22.4.2013

Synttäreiden viettoa


Viikonloppu on kulunut aurinkoisen sään lisäksi synttäreiden merkeissä. Perjantaina pääsimme juhlimaan hurmaavaa seiskavuotiasta ja lauantaina juhlittiin Idaa meillä. Taidan ottaa tavaksi tämän juhlan siirron parilla kuukaudella. Kuinka paljon mukavampaa on nyt kuin helmikuussa. Valoa riittä ja vaatteita ei tarvita tuhottomasti.

Synttäreiden lisäksi neiti valmistautuu ekoihin C-luokan kisoihinsa. Arvatkaa vain, kuinka monta erilaista mahdollista permantosarjan loppuasentoa ja puomisarjan sideosaa olen saanut nähdä ja arvioida. Ja juuri kun oli valmista, meni valmentaja niitä muuttamaan. Ei ole kuulkaa helppoa ;).


Näitä hiusvalkkeja meillä on ollut vuoden verran tytöillä käytössä. Vasta nyt puolivahingossa näin jonkun you tube-videon siitä, miten sen saa oikeasti näppärästi laitettua. Oppia ikä kaikki. 



Olin pitämässä POMPdeLUX-kutsuja tässä keväällä yhden ihanan emännän luona. Hän oli askarrellut lapsille juomapullot koristein ja ihastuin niihin siellä ja halusin itsekin testata asiaa. Pillit ja naru ovat Happy Mondaysta (jossa muuten on kaikkea muutakin ihanaa), pulloiksi tyhjennettiin froosh-smootheja urakalla - joka tosin ei ollut mitenkään erityisen vastenmielinen, päinvastoin. Suosittelen erityisesti mangoa ja mustikka-vadelmaa. Jäkimmäisestä etikettikin lähti kohtuullisella työllä, mangon kanssa joutui käymään tiukemman taistelun. Etikettien irroitus oli koko jutun vaativin tehtävä. Astianpesukoneessa ne eivät lähteneet mihinkään. Keittäminen ja netistä saalistamani vinkki ruokaöljystä sen sijaan toimivat niin, että olin lopputulokseen tyytyväinen. Apteekista on kuulemma saatavilla myös jotain liimanpoistajaa. Niin kauniita tarroja kuin olisin halunnut en onnistunut löytämään, onko teillä joku luottotarrakauppa?



Kiitos kaikille ihanille tarjoiluvinkeistä.
Täällä kertaa tarjolla oli 

Tomaatti-mozzarellasalaattia
Kreikkalaista perunasalaattia
Ruisnappeja pesto- ja lohitaytteellä
Suolakeksejä ja juustoja
Sulhaspiirakoita
Poppareita ja vaahtokarkkeja

Kakku


Ruisnapit ovat kestosuosikkeja. Tuon pestotäytteen idean varastin perjantain synttäreiltä (siis pestoa ja tuorejuustoa sekaisin), muuten täytteenä on ollut kylmäsavulohta, poroa, katkarapuja ja niitä on sekoitettu tuorejuustoon, smetanaan, kermaviiliin - oikeastaan aina tulee hyvää, näissä on vaikea epäonnistua :).

Chorizopiirakka oli hyvää, mutta vaatisi kaveriksi ehkä jonkun miedomman piirkan, voileipäkakun tms. Lisäksi se ei ole erityisen näyttävä eikä houkutteleva tarjottava juhlapöydässä, sopii ehkä paremmin illanistujaisiin tai vappupiknikille. 

Perunasalaatti on ollut aina suosittua. Ohje varoituu yleensä saatavilla olevien aineiden mukaan. Alla kuitenkin jonkinlainen ohje, jonka pohjan olen netistä muistaakseni Hellpoliisin sivuilta joskus löytänyt. Tämä muuten toimii myös uusien perunoiden kanssa mainiosti, jos niitä jää yli. Ja usein riittää esim. suolakurkku ja feta ja kastikkeeksi fetan öljy.

KREIKKALAINEN PERUNASALAATTI

n. 2 kg kiinteitä perunoita
3 isoa omenaa
3 suolakurkkua
nippu kevätsipulia
purkki (se vähän isompi) kapriksia
purkki fetaa ölyssä (suosin Pirkkaa, siellä ei ole rosepippureita joukossa ;)

Purkki turkkilaista jugurttia
Pussi dippiä (Tzatziki tai esim. tilli-ruohosipuli)

Kaikki aineet pilkotaan ja sekoitetaan - perunat tietysti ensin keitettynä ja jäähtyneenä.
Dippi sekoitetaan jugurttiin ja valmis kastike salaatin joukkoon.
Tämä paranee vanhetessaan, joten kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

Cake Popsit ovat olleet pitkään pitää kokeilla - listalla. Alunperin tarkoitus oli kokeilla näitä suolaisia versioita, mutta en ehtinyt testata niitä ennen, joten päädyin helppoakin helpompaan Domino Pops reseptiin. Koristelussa oli toivomisen varaa, mutta maku oli mainio. Tikut popseihin löytyivät Modernosta, joka muuten yllätti iloisesti laajalla leivonta- ja koritelutavikevalikoimallaan. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan, jos et ole pariin vuoteen käynyt.



Vadelma-kinuskikakun täytteen ohje oli Kinuskikissalta. Tein seitsemän munan täytekakkupohjaan 1,5 kertaisen annoksen täytettä, ja koska pelkäsin sen olevan aivan liian makeaa, lisäsin joukkoon vielä purkin maustamatonta tuorejuustoa. Kostutukseen käytin vadelmamehu-vichyä. Toimi, tuli hyvää. Koristelussa käytetty sokerimassaa, joka toimii näköjään tumpelollakin, kunhan pitäytyy riittävän simppelissä mallissa :).



Ida sai lahjaksi kaikkea kivaa, pientä tyttömäistä. Ja kun ei synttärikiireitään heti ehtinyt kokeilemaan värityskirjaa, hoitivat ainaniinauliit pikkusisarukset tehtävän hänen puolestaan.



Tyttöjen topit ja Idan neuletakki Guess VIIVI & VIKTORilta
Housut H&M

Emilin pikee RL.

Hehkutin jo aiemmin sitä Guessin kesämallistoa
ja jatkan vähän vielä. Siellä on vaikka mitä ihanuuksia,
sekä tytöille että pojille!


 Hain tänään postista paketin A&A:lta,
 i h a n i a raitoja laatikollinen.
Nyt sormet ja varpaat ristissä,
että koot sopivat.
Tästä lisää toivottavasti pian :)!


31 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset juhlat, tarjottavat, sankari...kaikki! :) Onnea vielä isolle neidille! Ja noita cakepopseja ajattelin kanssa testata Aatun synttäreille, saa nähdä miten onnistuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tee ihmeessä Popseja, tuota ohjetta voin ainakin suositella, jos et sitten halua olla eriyisen kunnianhimoinen ;).

      Poista
  2. Tosi kivoja ideoita, kiitos! Näitä tarvitaan parin viikon päästä :-) Olen samaa mieltä, että keväällä on kivempaa järjestää juhlia. Pojat ovat syntyneet talvella ja tytär keväällä. Ihan erilaista järjestää juhlia ja myös ristiäiset olivat paljon kivemmat kesällä.
    Kauniita kuvia & kauniit lapset ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näistä on apua!
      Ja niinpä, voi kun voisikin valita aina koska juhlia viettää. Tai voihan sen, asennekysymys kai enempi.

      Poista
  3. Mieletöntä!
    Tekee ihan mieli alkaa järjestämään kekkereitä :)

    VastaaPoista
  4. Olisiko sulla linkkiä tuohon you tube -videoon valkkinutturan laittoon? Olet saanut hiukset tosi siistiksi. Meidän luistelijaneidin hiukset ovat pitkät ja paksut ja en millään saa kieputettua hiuksia nätisti valkin ympärille. Ihania ideoita synttäreille - meilläkin juhlitaan parin viikon päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan kaivaa linkin jostain. Mutta perusajatus oli se, että ensin ponnari, sitten valkki, siihen päälle vielä ponnarilenksu (tätä kohtaa en ollut tajunnut) ja sitten pinnit tai joku iso donitsi tai nauha.

      Poista
  5. Mikä tuo ylimmässä kuvassa oleva vaaleanpunainen/kuviollinen tapetti on? Vai onko tapettia ensinkään? Todella kaunis!! Ja upeat juhlat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tapettia ja sitä on kysytty aiemminkin. Koitan kaivaa nimen esiin pian ja palaan asiaan.

      Poista
  6. Mitkä ihanat juhlat ja ihana kattaus :)! Isot onnittelut näin jälkikäteen :)!

    VastaaPoista
  7. Ihanat juhlat! Mikä tuo cake pops-teline (valkoinen lasin sisällä) on? Viimeksi tein hienot tikut, mutta esillepano meni aivan pieleen, kun en ollut asiaa ajatellut etukäteen ja tikut painoivat aika lailla.
    - Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tikut painavat aika tavalla. Purkissa on sokeria, idean sain jostain leivontablogista. Suolaisiin popseihin sitten suolaa. Toimii hyvin. Näin jossain oikeita POPStelineitäkin, mutta olivat sellaisia pahvisia, eivät mielestäni niin kivoja.

      Poista
  8. Wau, upean näköistä! Ja nuori sankaritarkin on niin kaunis!
    Myöhästyneet onnittelut!

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Vau mitkä synttärit ja mitkä tarjoilut! Ihana idea koristella jokaiselle oma "juomapullo"..kokeilen ehdottomasti ensi vuonna oman muksun synttäreillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! pulloja kannattaa alkaa keräillä ajoissa, jottei muodostu urakaksi ;)

      Poista
  11. No okey, onhan toi pöytä ihan älyttömän kaunis! Ehkä mäkin joskus tulevaisuudessa tilaan pillejä tai niitä servettejä mistä puhuttiin ;) Tarjoilut vaikuttavat siltä, että mä taidan jotain apinoida meidän kevään/kesän juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Voisit laittaa myös ne teidän tarjoiluvinkit jakoon punaisilla sohvilla ;)

      Poista
  12. ihana synttäri prinsessa! ja ihanan raikkaat herkut!!

    VastaaPoista
  13. Ihana toi vaaleanpunertava tapetti ylimmässä kuvassa! Saanko udella, mistä ja mitä merkkiäs se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten ylempänä totesin, olen niin huonomuistinen, että joudun kaivamaan tietoa syvältä.. Palaan asiaan heti kun muistan tapetin nimen ja valmistajan.

      Poista
  14. LuottotarraKUPPA...hmm, ei ole. Onneksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei onneksi ole. Muuta kuin näköjään piilevä lukihärö.

      Poista
  15. Heippa,
    kun olet useamman kerran tehnyt tuota perunasalaattia niin kuulisin todella mielelläni että minkä kanssa se sopii? Grillimakkara? kana? Mikä dippi sopii parhaiten perunaan ja omenaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teenkö mä tätä liian usein ;)?! Mun mielestä sopii mainiosti kesään grilliruoan kanssa ja esim. juhlapöytään missä on salaatteja suolaisten piirakoiden ja esim. savukalan tai -kalkkunan kaveriksi. Tarkoitatko dipillä siis tämän salaatin kastiketta? Olen käyttänyt Tzatziki-dippiä aiemmin, mutta nyt kun en sitä löytänyt (mahtaako olla lopetettu?) korvasin sen Taffelin tilli-ruohosipulidipillä. Itsetehty Tzatziki toimii varmasti myös.

      Poista
    2. Hei vielä, en siis ole aiemmin nähnyt tätä blogissasi vaan kirjoituksestasi päättelin että olet tehnyt perunasalaattia useamman kerran :)

      Olisi kiva kuulla postausta lasten/lapsen liikuntaharrastuksesta, siis lähinnä siitä että lähteekö lapsi aina riemusta pomppien treenaamaan (uskon että joskus tympii, siis mikä on mielestäni aivan normaalia ja silloin mielestäni vanhempien tehtävä on kannustaa) ja jos ei lähde niin miten motivoit? Räyhäätkö kalliista välineistä/maksuista ja vai maltatko mielesi ja kannustat jotenkin muuten? Vinkkejä??

      En tiedä saitko kiinni siitä mitä haen, mutta siis itsellä on vanhin lapsi vasta kolme vuotta ja ollaan hiljalleen harrastettu myös liikuntaa, jumppaa ja luistelukoulua (närkästyjille tiedoksi: Lapsi on kotihoidossa ja siksi olen halunnut muutaman harrastuksen vaikka ikää on noin vähän, kiva liikkua jo ihan äidinkin virkistykseksi) ja mielestäni näin pienen kanssa on vielä hieman hankala asioida, nämähän sanoo vaihtelevasti kaikkeen ei. Väkisin siis ei olla viety tietenkään eikä ole ollut tarvis. Mutta tunnistan lapsessa itseäni, siis huippulaatuista mukavuudenhalua ja mietin lähinnä tulevia vuosia varten, että kuinka lasta kannustetaan liikkumaan. Parasta liikuntaahan on ihan ulkoilu, mutta siis you know what I mean. :-) Itsellä loppui alle kouluikäisenä taitoluistelu siihen että "en halunnut" mennä... Koululaisena ja vanhempana asia on harmittanut minua, olisin varmasti kannustuksella jatkanut, ei kyse ollut siitä että en oikeasti halunnut mennä. Mutta missä menee kannustamisen ja pakottamisen raja? :)

      Tässä nyt pikaisesti kirjoitettua tekstiä, lapset odottavat välipalaa........

      Poista
    3. OK :).
      Olen satunnaisesti kirjoitellut lasten liikuntaharrastuksista, mutta niistä on aina sanottavaa, joten kirjoitan mielelläni. Yritän ehtiä lähiaikoina, uskon saaneeni ajatuksesta kiinni, ihan samoja asioita täällä pyöritellään :).

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)