3.2.2012

Kotoilua

Pihkalan ANNA oli lukenut mun ajatuksia ja bloggasi samalla otsikolla.
Mä en nyt pääse tästä ajatuksesta irti, joten pahoittelut otsikkoapinoinnista.

En tiedä onko KOTOILU maikkarin lanseeraama termi. Sieltä mä sen olen oppinut ja tykkään termistä ja tykkää kotoilusta - tai siitä, mitä mä kotoilulla ymmärrän. 
Viihdyn kotona, tykkään puuhastella siellä ja tykkäisin vain ollakin - se oleminen vain jää liian harvoin  haaveeksi ihmisellä, joka ei pysty lojumaan sohvalla, jos pyykit on pesemättä ja pölyä sohvan alla. 

Meillä Ida on ollut kuumeessa eilisestä asti, joten olen saanut tilaisuuden kotoilla pari päivää. Käytin tilaisuutta ja valoa hyväkseni, ja kuvailin samalla asioita, jotka vastaan tuli.

Koska eilen aamulla heräsin normaaliin aikaan klo 5.30 vain todetakseni Idan olevan kuumeessa, päätin hyödyntää aikaisen aamun tuoreisin sämpylöihin. Nykyisin kaapista löytyy taas erilaisia jauhoja, kuivahiivaa, hiutaleita ja muuta. Ihan paras ohje aamusämpylöille on edelleen SE Annin ohje, jossa taikina laitetaan nousemaan edellisenä iltana. Mutta eivät nämäkään hullumpia olleet - ulkonäkö kuulkaa pettää taas...


4 DL VETTÄ
1 PSS KUIVAHIIVAA
1 TL SUOLAA
2 DL ELOVENA KUITUISIA KAURAHIUTALEITA
2 DL LUOMU RUISJAUHOJA
1 DL SIEMENIÄ JA PÄHKINÖITÄ
N. 2 RKL SIIRAPPIA
VÄHÄN LUOMU RYPSIÖLJYÄ
SUNNUNTAI ROUHEISIA SÄMPYLÄJAUHOJA TARVITTAVA MÄÄRÄ

Aamupalan jälkeen päätin käyttää pakkasta hyväkseni ja siivotessani kannoin ulos myös olkkarin maton, sohvatyynyt ja huopia. Palkkioksi ihanan raikas koti - ainakin sen yhden iltapäivän. Ja toivon mukaan kuolleet pölypunkit. Meillä on muuten täällä uudessa kodissa vähintään tuplamäärä pölyä vanhaan verrattuna. Mutta niin muistelen ensimmäisestä yhteisestä keskustakodistammekin. Villakoiria ei juurikaan tarvitse etsiä... 
Ja TULPPAANIT on tietty puhtaan kodin ykkösjuttu. Niitä pitää olla nyt koko ajan :). Ja sitten NE henkarit, mitkä ostin syksyllä, niitä roikkuu siellä täällä..




Näillä paukkupakkasilla - ja muutenkin kylmälattiaisessa puutalokodissa kotoiluun keskeisesti liittyvät mun joululahjatossut. NIIN pehmeät, NIIN lämpimät, NIIN ihanat. Melkein aina jalassa - paitsi kun tuulettuvat. Niitä voi suositella.

Toinen valkoinen juttu mitä mietiskelin pyykätessäni, on meidän sohva. Monesti kuulee ajatuksen, että lapsiperheessä ei voi olla valkoista sohvaa. Mä olen SUPER tyytyväinen meidän sohvaan. Kangas on vesipesun kestävää HT-Collectionin omaa kangasta ja juuri pesin rahin päällisen neljässäkympissä ihan puhtaaksi. Eli kun valitsee vain jonkun järkevän kankaan, valkoinen toimii loistavasti - jos nyt siitä sattuu tykkäämään :)!!



Meillä on ollut ON valaisinprojekti. Tarvitaan paljon uusia valoja - keräilen pennosiani siis:). Naapurissa käydessäni näin siellä todella hyvin valoa antavan supersimppelin pöytälampun, josta tykkäsin kovasti. Ja kuinka ollakaan, törmäsin (luullakseni) samaan valoon Ikeassa. Pelkistetty muotoilu ja aivan ihana valo. Tykkään kovasti. Samassa paketissa oli kaksi valoa, isompi ja pienempi ja sitten erikseen yksittäin myydään vielä kaikkein pienintä. Nyt tietysti pimein vuodenaika alkaa onneksi olla voitettu, mutta kyllä sitä keinovaloa edelleen tarvitaan melko runsaasti.


Keittiöön palatakseni, uusi paistinpannumme ansaitsee tulla mainituksi. Vanha Jamie Oliver oli tullut tiensä päähän ja ihmettelin Iittlalla uusia. Tämä uusi on kyllä paras paistinpannu koskaan, jonka olen tavannut. Ihan rehellinen ollakseni tein valinnan melko puhtaasiti ulkonäön perusteella:). Meillä on Iittalan Tools-sarjan kattiloita ja muita juttuja ja tykkään muotoilusta. Nikottelin kaupassa hintaa, mutta en ole katunnut ostostani hetkeäkään. Detaljit löytyvät täältä.

Sairastupalainen tilasi täksi päiväksi lasagnea, joka valmistuu tässä. Helppo ja meillä suosiota saavuttanut ohje on Pirkan Vuohenjuustolasagne. Juustokastikkeen - tämänkin, teen aina Maizenalla - en osaa niitä jauhosuurusteita...


Ja viimeisenä ylpeänä esittelen, vihdoinkin jotain pientä seinillä..:). Eteisessä. Tää NIIN kestää. Ensin en osaa päättää mitä haluan ja mihin ja sitten se toteutus. Koukut olivat jo odottamassa, se ei meillä töki. Tämä projekti jatkuu vielä pitkään, varmasti myös jotain oikeitakin tauluja valokuvien lisäksi.


***

KOTOISAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

25 kommenttia:

  1. Ihania kuvia!

    Ja kyllä! Niin se vaan vahvistuu, että mun on PAKKO saada noi samat henkarit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No NE Henkarit on kyllä ihanat, eli siis pakkosaada:).

      Poista
  2. Mukavan näköistä kotoilua :)
    Valkoisen sohvan ja nojatuolin omistajana olen täysin kanssasi samoilla linjoilla.
    Valkoinen väri tai värittömyys toimii mitä parhaimmin myös lapsiperheessä.

    Edellisen postauksen kommentteihin vielä sen verran, että
    mulla on sama vika, joten mennään varmaan useasti ristiin ;).
    Oon nyt pari päivänä kävellyt työpaikan pihalla mieheni ohi,
    kun hän on tullut mua hakemaan.

    Mutta joo, oon tosiaan se äiti, joka juoksee mäkeä alas ja se, jonka auto on aina sakkopaikalla ;D.

    VastaaPoista
  3. Ihanalta näyttää teidän uusi koti, näkisin mielelläni enemmänkin!Ja paranemisia sairastuvalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taas ollaan terveiden kirjoissa!
      Koitan kuvailla kun ehdin...:)

      Poista
  4. Kotona on hyvä olla - meillä tosin oltu liikaakin kotona viime päivinä kun molemmat pojat järkyssä flunssassa, mutta eiköhän se tästä taas iloksi muutu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kotona hyvä olla. Paranemista teille!!

      Poista
  5. Miten kivalta näyttää teidän uusi koti! Näiden pakkasten (nyt mittarissa -30, Jyväskylä) kanssa kotoilua (=sisälläoloa meidän tapauksessa) on ollut liiaksikin. :D Hyvää viikonloppua myös teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt pari ei niin kylmää päivää, toivottavasti tekin pääsitte ulos!!

      Poista
  6. Mun pitää vastavuoroisesti siis kokeilla tuota ohjetta - kaavoihin kangistunut ja tekee aina samaa. Ihania kuvia teidän uudesta kodista, kerro joskus miten pannu on kestänyt, mä vaihdoin iittalan ikeaan kun pari pannua meni hetkessä huonoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä:)!
      Toistaiseksi pannu on kestänyt mainiosti, mainostivat että on jostain uutta teknologiaa. Niin aina. Mutta hyviä ovat kuulemma Ikean pannutkin!

      Poista
  7. Kaupunkiasumisen ainoa huono puoli on tuo pölyn määrä. Sitä riittää. Mutta siihenkin rutinoituu, nyt 20 vuoden jälkeen se ei enää tunnu missään:)

    Meillä taitaa olla sama sohva samalla kankaalla. Sohva on jo usemman vuoden vanha ja edelleen valkoinen. Pesen istuinosan päälliset noin joka toinen kuukausi eivätkä ole menneet pesussa miksikään. Itse rungon verhoilun olen pessyt kerran, kankaan takaisin laittaminen on vaan laiskalle turhan työlästä.

    Tuosta paistinpannusta, meillä on sama pannu, mutta enemmän tulee käytettyä Ikean +365 sarjan pannua. Ei sillä, että tuokaan huono olisi, saati mitään ruuanlaitosta ymmärtäisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kuulla että rutinoituu. Eläkkellä sitten ehtii pyyhkiä niitä pölyjäkin.. Tai sitten ei ...
      En mäkään siitä ruoanlaitosta mitään ymmärrä. Mutta kivalta pitää näyttää.. Ikean pannuista olen kuullut hyvää!

      Poista
  8. Hih meilläkin tuo sama sohva. Tai oikeastaan niitä on kaksi :) valkoinen on kaunista... Pöly pysyy poissa kun hankkii valkoisen imurin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, t'mä taitaakin olla Ektorpin jälkeen Suomen suosituin sohva:).

      Poista
  9. vinkki, laita tulppaaneille vain tilkka vettä pohjalle, niin kestävät pidempään. Jos täyttää maljakon, kasvavat ne vaan suotta pituutta.
    Olisi kiva nähdä enemmän kuvia puukodistanne

    t. vanhaan mieltynyt Maisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, laitan tämä'n jakoon:). Ja mulla on muutakin kysyttävää, siitä viimeoistään huomenna. Olen ihan tumpelo kukkien kanssa, kaikki vinkit ovat terevtulleita:)!
      Koitan toteuttaa toiveesi:)

      Poista
  10. Heh, eipä mitään, mitäpä sitä kovilla pakkasilla muutakaan tekisi kuin kotoilisi :) Kauniita kotikuvia sinulla!

    VastaaPoista
  11. Olisi kiva saada se THE sämpyläohje:) Siis se mitkä laitetaan edellisenä iltana kohoamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, että olet joutunut odottamaan. Ensiapua löytyy täältä http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/leivat_ja_sampylat/aamulla_leivottavat_sampylat_/ , tätä its ehieman mukailen lähinnä jauhojen osalta. Laitan omakin ohjeeni blogiin kun vain ehdin:)

      Poista
  12. Kauniin näköinen teidän uusi koti. kotona on aina hyvä olla;) näytähan lisää koti kuvia jotenkin silmä lepää. t.heidi

    VastaaPoista
  13. Kaunista. Meillä on ollut noin 5 vuotta jo HT-Collectionin Elle-sohva on olen ollut huipputyytyväinen. Joku kangaspäällisistä on pesussa vähintään kerran kuukaudessa ja kangas (Connorsin) näyttää silti todella hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellestä on kyllä tosiaan kuulunut pelkkää positiivista!

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)