12.2.2012

Synttärit Sirkustellen


Arvoisat juhlavieraat saapuivat synttäripirskeisiin eilen - oikea juhlapäivä tosin on vasta keskiviikkona. Dress code oli jumppis ja sukat, koska pitkän pähkäilyn ja muutaman mutkan kautta juhlapaikaksi valikoitui Sirkuskoulu - sama paikka jossa Ida juhli vitosiaan. Kotisynttäreitäkin pohdittiin, mutta totesimme, että Arvon vieraita oli niin paljon, että alkavan remontin keskellä olisi tullut tilapula.

Turun Sirkus Ry - tuttavallisemmin Sirkuskoulu on varmaankin tuttu jokaiselle synttäreitä kiertäneelle turkulaiselle pikkuihmiselle ja sen isille ja äidille. Paikka on suosittu lasten keskuudessa - ja vanhemmat kauhistelevat. Järjestäjän puolesta homma toimi hyvin. Synttäreitä varatessa saa toivoa yhden tai kaksi ohjaajaa, kahdella ohjaajalla hinta on vajaa 50% enemmän. Juhlijoiden määrää ei ole rajattu, meillä mukana oli 15 lasta ja homma toimi yhdellä ohjaajalla hyvin - toki me molemmat vanhemmat olimme myös aktiivisesti mukana. Meille sattui ohjaajan kannassa hyvä tuuri - enkä kyllä paikalla ole huonoihin ohjaajiin törmännyt.

Puitteissa sen sijaan on toivomisen varaa - se on se vanhempien kauhistelema puoli. Tilat ovat kaupungilta vuokralla ja jo paikalle saapuminen portaikosta tai hissillä on pieni seikkailu ja kulttuurishokki (samassa paikassa ja salissa harjoittelee myös suuri osa kaupungin joukkuevoimistelijoista, paikka on siis erittäin aktiivisessa käytössä, siksi ihmetten suorastaan pöyristyttävää kuntoa..) . Salissa - tai oikeammin käytävässä on yksi vessa, jossa on myös paikan ainoa vesipiste. Synttäritarjoiluille on varattu pieni pöytä ja tarjoilu paikan puolesta hoidettune käsideseineen sujui periaatteessa ihan mutkattomasti, mutta jatkuvat juomaveden kantaminen pienestä vessasta mukilla kannuun ja kannulla juhlijoille herätti kyllä yhden jos toisenkin ajatuksen maksajan päässä...  Tähän kaikkeen olimme toki osanneet varautua, joten tiesimme mitä odottaa (vaikka mielikuvani mukaan sitä vettä en viimeksi kantanutkaan..:)

Mutta siis - lapset juhlivat ja kaikilla oli kivaa, tekemistä riitti. Paikassa on monta isoa tramppaa, trapetsi, nuorallakävely, pikkupyörä, yksipyöräisiä, kiipeilyseinä, hyppytorni, palloja, vanteita, jonglöörausvälineitä ja muuta, joten kaikille riittää tekemistä. Sirkusteluaikaa on noin tunti ja lahjonen avaamiseen ja syömiseen jää puolisen tuntia.



TÄMÄ NUORI JUHLIJA EI LÄHTENYT TRAMPALTA KULUMALLAKAAN.
VÄLILLÄ VÄHÄN VÄSYTTI MUTTA LEPÄÄMINENKIN KÄY KÄTEVÄSTI TRAMPALLA.
Synttärisankari saa juhlissa valita, hilataanko hänet trapetsilla kattoon, vai haluaako hän "lentää". Lentäminen tapahtuu voimistelupuolen valjailla. Ida oli jo etukäteen toivonut lentämistä ja osasin kaukoviisaana kysellä sitä jo synttäreitä varatessani. Lentäminen onnistuu silloin, kun voimistelijat eivät treenaa, eli käytännössä juhlat piti pitää lauantai-illalla klo 19 tai sunnuntaiaamuna klo 9. Valitsimme jälkimmäisen. Ajankohdan järjestäminen oli kyllä sen arvoista, neiti oli aivan täpinässä ja kieltämättä juttu näytti hauskalta. Pitääkin seuraavaksi kysyä, jos äitikin pääsee...





LÄMMIN KIITOS KAIKILLE MUKANA JUHLIJOILLE -
IDALLA ON IHANIA JA FIKSUJA KAVEREITA  

23 kommenttia:

 1. Oi kuinka onnellisen näköinen päivänsankari. Ja tuo pikkusisko sitten...

  Mun on pitänyt postata Helsingin synttäreiden viettopaikoista, mutta se on taas jäänyt..

  Onnea 7-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan ihan tervetullut postaus - en ole ainakaan törmännyt.. Teillä taitaa olla kokemusta:)?

   Poista
  2. Jep, Luksu ollut tämän vuoden puolella kuusi kertaa synttäreillä (viimeksi perjantaina), että onhan tässä kokemusta kertynyt:)

   Poista
 2. Siis onhan se jo seiska? Miten voi olla? Mutta jos pikkuveli on viisi, niin sen on pakko...

  Syksyllä kouluun, niinkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juu, seiska se on jo - apua. Kiitos onnitteluista! Mun vauva.. Syksyllä kouluun. Niisk. Ei vaan, mä olen iloinen että tää vaipparalli vihdoinkin tuntuu johtavan johonkin...

   Poista
 3. Sankarin ilmeestä kyllä näkee, että lentäminen oli ihan the juttu:) Varmasti mieluisa paikka lapsille synttäreiksi. Mulle tulee noista kuvista mieleen Kisahalli ja kun meidän Henkka harrasti telinevoimistelua. Samanlaisia tramppoja ja vaahtomuoveja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noi juustonpalat ällöttää mua ja ainakin Idan salilla ne pölyää niin, että herkemmät eivät edes voi mennä monttuun - suurta hupia harkkojen päätteksi on nimittäin piilo - missä muualla kuin juustomeressä..

   Poista
 4. Näyttääpä hauskalta! Ja tuo viimeinen kuva on ihana!!
  Onnea (tulevalle) 7-vuotiaalle:)

  VastaaPoista
 5. Tuttu paikka todellakin, ensi viikolla seuraavaksi ollaan taas menossa:) Lapset tykkää, mutta nuo puitteet eivät todellakaan ole mitkään kaksiset.
  Tuollasesta lento-jutusta en ole ennen kuullutkaan, ei olla noina aikoina taidettu koskaan olla paikalla. Kuulostaa aika mahtavalta kokemukselta, pitääkin pistää korvan taakse:)
  Onnea kohta seiskaveelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat kaikki järjestäen kauhistella näitä puitteita. En tiedä miksei viesti mene perille..

   Poista
 6. Varmaan sankarin ja vierailen mielestä aika huikeet syndet!Onnea!

  VastaaPoista
 7. Isot onnittelut sankarille :D!
  Meillä oli juhlat jo tammikuussa, mutta lastenkutsut vielä järjestämättä...
  Sirkuskoulu on ollut kyllä meidänkin lasten kaveripiirissä tykätty paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mä vakavasti harkitsin myös pulkkamäkivaihtoehtoa ja vähän harmittelen kun se jäi toteuttamatta. Eli siitä siis..?

   Poista
 8. Voi vitsit, ihan loistavat synttärit! Voi kun joku tekisi vastaavan postauksen Espoonkin synttäripaikoista ja varsinkin vielä sillä silmällä, että missä saisi juhlitettua turvallisesti kymmenisen n. 5-vuotaista... Meillä kun on kotona niin pienet tilat ja tuon ikäisiä kun ei kait oikein vielä uskalla laskea minnekään Huimalaankaan ilman väh. 1 aikuinen/2 lasta.

  Tuo lentäminen näyttää todella hauskalta! Miten onnellisen näköinen sankari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sä saitkin jo monta asiantuntevaa vastausta - onneksi mulla on aktiivisia ja avuliaita lukijoita. Monet seurat myös järjestävät juhlia. Ainakin Turussa löytyy kun googlaa synttärit.

   Poista
 9. No onnea isosti JO seiskalle! Ihan wow.
  Jos pyytäisin nätisti, niin järjestäisköhän joku mulle synttärit tuolla, haluan myös lentää!
  Täällä on vasta takana yhdet synttärit (ei oman perheen) tänä vuonna ja meitä ilahdutti nyt ensimmäistä kertaa Pulkkamäki-synttärit joka oli ihan mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, toi pulkkamäki on ihana idea. Mäkin harkitsin, mutta se lopulta kariutui ulkovaatekaaokseen meidän eteisessä. Harmittaa vähän - mutta ehkä ensi vuonna..? Kaveripiiri toivottavasti vähän vakiintuu (lue kutistuu:), niin sitten on taas helpompi juhlia kotona..
   Ja juu, noin nätisti kun pyydt niin varmasti pääset!

   Poista
 10. Helsingissä ainakin Lauttasaaressa mahdollisuus myös sirkussynttäreihin (kokemusta vain vieraana eli hinnoista tai muista en ole ottanut selvää). Ollaan myös vierailtu mm. Sea Lifessa ja Viikin Gardeniassa pienten (max 7v) synttäreillä.

  VastaaPoista
 11. Ideoita Espooseen:
  http://www.mecware.com/keijunkihara/juhlapalvelu/page.php?3

  Ja joku aika sitten oli Meidän perhe-lehdessä juttu Hio Hoista ja jostain prinsessasynttäreistä siellä (lapsille tehtiin kampaukset, oli käsikorujen tekemistä jne.).

  Olisiko näissä Jassun tytölle jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti, täytyykin käydä tutustumassa!

   Poista
 12. Anonyymi jatkaa, löysin ne Lauttasaaren tiedot:
  http://www.woltti.com/woltti-2/suomeksi-2/sirkustapahtumia/sirkussynttaerit

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)