6.2.2011

Melkein ajoissa


Tähän tää aina kaatuu, tää mun postailu.
Mä olen puoli vuorokautta tai viikon myöhässä.
Puuttuu kuvat tai puuttuu jotain muuta.

No, nyt en anna sen häiritä:).


Sain työkaverit taas pyörittelemään silmiään.

 Yksi edellisistä kerroista oli se, kun tunnustin valitsevani
 PARILLISET ja PYYKIN VÄRIIN SOPIVAT
 pyykkipojat pyykkiä ripustaessani.

Nyt kerroin,
 että mua ärsyttää suunnattomasti
 leipoa Runebergin torttuja,
 koska ei ole niille sopivia vuokia.
Ei voi olla totta,
eihän silla ole väliä minkä mallisia ne on???
No ON sillä, mulle.

Iloleipurilta löytyi tänä vuonna
 vastaus mun tarpeeseen.
Silikoninen Runebergintorttuvuoka.


Omani löysin Sokokselta ja muistan taas, että asioin siellä vain pakosta. Palvelu ja ilmapiiri on käsittämättömän huono.

Kyselin myyjältä ohjeita siihen, miten saisin tortut parhaiten irti vuoista. Mua katsottiin kuin uusavutonta;
-"Tässä on tää ohje, paista tortut uunissa ja kostuta."
-"Joo, mä luin sen, mutta siitä puuttuu se kohta, kun ne tortut tulee sieltä vuoista ulos, miten ne olisi paras irroittaa?"
-"No, tässä lukee että paista ja kostuta."
-"Joo, niin lukee, mutta..."
Ja tätä keskustelua jatkui hetken, kunnes kerroin myyjälle, että olen kyllä leiponut ennenkin ja kokemukset tällaisita silikonivuoista eivät ole kovin hyviä, haluaisin VAIN tietää, miten nämä irroitetaan.

No, vastausta en saanut, enkä muutenkaan mieelstäni kovin asiakaslätöistä palvelua. Kyselin apua myös Hellapoliisilta (jolta muuten saa aina nopsan ja ystävällisen vastukasen). Hän oli sitä mieltä, että kyllä ne tortut sieltä luiskahtavat, kun ovat niin rasvaisia. Eivät luiskahtaneet... Voitelin vuoat ja ekan satsin yritin poistaa liian lämpiminä. Kuvat ovat niistä, eli suuri osa irtosi kohtuullisesti. Toisen satsin annoin jäähtyä kunnolla ja niistä tulikin paljon parempia.

225g rasvaa
1,5 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl piparkakun muruja
1 dl mantelijauhoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 mm karvasmanteliaromia

Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Lisätään munat yksitellen.
Kuivat aineet sekoitetaan ja
 lisätään yhdessä kerman kanssa.
Lopuksi karvasmanteliaromi.

175 astetta n. 30 min.

Kostutin omppumehulla,
päällä Dronningholmin vadelmahilloa
ja tomusokeria.

Katosivat perempiin suihin melko nopsaan, 
eli taisivat maistua:).



Ja kaupastakin saa.
tämän muistutin itselleni pikkuleipurien jälkiä siivotessa
ja murujen aiheuttamia rasvatahroja lattiasta kuuratessa...


M U K A V A A  S U N N U N T A I T A ! !

20 kommenttia:

  1. Toi on niin yleistä "asiakaspalvelua" nykyään!!
    Että voi olla...(tähän ruma sana)

    Mulla pyykkikorissa pöytäliina, juurikin niillä torttujen rasvatahroilla koristeltu ;)

    Hyvin maistui ihan ne kaupasta ostetut.

    VastaaPoista
  2. IhananNÄKÖISIÄ! Visualistin on vain totuttava silmän pyörähdyksiin...Muut kuin visualistit eivät edes huomaa ajatella tällaista! Tsemppihalit! Olisit kysynyt multa, mulla on sama vuoka ;D <3

    VastaaPoista
  3. Joo,Sokos on ihan hanurista.

    Hyvännäköiset tortut tuli.

    VastaaPoista
  4. Kauniit tortut niistä silti tuli :) Asiakaspalvelu tänäpäivänä on kyllä tietyissä liikkeissä todella kömpelöä, ehkä johtuu myyjien kokemattomuudesta ja tietämättömyydestä, en tiedä :)

    VastaaPoista
  5. Upeita torttuja! Vaikka meillä tortut eivät näyttäneet (eivätkä maistuneet) Runebergin tortuilta, sunnuntain mustikkapiirakka oli hyvää!

    Terkut!
    -Jutta

    VastaaPoista
  6. Jestas, että huono asiakaspalvelu sieppaa. Syvältä. "Mä oon vaan töissä täällä" -asenteeseen kyllä törmää aivan liian usein.

    Mä olen kyllä tykännyt paistaa muffinssini (mm.) silikonivuoissa. Paras ostos ikinä on ollut silikoni-irtopohjavuoka. Niitä mulla on kaksi ja yksi piirakkavuoka. :o) Hienosti irtoaa juustokakut. Ja muutkin kakut. Liian pehmeän muffinssitaikinan kanssa olen kyllä välillä paininut ja ovat jääneet kiinni. Varmasti irti lähtevät, jos laittaa pohjalle (ylläriylläri) paperisen vuokan!

    Hienoja torttuja olet tehnyt!

    VastaaPoista
  7. Mä kävin ostamassa valmiita...

    VastaaPoista
  8. Mä ostin valmiita ja naapuri toi itsetehtyjä. Oot kyllä viitseliäs, kun teit itse. Hyvältä näyttää! Olispa tullut tuoksu tänne saakka, niin olisin tullut maistelemaan... ;)

    VastaaPoista
  9. Näyttää herkulta! Olisiko kuvia pikkuleipureista? :) Meillä parhaat tunnelmat juuri leipoessa. Mutta kyllä tietysti valmiiden tuotosten nauttiminen on palkitsevaa. Ne lasten ilmeet...

    VastaaPoista
  10. Kyllä, kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Sama pätee kaikkiin silikonivuokiin. Ja itse laitan helposti vielä sutaisun voisulaa ja korppujauhot pohjalle ja vuoan pahimpiin kulmiin, ettei jää kiinni. Mikään ei ole niin tylsää kuin kiinni jäänyt kakku / muffinssi.

    VastaaPoista
  11. Jep, asiakaspalvelu on TODELLA katoava luonnonvara. Tämäkin myyjä oli ollut Sokkarilla ties kuinka kauan - taisi olla hieman leipääntynyt. Kyseisessä kaupasa tuntuu tosin olevan aivan sama, kenen kanssa asioi, aina menee yhtä huonosti...

    Arde, mä kysyn sulta muutenkin koko ajan kaikkea, välillä on parempi olla hiljaa - tai pyöritellä silmiä;). Vaikka toisaalta, olisit ehkä osannut kertoa kuinka ne irroitetaan. No nyt mäkin tiedän.

    Kiitos jäähdytysvinkistä. Olen katsonut noita silikonisia (juusto)kakkuvuokia, mutta ensin pitää hankkiutua jostain eroon...

    Ano, pikkuleipureista ei ole kuvia, ikävä kyllä. Pohdinnassa on sitävastoin bloggaus keittiövuoroista, kunhan olen keksinyt, miten sen saa toimimaan... mutta siis kolmen alle eskari-ikäisen pikkuleipurin kanssa kamera on parempi pitää kukana keittiöstä - eikä olisi mahtunut käsiin. Ensi kerralla sitten:)

    VastaaPoista
  12. Noi vuoat olivat jo viime vuonna...

    VastaaPoista
  13. ... ja mä löysin ne vasta nyt...

    VastaaPoista
  14. Hihihhihi! Mä tarvitsen juustokakkuvuuan. Vanha räpsähti sopivasti rikki! Antakaa PALAUTETTA huonosta palvelusta. Se tepsii ja osuusasiakkaina olette vähän niin kuin työnantajina;D.

    VastaaPoista
  15. Miks en ylläty Ninan kommentista :D ja joo, meil oli tänään torttuja tarjolla mutta en edes syänyt... saatika leiponut itse!

    Ja pyykkipoikiin, eihän tuossa ole mitään outoa :o Aina pitää olla parillinen määrä tai tietyt ei parilliset luvut, esim. auton musiikin äänenvoimakkuudessa (ehdoton lempparini ovat tässä 9 ja 15) ja pyykkipoikien väri on tärkeä -en kykene käyttämään mm. punaisia. Joko leimaatte mut kylähulluksi?

    VastaaPoista
  16. Kiva blogi sinulla, monet kerrat olen lukenut ja ihastellut.

    Nyt minua jäi vaivaamaan kommentti huonosta palvelusta Sokoksella. Mun mielestä myyjä kyllä oli ihan asiallinen. Ethän voi olettaa että kaikki myyjät olisi superleipojia ja osaisivat vastata jokaisen Sokoksen valikoimassa olevan tuotteen "nikseistä". Ja jos vielä muffarivuokassa oli ohje että kostuta ja kippaa ni itse olettaisin sen vuokan toimivan juurikin niin...
    No niin tai näin, hienoja torttuja sait aikaan! :D

    VastaaPoista
  17. Ano, kiitos!

    Myönnetään, mulla on asennevamma Sokosta kohtaan. Palvelussa periaatteessa ei ollut vikaa, mutta se oli todella nihkeää. Ei sellaista iloista ja myönteistä asiakaspalvelua, joka saa mut palaamaan uudestaan. Ja olen kyllä sitåä mieltä, että jos myymästään tuotteesta ei tiedä jotain, voisi edes yrittää selvittää asiaa. Nyt se selvitettiin olkien kohauttelulla.. Parantamisen varaa mielestäni siis on.

    Mä kuvittelisin (en kokeillut) mutta jos tortut kostuttaa ennenkuin ottaa ulos niin sitten ne vasta muusia ovatkin... Ja siis siinä ohjeeessa ei puhuttu mitään siitä, miten ne otetaan ulos...

    VastaaPoista
  18. Hei!
    Pakko kommentoida tähän vuokajuttuun vielä. Minulla on useita silikonisia vuokia, kylläkin vain Tupperwaren. Mielestäni heidän myyjänsä sanoi, että silikonivuokia nimenomaan ei saa voidella millään. En kyllä tiedä syytä, mutta en ole koskaan voidellut edes muffinivuokia, ja eivät ole kyllä jääneet koskaan kiinni. Olen kylläkin nopeasti kastellut vuoan ennen käyttöä, mutta tietääkseni se tehdään vain, jotta saataisiin silikonista siihen helposti tarttuvat pölyt ja roskat pois...en nyt sitten kyllä tiedä, et onko noilla eri merkkien vuoilla jotenkin eroa.

    VastaaPoista
  19. Kati, mäkin olen ymmärtänyt, että ei voidella. PAITSI ekalla kerralla. En tiedä miksi:). Mutta siis toinen kierros onnistui hienosti (kun taas voitelin vähän) ja annoin jähtyä kunnolla. Sitten luiskahtivat ulos:).

    VastaaPoista
  20. Täysin samaa mieltä Sokoksen asiakaspalvelusta.

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)