3.6.2013

Flow Park


K E S Ä T E K E M I S T Ä   P A R T   O N E

Ihana, ihana kauan odotettu l o m a on taas täällä. Jee!

Meillä lapset ovat viime kesästä lähtien kinunneet Flow Parkiin ja loman alun kunniaksi suuntasimme omien ja yhden lainalapsen voimin eilen sinne. 

Flow Parkin sivuja lainatakseni "Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa pääsee testaamaan kestääkö kantti. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin – haastetta löytyy niin tavallisille tallaajille kuin kokeneille eräjormille!"

Kuten tuosta yllä olevasta tekstistä voi päätellä, meidän porukasta kolmasosa oli puistoon aivan tai vähän liian nuoria, kolmasosa nippanappa kriteerit täyttäviä ja lopusta kolmasosasta toinen kuvasi joten toisen tehtäväksi jäi lasten pelastaminen avustaminen. Törmään vähän väliä samaan dilemmaan; meillä lapset ovat periaatteessa aika samanikäisiä, mutta kuitenkin eri-ikäisiä. Kahdeksanvuotiaan kuuluu jo päästä paikkoihin, joihin neljävuotiaalla ei ole vielä asiaa. Neljävuotias taas sattuu olemaan harvinaisen äänekäs ilmaisemaan mielipiteitään ja pääsee sen ansiosta aivan liian usein mukaan. Kuusivuotias taas osoittaa mieltään sydäntäsärkevän pettyneellä ilmeellä. Tiedän, napakka EI kuuluisi asiaan ja tuleekin välillä kyseeseen. Eilen reissussa oli kuitenkin koko porukka ja hyvä niin, kaikille riitti tekemistä ja kivaa oli. 


Puistolla on hyvät nettisivut ja olin etukäteen niitä kahlannut. Silti epäselväksi oli jäänyt se (eikä epäselvyys välttämättä johdu huonoista sivuista ;), että ikä (7v.) ei ollutkaan ratkaiseva tekijä radoille pääsyssä ja että auttajaksi radalle ei riittänyt maassa oleva aikuinen. Kuusivuotias Emil ylitti kriittisen 120 cm pituusrajan ja pääsi siis isojen tyttöjen mukana kiipeilemään ylös. Lisäksi kaikki alle 10 vuotiaat tarvitsevat radoille mukaan maksavan aikuisen. Yhdellä aikuisella voi olla vastuullaan korkeintaan 4 alle kymppivuotiasta. Myöskään alle 13-vuotiaat eivät pääse puistoon yksin, silloin tosin riittää maassa oleva aikuinen. Ja täällähän näistä kerrotaankin ymmärrettävästi ja kattavasti ;). Alle 120 cm kannattaa ostaa "skidi-lippu". Skidi-lippu oikeuttaa pääsyn skidi-radalle ja lisäksi puiston henkilökunta ilmeisesti tarkkailee näitä skidejä vähän tapauskohtaisesti ja päästää heitä sitten vaihtelevasti muille radoille. Ellen pääsi pitkään vaijeriliukuun ja naapurin vajaa kuusivuotias oli päässyt korkeille radoille.


Sivuilla oli myös pukeutumisohjeita. En kuitenkaan ollut tajunnut ottaa huomioon, että kaikki lapset painavat alle 30 kg ja saivat näinollen kokovaljaat. T-paita olisikin ollut toppia huomattavasti järkevämpi valinta, joskaan neidit eivät juurikaan valittaneet. Hanskoja kiipeilyyn sai ostaa 3-6 euron hintaan. Hanskatkin olivat meidän porukalle liian suuria (ja jumppareiden kämmenet jo valmiiksi ihan kovat;), joten pärjäsimme ilman hanskoja.

Alussa kaikki ensikertalaiset saavat kattavan opastuksen ja suoriuttavat testiradan. Ohjeet olivat hyvät ja selkeät ja valjaiden, sulkurenkaiden ja slingien käyttö oli tehty blondivarmaksi. Toki jokaisen tehtäväksi jää itse huolehtia, että on varmistuksessa kiinni, muuten voi oikeasti käydä huonosti. Opastuksen ja testiradan jälkeen pääsee itsenäisesti siirtymään kiipeilyradoille. 
Käytännössä meidän päivä kului niin, että isommat tytöt kiipeilivät itse, Emil oli isin kiipeilykaverina ja Ellen kulutti aikaansa skidi-radalla. Skidi-ratoja oli vain yksi, se tosin oli moniosainen ja koostui muistaakseni viidestä eri tehtävästä. Olin todella hämmästynyt siitä, miten neljävuotias malttoi keskittyä ja tunnollisesti muisti laittaa varmistukset oikein ja oikeassta järjestyksessä kiinni ja nautti pienestä radasta. Skidi-rata meni lähes koko ajan niin matalalla, että aikuinen pystyi maassa seuraten auttamaan tarvittaessa.Korkeammat radat menivät ainakin maasta katsottuna oikeasti k o r k e a l l a ja näyttivät sopivan haastavilta ja monipuolisilta. Tasoja oli neljä, joista kahdelle ylimmälle pääsivät vai yli 150 cm pitkät.
Lasten suosikiksi nousi ehkä 60 metriä pitkä vaijeriliuku, joka päättyi suureen verkkoon. Tänne Ellenikin pääsi erikoisluvalla - verkosta neiti tosin jouduttiin pelastamaan kun ei ylttänyt itse avaamaan sulkurengastaan:)Puistossa toimii pieni kahvila-kioski josta saa virvokkeita, karkkia, jätskiä ja pikkusuolaista. Koska tiedän, että turhautumiseen ja kiukkuun johtava nälkä ja jano yllättää meidän porukan usein, olimme varautuneet omin eväin ja niitä varten puistossa on taukopaikkoja. Juotavaa kannattaa varata runsaasti mukaan.Puistossa kaikki toimi hyvin. En tiedä oliko päivä normaali, ruuhkainen vai tavallista hiljaisempi, mutta radoille ei tarvinnut juurikaan jonottaa ja tekemistä riitti koko ajan. Meillä lapset jaksoivat noin neljä tuntia, jonka jälkeen takki alkoi olla aika tyhjä. Veikkaisin siis, että vauhtihirmuillekin riittää se kuusi tuntia, jonka puisto lyhimmillään on auki. Ruuhkaa oli juuri puiston auettua (tai sitten meidän porukka aiheutti sen ;), pieni miinus tuleekin siitä, että alussa henkilökuntaa tuntui olevan liian vähän. Jos koko porukka ei halua kiipeillä, puisto sijaitsee käytännössä kauppakeskus Skanssin takapihalla, joten shoppailemaan voi jakaantua :).


Suosittelenko? No SUOSITTELEN. Usein huomaan ajattelevani hinta-laatusuhdetta (vaikka kaikkea ei voikaan rahassa mitata) ja meneväni sikäli metsään, että rahaa menee pääsymaksuihin AINA tällaiselta porukalta ihan tolkuttomasti. Mutta siis vähän erilaista tekemistä vesi- ja huvipuistoihin verrattuna lähes koko perheelle. Toinen Flow Park löytyy Lappeenrannasta, vinkkinä Kouvolaan, on teidän juttu ;). Ja kaikki muut, tervetuloa kesäTurkuun!

21 kommenttia:

 1. Jep. Ihan parasta tekemistä lapsille...venkoilu <3 Kiitti taas ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venkoilu :). Jep, ei saa vain olla liian kuuma...

   Poista
 2. Mä oon niin kade teidän lomasta :D!
  Mun pokka ei muuten riittäisi tuohon Flow Park -hommaan - pidän sormet ristissä, ettei meille tule mitään virkistyspäivää töistä sinne :).
  Emilille paljon tsemppiä koulutielle - onneksi matka ei ole pitkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskas työ vaatii raskaat huvit ja piiiitkän loman. Aina voit ottaa kuvaajan roolin mikäli tuonne päädyt ;)!

   Poista
 3. Meillä oli ennen kävelymatka tuonne :) vähän suunniteltiin turun reissua viikonlopulle, josko tuo esikoinen haluaisi serkkujensa kanssa tuonne tänäkesänä kun yli 120cm on.

  VastaaPoista
 4. Kivan kuuloinen paikka. Onko tuollainen Turussakin? Jonkun kauppakeskuksen vieressä? Pitää selvittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Turusta löytyy toinen ja Lappeenrannasta toinen.

   Poista
 5. Wau, mahtavan kuulonen paikka! Kuvat ihan super <3

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavia kuvia! Meillä on isoveli ollut tuolla, itse en koskaan.. Olen luullut, että on sopiva paikka vain isommille, kiitos siis tästä raportista, meidän on ihan pakko päästä testaamaan tuo heti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä pienemmätkin viihtyivät! Suosittelen siis!

   Poista
 7. Me ollaan oltu useamman kerran. Ekalla reissulla kävi niin, että Luksulla riitti pituus mutta kantti ei sitten kestänytkään. (Tämä siis täysin meidän vanhempien moka, olisi pitänyt tajuta, että on sinne liian nuori.) Poika jäi jumiin sinne ylös, eikä uskaltanut mennä eteen eikä taakse. Paikalle saapui pelastuspartio ja kantoi pojan sieltä puiden latvasta pois. Siis ihan käsittämättömän hyvää toimintaa. Lapsiraukka oli ihan paniikissa mutta henkilökuntaan kuuluva jamppa sai tilanteen tosi hyvin rauhoitettua. En tiedä miten tämä toimisi panikoivan aikuisen kanssa, kantaakohan ne jannut vähän raavaamman tädinkin sieltä alas?;)

  Ne radat ovat tosi korkealla, ei sitä sieltä alhaalta tajuakaan. Turvatoimet ovat kuitenkin hyvät, että sitä ei kannata pelätä. Homma vaatii kuitenkin jonkinlaista kondista, ilman käsivoimia siellä ei kovin pitkälle pötki.

  Tosi kiva paikka munkin mielestä ja suosittelen myös! Ainoa miinus ulkohuussi henkisestä käymälästä, onneksi Skanssi on ihan vieressä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Luksu parkaa! Mutta samaa mieltä, henkilökunta kyllä osaa asiansa - niinkuin tietysi voi olettaa, jotenkin vain tuntuu ettei se aina ole itsestäänselvyys.

   Miinusta tosiaan tuosta "huussista", voin vain kuvitella, miten ongelma pahenee kuumalla...

   Poista
 8. Ooooooh! Ihan loistavaa, tuonnehan mä lähden miehen kanssa kesällä kahdestaan! :-D
  Ja ehkä toisen kerran sitten tytön kanssa skidiradalle. Korkeammalle ei neidin kantti varmasti vielä riitä vaikka pituus ehkä just ja just riittäisikin.

  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä on hyvä hoitaa myös parisuhdetta. Meidän piti mennä tänne miehen kanssa syksyllä, mutta se jäi.. Ehkä ensi syksynä. Tai keväänä :).

   Poista
 9. Kiitos tästä! Olimme pari vuotta sitten Espanjassa tällaisessa paikassa, ja innostuttiin kovasti. Sain silloin selvitettyä, että Suomessa löytyisi samanlainen Turusta, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Kiva kuulla jonkun omakohtaisia kokemuksia paikasta, ehkä nyt saisimme aikaiseksi käydä testaamassa ratoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä tsekkaamassa. En tosin tiedä, vetääkö vertoja Espanjan paikalle, mutta Suomen olosuhteisiin mielestäni varsin hyvä!

   Poista
 10. vaude, kuulostaa kivalta paikalta :) Mut täytyy kyl sanoa että teiän lapset on ikäisekseen tosi reippaita, en nimittäin osaa kuvitella et meidän lapset (4v,5v,6v) uskaltais tuonne ylös ainakaan mennä.. ehkä just ja just tuohon skidiradalle :D

  VastaaPoista
 11. Teidän lapset taitaa pääsääntöisesti ollakin skidi-rataikäisiä ja kokoisia (alle 120cm)? Ellenkin kyllä empi pitkään tuolle vaijeriradalle menoa, mutta oli tyytyväinen rohkaistuttuaan. Ja EMil kiipeili isin kanssa. Eli 8v vasta oli omin päin liikkeellä.

  VastaaPoista
 12. Meillä on Tunisiassa tälläinen samanlainen oliivipuiden keskellä :D

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)