23.2.2011

Se Toinen Puoli


Kiitos TEILLE KAIKILLE
ihanista
 reissuun liittyvistä kommenteista!

Ikävä tuottaa pettymys -
ei me olla mikään superperhe:).

Kaikilla asioilla on
Se Toinen(kin) Puoli.

Kyllähän lapset pääsääntöisesti
matkoilla käyttäytyvät hyvin
ja joustavat tarvittaessa.

Mutta...

TAKAPENKIN TAPPELUA
KYLMÄ
KUUMA
VÄSY
NÄLKÄVESSAHÄTÄ
JANO
  .. AINAKIN JOKA TOINEN HETKI JOLLAIN:).Lisäksi...

SE OMASTA ITSESTÄ
JA VIELÄ
OMISTA KAMOISTA HUOLEHTIMINEN-
VAATII VIELÄ PIENTÄ HIENOSÄÄTÖÄ.


Tämä tarkoittaa siis sitä, että ennen kuin päästään mäkeen asti, tapellaan autossa, käydään vessassa, syödään välipalaa (kyllä, aamiaisesta on tässä vaiheessa ainakin puoli tuntia..:). Ja kun on laskettu eka mäki, vessareissut ja nälkä-&janorumba alkavat alusta.  No vähän karrikoidusti tietysti. Mutta kuten jo monta kertaa todettu, reissua lasten ehdoilla.

Ja se itsestä ja kamoista huolehtiminen... Tarkoittaa käytännössä sitä, että Ida kävelee ja kantaa suksetkin tarvittaessa, TOSI reippaasti. Emil kävelee ja marisee, kävelee ja marisee, jupisee itsekseen "tyhmä äiti, tyhmä äiti", kun ei kanna häntä. Oikeassahan tuo on, pieni vielä. Pahaksi onneksi sattuu omistamaan vielä pienemmän - ja itsepäisemmän pikkusiskon. Isi siis kantaa suksia ja äiti Elleniä valokuvaa. Ellenhän ei siis kävele metriäkään - jos ei halua. Ihan turha uhkailla, kiristää tai lahjoa. Kun ei niin EI.

**NÄITÄ ME HARJOITELLAAN**

JA KAIKESTA HUOLIMATTA -
IHANA HIIHTOPÄIVÄ TAKANA!
AURINKO PAISTOI JA LAPSET JAKSOIVAT HIENOSTI.
YHDEKSÄLTÄ LÄHDETTIIN JA VIIDEN JÄLKEEN OLTIIN TAKAISIN -
KAI SIINÄ VÄLISSÄ NYT JO ÄITIKIN VÄHÄN MARISEE JA TÖNII?!LISÄÄ HIIHTOKUVIA LOPPUVIIKOSTA!

16 kommenttia:

 1. No teistä kyllä tekee superperheen jo se että lähdette lasten kanssa tekemään tällaisia reissuja! Nostan hattua :) Ja tuo Ellenin vessakuva on maailman ihanin!

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  Kiinnostaisiko sinua kirjoittaa pienen lapsen laskettelemaan opettelusta?
  Me ollaan miehen kanssa innokkaita laskijoita ja tarkoituksena olisi kokeilla mennä ensi talvena vajaa 3 vuotiaan kanssa laskemaan. Mitään kokemusta ei kuitenkaan meillä pienten opettelusta ole. Vinkit tulisi tarpeen:)
  terv.Hilpun äiti

  VastaaPoista
 3. Mun piti jo edelliseen kommentoida et olette te sisssejä! Vaikka mä olen ulkoilmaihminen, niin mun mukavuudenhalunkynnys menee kyllä siinä että tuollaiseen pyryyn en lähtisi lasten kanssa :))))

  Ihanaa et saitte aurinkoisen päivän!!! Niin ja huippuhinta sillä pesulalla, olispa täälläkin, niin ei tarttis pyykätä ; ))

  Mä voisin kans ottaa vastaan vinkkejä lasten lasketteluopetukseen. Omasta rinteessä olosta on vuosia ja minulta onnistuu vaan tasaisella opettaminen ; )

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuulisin mielelläni tuosta pienen lapsen laskettelemaan opettamisesta. Siis miten se kannattaisi aloittaa ja millaisilla välineillä (jotain vinkkejä toki tekstistäsi jo löysinkin, kiitos niistä!). Meidän perhe tuli juuri viikko sitten Zell Am Seestä lomalta. Tosin vanhempikin lapsista on vasta kaksivuotias, joten ainostaan isä pääsi tällä reissulla rinteeseen. Mutta ehkä sitten ensi vuonna jo tytön kanssa.

  Zell Am Seestä on tullut yksi meidän perheen suosikkilomakohde niin kesällä kuin talvellakin, joten mukavaa lukea reissustanne.

  Ja kiitos muutenkin mukavasta blogista, jonka äskettäin löysin. Tykkään kovasti!

  t.Niina

  VastaaPoista
 5. :D Ihanaa, kun jaksat lomalla päivitellä meille teidän kuulumisia. Idan sukset on täällä kovassa käytössä. Ihanaa loppureissua teille!

  VastaaPoista
 6. Tutun kuuloista tuo ennen rinteeseen pääsyä ja ekan laskun jälkeen:)

  Tanja kirjoitti viime vuonna lasten laskettelunopetuksesta, Hyvää luettavaa:
  http://saariston-lapset.blogspot.com/2010/03/lasten-kanssa-rinteessa-hiihtoa-lasten.html

  VastaaPoista
 7. hahah ihana tuo Ellenin vessakuva! :D

  VastaaPoista
 8. Sitähän se on - se ihana arki! Näitä juttuja sitten vanhana kaiholla muistellaan <3. Miten se kuopus saa vessassakäynninkin näyttämään NIIN IHANALTA!!!!

  VastaaPoista
 9. Ihana vessailija :)) Ihan vain käytännön kysymys tulevaa varten, että laskitteko siinä järvellä omissa rinteissä vai kiersittekö alueen eri keskuksia? Kun siitä melkein kaupungilta lähti hissit ylös ja ne vaellusreitit meni keskellä rinteitä... Miten muuten Ellen jaksaa, vai nukkuuko päikkärit välillä? Meillä laskemista parhaaseen aurinkoaikaan rajoittaa se, että neiti (eilen 3v), nukkuu ulkona vaunuissa viikonloppuisin :))) Mutta juuri odotellaan että herää, ja sitten Sveitsi kutsuu :)

  VastaaPoista
 10. Iita, kyllä kaikki yleensä sujuu kun lähtee vain - eli kun kotioloissa seinät alkavat kaatua päälle:).

  Hilpun äiti, alempana onkin Katrin laittama linkki mun edelliseen "hiihtokoulpostaukseen". Kävin itsekin kurkistamassa ja jestas, miten lapset ovat kehittyneet viime vuodesta:). Mutta palaan päivitettyyn versioon tosta lasten hiihdonoptuksesta, toivottavasti jo ensi viikolla (vaikka jutut eivät kyllä ole muuttuneet:).

  Heli, lumipyry näytti kuvissa pahemmalta;). Ja joo, palaan siihen hiihdonopetusjuttuun:).

  Niina, kiva että olet löytänyt. Toivttavasti onnistun tarjoamaan kiinnostavaa luettavaa!

  Lehdokki, loistavaa, että sukset ovt olleet käytössä:)!

  Katri, kiitos kun kaivelit blogiarkistoa! Ja hurjaa, miten lapset kasvavat ja kehittyvät vuodessa - miten sitä unohtaakaan nopsaan!

  S. ja Aria, kiva jos vessakuva herättää positiivisia ajatuksia, niin mussakin, mutta harkitsin kyllä pitkään sen laittamista..

  Suvi, Zellissähän pääsee periaatteessa suksilla kiertämään koko keskuksen, kun lähtee noilla keskustasta lähtevillä hisseillä. Me hiihdeltiin lisäksi sitten erikseeen parina päivänä Saalbachissa, jonne autoll matkaa vaja 20 km. Kaprun on myös järkevän automatkan päässä, mutta siellä vähemmän hiihdettävää tälle porukalle (jyrkemmät mäet..). Meillä PERIAATTEESSA sama juttu kuin teillä noiden päikkäreiden suhteen. Ellen nukkuu arkisin päiväkodissa joka päivä, viikonloppuisin yleensä autossa tai jossain pikatorkut. Eli tarvisi kyllä ne unet. Tällaisella reissulla on kuitenkin melko mahdotonta katkaista hiihtopäivä päikkäreillä (tai siis onnistuisihan se, mutta takaisin tuskin enää ehtisi...), joten olemme ratkaisseet asian vähän kurjasti pkkovalvottamisella ja pidemmillä yöunilla. Rinnelounaan jälken motivointi oli välillä vaikeaa, mutta viimeistään pala suklaata sai neidin takaisin suksille. Kyllähän se kärivällisyyttä vaatii, menee välillä melkoiseksi kikkailuksi... Toivottavasti teillä oli kiva hiihtopäivä!

  VastaaPoista
 11. Ihan mahtava tuo vessakuva tosiaan ja sissiksi sanon minäkin teitä :)

  VastaaPoista
 12. Täytyy kyllä yhtyä muihin, että olette te ihanan aktiivisia! Mun alkaa niin tekemään mieli rinteeseen. Siitä on jo liian kauan... Meidän tyttöä, 2v 2kk en voisi edes kuvitella vielä suksille. Hyvä kun pääsee talvivaatteissaan portaat alas :)

  VastaaPoista
 13. Meillä ainakin lasten kanssa matkustelusta jäi hyvät asiat mieleen eli komppaan Tanjaa: kotona nitistään pienistä, matkalla on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että ei jaksa nitistä ihan turhista. Ja lapset kaatuvat väsyneinä sänkyihinsä. Ei kyllä olla oltu noin reippaalla lomalla, mutta voisin kuvitella että jotenkin niin menee myös laskettelureissulla.

  Lasten kanssa on helpompaa myös se, että jos vessahätä iskee, niin vessa on siinä, mihin auton vain voi pysäyttää. Kai se on vähän, mihin tottuu.

  No, ei siis olla maailmanmatkaajia, mutta itselle jäi hyvät kuvat omasta matkasta lasten kanssa. Ei edes tullut mieleen ennen lähtöä, että voisi olla vaikeaa =O

  VastaaPoista
 14. Tanja, näin jotenkin ymmärsin, että voi kiertää, vaikka kesällä kaikki on niin erinäköistä ja oloista, vaikka kuinka kartasta ja kyltistä lukisi :) Tuo suklaa toimii varmaan hyvin! Meillä oli kivaa rinteessä, neiti oppi menemään yksin sompahissillä ja neiti niin nautti, kun kurvailukin sujuu kerta kerralta paremmin. Ja on se vaan niin totta, että ne lyhyet sukset kääntyy niin helposti (70cm ja taikanappi...) Mukavia loppulomapäiviä teille!

  VastaaPoista
 15. Ihana tuo ellenin vessakuva, ja toki muutkin :) Joo, matkat on lapsista yhtä tuskaa. Siis sekin, että me käydään lähirinteessä, matkaa n. 15 min. Hurja tappelu kahdella pienimmällä, kokoajan. Ja sitten siellä, en mee en tuu, pissahätä, nälkä haluun syömään. Sitten kun pääsee laskun jälkeen syömään: älä laita ketsuppia siihen, mäkeen, tää on kuumaa, en tykkää ketsupista, pitää pestä kädet jne. Kivaa lomaa teille :)

  VastaaPoista
 16. Iitan kanssa samaa mieltä, just se että te lähdettä ja jaksatte ja pärjäätte ja vielä postaatte ( :D ) niin on superia.
  Mä pärjään vaan kesällä, inhoan talvea. Kesällä se härdelli jotenkin menee kun koko poppoo ollaan koossa. Mies saa yksitellen käydä muksujen kans riennoissa. Onkin jatkuvaa menoa.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)