7.8.2009

Asuntomessuilla - lasten kanssa


Kävimme keskiviikkona mieheni työni (ja tietysti myös kiinnostuksemme) vuoksi Valkeakosken asuntomessuilla. Meillä oli mukana kolme alle viisivuotiasta, joten messut katsastettiin lasten ehdoilla ja osin myös lasten näkökulmasta. Ida ja Emil jäivät iloisena hetkeksi Muksulaan ja viettivät siellä reilun tunnin. Tämä palvelu saakin perheeltämme täydet pisteet. Tunnissa emme paljoa ehtineet, joten suurimman osan taloista näimme vain ulkoapäin.

Tämä Maxit-talojen Åhlesund miellytti, sekä ulkoa että pienin varauksin sisältä. Hiukan keski-Eurooppalaista henkeä tännekkin, kiva! Tosin tuosta kuparista en tykkää - en vaikka se tummuukin ajan kanssa - peltiä sen tilalle, kiitos.Mika Kalloin talo piti tietysti nähdä. Isohan se oli, mutta ei kyllä muuten yhtään makuuni. Lisäksi jäin hämmästelemään sitä, että talossa on ilmeisesti tarkoitus kestitä enemmänkin vieraita, tuleeko ruoka aina pitopalvelusta kun keittiö oli tosi tavallinen ja pieni muuhuin taloon verrattuna. Kuviin pääsivät kuitenkin alakerran baarista lamppu, sekä makuuhuone, jossa oli tarpeeksi tilaa sijoittaa sänky huoneen keskelle, hauska idea mielestäni - eikä itseasiassa vaadi varmaan hirveästi tilaa...

Sisustushallissa oli tietysti pakko poiketa, siellä ei ollut mitään ihmeellistä. Kodin Ykkösen osastolta sentään löysin nämä mielestäni hauskat hyllyt, saattavat saapua meille valkoisena, hintaa 99€.Lasten mielestä kohokohta oli tietysti puistot, joita alueella oli runsaasti. Traktoreita, autoja, keppihevosrata, keinut, korista, kiipeilyä... Täällä olisivat lapset viihtyneet kauemminkin.6 kommenttia:

 1. Me ollaan ihan huumassa tohon Ålesundiin;) Ja samaa mieltä olin kuparista.

  VastaaPoista
 2. Tai ei se ihan täydellinen ollut, pikku viilausta tarvittaisiin alakerrassa.

  VastaaPoista
 3. Kävimme miehen kanssa viikko sitten vesisateessa katsastamassa tarjontaa. Sama Maxit jäi parhaana mieleen ja siitä kuparista juuri samaa mieltä-omassa talossa menisi heti vaihtoon. Oli muuten sisustukseltaan ainoa talo, jossa oli yritystä ja henkeä. Muuten messut jäivät todella vaisuiksi, kolmas vuosi perättäin käyntejä takana ja nämä olivat huonoimmat.
  Mika Kallion talo ei kyllä säväyttänyt, vaikea kuvitella kolmihenkisen perheen taloksi. Muutenkin sisustus oli niin tusinatavaraa ilman mitään erikoisuuksia, olisi luullut panostusta olevan enemmän.

  VastaaPoista
 4. Meillä on Maxit kivitalo, täytyy kehua :D tosin meille suunniteltu. Suosittelen!

  Olis ihan kiva nähdä se Kallion torppa. Ei se musta mikään iso ole.

  VastaaPoista
 5. Mä kanssa tykkäsin tuon Maxitin ulkomuodosta, mutta sisältä jäi päällimmäisenä mieleen tosi ahtaat portaat yläkertaan, mies nimitti niitä kellarin portaiksi.
  Kallion talosta tykkäsin - luultavasti ihastelin liikaa portaita, kun siinä talossa oli leveimmät ja avarimmat portaat:) Muutenkin tykkäsin avarasta, ilmavasta ja "ei-turhia-huoneita" pohjaratkaisusta. Alakerrassa olisin kyllä yhdistänyt sen mopo-huoneen siihen aulaan eli kaatanut seinän välistä pois.

  Teillä oli mukavampi sää kuin meidän käydessä, silloin satoi vettä koko päivän ja jätimme leikkipuistot väliin.

  VastaaPoista
 6. Ni verkar ha haft en rolig dag! Härligt att höra att någon också reser till bostadsmässan med sina barn och att det går helt bra. Säkert inte samma som om man bara skulle vara vuxna men ändå :)

  Vi har inte kommit oss till mässan i år, blev lite för mycket mässa i fjol :)

  Jättebra bild av Ida när hon hoppar!!!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)