26.12.2010

Villiksiä ja asusteita


Joskus, ennen lapsia olen neulonut satunnaisesti jotain. Sukkia, tumppuja, paitoja. Lasten jälkeen - en mitään. Kyse on tietysti ajan puutteesta, mutta paljolti myös siitä, etten ole löytänyt kivoja malleja. No, sen jälkeen kun olen nähnyt Ananan luomuksia, olisi valhe väittää, ettenkö ole nänhyt kivoja malleja. Ihastuin ensin pipoista, mutta vasta nämä housut nähdessäni oli ihan pakko tehdä jotain.

Anana lupasi avuliaasti blogissaan auttaa, mikäli joku ohjetta kaipailisi. Ja niin hän tekikin, tuntui, että apua sai 24/7 - KIITOS!! Ties kuinka monta kertaa sain kuulla, että ei se ihan oikeasti ole vaikeeta. Jep, ei varmaan. Mutta hei, ihan oikeasti, ei se ole niin vaikeaa, mäkin selvisin:)!


NOVITAN MUSTA ISOVELI
PYÖRÖPUIKOT 4/5
ALKUUN 100 SILMUKKAA
HAARAKIILA ULLAN MUKAAN

Kun Anana ystävällisesti oli metsästänyt meille sydämen ohjetta polviin,
Idan mieli muuttui ja neiti halusikin polviin tähdet. Niidenkin ohje löytyi - kiitos!

Tähdet piti neulomisen jälkeen huovuttaa,
joten oikean koon löytymiseksi
 kolmas kerta toden sanoi.

TÄHDISSÄ NOVITAN HUOPANEN
ALKUPERÄINEN OHJE TÄÄLLÄ
ALKUUN 5 SILMUKKAA, KERROKSIA 11

Suurin tähti on alkuperäisen ohjeen mukaan,
keskimmäisessä on 7 aloitussilmukkaa.



Malli ei ollut erityisen yhteistyökykyisellä tuulella, kun halusin kuvata housuja
eikä muutenkaan housuista yhtään niin innoissaan kuin tekijä:).




***

Juuri ennen joulua toinen (enkä nyt siis tällä TOISELLA tarkoita itseäni..) käsityöihme, UNQ:n Tiina muisti meitä vielä aivan ihanalla pehmeällä postilla. Ellenin joulupaketista löytyi luonnonvalkoinen Dino ja valkoinen Hertta, joista Hertta päätyi Idan käyttöön ainakin toistaiseksi. Neideillä alkaa olla sama hattukoko. Täällä on muuten satanut lunta ihan hirmusti! Ja kuten kuvistaa näkyy, pimeää on...








15 kommenttia:

  1. Upeat on neuleleggarit tähdilläkin! Voi kunpa mäkin joskus pystyisin (kaulaliinakin jäi kesken tässä vähän aikaa sitten) :) Taitava olet.

    Ihanat dino ja hertta myös, meillekin ajattelin ensi talveksi dinoa vaikka, täksi talveksi ostin kruunuhatut.

    VastaaPoista
  2. Hienot leggarit! Mä oon oikeasti tumpelo, en osaa kutoa en ja en valehtele. Joten olen teille taitaville kade:) Vasenkätisenä en ole koskaan oppinut kutomaan, kun ope pakotti yrittämään kutomista oikeankätisesti ja eihän se onnistunut.

    Hienot UNQ:n hatut ja sopivat niin kauniisti haalareiden kanssa.

    Mukavaa Tapaninpäivää!

    VastaaPoista
  3. ihanat neuleleggarit, meillekkin olisi tarvetta. Juuri tänään 3v neiti pukeutui pikkuvelin 80cm villiksiin automatkan ajaksi kun omat oli mystisesti vielä muuton jäljiltä kadoksissa.

    Ja unqin hatut aina yhtä ihania!

    VastaaPoista
  4. Ihanat leggarit! Ja nuo tähdet kyllä kruunaa pöksyt! Ihana blogi, olen ensivisiitillä mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  5. Mä oon niin ylpee susta!
    Ei ole noissa kyllä mitään moitittavaa, loistavaa työtä ja pääset kevätlukukaudelle ;)

    VastaaPoista
  6. Mahtavat hienot pöksyt. Ja ihanat nuo lumikuvat!! Parisataa kilsaa meiltä, oli satanut paljon lunta ja kovasti tekisi mieli lähteä katsomaan mutta lapset aloittivat sairastelun parahiksi.. jospa menee nopeasti ohi.

    VastaaPoista
  7. Loistavaa! Niin hienot pöksyt!!! Ja mistä sä tuon ajan teet...? Mulla on Sofian villahaalarin valmistumisen jälkeen ollutkin tässä Novitan Muksu -lehti tiukassa syynissä, että mitä tekisin seuraavaksi, mutta voipi olla, että sä tällä postauksella ratkaisit sen ongelman... :) Ainoa vaan, että saankohan nuo vielä valmiiksi täksi talveksi, vai pitäiskö sovinnolla aloittaa ensi talven koosta :D
    -H-

    VastaaPoista
  8. Upeaa Tanja!Sä luot uskoa meihin muihinkin. Kyllähän mäkin osaisin, jos vain yrittäisin. Mulla tahtoo kuitenkin se into lopahtaa kun olen ostanut langat ja alan lukea ohjetta---pelkkää hepreaa :)

    Ja vähänkö upeasti sopii nuo Unq:n hatut teidän neitien asuihin!Mäkin tilasin alesta tuon lollipopin ensi vuodella, sormet ristiin että koko on oikea!

    VastaaPoista
  9. Sinäkin brutukseni:) Hienot on, kelpaisi mullekin.

    Mäkin olen tosi ylpeä susta!

    VastaaPoista
  10. Todella taidokasta työtä! Ihanat villahousut : )!

    Off-topic...Vanhoja bloggauksiasi selatessani huomasin, että Emilillä oli syksyllä Ticketin harmaa tähtitakki käytössä. Mitä kokoa takki mahtaa olla ja oletko kenties luopumassa siitä nyt keväällä? Olisin siitä erittäin kiinnostunut... :)

    VastaaPoista
  11. Ihanat pöksyt! Ekaa kertaa vierailen blogissasi ja taidan heti liittyä joukkoon. Kiva blogi sulla!

    VastaaPoista
  12. Du är helt otrolig! Jag förstår inte hur du hinner med allt! Jättefina byxor har du stickat! Å vilka fina mössor flickorna har fått! Gott nytt år till er!

    VastaaPoista
  13. Terhi, ehkä sitten ensi talvena säkin teet pöksyt, mulla myös viime talvelta kaulaliina kesken.. Kruunuhatut on ihania!

    Katri, mä uskon, että vasenkätisille neulominen on oikeasti hankalampaa. Varsinkinn, kun oikeakätiset tumpelo-opet ei osaa opettaa vasureita.

    jadote - juuri automatkoilla tommosen villikset on mainiot!

    NorppaStiina, kiva kun löysit ja jätit kommentin. Ja tervetuloa uudelleen!

    Anana - huh;)

    miz'yena - täällä tosiaan lunta riittää - ja lisää tulee koko ajan.

    Lehdokki, aina jossain välissä löytyy aikaa, ihme ja kumma. Ja autossa neuloin paljon kun L ajoi.

    Nanna, kiitos!

    Sini, se uskon luominen olikin tän bloggauksen ajatus, ihanaa jos toimii! anna mennä vain. ja nythän voit aloittaa niistä ihanista pienistä;)!!

    Nina, tietty kelpaisi - onhan ne mustat;)!

    Olivia A, joo Emilillä on se tähtitakki, koko on 104cm mutta toihan on jotenkin slimmimpi malli kuin tickut yleensä. Toivon, että menee vielä, joten ei ikävä kyllä ole vapautumassa myyntiin...

    Muruhuttu, kiitos, ja tervetuloa uudelleenkin:)!

    PikkuSanna, kiitos:)

    Juanita, tack och gott nytt år till er också! Hoppas N är bätrre!

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)