8.1.2010

Ihan pihalla
Sisällä seinät kaatuvat päälle.
Lyhytkin ulkoilu näillä paukkupakkasilla palkitsee.
Kunhan vain ensin saa porukan ulos.


Meillä pakkasta tänään aamusta asti -17.
Onneksi ei tuullut ja aurinko paistoi.


Puetaanko teillä itse?
Meillä Ida pukee kohtuullisesti,
mutta tarvii ja saa toki apua - nyt kun kerroksia on tsiljoona.
Emil pakotettuna pukee puoli tuntia muiden jälkeen,
käytännössä hänet pitää pukea.
Ellenillä on meilkeimpä eniten yritystä,
 mutta hän toisaalta myös halutessaan pistää eniten kampoihin.

Ulkona tietysti usein perusvalitus.
Kolmevuotiaan pyyteetön rakastaminen käy toisinaan ihan työstä.
Ei sitä ei tätä. EI.
Kylmä. Väsy. Nälkä. Myös juuri nukkuneena ja syöneenä.On meillä kolmevuotiailla hyviäkin hetkiä.
Noin joka kolmas minuutti.
Ellen joko viihtyy ulkona tai sitten ei.
Liikkuu ja kävelee onneksi reippaasti,
joten pysyy ainakin hetken lämpimänä.** m-u-k-a-v-a-a   v-i-i-k-o-n-l-o-p-p-u-a **10 kommenttia:

 1. Meillä 2,5-vuotias poika viihtyy erinomaisesti ulkona pakkasillakin. Juuri päiväkodissakin sanoivat, että saa mennä isojen kanssa ulos, kun sinne kerran haluaa eikä vaadi mitään erityishuomiota pihalla vaan mennä viipottaa ;) MUTTA ei todellakaan ole innostunut itse pukemaan tai riisumaan :(

  VastaaPoista
 2. Meillä neiti 2-v haluaa laittaa itse jalat haalarin lahkeisiin ja kengät jalkaan... ja tietenkin ne kengät ensin. Meillä oli aamulla 33 astetta pakkasta, joten ulkoilut jäi väliin;)

  VastaaPoista
 3. Meillä kaikki lähdöt menee yleensä näin: 5 vuotias vetkuttelee ja vetkuttelee ja vielä vetkuttelee (tekee siis kaikkea muuta kuin pukee), 3 vuotias pukee reippasti yleensä apua tarvitaan vain punteissa. 1,5 vuotias HALUAA pukea itse ja onnistuukin siinä ihmeen hyvin, tosin päällä on myös veljien ja äidin kampetta. Niin ja sitten se apu: EI!!! Lopuksi puen hänet, tosin huutavana ja rimpuilevana. Niin ja se 5 vuotias vetkuttelee edelleen ja viimein kun olemme muut ulkona, 5 vuotias HUUTAA itkien ovella että ODOTTAKAA!!!!!

  VastaaPoista
 4. Meidän kolmevuotiaalla on ihan samanlaista!

  Itse pukeutuu 15v ja 11v. Eskarilainen pukee itsekin, mutta tykkään auttaa etenkin ulkovaatteiden kanssa. Rukkaset hihan alle ja muuta sellaista. Kuopus 3v osaisi pukea itse, mutta halua ei paljoa ole :)

  VastaaPoista
 5. 3v viihtyy ulkona ja osaa myös pukea kaiken itse, paitsi kypärämyssy on vähän vaikea :D ja jos pukee itse, jää rukkaset haalarin päälle, joten siinä sitten autan.
  päästään nopeammin ulos, kun isompi pukee itse, pienempi tarvitsee apua vielä pukemisjärjestykseen, ekana kun laittaisi päälle rukkaset =)

  VastaaPoista
 6. Kivoja ulkoilukuvia! Meidän pukemisista olen juuri tänään postannut=)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia taas. Tosi hyvännäköiset kuteet tytöillä, rimmaa kivasti keskenään. Emililläkin varmaan, paha mennä sanomaan kun kaveri makaa pitkin pituuttaan maassa;)

  Joo, Luksu on pukenut 2-vuotiaasta asti itse, toki vieläkin puetuttaa itsensä toisinaan. Mutta eipä se haittaa. Inka opetteli pukemaan itse, kun meni kouluun;) No ei ihan mutta melkein... Yleensähän tytöt ovat omatoimisempia, meillä kyllä ihan toisinpäin.

  VastaaPoista
 8. Mukavan näköistä ulkoilua!

  Eskari on opettanut meidän isot neidit pukemaan reippaasti. Kotihoidossa kun ovat olleet ikänsä, niin tällainenkin taito on jäänyt oppimatta ;)
  Fannu pukee itse muut paitsi kengät. Välillä tosin pitää puettaakin, riippuu uhman määrästä.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, meilläkin poika usein reipas ulkoilija, mutta toisinaan taas...

  Oliviah, onpa teillä kylmä, hrrr...

  Heli, ihana kommetti, nauroin ääneen. Meillä nimittäin toi kolmevuotis vetkuttelee juuri kuten teidän vanhin ja huutaa sitten ovella että ODOTTAKAA... Silloin ei naurata, mutta ehkä seuraaavaksi, kun tiedän että on muitakin.

  Katja, mäkin tykkään auttaa lapsia mielellään, varsinkin kun on paljon kerroksia. Rajaa on vaikea vetää, että mikä auttamien on "sopivasti" ja nyt kun kaikki taas töröttävät eteisessä tumput suorina, uskon auttavani liikaa...

  Zallah, niinpä, nopeammin pääsee kaikessa kun auttaa. Pitäsi vaan kannustaa siihen omatoimisuuteen. Huoh. Välillä tuntee tässäkin kohtaa itsensä huonoksi äidiksi...

  Jarna, mä luen AINA kateellisena niitä sun postauksia, josa Nöpö ja Poitsu aamulla harjaavat hampaita ja pukevat päälle, ja just toyta missä auttoivat toisaan ulkovaatteissa ja ihmettelen aina, että miten sä sen oikein teet?!;)

  Nina, kiitos:). Mun mielestä Ellenilläkin pitäis olla Ticketiä, jotta sopisivat yhteen. Mutta pystyn elämään asian kanssa, kun olen niin rakastunut tohon Ellenin haalariin. Ja kyllä, lapset voivat olla todella e-r-i-l-a-i-s-i-a...

  Tiina, kyllä ne tosiaan varmaan sitten viimeistään oppivat, kun on pakko. Fannu kuulostaa reippaalta.

  Tuli oikein paha mieli jälkeenpäin, kun parjasin Emiliä - kyllä hän useinmiten on kuitenkin vallan ihana - näin lomalla on vain pinna palanut useampaan otteeseen...:).

  VastaaPoista
 10. Ihania punaposkia ja kauniit ulkovaatteet. Meillä Niklas osaa pukea itse ja useasti pukeekin, muttei aina. On kyllä innokas lähtemään ulos, mutta välillä kestää ja keksii kaikkea muuta tekemistä samalla. Joo ja oon kilpailuhenkinen, parhaiten saa vaatteet päälle, jos otetaan kisa kumpi on ennemmin pukenut:)

  Niin ja 16 v ja 15 v pukevat itse, välillä pitää kyllä huomauttaa mitä mittari näyttää...

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)