinähatuista, mutta arvaat varmaan mitä meillä luetaan iltasaduksi? Ja aamulla Hesarin urheilusivut, äärimmäisen sivistävää itsellenikin:).

  VastaaPoista
 6. Mekin oltiin eilen kirjastossa! Eipäs törmätty :) Mauri Kunnas on aika vahvoilla. Mä tykkään itse lukea niitä ja kyllä lapset tykkää niistä kanssa :D

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihanaa että Ida jo lukee.

  Me luetaan useimmiten omat iltasadut kummallekin. Jamilahkin tykkää tällä hetkellä noista Gunilla Wolden kirjoista (Emma och Totte på svenska).

  Liamille luetaan usein myös suomeksi kun hän on saanut "perintönä" sellaisia.
  Harvoin käydään kirjastossa, pitäisi ehkä mennä sinne joku päivä :) Lapset varmaan tykkäisi.

  VastaaPoista
 8. Anana - mä kyllä ehkä ehtisinkin lukea, ainakin nyt lomalla, mutta tuntuu etten löydä mitään kivaa..:/. Musta tuntuu, että toiset lapset lukee enemmän ja toiset vähemmän - vaikka mitä tekisi. Ja usein kyllä tytöt on niitä himolukijoita.. Ja lu-ki tietty jarruttaa. Mutta lu-ki-ihmisethän on usein tosi lahjakkaita monella muulla alueella!

  Ano, ollut koko kesän projektissa, alkuviikosta sain vihdoin varattua liput. Kiva jos on odotettavissa hyvä esitys:)!

  La Petite Princesse, voisit suositella mulle jotain hyvää ja helppoa hömppää. Vaikka äskön sanoinkin, että ehtsin lukea, niin ne lukuhetket on niin irrallisia ja toisaalta usein myöhään illalla, että mieluummin jotain hömppää:).

  Jassu, jep, kirjasto piristää aina kun sinne asti pääsee. Hmmp - meilläkin varmasti pieruhuumori uppoaisi - ainakin noihi kahteen roisimpaan nuorimmaiseen;).

  Nina, Nopola on kyllä hyvä. Meillä luetaan myös Heinähattua. Ja joo, kun mä olen aamupalapöydässä urkkasivujen kohdalla, niin johan alkaa olkapään takaa kurkottelu ja kysely siitä, mitä tossa lukee ja kuka tossa pelaa..:).

  LL, oltiin Linnankadun kirjastossa - sattuneista syistä;).

  Jessica - toisaalta kivaa, kun Ida osaa lukea, mutta toisaalta.. Esim. Iltasanomien otsikot eivät aina ihan sovi kuusivuotiaalle... Ellen oli muuten päiväkodissa kuunnellut sujuvasti ruotsiksi jotain kirjoja, G oli oikein ihmetellyt, että miten se jaksaa. pitääkö tästä tulkita, että neiti ei ymmärrä suomeksikaan mitään;)?! Jep, menkää kirjastoon:)!!!

  VastaaPoista
 9. Meillä myös räppääjä fani, joka tykkäsi vartiovuoren esityksestä ja saadaan päivittäin pätkiä edelleen vaikka siitä on jo kuukausi :)
  Mutta siis Lotta-kirjat ja muumi-kirjat on suosikit. Scarryä isi jo lukee, mutta neiti ei vielä ehkä tykkää niin paljon. Mutta siis paljon luetaan.

  VastaaPoista
 10. Oi :)) Minkä ikäisiä lapsukaisesi olivatkaan?

  VastaaPoista
 11. Anni, noi Lotat pitääkin ottaa listalle.

  Ja heinis, vielä hetken voi sanoa, että alle eskari-ikäisiä:) 2005, 2006 ja 2008 - mutta siis vain Ida lukee, muut kuuntelevat sujuvasti;).

  VastaaPoista
 12. Ihana blogi, uusi lukija ilmoittautuu! :) Kauniita kuvia. Kirjasto onkin ihana paikka, syksyn tullen sinne on ihana mennä ja hautautua sitten kotiin kirjojen pariin. Odotan innolla sitä aikaa, kun lapset (tai ainakin esikoinen) on pikkuisen vanhempi ja malttaa paremmin keskittyä lukemiseen. Se olisi tosi ihanaa yhdessäoloa! :)

  VastaaPoista
 13. Meillä isommille lapsille luettiin aikoinaan paljon iltasatuina mm. Lasse-kirjoja - tosi hauskoja ja olen niitä yrittänyt Nikellekin lukea, mutta ehkä ne menee paremmin yli 6 vuotiaille.

  Niken suosikkeja on Muumi-kirjat (ne alkuperäiset) ja sitten Astrid Lindgrenin kirjat, tällä hetkellä taas iltasatukirjana Veljeni Leijonamieli.

  Kirjastossa käydään harvakseltaan, vois vaikka käydä joka viikko mutta nyt on käyty 1-2 kertaa kuussa, koska mä olen huono palauttamaan kirjoja. Onneksi mies hoitaa sen homman. Meillä Sofia on edelleen lukutoukka, pienempänä luki kaiken minkä käsiinsä sai. Henkkaa sai kouluaikoina houkutella lukemaan ja hänelle luettiin pidempään iltasatujakin.

  Hienoa kun Ida lukee jo, meillä on innostunut vasta kirjaimista:)

  VastaaPoista
 14. Ihana lukutoukka.

  Meilläkin pyritään lukemaan paljon lapsille, mutta vielä esikoinen ei ole innostunut itse lukemaan, vaikka periaatteessa osaisi. Mutta kun se ei suju niin kosin sujuvasti vielä. Onneksi vielä ei ole kiire osatakaan. 6v kuuntelee mielellään pidempiä juttuja, 3v ei vielä jaksa keskittyä kovin kauaa, jos ei ole kuvia katseltavaksi.

  VastaaPoista
 15. Petra, kiva kun löysit tänne ja jätiti kommentin, tervetuloa ja pahoittelut pitkästä vastausviiveestä.

  Katri, mä muistan Veljeni Leijonamielen omasta lapsuudestani hurjan surullisena, pitäisikin kaivaa se esiin. Siitä se lukuinnostus lähtee - ja Ida on kyllä vähän turhan aikainen...

  PikkuSanna - ei todella ole kiire osata lukea, koulussa ehtii oppia hyvin! Tärkeämpää on mun mielestä toi kuuntelemisen taito.

  VastaaPoista
 16. Suloinen lukutoukka teillä :) Meillekin muutti saman lajin edustaja tässä kesän aikana... Nelli oppi lukemaan kunnolla joskus keväällä, nyt on jo intonaatiotkin kohdallaan.. Peppi puolestaan ehkä osaisi mutta ei viitsi.. ;)

  Osasin jo tyttöjen ollessa ihan pikkuisia kuvitella kuinka juurikin Nellistä tulee lukutoukka.. kuinka tyttö avaa aamuisin kirjan heti silmänsä avattuaan.. kuinka tulee aamupalalle nenä kiinni kirjassa.. ja kuinka lukee illalla nukkumattia odotellessaan. Ja juuri niinhän siinä tuntuu käyneen :)

  Meillä suosikkeja ovat Titania Woodsin keijukirjat (äitikin tykkää!) ja kaikki Tittamari Marttisen kirjat. Myös Mervi Jalon koirasarja tuntuu miellyttävän...

  VastaaPoista
 17. Marja, kiitos kivoista kirjavinkeistä - noi on uusia tuttavuuksia:)

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)