9.7.2012

Turistina Hangossa


Yrittänyttä ei laiteta ja niinpä mäkin purjehduskuumeen ollessa pahimmillaan huhuilin FB:ssa gastin paikkaa Hangon regattaan - laihoin tuloksin. KOSKA - kuten yksi ystävistäni niin osuvasti kommentoi "Ei ole niin houkuttelevaa tuo gastin mukaanotto, kun kertoo, että yhden/kahden sijasta tuleekin viisi ja että kolmea pitää vahtia... Nimim. vähän on kutsut vähentyneet...". Näin se menee, ei auta vaikka kuinka vakuuttelisi niiden kolmen olevan pätevää "laitaläskiä"... 

Vaikka sitä omaa purkkia ei ole eikä täksi kesäksi ainakaan tule, päätimme kuitenkin lähteä porukalla - kaikki viisi ihailemaan veneitä ja kesäistä Hankoa. 
Nina on pariin otteeseen viime aikoina erittäin osuvasti omalla ihanalla tyylillään kuvaillut 
lapsiperheen lomaa ja siirtymistä paikasta toiseen - ja tätä se on, a i n a...


... jollain on j o k u. Onneksi se yleensä menee melko nopeasti ohi. Eikä se "jollain" suinkaan aina ole kuopus, eikä se "joku" ole yleensä kovinkaan vakavaa mutta sitäkin aikaavievmpää. Toisaalta, aikaahan lomalla on..:).


Keli ei meitä suosinut - mutta toisaalta Hanko ei myöskään pettänyt. Jos Hangossa ei pääse kesä- ja merifiilikseen niin sitten ei missään.


Koimme myös muutaman vuoden takaa todellisen déjà vu - ilmiön käydessämme rantamakasiinin Piratessa lounaalla. Viime kerralla (tästä emme päässeet yksimielisyyteen oliko se kaksi vai viisi vuotta sitten..) odotimme laskua valehtelematta puoli tuntia. Tällä kertaa mennessämme hieman flegmaattinen tarjoilija kertoi, että ruoassa kestää - arviolta 45 min. Ok, päätimme kuienkin jäädä. Erinäisten pienten sattumusten ja tunnin jälkeen kyselimme kohteliaasti, mahtaako ruoassa vielä kestää kauan.. Tarjoilija lupautui ystävällisesti kysymään asiaa keittiöstä ja vajaan kymmenen minuutin kuluttua tuli kertomaan, että lasten annokset tulisivat kohta, mutta aikuisten pizzassa kestää vielä... Onhan se vaikeaa varautua lisähenkilökunnalla, kun yhtenä päivänä vuodessa kaupunki on täynnä...  Toivon mukaan ensi kerralla muistamme valita jonkun toisen paikan. Aikuisten ruokaa emme lopulta saaneet ollenkaan, lasten hampparit saapuessaan olivat hyviä ja isoja. Suosittelen kuitenkin tähän ravintolaan joko varaamaan aikaa, nälkää ehtii kasvatella hyvin tai menemään sesongin ulkopuolla...

Kun lasten kanssa ollaan liikkeellä, emme ainakaan me välty puistoihin pysähtymiseltä. Paikkaunnat tulevat tutuksi pitkäli puistojen ja uimapaikkojen perusteella :). Itäsatamaan olikin sitten viime käynnin noussut hieno leikkipuisto, jonka testiryhmä totesi erittäin hyväksi.

IHANA KESÄ, IHANA HANKO

VENEKUUME EI KYLLÄ YHTÄÄN HELPOTTANUT...

ps. teille arvoisat Anonyymit,
joudutte nyt ikävä kyllä toistaiseksi
 rekisteröitymään kommentoidaksenne.
Vaikka näitä blogin tekstejä kommentoisittekin
jonkun mielestä ehkä ei niin fiksuun sävyyn,
en halua, että kohtelette lukijoitani samalla tavalla.
Kaikella kunnioitusella mielipiteitänne kohtaan -
voitte jatkaa keskustelua omissa foorumeissanne.

 

18 kommenttia:

 1. Tuo teidän Ellen on niin vekkuli ♥ uskon hänen olevan aika samaa sarjaa meidän 3 vuotiaan tättähäärän kanssa. Ainakin kuvien ja kertomustesi perusteella ;)

  Meidän lapset rakastuivat viime kesänä sekä Hangon että Tammisaaren leikkipuistoihin. Eikä niissä aikuisistakaan yhtään hullumpaa ollut, meren äärellä, ihanat maisemat.

  Hanna Melukylästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näissä puistoissa viihtyy - kuten nyt yleensä lomalla puistoissa mutta näissä tosiaan bonuksena maisemat :). Ja juu, tättähäärä kuvaa Elleniäkin hyvin:).

   Poista
 2. Hanko on kyllä niin kiva, ja siellä jos missä pääsee tosiaan kesäfiilikseen. Ennen tuli tehtyä sinne aina miehen kanssa sukellusretki kesäisin. Ja lapsena vietin kesiä ihanassa Bellevuessa, jossa ystävän perheellä oli kesäasunto, niin mukavia muistoja.

  Meillä Hangon retki on vielä tekemättä, joten kiitos puistovinkistä, niissähän mekin pysähdellään, joka kaupungissa. :)

  Mä nauroin sun haikailua gastiksi, vaikken olekaan koskaan tajunnut että mitä ihanaa siinä purjehduksessa on? Se on niin pelottavaa kun se koko vene on ihan kallellaan aina välillä. Kauheen kaukana rentouttavasta jos multa kysytään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet selkeästi purjehtinut a) väärällä veneellä b) väärässä seurassa jos sen ihanuus ja autuus on jäänyt kokematta. Munhan me saadaan se oma vene niin tulet sitten mukaan löytämään sen ihanuuden;)!

   Poista
 3. Heh, niin tuttua! AINA jollain on jotakin. Yleensä vielä niin, että kun yksi rauhoituu, niin toinen aloittaa. Kiukun/narinan määrä on vakio :)
  Mutta niin ihana tuo teidän Ellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juurikin näin, kiukun määrä on vakio. Jos ei muilla niin äidillä sitten...

   Poista
 4. Mekin oltiin regatassa, kannustusjoukoissa. Oli varmaan liikaa melua, kun en kuullut neiti hurmaavan kiukkua. Harmi, mä olisin niin mielelläni tutustunut häneen:)

  Tanja, lapset kasvaa ja välillä on oikeasti aikoja, kun kukaan ei kiukuttele. Tiedän, odottavan aika on pitkä, mutta älä lannistu.

  Ja mitä tuohon kommentointiin tulee, niin ihan fiksu veto. Se ano on aika väsynyt... Nyt jännäämään mihin se seuraavaksi tiensä löytää:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa neiti hurmaava lähinnä mökötti, volume oli väännetty ehkä jopa tavallista hiljaisemmalle. koitin tiirailla teitä mutta ette osuneet silmiin.

   Ja juu, mä tiedän että ne kasvaa. Ja itse asiassa taas tänä vuonna on vähän helpompaa kuin viime vuonna. Kyllä sen huomaan mutta välillä vaan.. no, pitää siis vain nauttia:)

   Poista
 5. Joo. Niinhän se on. Eikä tarvitse edes matkustaa aina... tänään viimeksi meidän porukka huusi larun kassarinrannassa kuin Kiljusen herrasväki, että näin.

  Mutta kyllä mä sanoisin että viimeaikoina olen huomannut että ainakin vanhempi osaa (jos haluaa) hieman rakentavammin olla ristiriitatilanteissa, se on kiva kyllä meille vanhemmillekin ;)

  Ja Hangon reissu kuulostaa ja näyttää erittäin onnistuneelta kuitenkin, tärkeintähän se on se kiireetön yhdessäolo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan kiukkua metsästämään, onnistuu ihan kotinurkissa meilläkin. Eikö ole tosiaan ihanaa huomata pientä edistystä, kehitystä ja kasvua?!

   Poista
 6. Vitsi miten ihanaa on aina lukea sun postauksia ja katella kuvia ( nyt vaan ei jostain syystä kaikki kuvat latautuneet)!

  Mitä tulee sitten siihen että anonyymisti ei voi kommentoida niin se on musta ihan oikein ( varsinkin kun luin tuon yhden kommentteja), oon ite sitä mieltä että kaikki kommentit, mielipidekirjoitukset yms pitää olla sellaisia että niihin voi oman nimensä laittaa.

  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Katja ♥. Mikähän niissä kuvissa on.. Mulla kyllä blogger on myös tökkinyt viime päivinä. Ihanaa kesää myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kuvat myöhemmin näky kaikki. Mutta vika lienee bloggerissa sillä monessa blogissa oon kuullut olevan ongelmia.

   Poista
 8. Ellen on kyllä suloinen myrtsinä! Hanko näyttäytyy kauniina ilman aurinkoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään neiti myrtsi ihmetteli kuvan nähdessään että oonko mä tossa, itkenkö mä? Ikäänkuin sitä ei koskaan tapauhtuisi:).

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Juuri oikein kuvailtu nuo lasten reissufiilikset naamat välillä nutturalla. Mä olen enemmän viehtynyt Tammisaareen, mutta ei Hankokaaan paha ole, ei todellakaan. Hyvää kesää teille ja kiitti jumppispukuvinkeistä !! Tulit mieleen kun eilen Turussa ajelin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammisaari on myös kiva! Hyvää kesää myös teille ja kiva jos jumppisvinkeistä oli hyötyä!

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)