29.1.2012

Vieras päiväkodista


Me saimme torstaina päiväkodista kunniavieraan. Emilin kanssa kotiin saapui Siili Sippurainen ja sen mukana seurasi viesti, jossa pyydettiin pitämään Siilistä hyvää huolta ja palauttamaan Siili Äitisiilin luokse päiväkotiin maanantaina. Lisäksi Sippuraisen vierailusta kotona saisi kirjoittaa mukana seuranneeseen vihkoon.
Sippurainen saapui torstaina, jolloin sille esiteltiin kotipihaa. Perjantaina sen piti päästä Emilin mukana sählytreeneihin. Me tytöt olimme jumppaharkoissa ja miehethän tunnetusti eivät ole niitä maailman parhaita etsijöitä. Emilin sisäpelikengät olivat eksyneet väärään laatikkoon, joten sähly jäi väliin. Harmia paikattiin lauantain uimareissulla, jonne Siili luonnollisesti pääsi mukaan - tosin se joutui odottamaan pukkarissa. Lauantaina Sippurainen pääsi myös näkemään ja kokemaan meidän oman hienon pulkkamäen.Vuodesta toiseen, iästä riippumatta, samat huvit. Kun vain jostain löytyy vähän jäätä, ylä- tai alamäestä tai tasainenkin käy, liukuahan siinä pitää... Ja mitä isot edellä, sitä pikkukolmoset perässä. Naturligtvis.
Sunnuntaiaamuisin meillä usein herkutellaan. Viime sunnuntaina saimme ihanan kutsun saapua aamiaiselle ystävien luokse naapuriin, täksi sunnuntaiksi Emil oli tilannut ja tehnyt (äiti kuulemma vähän auttoi..:) mustikkapiirakkaa jälkkäriksi. Sippurainen sai luonnollisesti osansa.


Harmi oli suuri, kun sunnuntaina kotiuduimme rinteestä, ja Emil autossa huomasi, että Sippurainen oli jäänyt kotiin. Yksissä tuumin kuitenkin totesimme, että keli olisi ollut Siiliparalle liian kylmä, joten onni että se sai odotella kotona.

Huomenna Siili siis palaa takaisin päiväkotiin. Olisi kiva kuulla, kuinka hurjia tarinoita se viikonlopusta kertoo..:)♥ Siili Sippurainen ja Saariston lapset
 toivottavat aurinkoista uutta pakkasviikkoa ♥


12 kommenttia:

 1. Suloinen Sippurainen! Tosi kiva idea päiväkodissa tuollainen vuorotteleva vieras.
  Oikein mukavaa viikkoa teillekin!

  VastaaPoista
 2. Kappas meillä onkin sama kotimäki ;)
  Itse en ollut lauantaina se äiti, joka kuvasi, vaan se joka juoksi mäkeä alas 1-v. pulkassa (oli sen verran jäässä ja porukkaa, etten voinut päästä yksinään alas) :).
  Toivottavasti Sippuraista ei tule nyt ikävä, kun hän siirtyy seuraavaan perheeseen :)
  T: Emppu

  VastaaPoista
 3. Ihana Sippurainen ja kamut! Onneksi ei ehtinyt alkaa horrostaa tuossa menossa :D.

  VastaaPoista
 4. Mistä olet ostanut lapsille Peakin talvivaatteet? Onko Turussa joku paikka, jossa on hyvä valikoima vai ostatko netistä? Meneekö teillä pojalla yksi asu läpi talven vai onko joku kakkosasu? Meillä on ollut Polarn o Pyretin talvivaatteita nyt muutama vuosi peräkkäin, mutta ensi talvena voisin katsastaa Peakin valikoiman, kun näyttävät hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus :Mukavaa talven jatkoa koko perheelle :)

  VastaaPoista
 6. Kiva "kuulla" pitkästä aikaa :)
  Mun pikkusiskolla oli muuten joku oikea hamsteri tai joku sellainen, vastaavasti kiertävänä lemmikkinä ... tämä tosin jenkeissä..

  Onko muuten pysynyt Peakit ehjänä? Huomasin juuri viime viikolla että J:n takista on sauma revennyt ja mietin että onko superhuono tuuri vai mikähän.
  Pitäisi ottaa ehkä yhteyttä myyjään jahka tästä ehtii...

  VastaaPoista
 7. Ompas ollut Sippuraisella menoa. Hyvä idea antaa tollainen lelu lapsille hoidettavaksi. Vastuuntunnon kasvattamista ei koskaa aloiteta liian aikaisin..Siskoni tytön taitoluistelujoukkue kierrättää maskottia viikottain eri luistelijoilla. Sama idea siis. Pakkasta piisaa..

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, siili hienosti pääosassa :)

  Onko tuo Ellenin haalari mitä kokoa? Meillä on sama koossa 98 cm, nyt 2,5 -vuotiaalle aivan liian iso. Mietin vaan, että menisi ensi talvena kun tyttö on 3-3,5 vee...

  VastaaPoista
 9. Hei! Olen jo pitkään miettinyt, että oletteko ruotsinkielisiä? Puhuvatko lapset keskenään ruotsia?

  VastaaPoista
 10. Riikka ja Eskeralda, kiitos:)

  Jassu, eikö ole! Meillä oltiin ihan täpinässä!

  citymami, jee, kiva! mä en koskaan näe enkä tunne ketään (siis edes ihmisiä joita pitäisi;), joten ole kiltti ja vedä hihasta kun seuraavaksi törmätään:)!!

  Aria, ei ehdi horrostaa..:)

  Ano, Peakin vaatteita on Turussa aika huonosti.. Länsikeskuksen Interissä lienee paras valikoima. Nämä vaatteet Kämpin Peakilta ja Kuopion Interistä. Emilin housut on Ticksun. Tykkään tuosta Peakin mallista, ei ole niin leveä. Emil menee toista talvea samalla takilla ja näyttäisi, että se voi mennä vielä ensi talvenakin.

  Geisha, kiitos samoin!

  anana, kuin myös, kiva kuulla! Hmm.. vain Jenkeissä voi olla tuollaista..:). Ja juu, meidän Peakit ehjiä. Tosin kulutus lienee hieman eri luokkaa kuin J:llä..?

  R&r, niin on mustakin kiva idea! Ja totta tuo, vastuuta ei voi harjoitella liian aikaisin sopivassa määrin.

  Terhi, kiitos:)! Ellenin haalari on 104. Neito itse nyt aika tasan metrin - luullakseni. Toi haalari on - no, ei anakaan pieni eikä edes "ihan sopiva", joten se 98 saattaa hyvinkin mennä teillä ensi talvena!

  Ano, ei olla ruotsinkielisiä - lapset puhuvat suomea keskenään - toisaalta tuolla Saaristossa myös kuuntelivat ruotsia sujuvasti. Miehen puolelta suku enemmän kaksikielistä.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)