12.1.2010

Me, Myself and I (- and some outdoor clothes)


Koitan epätoivosesti löytää vaatekaappiini täydennystä näiden raskausvuosien jälkeen. Olen manannut sitä ennenkin, että muoti muuttuu ja mä en pysy perässä. Luen epätoivoisena niitä muotiblogeja, mihin satun eksymään - ja vaivun toivottomuuteen, kun en tiedä mistä aloittaisin... Ja kun pääsen vauhtiin, niin vaihtuu kausi ja muoti...


Ei, mun ei tarvitse olla supermuodikas ja pukeutua viimeisen päälle, pidän tyyliäni enemmänkin klassisena. Mutta - nyt esim. niin ihanat tunikat ja leggarit eivät ole löytäneet tietään mun vaatekkaappiin. Yksi ongelma on ostamisen vaikeus. Nettikaupoista kyllä ostan helposti lapsille, mutta itse pitäisi saada sovittaa - ainakin tuntemattomia merkkejä. Lyhyillä jaloilla ja pitkällä selällä varustettuna en todellakaan sovi kaikkiin vaatteisiin kuten toivoisin... Kaupoissa kiertelyyn ei taas liikene aikaa niin paljon, kun sitä vaadittaisi. Ja kaupoissa on toinenkin ongelma; nykyään vaatteet näyttävät kyllä kivoilta päällä, mutta eivät henkarilla. En osaa välttämättä edes ensisilmäyksellä sanoa, mikä vaatekappale siinä henkarilla roikkuu. Tarvittaisiin siis rutkasti myyjän apua. Putiikeissa sitä toki on tarjolla, mutta esim. Zaran kaltaisissa ketjuliikkeissä huonommin... Eli olen pulassa. Enkä halua olla se äiti, joka pukee lapsensa (omasta mielestään!) hyvin ja tulee itse perässä tuulipuvussa..
 A-P-U-A!


Yksi asia munkin vaatekaapissa entisenä retkeilyvälinemyyjänä on kunnossa. Nimittäin ulko- ja harrastusvaatteet. En suostu ulkoilemaan, purjehtimaan tai harrastamaan mitään ilman tarkoituksenmukaisia vaatteita:). Nykyään tämäkin asia menee ehkä hiukan yli - huomaan sen ostaessani jotain uutta ja halutessani parasta, mutta jatkaessani myyjälle seuraavassa lauseessa, että oikeasti mä käyn vain lasten kanssa puistossa ja vuorilla vain mielikuvissani.





Mutta ihan oikeasti, varsinkin silloin kun keli on kurja, on ihanaa olla ulkona kun on kunnon kamppeet. Itse suosin paljon kuorivaatteita, mutta nykyään olen kyllä joutunut myöntämään, että topallakin on puolensa.





Näihin ulkovaatteisiin olen ollut erittäin tyytyväinen. Takki on Peakin superkevyt ja -lämmin utsikka. Sen ostoa pohdin kerran jos toisenkin viime talvena ja paljon on ollut käytössä, näppärä lyhyen mittansa ansiosta vaikka mäessä paukkupakkasilla. Housut Milletin kuorihousut - itse asiassa miesten mallistosta ja hämmästelen, että ne sopivat mulle, mutta ovat nekin loistavat. Hanskat ja pipo Peak ja kaulaliina Gant. 




13 kommenttia:

  1. Tutun kuuloista vaatepohdintaa!!:P

    VastaaPoista
  2. Minä investoin kanssa tänän vuonna uuteen talvitakkiin, myöskin Peakin untuvatakkiin, enkä voi kuin kehua. Vaikka pakkasta on ollut -20 astetta, takki pitää lähhön hyvin sisällä, ei tule kylmä. Mies palelee ulkona jos ollaan samaan aikaan, mutta itelläni ei ole takissa yhtään kylmä. Ostin myös talveksi Peakin pipon ja Haltin rukkaset, molemmat hyviä ostoksia, ei palele ei. Ensi talveksi investoin vielä kunnon ulkohousuihin. Ulkoillaan paljon, niin mukavempi se on itesekkin olla lämpimissä.

    VastaaPoista
  3. Oletko kokeillut Marc o polo vaatteita.Ovat aika hyviä jos tykkää neutraaleista ja klassisista vaatteista.Ehkä jos on pitkä selkä ja lyhyet jalat(oliko se niin )niin ei tunikat ole paras vaihtoehto vaan lyhyet yläosat jolloin se tuo pituutta jakkoihin.Mutta kun katson sinua tuossa kuvassa olet niin hoikka että sinulle luulisi käyvän mikä vaan. No tiedän ettei se nyt ihan niin mene ja eihän sitä tykkää edes mistä vaan.
    Tiina

    VastaaPoista
  4. No sinapa oletkin elava todiste siita etta "toppapuvussakin" voi nayttaa tosi tyylikkaalta! Mutta tuttua tuo oma vaatepohdinta, jotenkin tata omaa vaatekaappia pitais paivittaa mutta kun tuntuu etta on niiiin auttamattomasti pudonnut kelkasta ja kun lahtee ostoksille niin pitais ostaa kaikki alusvaatteista takkiin etta olis jotain paallepantavaa.
    Niin ja nyt oon sita paitsi raskaana etta turhapa sita on liikaa paivitella mutta olis mukava nayttaa raskausaikanakin ihmiselta.
    T. Ulkomaan-Mamma

    VastaaPoista
  5. Ihanat ulkovaatteet sulla!
    Mulla noi puttuu...ja olen ollut 7vuotta lasten kans kotona. Lapsilla säähän kuin säähän upeat vaatteet...mut mulla ei.
    Mulla silkkana ongelmana tämä koko. Leveä lantio ja iso peppu...ulkoiluvaatteet aina auttamattomasti liian pieniä ja miesten liian isoja. =( Laihduttaa siis pitäisi.
    Mutta muuten mun vaatekaappi kyllä toimii.
    Itse rakastan mekkoja ja tietyt merkit tulleet vakioksi. Kun on isokokoinen, ei lähellekään kaikki merkit istu tai sovi ollenkaan.
    Itse suosin Boden, Jackpot, Mexx ja Inwearin vaatteita. Ihania, laadukkaita.
    Minunkin silmään olet sopiva Marc O´Polo vaatteisiin. Uskon että tykkäisit!
    Ovat hintavia, mutta kivoja, klassisia, vuodesta toiseen hyviä.
    Lapsille tuota merkkiä olen ostanut.
    Ja olen samaa mieltä muiden kanssa, sulle sopii mikä vaan. Olet kaunis ja hoikka!
    Kauniit tunikat ja lyhyet mekot leggareiden kanssa niin ihania kesällä ja kivoja lasten kanssa touhutessakin.

    VastaaPoista
  6. Tuttua pohdintaa. Mä olen myös ollut viimeiset 6 vuotta joko raskaan tai imettänyt, joten vaatetus on ollut sen mukaan. Nyt viimeisen puolivuotta olen ollut "oma kehon herra" ja päivitystä vaatekaappiin on pitänyt tehdä. Tyylisi on todella samanlainen kun minulla (muistan et komentoit mun blogialoitusta, että kuin sinusta kirjoittaisin ; ) Mulla on kans päivityksesä talviset ulkohousut. Mulla taas on pitkät jalat (ja kädet) ja tuntuu et lahkeet (ja hihat) ei riitä. Nykyään kyllä mallit ovat pidentyneet eli valinnan varaa on paremmin kun aikaisemmin. Ongelma onkin sitten juuri se aika, että ehtisi käydä kierelemässä ja sovittamassa. Mä olen sellainen ostaja et tiedän mitä haluan ja siinä se vaikeus sitten onkin!! Tunikoita en ole mäkään paljon ostanut (paitsi pari vartalonmyötäistä), mulla kun on notkoselkä ja näytän löysissä ihan kun olisin raskaana joten EI KIITOS enää! Mun tyyli on selkeesti sporttinen ja muuten kalassinen, eli silloin voi nämä pintamuodit ohittaa : )

    Muuten vinkkiä niihin housuihin vois antaa. Kuorihousut vois olla ehkä paremivaihtoehto kun topat?

    VastaaPoista
  7. Jep, lyhyt untsikka on oltava. Kätevä, kevyt ja lämmin ulkoillessa. Eikä liian lämmin jos vaan on itse lasten kanssa eikä mene mäkeen. Mäessä ei oo hyvä.

    Toppahousut löytyy, mut kuorihousuja ei ja kipeästi tarttis sellaiset metsästää... keväällä reissu edessä.

    JA, apua mun lyhyt Jackpotin untsikka on varmaan 7 vuotta(!!!!;)) vanha ja nyt on eka talvi kun rupee olee vaihdoin tarpeessa! No en sille(kään) asialle ole mitään tehnyt...

    VastaaPoista
  8. Hyvännäköiset housut! Tuota takkia yritin Inkalle, muttei kelvannut. Harmi.

    Mulla on vaatteita. Kaikenlaisia vaatteita. Ulkoiluvetimiäkin on aika paljon suhteessa siihen, kuinka paljon oikeasti ulkoilen;)

    VastaaPoista
  9. Voi vitsit, kuinka tuttua!! Monesti tulee lähdettyä suurin suunnitelmin äidin vaatekaappia täydentämään. Kaupassa alkaa ahdistaa, kun kaikki on kumman näköisiä liuhukkeita, mikään ei sovi, ei löydy kokoa... Lopuksi löydän itseni aina lastenvaatteiden luota, sieltä löytyy takuulla sopivaa!

    Tosi kivat talvivaatteet, olet niin sporttisen ja sutjakkaan näköinen, että vaate kuin vaate luulisi sopivan. Ostin itselleni viime talvena Stufin lautailutakin (joo, en siis lautaile) ulkoiluun. Ihana, hillitty, musta hailakalla ruudulla. On ollut kyllä täydellinen ulkoiluun.

    Valtavan hauskat kuvat, kukas nämä nyt kuvasi?!

    VastaaPoista
  10. Ihanat talviset kuvat ja oikein tyylikäs malli:) Et todellakaan ole se äiti, joka menee lasten perässä ja on eri paria heidän kanssaan! Taitaa olla monen äiti-ihmisen ongelma sama, lapsille kyllä löytyy vaikka ja mitä, mutta oma vaatekaappi ammottaa tyhjyyttään (tai ainakaan siellä ei ole koskaan mitään kivaa). Minulla lasten jälkeen on ollut vielä ongelmana muuttuneet mitat:(. Kun palasin pikkukolmosen jälkeen työelämään kävin Stockan pukeutumisneuvojalla ystävän suosituksesta ja voin kyllä minäkin suositella häntä! Sain todella paljon kivoja vinkkejä ja hän osasi valita sieltä valikoimasta juuri niitä kivoja juttuja, joihin en itse olisi edes katsonut päin! Wikken neuvojaa on myös kehuttu, itse en ole vielä testannut, tarkoitus olisi kokeilla:)
    -Riikka

    VastaaPoista
  11. Hyvännäköiset kamppeet! Kyllä se on minusta ihan oikein, että panostaa omiinkin vaatteisiin, vaikka käytäisi niitä "vain" lasten kanssa ulkoiluun.

    Stokkan pukeutumisneuvojaa ehdottaisin minäkin. Pari jakkupukua olen ostanut siten. Tietysti pukeutumisneuvojallekin pitää jotain osata toiveista kertoa, mutta sitten menet vain sovittamaan niitä juuri sinulle etsittyjä vaatteita. Ja jos menee pieleen, ei ole pakko ostaa.

    VastaaPoista
  12. Kiitos ihanista, pitkistä kommenteistanne!!

    Ihanaa saada vaatevinkkejä, kiitos:)!! Ja lisääkin kiitos saa vinkkailla:)! Ja osuitte ihan oikeaan, MOP:in vaatteista tykkään, tosin nyt viimeisellä kierroksella (mahtako vain talven jämioä olla jäljellä..) tuntuivat jotenkin tätimäisiltä.. Voi kyllä johtua siitäkin, että mä usein tahtomattani olen ylisporttinen pikeepaidoissani...

    Heli, housuissa riippuu vähän siitä, mitä hakee. Talvella topat on kyllä ihanan lämpimät, välikauteen voisi hankkia sitten vaikka jotkut ihan kevyet päälle vedettävät (esim. Haglöfsin Paclitet). Toisaalta hyvillä kuorilla pärjää ympäri vuoden kelissä kuin kelissä, mutta voivat perusulkoiluun olla vähä turhan hevit... Hyviä kokemuksia mulla on North Facesta, Milletistä, Arcteryxista, Haglöfsistäkin...

    Marika* ja Tiina, kuvat tarjosi tällä kertaa Lassi, joka on kuvaustaitoinen puoliskoni:).

    Nina, laitoinkin jo sulle blogiisi kommentin, että voisit postata vaatekaapistasi ja siitä mistä ja miten ostat:).

    Riikka ja PikkuSanna - pukeutumisneuvoja vakavassa harkinnassa, tack!!

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)