5.10.2014

Keittiö remontin alla


Näin se menee, keittiöremontista ei voi väittää tietävänsä ennenkuin sen on kokenut. 

Asumme yli sata vuotta vanhassa puutalossa ja kolmen täällä vietetyn vuoden aikana olemme pikkuhiljaa remontoineet asuntoa. Yläkerta alkaa olla valmis, toivon että ehtisin pian kuvailla sitä. Vielä yksi rutistus tähän syksyyn ennenkuin vedetään happea remontin osalta, nimittäin keittiö.


Vanha keittiö oli tällaiseen taloon tyypilliseen tapaan suljettu ja melko pieni vaikkakin suhteellisen toimiva. Halusimme kuitenkin avata keittiön ruokahuoneeseen ja laittaa sinne lattialämmityksen, joka tarkoittaa keittiörempan lisäksi wc:n pienentämistä ja luonnollisesti koko lattian avaamista. Lisäksi vanha keittiön oviaukko menee umpeen ja kahta seinää avataan. Elämmekin siis ruokahuoneessa pahvilaatikkojen keskellä minikeittiössä kokaten. Pari viikkoa on nyt mennyt ja hommat edistyvät hyvää tahtia, en siis ole vaipunut epätoivoon - joskin todella osaan arvostaa uutta keittiötä kun se on valmis. 


Uusi keittiö on ja valittu ja se tulee Kvikiltä. Tilan takia kompromiseeja joudutaan tekemään mutta olen varma että tykkään uudesta keittiöstä. Kodinkoneet uusimme osittain ja nekin alkavat olla lopullista tarjousta vaille valmiit. Hullujen päivien katalogista vielä viimeiset pongaukset aiheeseen liittyen. Niin ja meillä asuu yksi muita innokkaampi remonttiapulainen. joku aamu tyyppi löytyi eteisestä suu täynnä lasivillaa...


10 kommenttia:

 1. Phuh! Kuvista jo saa stressiä :D
  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 2. Hmmm... en tajunnut yhtään miten aiotte tilan uudelleen järjestää? (En pysty hahamottamaan, miten ihmeessä saatte ruokahuoneen ja keittiön yhdistettyä, jos välissä on wc/suihkutila, jos ne jäävät... Avaruudellinen hahmottaminen ei taida olla vahvimpia puoliani :)

  Kovasti voimia remppaan! Lopputulos palkitsee piiiiiitkäksi aikaa! :)

  -Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää tulla käymään ;). Vaikka taitaa olla meidän vuoro ajella seuraavaksi sinne..:) Mutta siis joo, wc/suihku pienennetään niin miniksi kuin mahdollista eli siis "sisääpäin", jolloin se psytyy avaamaan. Nyt seinä on itseasiassa auki, kurkkaa facecsta ;)

   Poista
 3. Moi, olisin kysynyt mitoitusapua Abercrombie Kidsin vaatteisiin :) Sinulla oli postaus 12.5. ja olit ostanut mustan A&F takin tytöllesi ja kokona L. Sama takki on nyt alessa pojille. Oma poika on 140 cm ja mietin oikeaa kokoa. Onko ne oikeasti tosi pieniä mitoitukseltaan? Mikähän olisi 140 cm lapselle oikea koko?

  Tässä linkki:
  http://www.abercrombiekids.com/shop/eu/boys-featured-items-sale/a-and-f-all-season-weather-warrior-1316170_01

  Heidän kokotaulukon mukaan koko S on tarkoitettu 140-147 cm pituiselle lapselle. Outoa... Mutta jos teillä on tytöllä jo koko L niin mikähän mun pitäisi ostaa omalle lapselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Poikien koot ovat pääsääntöisesti Abergrombiella paljon reilumpaa mitoitusta. Emil on nyt n. 130cm pitkä ja tilasin hänelle S-koon tuosta takista. Koko on reilu mutta käyttökelpoinen. Naapurin poika on n. 150 cm ja hänellä on L-koko. Uskoisin siis, että 140 cm pojalle joko M tai jos haluaa ottaa vähän kasvuvaraa niin L. Toi on muuten aivan ihana takki <3

   Poista
 4. Moi!
  Blogisi on ollut suosikeissani jo monta vuotta.
  innolla olen odottanut jokaista postaustasi. Harmi että tahti on hieman hidastunut viime kuukausina. Ymmärrän kyllä toki ettei aikaa enää jää 4n lapsen jälkeen kirjoittamiseen.

  Itselläni on kolme lasta. Nuorin on nyt 5 ja vauvakuume on taas alkanut vaivata kovastikin.
  Olisin henkilökohtaista asiaa sinulta kysynyt, ymmärrän toki jos et halua vastata. Oliko teillä lapsiluku kokoajan 4 (tai enemmän) vai tuliko teilläkin vauvakuume uudestaan?
  Kun itse olin monta vuotta sitä mieltä että 3 on meidän lukumme ja olemme ikionnellisia kaikista lapsista mutta nyt en toedä miksi taas sitten ajattelee että jos kuitenkin vielä yhden saisi toivoa..
  Olette mielestäni niin ihana perhe ja hyvä esimerkki siitä että neljän lapsen kanssa elämä voi olla vieläkin ihanempaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi. Blogi on ikävä kyllä elänyt tosiaan hiljaiseloa ja olen miettinyt, pitäisikö siirtyä kokonaan Instan puolelle. Tällaiset hyvänmielenkommentit kuitenkin saavat antamaan tekohengitystä - ainakin vielä toistaiseksi. Ehkä täältä noustaan ;).

   Hih, lapsiluku riippuu niin siitä, keneltä kysyy ;). Olimme kyllä Ellenin jälkeen sitä mieltä, että miedän lapset on tässä (eikä siihen vaikuttanut pelkästään neidin tempperamenttinen persoona ;). Noel on lähinnä seurausta mun vauvakuumeesta, mutta olemme hänestä kaikki ikionnellisia eikä nyt tietysti voisi edes kuvitella elämää ilman pikku-ukkelia. On ollut myös tosi ihanaa, kun on eri lailla osannut nauttia vauva-ajasta (koska nyt tämä todennäköisesti on tässä ;) ja isommista sisaruksista on ihan tosi iso apu.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi!
   Ihan samanlailla siis kuin täälläkin!
   Tietysti sitten kun mahdollinen nelonen olisi täällä ei häntä pois antaisi mutta tämä jahkaaminen on kamalaa...
   En tiedä onko kyse neljänkympin kriisistä vai kroonisesta vauvakuumeesta. Mutta siinä että isot sisarukset ovat jo vähän isompia on puolensa.
   Itse en halua katua että emme antaneet mahdollisuutta 5v päästä.
   No vaikeita juttuja.

   Toivon että jatkat kirjoittamista. Vaikka sitten hitaammin mutta edes silloin tällöin.
   Meillä on niin paljon yhtäläisyyksiä että teidän kuulumisia on ollit kiva seurata.
   Lisäksi olet niin taitava valokuvaaja että nautin mahtavista kuvistasi!
   Ihanaa joulunodotusta koko perheelle! <3

   Poista
  3. Ihanaa kun voi jakaa ajatuksia :).

   Niin tuttuja tunteita tosiaan :). Jos teillä molemmat ovat myönteisiä neloselle, niin sitten ei varmaan ole mitään esteitä - päätökset pitää vain tehdä :).

   Kiitos kauniista sanoista, remontti alakaa olla voiton puolella joten kootan kirjoitella ainakin kotijuttuja kunhan ehdin kuvailla :).

   Samoin ihanaa joulun aikaa myös teidän perheelle <3

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)