27.2.2012

Pilkkuja sateeseen OZ Babysta



Sain OZ BABYSTA mukavan yhteistyötarjouskyselyn. Haluaisinko meille testikäyttöön Ticketin kauden uutuusvaatteita ja kertoisin niistä sitten täällä blogissa. Miltä ne näyttävät, miten ne toimivat. Ja ehkä ottaisin joitakin fiiliskuvia Ozin sivuille. Kyllä kiitos. Parasta tässä oli se, että pääsin itse valitsemaan meidän tarpeisiin ja makuun sopivat setit. Tai no, sekä Emil että Ellen sattuivat olemaan mukana ja suorittivat valintansa melko nopeasti. JOS olisin päässyt valitsemaan, olisin kyllä päätynyt melko samoihin heidän kanssaan.





Meiltä on puuttunut sadeasut. Ollaan menty kuorivaatteilla, jotka tiettyyn pisteeseen asti toimivatkin hyvin. Lapset ovat pyytäneet sadevaatteita koko syksyn - suurin syy on se, että päiväkodissa kuorivaatteilla ei pääse vesilätäkköön eikä rännien alle suihkuttelemaan. Jep, pikkumaista munkin mielestä ;). Siinä vaiheessa syksyllä kun olin taipunut ostamaan sadevaatteet, ei niitä enää juurikaan ollut. En pysty punaiseen Rukkaan, vaikka kuinka yritin. En. Ja siis miksi aikaisemmin on ollut niin vähän kivoja sadevaatteita? Tai ainakaan mun kohdalle ei ole osunut kivoja. Näitä sen sijaan en todellakaan pystynyt vastustamaan. Tykkään kuosista, tykkään leikkauksesta, tykkään materiaalista, tykkään istuvuudesta.





Takin malli on hiukan normaalia pidempi ja siinä on nepparikiinnitteinen huppu ja taskut
 sekä helmassa  kuminauhakiristys molemmilla sivuilla.
Malli on pituuden ja kuminauhan ansiosta ihanan tyttömäinen ja istuu superkauniisti.

 Housut ovat kokoon 104 cm asti henkselimalli, ja isommilla vyötärömalliset housut.
 Pienten housuissa lahkeissa on kokoon 104 cm asti kiristys ja kuminauhalenkit,
 isommissa lahkeet ovat suorat ja niissä on tarrasäätö. 

Sekä housuissa että takissa teipatut saumat.

Liikkuminen ainakin näissä olosuhteissa sujui puvussa hyvin.
Materiaali joustaa hiukan ja kun takki istuu hyvin sen kanssa voi touhuta,
vaikka malli on vähän pidempi.




Koot näissä ovat Ticketille tyypillisiä.
Ellenillä on koko 104 cm (pituutta reipas metri)
  ja Idalla 128 cm (pituutta n. 125 cm).
Samaa kokoa neideillä muissa vaatteissa.



Mä ainakin ihastuin näihin niin, että uskon ettei näitä ole enää, kun LITSLÄTS-kausi oikeasti alkaa. Ellen tosin oli sitä mieltä tullessamme pukujen kanssa kotiin, että LITSLÄTS-kausi on alkanut, uuden puvun kanssa pitää päästä pihalle heti. Eikä neiti ihan väärässä ollut, viime viikolla tuli vettä joka lupaavasti sulatti jo lunta. Mutta nyt on taas pakkasta. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kuvaamaan näitä tositoimissa. Kevään vesilätäköt ovat NIIN parhaita!

Mä olen selkeästi jäänyt liian usein nuolemaan näppejäni, kun olen miettinyt liian kauan - miten se päättäminen aina onkin niin vaikeeta, siitä tämä varmuus näiden menekistä;). Ja toinen asia mistä voisin lyödä vetoa, nämä ovat huutiksessa ensi vuonna kysyttyä tavaraa :).


OZ Baby siis Turussa,
 mutta jos Turku ei ole matkan varrella,
palvelee ystävällisesti ja nopsaan.
  * KLIK * .

OZissa nyt hyvä valikoima muitakin Rubbereita
 sekä yksi- että kaksiosaisia välikausipukuja - 
ja tietysti kaikkea muutakin ihanaa.


 ... NIIN, Emil ei valinnut vaaleanpunaisia pilkkuja,
siitä lisää myöhemmin.




34 kommenttia:

  1. Meillekin on tulossa tuo sadeasu, näyttää kyllä tosi kivalta mallilta näissä kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä tykästyin ja malliin, vähän erilainen :)

      Poista
  2. Tota...Vikuttaa järjettömän kokoiselta ainakin pienemmän tytön asu...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. makuasioista ei toki sovi kiistellä, mutta takki on siis pitkä malli. Jos tarkoitat roikkuvia housunlahkeita, niin ne ovat toki näin paljain jaloin hiukan pitkät, mutta kumpparit jalassa ihan sopivat. Mallit eivät ainakaan valittaneet, että puvut olisivat isot ja heiltä palaute näistäkin asioista tulee yleensä nopsaan.

      Poista
  3. Meille on tulossa myös tuo mustavalkopilkullinen 104 koossa. Tilasin puvun Kuperkeikasta ja siellä myyjä oli sitä mieltä, että 110 on liian iso. ( neidillä pituutta 106-107 cm nyt)Toivottavasti ei nyt sitten tullut liian pieni. Neiti on kylläkin mallia lyhyet kädet ja piitkät jalat eli näissä kaksiosaisissa puvuissa on aina toinen osa hieman epäsopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että 104 on teillekin passeli koko, Ellen on vain pari senttiä lyhyempi ja kuten kuvista näkyy, lahkeissa on kyllä varaa, samoin hihatkaan eivät ole ihan kittanat. Teidän neito taitaa siis olla täsmälleen tämän puvun mallinen:).

      Poista
  4. Me kävimme Kuperkeikassa sovittamassa pukua tytön kanssa sillon kun ne tulivat. Olin varannut koon 122cm mutta kokeilimme kokoa 116 kun 122 ei ollutkana saapuneessa laatikossa.
    Puvuissa on reilut koot. Padmé olisi "hukkunut" kokoon 122 cm ja hän on nyt sen 115 cm/21kg, ja ulkovaatteisssa siirtyy kokoon 122cm. Ts. jos olisin puvun ostanyt, olisi se vaihtunut kokoon 116 cm.

    Ehkä vaikein arvioida oikeaa kokoa juurikin 107 senttiselle kun on niin siinä kokojen välissä. Riippunee myös aikooko pukua käyttää kuriksina varinaisten ulkovaateien päällä vai enemmän "plain rain-tyyppisenä" omana ulkovaatekerroksena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmp. musta nämä eivät kyllä ole mitenkään superreiluja. Ida taitaa olla venähtänyt, käyttivät muistaakseni Padmén kanssa peräkkäisiä kokoja ja tuo 128 on mielestäni hänelle hyvä. Mä olen mielestäni vielä tarkka siinä, että vaate ei saa olla iso. Olenko alkanut lipsumaan..:)?! Totta, hiukan alle 110 cm on vaikein, varsinkin kun housut muutuvat vyötärömallisiksi. Toisaalta materiaali on pehmeää ja laskeutuvaa, joten ei haittaa jos puku on VÄHÄN reilu. Vaikeita nämä kokoasiat! Toisaalta, sovittamalla selviää kun ei ole mitenkään absoluuttista.

      Poista
    2. Meille on tulossa se 98, toivottavasti olisi sopiva!

      Poista
  5. Kauniit puvut :)
    Itse epäilin sadepuvun tarpeellisuutta, mutta kun mummi löysi meille viime syksynä ihanaisen NoaNoan pilkullisen sadeasun tuli siitä suosikki. Oli todella helppo putsata rapakelillä siistiin kuntoon :)
    Täytyykin käydä kurkkaamassa löytyykö noita koossa 86 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkut rules! Oli näitä juuri myös pieniä kokoja ja olivat aivan superihania! Käy hakemassa teillekin niin voidaan sitten samistella puistossa;)!

      Poista
  6. kiitos tästä! :) pakko varmaan mennä ostamaan tämmöinen meidän neidille ens syksyks varastoon :) vai onkohan miten käytännöllinen 1,5-vuotiaalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä:)! Kuten kirjoitin, musta malli on sellainen, että menee hyvin pienellekin. Supesöpö juurikin pienimmillä.

      Poista
  7. Nuo ovat aivan ihanat sadeasut kyllä.
    Meillä E on nykyään hänkin n. 107 pitkä.
    Sille haaveilen tuota vaaleanpunapilkullista. Veikkaisin, että ehkä se 110cm?
    Isommille sadetakit olisvat kivat, mutta kurahousuja eivät suostu millään laittaa jalkaan.
    Viime vuosi mentiin sadetakeilla ja kuorihousuilla kunnon rapakelit.
    Mökille en viitti ostaa, kun käyttävät molemmat niitä housuja ehkä pari-kolme kertaa.
    Oliko tota myynnissä pelkkänä takkina?

    VastaaPoista
  8. Kuten tuossa keskustelussa aiemmin totesin, vaikeita nämä kokoasiat. Ja kuten Anana totesi, riippuu varmaan siitä, aikooko asua pitää päällikerroksena haalarin päällä vai enemmänkin niin, että alla on vähemmän vaatetta.

    Noi isojen malliset kurikset on aika lailla kuorihousun tyyppiset, ei mun mielestä perinteisten kuristen oloiset, joten voisivat mennä ehkä teilläkin:). Takkia ei ole erikseen myynnissä.

    VastaaPoista
  9. Nää on aivan ihania!
    Itsekin olen tuota vaaleanpunaista kuolannut. Todella suloinen ja herkkä sadeasu.
    Meillä tyttö ei suostuis tuota ihanuutta käyttämään, kun niin kaunis.

    VastaaPoista
  10. Kauniit asut! Mie olen karttanut kuravaatteita, aina kiltisti päiväkotiin ostanut tyyliin ruskeat tai tummansiniset Rukat, kun niitä ei oikeastaa käytetä koskaan. KOtona on kans jotkut... Mutta neiti tahtoo aina välillä kuravaatteet kuorivaatteidenkin tai alkutalvesta toppahaalarin päälle, kun muillakin on päiväkodissa. Sopii mulle, jos hänestä ei tunnu pahalta ;) Päiväkodissa juuri puhuin, etten osta enää uusia kuriksia, kun kuorivaatteissa saavat uida ja läträtä tuolla ihan niin paljon kuin lystää. Mutta kun on näin kauniita kuravaatteita...

    Kuriskysymys kaikille, että pidättekö esim. näitä tai RubberRain tai ihan mitä vaan kuriksia yleensä fleecekerroksen päällä vai ulkovaatteiden päällä? Minä pidän sekä että, jos neiti päällensä ne vinkuu, sään mukaan sitten alle.

    Kun mietin sitä aina, että kun on tosiaan ne kuorivaatteet, niin eikös ne ole tarkoitettu korvaamaan nämä kurikset ;) Mutta silti kuris on ykkönen pitää puhtaana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se, kun on näin kauniita kuriksia:).

      Meillä kurikset yleensä ulkovaatteiden päällä, tämä takki tosin on sellainen , että puetaan varmaan fleecen päälle. Ja meillä muutenkin nämä ulkovaateasiat vähän niin, että sitä on mitä sattuu löytymään. Esim. viime keäänä en löytänyt kivoja kuoria, meillä vain softshellit ja hyvin meni.

      Ja päiväkodissa toisaan tääläpäin tädit suosii niitä kuravaatteita...

      Poista
  11. Meillä on tuo liilana koossa 86, neidillä joka käyttää tällä hetkellä kokoa 80cm. Nämä kokoasiat on tosiaan makukysymyksiä, mutta yhdessä myyjän kanssa todettiin, että viisaampi ottaa 86, jotta mahtuu syksylläkin. Asu on nyt vähän reilu, mutta mielestäni ei missään nimssä liian iso. Ja kuten sanoit materiaali ihanan pehmeää ja laskeutuvaa, laskeutuu minusta hyvin eikä ole tönkkö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tosiaan vaikeita nämä kokoasiat kun lapset ovat niin eri mallisia.
      Lilakin on ihana!

      Poista
  12. Meilläkin on tuo vaaleanpunapilkullinen ja mielenkiinnolla odatan, että miltä puku mahtaa näyttää ensimmäisten kunnon kurapäivien jälkeen. :-) Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ulkonäkö täysin syrjäytti järkevyyden hankkimissani ulkovaatteissa.

    VastaaPoista
  13. Vastaan Suville, Tanja tuskin pahastuu :)

    Meillä ei ole ollut kurissettejä lapsilla enää useampaan vuoteen. Pojalla on ollut vedenpitävät kuorivaatteet, nykyisin pelkkä takki ja tämä on riitänyt mutta on kyse toki vanhemmasta lapsestakin :)

    Tytön kaikki kuorivaatteet on vedenpitävät joten niiden lisäksi on ollut ainoastaan henkselikurikset pahimpia rapakelejä varten. Lämpimille vesisäille on Ver de Terren rain set, joka on täysin kuriksia vastaava (ja erittäin paljon kehuttu ja kiitelty päiväkodissa) mutta kankainen joten miellyttävämpi käyttää ja kaapistä löytyy yksi tiksun Rubber Rain fleecellä joka oli viime keväänä kovassa käytössä lumien sulaessa.

    Näillä näkymin samanlaisella combolla mennään, tosin Rubber fleeellä saattaa jäädä pois koska sitä ei saa henkselihousuilla enää koossa 122 cm. Eli kuoret, rain set ja haalarikurahousut ainakin tässä taloudessa riittää tarpeisiin (toistaiseksi) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pahastu:). Ootko huomannu, että voit vastata suoraan siihen esim. Suvin alle - näin keskustelua on helpompi seurata;) - blondinkin...

      Poista
    2. Olen =D Mutta en tajunnut käyttää sitä, sori. Puolustuksena kerrottakoon että olin kipeänä ja kuumeessa ettei aivot siis toimi edes sillä normaalilla kapasiteetilla :) Tämä on aika selkeä systeemi, pitäisi ehkä myös paneutua hieman asetuksiin.

      Poista
    3. Saat anteeksi - kun kerran autoit;). Toivottavasti voit jo paremmin!

      Poista
  14. Anana, kiitti ;) Musta on vaan kiva kuulla, miten muut kuorivaateihmiset tekevät! Meidän päiväkodissa vain parilla lapsella meidän lisäksi on vedenpitävää ja sit muutamia joilla on kans, mutta ne ei saa olla niissä ilman kuriksia :)) Eli kiva, että muillakin niitä kuriksia on, vaikka onkin kuorivehkeitä.

    Ehkäpä vielä ostan sellaisen plain rain tms. puvun varapuvuksi ja lämpimille keleille... Tai rubber rain, mitä niitä nyt on.

    VastaaPoista
  15. Ei nyt ihan parhaimpia postauksia ja kuvia.
    Mut ehkä OZilla oli kiire.
    Ne vois kyllä siellä panostaa enemmän palveluun niin vois jotain ostaakin.
    T: Vakikiertelijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä tuottaa pettymys... Jäitkö kaipaamaan jutussa tai kuvissa jotain erityistä?
      Terveiset varmasti menevät perille Oziin.

      Poista
  16. Meidän tytöltä löytyy tuo musta Janis Rubber Rain koossa 110 cm. Vaaleanpunaista ekaksi ihailin, mutta käytännöllisyys meni tässä kuitenkin edelle. Tyttö oli 104 cm pituinen marraskuussa, mutta on pitkähköraajainen. Testasin koon 104 cm ja 110 cm pukuja Kuperkeikassa tytölle toppahaalarin päälle ja päädyin tuohon isompaan, kun on vähän reilumpi. Oli vähän makuasia, mutta tosiaan tuon muiden vaatteiden alle mahtumisen vuoksi näin. Itse olen muutenkin enemmän sitä maata, että vähän reilumpaa ostan mielummin kuin juuri sillä hetkellä sopivaa.

    Eli nämä eivät musta ole älyttömän isoja (esim. tytöllä on vielä joku vuoden xyz koon 98 cm T2H:n toppahaalari vielä käytössä), mutteivät kuitenkaan mitään pientäkään mitoitusta. Reiluhkoa olisi ehkä oikea termi.

    Meillä lasten päiväkodissa tuikataan kurahousut lapsille märällä kelillä jalkaan, oli lapsella sitten minkälainen tahansa avaruuspuku ulkovaatteena. :) Siksi kurikset ovat ihan must have.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on kiva! Aina tyylikäs! Saa nähdä millaiseksi kurakasaksi se vaaleanpunainen muuttuu..
      Ja nämä kokoasiat tosiaan ovat mystisiä...

      Meillä isompien päiväkodissa joustetaan kuriksissa, se selvisi mulle viime viikolla. Mutta Ellen kyllä aina aika topattuna.. Ajattelinkin, että vien pk:iin VAIN kurikset, kun vähän lämpenee, ei tarvio sitten olla turhan topattuna.

      Poista
  17. Heippa! Olen ihmetellyt, kun Ticketin omilla sivuilla kaikkien Rubbereiden kohdalla vedenpitävyydeksi on ilmoitettu (Product information -kohdassa)vain 3000 mm. Plain rainienkin pitävyys on ilmoitettu paremmaksi eli 5000 mm. Eikös kura-asussa pitäisi olla täysi vedenpitävyys eli ainakin 10 000 mm? Ovatko nämä ticketin sadevaatteet oikeasti vedenpitäviä ja mistä tämä waterproog 3000 merkintä voi johtua?

    Terkuin,
    Tuisku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, onpa outoa... Mahtaako sillä sivuilla olla virhe..? Koitampa ottaa selvää..

      Poista
    2. No niin. Ozin kautta selvittelin asiaa ja tällainen vastaus tuli Ticketiltä. Että näin siis:)
      "Ticket to heaven ulkovaatteet ovat vedenpitäviä ja kumipintaiset kuravaatteet v e s i t i i v i t ä. Eli ulkovaatteiden vedenpitävyys on saatu aikaan kankaan viimeistyksellä kun taas kuravaatteiden materiaalit valmistetaan polyuretaanista joka on laminoitu polyesterineuloksen päälle. Yleisesti kuravaatteisiin ei anneta vesipilareita koska ne ovat aina vesitiiviitä. Mitä vesipilariarvoihin tulee niin 3000 mm riittää jo istumiseen sateella ja vaatteiden vedenpitävyysraja on 1500 millin veden paine ei 10 000mm, kuten kuluttaja kirjoittaa.

      Mikäli asian suhteen tulee lisää kysymyksiä vastaan niihin mielelläni.

      Terveisin/Best Regards,
      Jonna Hänninen"

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)