21.2.2012

Riemukasta laskiaista!!

Runebergin päivästä mä erehdyin
 ja toivottelin hyvää Runebegria päivän etuajassa.
Ups, kuten kuopuksella on tapana todeta.

Nyt joka tapauksessa

RIEMUKASTA LASKIASTA!!


KIITOS IHANISTA KOMMENTEISTANNE
EDELLISIIN POSTAUKSIIN!
PALAAN NIIHIN MYÖHEMMIN TÄNÄÄN!!LEIPOMISVUOROSSA MEILLÄ IDA.
Järjestelmä toimii hyvin :)!2 kommenttia:

 1. Siellä jo näyttääkin olevan riemukas laskiainen :)

  Mekin kotilasten kanssa pulkkailimme omassa mäessä ja -yllätys, yllätys- puskimme lumitöitä. Onneksi tykkään lumitöistä silloin, kun ei ole kiire minnekään. Pullatkin on herkuteltu, mutta hernekeitto jää tältä vuodelta väliin.

  Juuri luin alempaa tuosta lasten liikuttamisesta. Sen verran kommentoin sisällä riehumista, että meillä olkkarin sohvat on vain istumista varten, mutta yläkerran aulan sohvat kulkevat jumppasohvat-nimityksellä. Eli niissä saa voltteilla ja hyppiä. Portaissa ei varsinkaan, mutta ei kyllä sisällä muutenkaan, juosta, mutta yksi makuuhuone on lasten nimeämä "urheiluhuone" -eli siel on sänkyjen sijaan kuntoilulaitteita, puntteja, palloja, mailoja, hyppynaruja jne., jotta sisälläkin olisi lapsille paikka ja vähän tilaa liikkua/riehua. Voi olla, että ko. huone joudutaan jossain vaiheessa ottamaan perinteiseen käyttöön makkariksi. Se harmittaa jo valmiiksi, sillä käytäntö on osoittanut, kuinka suuri tarve ko. tilalle monilapsisessa perheessä on. Ja yksi peli, jota lämpimästi suosittelen: minpöytätennis! Mahtuu pieneenkin tilaan pelin ajaksi eikä vaadi suurta varastoa säilyttämiseen. On hauska ja koukuttaa helposti myös aikuiset. Liikuttaa mutta ei tuota kovaa meteliä eikä päätöntä ryntäilyä, joten voi pelata vaikka olkkarissa.

  Mutta mä oon kyllä sen verran ärhäkkä mutsi, että jos melutaso/liike-energia sisätiloissa ylittää mun ärsytyskynnyksen, minä laitan lapset pihalle energiaa purkamaan. Vaikka vaan puoleksi tunniksi, mutta jo sillä on ihmeitä tekevä vaikutus ulkoilun jälkeisten sisäleikkien rauhallisuuteen.

  VastaaPoista
 2. Mäkin periaatteessa toivon, että sohvilla ei hypitä ja koti ei ole mikään taistelutantere. Mutta siis kuten moni sanoi, viedeo kyllä herätti ajatuksia myös tästä kaiken tekemisen rajoittamisesta mihin itse välillä turhan pedanttina syyllistyn...

  Ja juu, meilläkään ei syödä hernaria, tänäkään vuonna..:). En edes enää muistanut että se kuuluu laskiaiseen..

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)