15.2.2012

Onnea ykkösprinsessa ♥


Meidän ihana ja rakas esikoinen tänään 7v.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

ONNEA MURU


5.7. 2007

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tähän samaan pieni varoittava episodi prinsessoille - ja niille pienille prinsseille, joilla on korvikset. Joku ehkä muistaa tämän ja ehkä tämänkin, ensin pelkonsa voittaneen onnellisen pikkuneidin, joka sittemmin sai unelmiensa korvikset. Niistä on iloittu nyt vuoden verran. Joulun jälkeen meinasi tulla itku, kun korvis lähti kypärän mukana irti ja tausta hävisi. Hätä ei onneksi ollu suuri, varatausta löytyi äidin koruista helposti. Hukkunutta taustaa emme sen kummemmin murehtineet. Pari viikkoa sitten korvis taas tarttui johonkin ja laitoimme sitä yksissä tuumin takaisin. Korvalehdessä oli jotain kovaa ja luulin, että reikä oli jotenkin rustottunut. Taustaa laittaessani tajusin, että korviksen vanha tausta oli luiskahtanut korviksen reikään sisälle ja majaillut siellä kuukauden. Ida ei ollut asiaa valitellut ja korvalehtihän on melko tunnoton. Kotikonstein ei tausta sieltä reiästä tullut ulos ja niimpä marssimme lähimmälle lääkäriasemalle. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin ja kaksisataa euroa köyhempänä kädessä kuitti "vierasesineen poistosta" takaisin kotiin. Tässä välissä ammatinvaihto kävi mielessä..:) . Loppu hyvin kaikki hyvin siis.

Korviksista on ollut paljon iloa ja mitäpä ei nainen kauneuden eteen tekisi;). Tietysti olen pyöritellyt mielessä sitä, onko korvikset hankittu liian aikaisin ja olisiko mun pitännyt tajuta kadonneen taustan arvoitus aiemmin.. Olen siis varmasti osin huono äiti, enkä kaipaa siihen tai korvisten hankkimiseen liittyvää kritiikkiä sen enempää. Ystävien kanssa episodia jakaessani huomasin vain, että emme olleen ainoat prinsessan vanhemmat, joille näin oli käynyt, vaan pienten korvisten tausta voi todellakin luiskahtaa korvalehteen sisälle. Ei se nyt varmaan kovin tavallista ole, mutta ei niin tavatontakaan. Halusin jakaa tämän asian kanssanne, jotta voitte olla tarkkoina - mulla ei todella käynyt mieelssä että näin voisi käydä:). Idan korviksiin on tulossa isommat taustat, nyt lainataustat äidiltä.

25 kommenttia:

 1. Tämä nyt on vähän myöhäistä, mutta pienille en laittais ihan just turvallisuussyistä nappikorviksia. Pienet renkaat, joissa renkaan pää menee renkaan sisälle, ovat turvallisimmat, koska ne myös antavat helposti periksi jos jäävät jonnekin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Renkaita pohdimme myös, mutta jumpassa pienetkin renkaat on kiellettyjä, joten pitäisi sitten melkein päivittäin ottaa pois ja laittaa takaisin. Ei sekään tietysti mahdotonta..

   Poista
 2. Ohops, enpä ollut aikaisemmin tällaista kuullutkaan! Lasten korvikset kyllä tosiaan ovat niin pieniä että näinkin voi varmasti käydä. Onneksi saitte homman hoidettu.
  Onnea 7-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:). Niinpä, en mäkään ollut aiemmin kuullut!

   Poista
 3. Työpaikalla olen törmännyt tapaukseen, jossa 9-vuotiaalta on leikattu molemmista korvista lukot+korvikset korvien sisältä pois, sillä tyttö ei ollut pyöritellyt korviksia, lukot olivat olleet liian tiukalla ja näin korvikset lukkoineen oli kasvanut korvalehden sisään.

  Omalla tytölläni ensimmäiset korvikset on laitetty 1-vuotiaana. Korvikset oli olleet hyvän aikaa korvissa, kunnes tulehtuivat tosi pahasti ja otettiin tietysti kokonaan pois. Yritettiin tytön halusta useamman kerran käydä laittamassa korviksia, vaan ei tyttö uskaltanut. Mummin kanssa sitten kävi korvikset laittamassa 6v. synttäripäivän tienoilla. Päiväkodin nasikkapainin vuoksi korvikset oli irroitettava kerran viikkoon. Korvikset oli ehtinyt olla vasta kuukauden, joten toinen reikä ehti umpeutua sen evrran ettei korvista enää helpolla saanut ja kovemmin ei tyttö antanut laittaa. Niinpä meidän neidillä on vaan yksi korvis, jota hysteerinen äiti tarkastelee päivittäin, ettei lukko ole liian tiukilla ja pyöriihän korvis. Keräillään rohkeutta aikamme ja käydään laittamassa toinen korvis :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUI! Paljon pahempaakin siis voi sattua.. Kuulostaa hurjalta! Joo, täälläkin ollaan nyt tarkempana:)!!!

   Poista
 4. Hey

  I have a boticca.com giveaway on my blog.. it would mean a lot if you visit my blog and enter it!
  Enter and double your chances of winning! See you there :)

  You are one step away from winning $100! Click the link below to enter my giveaway! :)
  Enter boticca.com giveaway, win $100
  ♥ www.thegirlatfirstavenue.com

  VastaaPoista
 5. hei, minulla itselläni jäi joskus nuorena kummatkin lukot korviin, olin jo yläastella silloin, jotenkin lukkoja aina tarkastelin että pysyykö paikoilaan ja painoin syvemmälle, ihan kýllä terveyskeskuksessa ne poistivat. oma tyttöni otti reiät korviin 4 vuotiaana ja olemmekin pitänyt harjoituskorvisten jälkeen koruja missä ei lukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon näitä lukkojen jäämisiä siis on.. Helpottavaa kuulla etei olla ainoita! Teillä siis rengaskorut?

   Poista
 6. Hui, pitääkin pitää mielessä kun pienin prinsessa haluaa korvikset. Sofia tais olla jotain 10 tai sellaista, kun halusi reiät, ei tahtonut aikasemmin. Mä taisin saada 7 vee:)
  Ja hei, mistä tollasta vois hiffata, ett siis menee korvan sisään, Mä en oo koskaan kuullutkaan:)=

  VastaaPoista
 7. Oho :o Onneksi ei pahemmin käynyt.
  Pistää vaan miettimään, että olisko ne korvikset Pimulle sittenkään kiva 7-vuotislahja.
  Mutta onnea kovasti Idalle! Mun keskimmäinen täyttä toukokuussa sit 7, iik! Kohtahan ne lähtee jo kouluun!
  Minkä mittainen teidän Ida nyt on? Mun Pimu on 122cm pitkä jo.
  Mietin vaan, et onks se sitten pitkä ikäisekseen vai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se ole ihan hyvä lahja, varsinkin jos tyttö itse haluaa. Muistatte vain olla huolellisia.
   Mä aina luulen, että meidän lapset on pitkiä (kun niiden äiti on niiiiin tavattoman pitkä ja kunnes rakas mieheni pudottaa mut maanpinnalle;), mutta Ida on siis kutakuinkin saman mittainen... Ihan tarkkoja senttejä en osaa sanoa. Menee keskikäyrällä. Tai ainakin on mennyt. Seuraava tarkastushan on vasta koulussa.

   Poista
 8. En ole koskaan ajatellut että noin voisi käydä. Onneksi olit tarkkana ja huomasit! :)

  Onnea 7v. Idalle!

  VastaaPoista
 9. Moikka

  Minä laitatin korvikset tytölle hänen ollessa 4kk ja ikinä ei ole mitään ongelmia ollut. Huonoa tuuria teillä :( Ja voihan noin käydä melkein kelle vaan.
  Sen sanon kokemuksesta, että pienet renkaat ovat kyllä paljon paremmat kuin napit. Meillä ainakin taustat irtoilivat ja korvikset menivät sitä myöten hukkaan.
  Meidän neidin tanssiope ei ole ainakaan vielä kieltänyt renkaita, ne on kuitenkin niin pienet ja huomaamattomat. Kai se on omalla vastuulla...

  -Milla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näitä vain taitaa aina välillä sattua, nyt oli meidän vuoro.
   Idan valmentaja on sanonut (kuulemma) että ei renkaita, joten tiedäthän ne tunnolliset tytöt - se todella tarkoittaa että EI renkaita, edes pieniä;).

   Poista
 10. Älä nyt syyttele itseäsi enempää. Loppu hyvin, kaikki hyvin :) Onnea suloiselle neidille!

  VastaaPoista
 11. Siis häh :o Ei ole ikinä tullut mieleen että noin voisi edes käydä... että ei nyt ainakaan itseään kannata syytellä. Jos joku olisi vastaavassa tilanteessa minulle sanonut että etsipäs taustaa sieltä reijän sisältä niin olisin todennäköisti vaan naurannut "hassulle vitselle". No, loppu hyvin, kaikki hyvin se lienee tärkeintä

  ... eikun se että ONNEA !

  VastaaPoista
 12. Voi miten kurja sattumus! Kaverilla käynyt ihan aikuisena niin, että koko korvis taustoineen päivineen "kapseloitui" korvalehden sisään, lääkärireissu!
  Se mikä noitten pikkuisten korviksissa itseä huolettaa, on mahdolliset korvalehden repeytymiset. Vilkkailla lapsilla ei niin kovin harvinaistakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuiiii! Kuulostaa hurjalta!!! Onneksi näitä tapaturmia on kuitenkin käsittääkseni aika vähän. Vaikka kaikkea voi tietysti sattua..

   Poista
 13. Huomasin tänään itse, että 6-vuotiaalla tytölläni oli myös korviksen lukko korvan sisällä. Sain sen itse pois, kun oli vielä osittain esissä. Nyt kuitenkin pelottaa jääkö reikä tuon näköiseksi (turvonnut ja vähän röpelöinen).Oli myös helpottavaa huomata, että en ole ainoa äiti joka joutuu tämän kohtamaan. Tosin nyt myös syytän itseäni, että miksen huomannut aikasemmin tai miten olisin voinut estää tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että saitte korviksen irti! Meillä ainakin röpöliäinen korviksen reikä parani nopsaan. Ja kuten huomaat, et ole ainoa, eikös tässäkin viestiketjussa useammalle ollut käynyt sanoin.. Nyt vain isompia taustoja hommaamaan :). Mukavaa joulun aikaa!

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)