6.11.2011

Jumppa-Asemalla
Perjantai-ilta kului leppoisasti taas jumppasalilla.
Idan ryhmä osallistui telinevoimistelun asemakisoihin -
ja kyllähän niitä piti seurata ja kuvata.


Jassun blogiin kommentoinkin,
mun pieni kuvausapulainen sai raivokohtauksen juuri, kun oli Idan ryhmän suoritusvuoro.
Mulla oli vahtoehtona jättää kuvaamatta ja raahata lapsi pois - tai antaa neidin karjua.. Valitsin jälkimmäisen tunnelmankohottajan...


Voimistelun asemakilpailun idea on harjoitella oikeita kisoja varten. Asemalla kilpaillaan positiivisessa hengessä eikä varsinaisia pisteitä jaeta, vaan palaute tuomareista tulee suullisesti. Ja kaikki tietysti palkitaan:).
Luokkakilpailuihin pääsee seitsemänvuotiaana, kun on suorittanut SVOLIn hopeamerkin.


Lisäksi asemakisaan turvallisuutta tuo se, että vaikka sarjat jokainen tekeekin itse ja yksin, on koko ryhmä yhtä aikaa samalla telineellä ja muut odottavat vuoroaan.   Kysyin Idalta jälkikäteen mikä teline oli mennyt hänen mielestään parhaiten ja permanto oli kuulemma mennyt huonosti kun tytöillä oli ollt vähän turhan hauskaa - eli puolensa kaikella... :)

Idan ryhmä teki tällä kertaa telineistä nojapuut / rekin, permannon ja hypyn. Ei mitään maata mullistavia liikkeitä, Idan seurassa selkeästi panostetaan siihen, että perusvoimistelupohja hiotaan kuntoon ennenkuin päästään tekemään vaikeampia juttuja. Edelleen jaksankin ihmetellä, miten tytöt motivoituvat treenaamaan niin paljon voimaa ja liikkuvuutta, mutta hyvä niin. Ja rekkisarja leukakieppeineen olisi jäänyt multa tekemättä - en tiedä pitääkö olla iloinen vai ei kun jälkikasvu alkaa ajaa liikuntataidoissa ohi.. Okei, suhteellinen voima on tietysti noiden kirppujen etu ja kyllä on juttuja joissa bvielä tyttäreni päihitän - mutta tämä on selkeästi suunta...Kovasti ovat nämä neidit samasta puusta veistettyjä - näissä kuvissa ei seistä peilin edessä
 - vaikka Ida toki on molemmissa, niin ympärillä melko samannäköistä porukkaa :).
                   


 YLIVÄSYNYT - MUTTA ONNELLINEN,
KIVAA TAAS OLI!
11 kommenttia:

 1. Hei,
  niin reippailta näyttävät jumppatytöt. Ihania!
  Meillä pikkuisin sai jumppakärpästartunnan, ja nyt ihmetellään ihan uuden lajin parissa. Mistä tuollaisia hienoja jumppapukuja saa ostaa? En oikein saanut googlelta apua..

  VastaaPoista
 2. Noora, hyvä tartunta ;)! Täältä http://www.milano-pro-sport.com/ löytyy Milanon pukuja, hyvin toimii tilaus, tosin kestää 2-4 viikkoa, mutta SUPERkauniita pukuja!
  Helsingissä on Gymnastica, josta saa paikan päältä tai netistä GK:n pukuja http://www.gkelite.com/international/Finland.html - GK:n puvut on myös superlaadukkaita, ja sitten on tietty aina yhtä ihana ebay..;) http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=gk+gymnastics+leotard&_sacat=See-All-Categories.
  Jos satutte olemaan pohjoisempaa, Oulussa on Silkkirumpu http://www.silkkirumpu.fi joka myös toimittaa ja palvelu on ystävällistä.

  VastaaPoista
 3. Voi sniisk! Itse en olisi pystynyt kuvaamaan omalta liikuttumiseltani, vieressä karjuvasta lapsesta viis! :-D

  Aivan mieletön harrastus ja upeita tuollaiset asemakilpailut, pääsee kokeilemaan lajiin kuuluvaa jännitystä turvallisesti. Kaikki tyttöset näyttävät jo niin "ammattimaiselta" ja kauniilta. Mitkä ryhdit!

  VastaaPoista
 4. Näitä on aina niin ihana seurata! Itse odotan ja jännitän (todennäköisesti tyttöä enemmän!) jo ensi viikon lopun Etelä-Suomen asemaa, jossa pienet joukkuevoimistelijat pääsevät valloilleen. :)

  VastaaPoista
 5. Miten noihin kuviin tulee tollainen tumma hieno reunus :)?
  T: elli

  VastaaPoista
 6. Jassu, siinä kiukussa ei ehtinyt liikuttua..;)

  Johanna, just puhuttiin joukkuevoimistelusta, miten niillä pienilläkin on jo kisameikit ja muut:)

  Elli, "musta" vinjetointi on kuvankäsittelylisää, eli ainakin lightroomissa voi tehdä sekä käsin että valmiilla preseteillä...

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihania kuvia, kyllä liikkuva lapsi on aina niin kaunis ja ilahduttava näky!

  VastaaPoista
 8. Sinun kiva blogisi saa tunnustusta omassani. Käy kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 9. Hei vielä,
  piti tulla kiittämään linkkivinkeistä. Tilasimme sitten Milanon puvun ja sortsit viime viikon tiistaina ja tänään hain paketin postista. Varsin nopea toimitus siis.Ihanat ovat, pikkujumppari on kulkenut niissä koko illan.Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Nora, yes, hieno juttu!!! Ja olipa nopea toimitus, meillä ollaan kyllä välillä odotettu pitkäänkin... Kiva kun voin olla avuksi!

  VastaaPoista
 11. Meillä suoritellaan vielä pronssimerkkiä, mutta lajin imu on ottanut tytön valtaansa. Opettajan/pedagogin rooli hankaa tässä(kin) välillä äidillä vastaan, kun harkoissa ei tarpeeksi neuvota liikkeiden suorittamistapaa (itse kun en ole ollut koskaan taivata liikunnallisesti).

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)