4.2.2012

Hyvää Runebergin päivää!


Olen jo pidemmän aikaa koittanut saada meidän leipomis- tai oikeastaan keittiövuoroja järjestykseen. Niinkuin varmaan kaikilla muillakin, myös täällä asuu kolme innokasta siivous-, tiskaus- ruoanlaitto- ja keittiöapuria. En mitenkään halua tappaa tuota innostusta ja yleensä yritänkin järjestää jonkun mopin, imurin tai paistolastan varren noille innokkaille apulaisille. Totuushan kuitenkin on se, että noiden apulaisten myötä hommaan kuluu aikaa vähintäänkin tuplamäärä - ja siivotessa saa sitten vesinorot ja pesuainejämät pyyhkiä perässä. Mutta ei puhuta siitä nyt :).


Yhdeltä aikuistelta ja yhdeltä apurilta homma sujuu huomattavasti vähemmän hermoja raastavasti ja usein jopa melko hedelmällisesti verrattuna siihen, että apurien määrä kolminkertaistuisi. Niinpä tein meille vihdoin KEITTIÖAPURILISTAN. Siihen merkataan tukkimiehen kirjanpidolla apurin kohdalle viiva ja tasa-arvo on taattu :). Puhuimme toki myös POIKKEUSTAPAUKSISTA ;).


Emil sai ensimmäisen viivansa viime viikonlopun mustikkapiirakasta ja nyt teimme Idan kanssa Runebergintorttuja. Ohje oli täältä, noin niinkuin suurin piirtein. Kostutukseen ja koristeluun olisi voinut panostaa enemmän, mutta tänä vuonna ne sentään lähtivät vuoista irti siististi. Millä te muuten kostutatte tortut noin niinkuin lapsiystävällisesti? Näihin laitoin vaniljasokerilla maustettua maitoa - muuta ei tuohon hätään ollut tarjolla.HYVÄÄ RUNEBERGIN PÄIVÄÄ!15 kommenttia:

 1. hih. tulipas sopivati sun postaus. täällä tuskailen kolmen "apulaisen" loukussa ja huomiseksi pitäisi saada talo puhtaaksi ja pullantuoksuiseksi ; )

  VastaaPoista
 2. Positiivinen ongelma onneksi - sama lista on käytössä ehkä 10-vuoden päästä toisin päin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi. Ja juu, varmasti kymmenen vuoden kuluttua päinvastainen. Yritän tällä listalla pitkittää sitä päinvastaiseksi kääntymistä.

   Poista
 3. Ihana idea! ;D. Olen kostuttanut esim. kermalla, mango- tai apsumehulla, limemehulla. Kaikki käy, mikä kaapista löytyy. Laitoin silikoniseen muffinssivuokaan (tupperware). Irtoaa aina. Tai siis tähän asti :D. Aikulla oli koulusta ohje, jossa mantelijauheen tilalla oli mantelirouhetta. Tuli ihana rakenne. Perinteen mukaan kuulemma (juuri valmistunut tutkielma) Fredrika laittoi itse taikinaan ns. mitä kaapista löytyy -tyyliin mm. joulunjälkeisiä pipareita...Fredrikan hengessä olen aikuisten torttuja kostuttanut mm. viskillä (punastuu)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä palaan taas vuoden kuluttua lukemaan näitä kostutusvinkkejä:). Mullakin on silikoniset vuoat, viime vuonna ei irronnut htä kauniisti, nyt voitelun tuloksena paremmin. Tässäkin ohjeessa oli piparin jämiä. JA hyviä kyllä tuli.

   Poista
 4. Pitäisköhän kokeilla, noita torttuja. Jossain mainostin etten tykkää niistä, mutta en taida olla koskaan edes maistanut niitä.

  Mullon vaalivalvojaismenustressi..

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 5. Ompas mahtis idea, tosin mulla tuo toinen apuri nyt ei ihan vielä ole osingoille tulossa ;) Slurps mitä herkkuja teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teilläkin, mä kävin kurkkimassa sitä sun suklaapiirakan uusintaottelua, en muista kommentoinko mutta herkulliselta se näytti!!

   Poista
 6. Ihanan näköisiä herkkuja teillä(kin)!

  Mä teen Runebergit aina jollain vanhalla Yhteishyvän ohjeella, niitä ei mitenkään tarvii kostutella. Ja aina suoraan muffinssivuokiin, irtoaa hyvin. Meillä ainakin tekee kauppansa:))

  Lisää kuvia uudesta kodistanne odotellen,
  Sanna

  VastaaPoista
 7. Hyvä systeemi! Meillä on yksi ja sama yli-innokas apulainen joka kerta. Katsotaan sitten 10v kuluttua, ei varmaan vähempää voisi keittiöpuuhat kiinnostaa. :-)
  Slurp mitä torttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kymmenen vuoden kuluttua varmaan on vähän toisin täälläkin. ...

   Poista
 8. Voi että mitä herkkuja! Minulla on myös joskus keittiössä sen verran runsaasti apureita ettei itselle riitä tilaa työpöydän ääreen:) Lista voisi tosiaan auttaa pulmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen listaa, lapsetkin ovat siitä ainakin toistaiseksi innoissaan:)

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)