2.7.2012

L E G O L A N DAlkukesän Tanskan reissumme yksi kohteista oli Legoland. En aikaisemmin ole juurikaan noteerannut paikkaa enkä ole lapsena siellä käynyt. Vasta nyt, kun  se on ollut ystäväperheiden kesälomakohteena ja lapset ovat tottakai sinne hinkuneet, päätimme ottaa sen tämän kesän ohjelmaan. Ja yllätys oli todella positiivinen siitäkin huolimatta, että kävijöiden kommentiti olivat olleet lähes pelkästään myönteisiä.

Ainoa miinus paikkaan tulee tietysti pääsylipun hinnasta. 38€/hlö on kallis mielestäni melko moneen paikkaan, mutta sen verranhan nämä kaiketi yleensä maksavat. Ja toisaalta täällä koimme kyllä saavamme rahoillemme vastinetta. Ja pääsylippuun liittyen, jos joku ei ole vielä bongannut BR-klubin etua, niin kannattaa liittyä. BR:n kortilla pääsee maksavan aikuisen seurassa yksi lapsi ilmaiseksi.

Toinen miinus jonoista, joita kuulemma heinäkuussa on - ja joita varten ne kauhulla katselemani jonotussysteemit oli rakennettu. Meillä oli hyvä tuuri ajankohdan suhteen, emme oikeastaan joutuneet jonottamaan lainkaan.Mun mielikuva ennen ystävien kertomuksia Legolandista oli, että siellä on esillä legoista rakennettuja juttuja - tästä koko homma on ilmisesti lähtenyt liikkeelle. Paikka on kuitenkin täysiverinen huvipuisto laitteineen ja vempeleineen - ja oikein positiivisessa mielessä.

Huvipuistolaitteita oli laidasta laitaan - myös perheen pienimmille. Moniin laitteisiin oli kokorajoja, jotka täällä olivat mielestäni huomattavasti kotimaisia perustellumpia. Ida (yli 120cm alle 130 cm) pääsi lähes kaikkiin laitteisiin saattajan kanssa, Emil (yli 110cm alle 120 cm) pääsi myös moniin laitteisiin, mutta monet mihin pikkumies olisi himoinnut, jäivät odottamaan ensi kertaa. Positiivinen yllätys oli se, että Ellenkin (yli 100cm alle 110cm) pääsi aikuisen kanssa moniin juttuihin ja yksinkin joihinkin. Lisäksi pienille oli oma "vesimaa", joka mahdollisilla uikkarikeleillä näytti varsin houkuttelevalta, mutta jäi meiltä sattuneita syistä väliin..:) . 
Mun ongelma on se, että mä pysytyn hädin tuskin keinumaan voimatta huonosti. Erehdyn aina lähtemään lasten painostuksesta johonkin houkuttelevaan härpättimeen ja voin sitten loppupäivän huonosti. Niin kauan kun tarvitaan siis saattajaa, niin mä en ole se - en vaikka kuinka haluaisinkin...Alue on melko laaja ja sieltä löytyy tietysti runsaasti myös ruoka- ja kahvipaikkoja sekä kauppoja. Monilla oli omat eväät mukana, niin meilläkin, mutta koko päivän tarpeisiin emme jaksaneet evästä kantaa. Söimme  siis myös paikan päällä ravintolassa. Ruoka oli mielestäni kohtuuhintaista, joskaan ei mitenkään ihmeellistä. Sen sijaan kahvi oli hyvää ja kahvila täynnä superihanan näköisiä muffinseja ja muita. Mä pysyin tiukkana herkkujen suhteen ja metsästinkin sitten vastaavia turhaan koko loppureissun - ostakaahan omanne siis sieltä :).

Laitteiden lisäksi alueella on lapsille kaikkea kivaa oheistekemistä. Varsinkin monissa laitteissa, missä oli vettä, pääsivät sivustaseuraajat ammuskelemaan rideilla olevia. Tanskalaisen tyyliin laitteisiin jonottavat lapset on huomioitu niin, että jonossa odottaessa voi tietysti rakentaa legoilla. Myös teatterissa oli lapset - varsinkin ulkomaalaiset otettu hyvin huomioon ja esitys pohjautui tekemiseen, ei puhumiseen. Se sijaan tanskankielinen esitys pingviineistä jätti meille aikuisillekin jokusen kysymyksen ilmaan...Ja sitten ne LEGOT. Niissä olisi riittänyt katsottavaa koko päiväksi. Ne oli hienoja! Jo pelkästään näiden rakennelmien takia olisi kannattanut tulla. Lapsetkin jaksoivat laitteiden lisäksi kiinnostua legorakennelmista ja viihtyivät niiden parissa pitkään.

Me käytimme paikan päällä tällä kertaa yhden pitkän päivän (laiteet sulkeutuivat klo 17 ja portiti klo 18), mutta tekemistä olisi helposti riittänyt toiseksikin päiväksi, joka on myös huomattavasti edullisempi, jos lipun ostaa ensimmäisenä päivänä ennen poistumistaan.

Välimatkat ovat Tanskassa melko lyhyitä, joten hotellin tai mökin voi hyvin varata hiukan kauempaakin. Alueella on hotelli, joka on kuulemma vanha ja superkallis - hinta-laatusuhde ei käsittääkseni oikein kohtaa. EDIT: Kommenttiboxia lukiessa sain heti eriävän mielipiteen. Hotelli siis kallis, mutta hyvä. Kannattanee siis tutkailla, mikäli alueella yöpyminen kiinnostaa. Me asuimme ihanassa B&B majoituksessa vähän matkan päässä, siitä lisää seuraavassa.

Tämä kesän reissut on varmasti monissa perheissä jo lukkoonlyöty, mutta tulevia kesiä ajatelleen suosittelen tätä kyllä lapsiperheille lämpimästi. Tanskassa on lasten kanssa kiva matkustaa, se ei ole pelkkää mainospuhetta.   
29 kommenttia:

 1. Yhdyn kaikkeen edellämainittuun paitsi tuohon hotellijuttuun, jos siis tarkoitit tuota ensimmäisessä kuvassa ollutta hotellissa. Me kävimme kolme vuotta sitten samanmoisella reissulla autoillen ja majoituimme kahden yön verran tuossa Legolandin omassa hotellissa. Halpa se ei ollut, mutta mielestäni hintansa väärti. Hotellissa oli valtavasti tekemistä lapsille, käytävien varsilla legorakennelmia yms., upeat aamiaiset ja hotellihuoneissakin lapsille pöydät Legoineen. Mutta mielipiteitä on toki yhtä monta kuin meitä kävijöitäkin :) Mukava kuulla, että teillä oli kiva loma! Minutkin tuo paikka yllätti täysin, positiivisesti siis ja taatusti menemme sinne uudestaan, kunhan tuo pienin on pari vuotta vanhempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai juu, eihän tuo eka kuva ollutkaan hotellista vaan siitä portista :D Mutta anyway, mä tarkoitin nyt sitä hotellia, joka on siinä Legolandin alueella.

   Poista
  2. Kiitos kommentistasi! Lisäsin tekstiin kommenttisi, kiva kuulla myös eriäviä mielipiteitä. Meillä siis ei kokemusta hotellista, joten jäämme toistaiseksi kuulopuheiden varaan.

   Poista
 2. Gantin hupparissa! LOL!

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia ja ilmeisen hyvin vangittu paikan olemus, ainakin minulle tuli olo että tuonne olisi kiva viedä lapset (ja itsensä). Pääsymaksu kuulostaa silti hurjalta... siis hurjalta mutta kuten totesit lienee paikka sen väärti. Tarvitseeko tuon lisäksi erikseen ostaa vielä rannekkeet laitteisiin?

  Teidän katras on aina jotenkin niin reippaan näköinen. Ja tiedän kyllä että päiviin mahtuu paljon muutakin kun mikä näkyy kuvissa mutta näin visuaalisesti: awwwwww ♥ Ja sama pätee alimpaan kuvaan, kai teetät tuosta koko seinänbkokoisen tapetin, t ä y de l l i n e n. Ajatella että Ellenkin on jo niin iso että menee isompien kanssa liki yhdenvertaisena.

  Aurinkoista tiistaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsymaksu sisältää kaiken, eli sen lisäksi ei tarvitse maksaa kuin ruoasta.
   Lapset kyllä oliva yllättävän reippaita, tietysti kitinää tuli siitä kuka menee mihinkin mutta pääpiirteissään kaikki sujui hyvin.
   Kiitos kuvakehuista, sää oli otollinen tähän tarkoitukseen :).

   Poista
 4. Ainiin, mikä putki sulla on ollu näissä kuvissa?
  (Oletan toki että olet yhtä laiska kun minä etkä jaksa vaihtaa kesken päivän =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei t o d e l l a k a a n putkien kanniskelua tai vahtoa lasten kanssa (eikä mulla edes juuri ole mihin vaihtaisi..). Mulla on yleensä se EF 24-105mm f4 L IS USM kuten nytksin. Se on oikein hyvä yleiskuvauskeen, tosin kaipaan enemmän valovoimaa ja vähän pidempää zoomia. Lyhyt putki korvautuu täydellä kennolla, joka mahdollistaa aika rankankin rajaamisen jälkikäteen. Himoitsen kyllä sitä 70-200mm f2.8:a... Se olisi täälläkin ollut loistava...

   Poista
 5. Niin söpiksiä <3! Näyttää oikein mukavalta reissulta :D! Meillä siintää sama reissu tulevaisuuden suunnitelmissa, kunhan pienempi vähän kasvaa, joten täytyykin tallettaa vinkit :) Itselleni on jo possujuna liikaa, joten ei oo mustakaan enää vuoristoratailemaan - sääli kyllä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli mukavaa tosiaan! Jep, olen kuullut muiltakin, että vanhemmiten possujunakin on liikaa. Sääli..:/

   Poista
 6. Me ollaan tehty sama reissu kolme vuotta sitten, jolloin lapset olivat 4 ja 6-vuotiaita. Yövyimme ihanassa rantatalossa, joka kesäkuussa oli myös TODELLA edullinen vaihtoehto. Sieltä oli matkaa Legolandiin n. 50 km, mikä oli ihan sopiva.

  Legolandissa olimme kahtena päivänä, mikä oli hyvä aika. Todella siisti ja ihana paikka, jonne lapset edelleen haluaisivat uudelleen mennä! Voin suositella kaikille lämpimästi!

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisteys unohtuikin mainita, se saa tosiaan myös ison plussan!!!

   Poista
  2. Rose!
   Mikä oli teidän rantamökin nimi?? Mikä paikka? Suunnitellaan juuri länsirannikolle menoa!

   Poista
 7. Oi, tulipas muistoja mieleen.. Itse olen käynyt ko.paikassa joskus kauan sitten, ja silloin jo oli magee ;)

  Mitä luulet, onko katseltavaa/tekemistä vielä tuollaiselle 12v.?
  Vaikka uskon että meidän kolme tenavaa kyllä viihtyisivät ihan nuorimmasta vanhimpaan :)
  Laitetaampa korvan taakse ensikesää varten.

  VastaaPoista
 8. Tuonne me tahdotaan! Jos ei ensi kesänä päästä niin sitten seuraavana. Teinin mukana ottamista mietin myös, jaksaako 15v kiinnostua enää legoista tai onko huvipuistossa mitään hänelle sopivaa. Toisaalta mielellään tuo lähtee toistaiseksi mukaan ihan mihin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina tuossa jo kommentoikin aiheeseen. Teinit ovat tietsyti erilaisia, muttta uskoisin, että viihtyy. Enemmän tekemistä toki pienille, mutta mielestäni oli myös paljon kivoja "koko perheen" vesilaitteita (vuoristoratoja) sekä kolme(?) isoa vuoristorataa. Ja ne legorakennelmat on ihania!

   Poista
 9. Tulipas tämä hyvään aikaan, kiitos kivasta postauksesta!
  Kohta mekin pääsemme sinne kastumaan, olimmekin jo kuulleet varavaatteiden tarpeellisuudesta :-D

  Oikein mukavaa kesää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa reissua teille :)!!! Nauttikaa ja ottakaa kaikki irti!

   Poista
 10. Hei,
  vinkkaatko tuon kivan B&B paikan.
  Olen juuri metsästämässä ja varailemassa majapaikkaa. :-)
  Kiva postaus!

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme täällä http://www.vg-bb.dk/11995547 . Huone oli pienehkö, mutta erittäis siisti ja kauniisti sisustettu. Piha oli kiva ja siellä oli lapsille mm. tramppa (tosin ilman turvaverkkoa!) ja pelejä yms. Aamianen EI kuulu hintaan, mutta kaupat ovat suht lähellä. Paikka on aika syrjässä, ts. kävelymatkan päässä ei ole oikein mitään... Mutta siis meille sopi oikein hyvin ja voin kyllä näillä tiedoilla suositella :)

   Poista
 11. Kiva kuulla, että paikka on yhtä ihana edelleen! Olen ollut siellä lapsena ja teininä, viimeksi 1997 ;) Neitimme pääsee sinne ensi viikolla isovanhempien kanssa, kun isi jää töihin ja äiti kasvattamaan masua ;)) Täytyypä vinkata tuosta BR-alesta, jos se kerran on noin hyvä. Muropaketissa (Kellogs) on myös alekuponki, jolla saa saman edun. Raikkaat kuvat viileästä päivästä huolimatta!

  VastaaPoista
 12. Katja, kyllä siellä teinikin viihtyy. Varsinkaan jos ei ole koskaan käynyt niin on ihan käymisen arvoinen paikka. Laitteita on ehkä suhteessa enemmän pienemmille mutta joka kesä meidän isotkin lapset ovat yhtä innoissaan.

  Mun mielestä fiilis siellä on samanlainen kuin lapsenakin, toinen joka on säilyttänyt "taikuutensa" on Tivoli.

  Jonottaa saa lomakaudella, mutta ei missään tapauksessa yhtä pitkään kuin esim Lisebergissä tai Europa Parkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta "teinikommentista". Mulla ei ole teinien kansa matkustamisesta juuri kokemusta ja nekin taitatavat kaikesta huolimatta olla yksilöitä, mutta uskoisin mäkin, että teinitkin viihtyvät.

   Kiitos myös jonoinfosta. Mä olin ehkä kuvitellut nekin pidemmiksi mitä ne oikeasti ovat:).

   Poista
 13. Vilken härlig resa ni verkar ha haft! Vad bra! Vi tyckte mycket om Legoland då vi besökte det för 3 år sen, blir nog ett nytt besök om ngt år ;) Ha en skön sommar! Kram

  VastaaPoista
 14. Jep, absolut ni måste ha ett nytt besök med lilla Y! Ni också, ha en skön sommar! När ska vi träffa:)?!

  VastaaPoista
 15. Hei, mun kysymykseni ei liity legolandiin vaan teidän lasten ihaniin housuihin :) mitkä ne on? Ihania lapsia ja kuvia sinulla!!
  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 16. Susu, kiitos ♥! Housut ovat NameItin, lisää aiheesta täällä http://saariston-lapset.blogspot.fi/2012/06/name-it.html

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)