17.7.2012

Lähtö


Tänään viimeksi Emil totesi, että "äiti, aina kun me ollaan lähdössä johonkin, niin muu perhe odottaa sua autossa, isi tulee aina ennen sua". Niin. Niin tulee. Tuttu juttu? Jep. Äiti pakkaa viimeiset kamat. Äiti tuo unohtuneet tavarat. Äiti tyhjentää astianpesukoneen. Äiti vetää vessan. Ja pari muuta juttua. 

Kun lähdetään kotoa, niin mä aina haluaisin jättää kodin siistiksi. Puhtaaseen ja siistiin kotiin on NIIN paljon mukavampaa tulla. Mä kuulun niihin, jotka vielä melkein viime töikseen imuroivat hiekat eteisestä. Aina Läheskään aina Harvoin se siistiksi jättäminen  onnistuu. Mutta olisi kiva.

Reissussa tämä asia kulminoitui, kun muutamana yönä olmme B&B-majoituksissa, joissa asumus piti jättää ainakin jotenkin siistiin kuntoon. Lapset piti saada pihalle ja aikuisten piti siivota ja tässä nyt ei tullut kysymykseen se vaihtoehto, että siivitaan lasten kanssa, niin kivalta kun se aina kuulostaakin. Kyllähän lapset tietysti helpostikin saa pihalle, mutta se siistinä pysyminen yön tai sateen kostuttamalla nurmikolla ja hiekalla onkin sitten toinen juttu - ja ihan kiva, varsinkin jos ollaan jatkamassa matkaa autolla.

Ratkaisimme asian pariin otteeseen saippuakuplilla - tai oikeastaan eräs ihana tanskalaisnainen ratkaisi...

Lika/sotku-hyötysuhde oli melko hyvä, suosittelen kokeilemaan.
 lähipäivinä toivottavasti
S k a g e n


8 kommenttia:

 1. Toka vika kuva on ihan pikku-Lassi! :)

  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla susta taas täälläkin. Ja jännää miten kaikki näkevät eri tavalla :).

   Poista
 2. Siis NIIN tuttua! Äiti pakkaa omat ja kolmen lapsen tavarat, laittaa lapset lähtökuntoon, tekee eväät, siistii kodin. Mies huolehtii omasta kassistaan ja hösää, että jokohan sen auton voisi ajaa oven eteen. Vasta, kun lapset kököttävät malttamattomina takapenkillä, on äidillä pieni hetki sukia oma kuontalonsa lähtökuntoon, ja keräillä viimeiset kamppeet. Ja sitten ihmetellään, miksi äidillä AINA kestää! Näin meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä kaikki odottavat rauhassa äitiä ja kritiikkiä odotuksesta tulee harvoin. Mutta aina odotetaan :).

   Poista
 3. Se on just näin. Saippukuplat on hyvä idea, mutta meillä sekin homma päättyisi niin että pojat olisi yltäpäältä saippuavedessä... :D

  Onnistuneita lähtöjä ja reissuja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saippuakuplistakin saa sotkua aikaiseksi, meillä kohtuullinen hyöty-haitta-suhde :).

   Poista
 4. No just. Onneksi sentään muillakin on samanlaista. Eikä pelkästään se, että äidit hoitavat sen pakkaamisen, mutta se purkaminen ja loputtomalta tuntuva pyykkishow. (nimimerkillä kuudes koneellinen pyykkiä).

  Mekin teimme vuokratalon loppusiivouksen itse, me nakitimme lapsen iPadin kanssa sohvalle siivouksen ajaksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPad ei ole huono idea. Meillä lapset saisi tuntikausiksi hiljaiseksi ihan millä tahansa elektroniikkvempeleellä...

   Hih, mä aina odotan että pääsen oman pesukoneen luo takaisin, pyykkäys ei kuulu mun inhokkikotitöihin :). Toivottavasti olet saanut oman urakkasi päätökseen!

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)