14.11.2011

Suklaista...


Sain Suhmuralta ihanasta Belle Baie-blogista
makeaakin makeamman tunnustuksen,
KIITOS ♥

Käykää kurkkaamassa upeita kakkuja ja kauniita kuvia
höystettynä pienen neidin elämällä.

Tämä tuli ihan puun takaa,
 en arvannut Suhmuran edes vierailevan täällä :).

Vastasin samantapaiseen haasteeseen
tässä syksyllä,
joten päätin ilahduttaa teitä haasteen sijaan
Hyvin Suklaisen Kakun ohjeella.

Tein tätä kakkua isänpäiväksi ja tälläkin kertaa
joku meni vikaan ja kakku oli enemmänkin
iso kasa suklaata.
Mutta NIIIIN hyvää taas, 
että tuskin ehdin kuvaa ottaa..
Yrittäkää itse :)!



Ohje on Antti Vahteran & Visa Nurmen
HYVÄN MAUN RAJOILLA - kirjasta,
"Suklaakakku Millenium"

POHJA
200g tummaa suklaata
120g voita
4 munaa
120g sokeria
120g mantelirouhetta

Sulata suklaa ja lisää pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja puolet sokerista sekä mantelirouhe.
Vatkaa loppu valkuiset ja loppu sokeri vaahdoksi ja yhdistä varovasti suklaaseokseen.
Jaa kahteen vuokaan ja paista 180-asteessa 15 min (tai 25 min..:) .

TÄYTE
100g tummaa suklaata
0,5 dl kahvikermaa
1 muna
10g sokeria
3 rkl aprikoosihilloa

Sulata suklaa ja lisää kerma. Lisää ketuainen. Jäähdytä.
Vatkaa valkuainen ja sokeri ja lisää suklaaseokseen.

Sivele kakkupohjien väliin aprikoosihillo ja täytä väli suklaatäytteellä.

KUORRUTUS
150g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma ja nosta kattila levyltä. Lisää suklaa.
Kaada jäähtynyt seos kakun päälle. 
Anna jäähtyä ennen tarjoilua jääkaapissa


8 kommenttia:

  1. Nam, tuota täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Tein samaa lauantaina pojan 3-vuotissynnttäreille eikä ulkonäkö kieltämättä vastannut Visan&Antin vastaavaa. Mutta kaikki meni :)

    VastaaPoista
  3. WAU - näyttää siltä että tämä on vieläpä gluteeniton! Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Zeta - kokeile!

    I-A, eikö;)?

    Saara, lohduttavaa, että kaikki muutkaan ei kulje suorilta noiden ammattikokkien jalanjäljissä:)

    Ja Anna, odotan kutsua katsomaan kakkua - tai ainakin kuvaa kun sä sen teet - voit sitten neuvoa että miten se saadaan näyttämään samalta kuin kirjan kuvassa:)!!

    VastaaPoista
  5. Mä kokeilin tätä, hyvää tuli. Hieman tuntui työläältä, mutta oli kyllä kaiken vaivan arvoinen. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Minkä kokoisissa vuoissa paistoit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan halkaisija oli muistaakseni 22 tai 24 cm. Palaan asiaan parin päivän kuluttua, kun olen taas omassa keittiössä..:)

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)