27.11.2011

Helmiä prinsessoille


MEIDÄN EKA ADVENTTI ON KULUNUT ROUDATESSA.
KAMAA LAATIKKOON JA LAATIKOITA VARASTOON.

Olen useamman kuin yhden kerran kiitellyt 
sekä mielessäni ja ääneen sitä,
ettei meillä ole kohtuuttoman paljon tavaraa.
Olen pyrkinyt noudattamaan sääntöä,
että kun jotain tulee niin jotain lähtee.
Ja mieluummin vielä niin,
että ensin lähtee.

Ja juu, kyllä meilläkin on niitä
varastoituja laatikoita.
Niitä joka ei kukaan koko vuonna kaipaa.
Mutta ei onneksi hirmusti.

MUUTTO ON SIIS TÄYTTÄ TOTTA :).
JOUDUTAAN OLEMAAN VIIKKO EVAKOSSA,
UUTEEN KOTIIN PÄÄSTÄÄN VASTA ENSI VIIKONLOPPUNA.
TAVARAT SIIS ODOTTAVAT VARASTOSSA JA
IHANA ANOPPI YSTÄVÄLLISESTI MAJOITTAA MEIDÄT.

Arvatkaa,
kuinka pahasti sisustuskärpänen on purrut?
Olen kuitenkin onnistunut pysymään nahoissani
yhtä huutiksesta hankkimaani Muuramea
ja näitä henkareita lukuunottamatta.


Näin nämä Stockalla,
enkä voinut ottaa sitä riskiä,
etten saa niitä enää uuteen kotiin.

Kaksi jokaiselle perheen prinsessalle.


Henkarit Stockmann Casa (vai Decor..:)?
Värejä kuvan vaalenpunainen sekä helmiäisvalkoinen ja vaaleansininen

Uusi koti on vanha koti, muutamme sata vuotta vanhaan puutaloon. Emmekä pääse ihan valmiiseen... Alakerta asunnosta on kunnossa - ihan hyvässä, jos nyt ei ihan viimeisen päälle oman maun mukaisessa, niin kohtuullisen lähellä kuitenkin. Mutta puuttuvat neliöt ovat yläkerrassa, joka on kokonan rakentamatta. Meillä alkaa siis R E M O N T T I. Toisaalta ihanaa - tiedättehän, kun tekee itse saa sellaista kun tulee;). Taas päästään pähkäilemään - rappusia, laattoja, pintamateriaaleja. Kivaa!

Yläkerran piirustukset ovat osittain vielä mietinnässä. Sinne on siis tarkoitus rakentaa makkarit ainakin lapsille, mahdollisesti myös aikuisille. Lisäksi mietinnässä asuntoon on sauna ja lisää säilytys- ja kodinhoitotilaa. Tilaa ei ole rajattomasti ja pähkäilyn kohteena onkin makkareiden sijoittelu. Alakerrassa olisi hyvin tilaa aikuisten makkarille, mutta toisaalta mietimme sitä, ovatko lapset liian pieniä nukkumaan yksin ylhäällä. Kyllähän se normioloissa sujuu hyvin, harvoin edes heräilevät öisin. Lähinnä mietin sitä, kun se jokatalvinen oksennus- ja influessa-aalto iskee. On mukavampi nukkua sairaan lapsen lähellä. Kyllähän sitä toisalta voi aina jotain väliaikaista tällaisia tapauksia varten virittää. Kuitenkin ajattelen, että jos vanhemmat nukkuvat pääsääntöisesti alhaalla - kuulenko jos lapsilla on yöllä hätä... Miten asia on ratkaistu teillä, jotka asutte kahdessa kerroksessa? Kuulen mielelläni kokomuksia ja mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Ja jos meidän lapsilta kysytään, niin yläkerta on heidän valtakuntaa...

***

KAMERAKIN ON PAKATTU.
SE TARKOITTAA SIIS AINAKIN
PIENTÄ BREIKKIÄ
TÄÄLLÄ BLOGISSA.

IHANAA UUTTA VIIKKOA!

20 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja voimia muuttoon! Suunnittelu on I-HA-NAA. Oikeesti. Hei, itkuhäly tai sisäpuhelin lapsosille yläkertaan ;D. Ja ne keskenään seurustelevat palovaroittimet...Ihqpihq!!!!

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta asunnosta! Itkuhälyttimiä minäkin suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta kodista ja valtavasti tsemppiä muuttoon! Toivottavasti vilauttelet täällä blogissasi remonttikuvia. Ihanaa, kun pääsette itse suunnittelemaan!

  VastaaPoista
 4. tsemppiii!!! tuun sit kuikuilee :) Täällä on kans pakkaus aloitettu,3 viikkoa ehditään olemaan naapureita;)
  L

  VastaaPoista
 5. Meillä lapset nukkuvat yläkerrassa (koko yläkerta on lasten valtakuntaa) ja vanhemmat alakerrassa ja hyvin on toiminut meillä tämä ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin lapset nukkuvat yläkerrassa ja itse nukumme alhaalla.
  Nuorin on täyttää tällä hetkellä 4 vuotta ja siirtyi yläkerran asukkaaksi isompien seuraan vajaa 2 vuotiaana ja loistavasti on mennyt.
  Öiset itkut, äidin ja isin huhuilut kuuluvat öisessä hiljaisuudessa loistavasti :)
  Lasten sairastaessa tulee mietittyä välillä onko tämä fiksua kävellä yhden yön aikana sen 10krt portaita eestaas, mutta kyllä tämä on loistavaa. Alakertaan jää rauha, jos lapsilla kavereita niin metelit jää ylös jne.. :)

  Tsemppiä ja remppakuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
 7. Pakko kysyä noista henkareita: miten niin kaksi jokaiselle perheen prinsessalle? Teillähän on kaksi tyttöä ja kuvassa kuusi henkaria?

  VastaaPoista
 8. Mut eikös äitikin ole prinsessa? ;)

  Aivan mielettömän ihanat nuo henkarit, pakko mennä katsomaan olisiko verkkokaupassa kun lähin ko liike on niin pirun kaukana. Tsempit muuttoon!

  VastaaPoista
 9. muutatteko pääkapunkiseudulle?
  Koittakaa löytää remppamiehiksi/suunnittelijaksi oikeasti sellainen joka perehtynyt vanhoihin taloihin, koska pesutilojen rakentaminen 100 vuotta vanhaan taloon ei olekaan ihan iisi juttu, ettei talo ole homeessa parin vuoden päästä.
  Lilli

  VastaaPoista
 10. Meillä molemmat lapset muutti yläkertaan, toinen 2 ja toinen 4 vuotiaana. Loistavasti toiminut. Lapset oppinu jo jopa vähän itsenäisemmiksi, ei jokaisesta pissahädästä oo tarvinnut ilmottaa, vaan lapset kokee itsekin helpommaksi jossei tarvitse eka hakea äitiä toisesta huoneesta.

  ja kyllä ne lapset ilmottaa sitten suuren hädän tullessa ihan tarpeeksi kovaa että kuuluu alakertaan asti. Sen olen oppinut :D

  VastaaPoista
 11. Onnea uusiin tuuliin ♥ Haastava remontti, mutta varmasti kaiken vaivan arvoinen.

  Vanhassa talossa tytöt olivat vallanneet yläkerran. Hyvin sujui, Fannu kipsutteli yöllä alakertaan, jos pahat unet yllättivät.

  Tiina Huvikumpuillen-blogista

  VastaaPoista
 12. Meillä oli kahdessa tasossa asuessa kaikki makuuhuoneet yläkerrassa ja se oli mielestäni parempi, kun lapset olivat pienempiä. Nyt kun ovat isompia niin rehellisesti sanoen toivoisin, että olisivat eri kerroksessa;).

  Kyllähän se monilla tuntuu onnistuvan pienten lastenkin kohdalla eri kerroksessa nukkuminen, riippuu varmaan siitäkin kuinka levottomia nukkujia lapset ovat. Olisiko jokin väliaikainen (muutaman vuoden) ratkaisu mahdollinen?

  Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä remppaan!

  Meillä on kämppä kolmessa tasossa, joista ylin kerros on lasten ja me vanhemmat olemme alimmassa, väliin jää olkkarikerros. Olemme jakaneet huoneet näin jo siitä saakka kuin kaksoset olivat 10kk ja hyvin on toiminut. Öisen hiljaisessa talossa äänet kuuluvat hienosti :) alas asti silloin kun tarvitsee ja päiväsaikaan on ihanaa olla eri kerroksessa kuin mimmilauma.

  VastaaPoista
 14. Onnittelut uuteen kotiin. Mekin asumme 90v. talossa ja samaa pohdintaa mekin olemme käyneet makuuhuoneiden suhteen. Meillä on yläkerrassa yksi iso makuuhuone (muut huoneet alakerrassa), minne kulku kylmän eteisen kautta. Meillä pojat ovat 2v. ja 5v. Olemme nyt väliaikaisesti ratkaisseet nukkumiskuviot niin, että pojilla on alakerrassa oma huone, minne menevät iltaisin omiin sänkyihinsä nukkumaan. Kun menemme myöhemmin nukkumaan kannamme pojat yläkertaan jatkamaan unia. Nuorempi nukkuu välissämme ja vanhemmalla on yläkerrassa oma sänky. Tämä systeemi tuntuu tällä hetkellä toimivalta ja suunnitelmissa on myöhemmin siirtyä itse alakertaan nukkumaan ja tehdä yläkerran huoneesta pojille huone.

  VastaaPoista
 15. Onnittelut uudesta kodista.

  Meillä asutaan kahdessa tasossa. Yläkerta on pääkerros, siis yläkerrasta tullaan sisälle. Ylhäällä on olkkari, keittiö ja aikuisten makkari, sekä suihkutilat. Alakerta on lasten valtakuntaa, siellä on kaikkien kolmen lapsen (8v. 7v. ja 5v.) huoneet, sekä sitten lisäksi pesutilat, sauna ja kodinhoitohuone.

  Hyvin toimii. Ja kyllä kuullaan yläkertaan yölläkin jos jollain sattuu olemaan hätä, näkee painajaisia tms. ja meillä on semmoinen himmeä valo rappusissa yöt päällä, jos joku lapsista unen pöpperöissään hiippailee vanhempien makkariin. Näkeepähän ainakin sitten rappusissa.

  Leluhommahan se on semmoinen, että se saattaa helposti "räjähtää käsiin". Siksi meillä on vanhempien makkarissa kaapissa myös leluja, on sitten tässä yläkerrassakin valmiina jotain ja säilytystilaa nille tässäkin. Alakerrasta toki jotain aina kantautuu yläkertaankin, mutta hyvin ovat oppineet ne hoitamaan takaisin alakertaan paikoilleen (toki normaalia jäkätystä saa välillä pitää ;-))

  VastaaPoista
 16. Ihanat henkarit ja kivalta kuulostaa uusi koti.

  Meillä oli aiemmassa asunnossa kaksivuotias nukkumassa toisessa päässä taloa ja varsinkin sairasteluaikana koin jo sen aika hankalaksi. Nyt kun muutettiin kaksi kerroksiseen taloon, nukutaan kaikki samassa kerroksessa ja makuuhuoneet suht lähekkäin, niin ne katkonaisetkin yöt sujuu jotenkin paljon helpommin.

  Mutta meilläkin on ajatuksissa, että kun tytöt ovat hiukan vanhempia, niin yksi mahdollisuus on, että lapsille jää yläkerta ja siirrytään itse nukkumaan alakertaan. Toki lapset on niin kovin erilaisia nukkujia ja ainahan sitä sairateluaikana pääsee patjamajoitukseen lastenhuoneen lattialle tarvittaessa, joten ehkä niitä suunnitelmia on kuitenkin hyvä tehdä pitemmällä tähtäimellä. Voin kyllä hyvin kuvitella, että lapset ottavat mielellään yläkerran haltuunsa :)

  VastaaPoista
 17. Hei, mistä teidän lastenhuoneen pyöreät pörrömatot ovat? Tuollaista harmaata metsästäisin meillekin. Kiva blogi, uuden kodin sisustuskuvia odotellessa... T. Annika

  VastaaPoista
 18. Annika, ovat VM-Carpetin Tessa mattoja ttp://www.vm-carpet.fi/tessa.html , monesta paikasta saa ja periaatteessa mitä kokoa vain. Tilaustavara kestää p i t k ä ä n, joten kannattaa varautua, mikäli haluaa jotain erikoiskokoa:).

  VastaaPoista
 19. Kiitos kaikille lämpimästi kun jaksoitte kommentoida tuota kerrosasiaa. Oli kiva lukea kokemuksianne!! Niitä täällä on sulateltu ja näyttäisi siltä, että meilläkin vanhemmat ehkä jäävät alakertaan ja nuoriso saa vallata yläkerran sinne sitten tulisi myös vierashune, jossa tarvittaessa voi nukkua alakerran aikuisetkin. Mietinnässä on vielä se, kun KHH-tilat pitäisi saada ylös, mutta käykö siinä niin, että mä pesen pyykkiä kaiket illat ja yöt siellä ylhäällä.. Alas kun noita tiloja ei oikein järkevästi (lue kohtuullisella budjetilla) saa..

  Lilli, ei muuteta niin itään;). Ja joo, melko läheltä noita rakennushommia seurailen ja usein myös niiden pieleenmenneiden korjauksia.. Rakennesuunnittelijamme on vanhojen talojen spesialisti, joten ukson, että sillä pääsemme hyvin alkuun ja saamme oikeat kohtaktit. Mutta olet niin oikeassa - tein itse ja säästin muuttuu liian usein noissa hommissa triplahinnaksi...

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)