Mä olen puoli vuorokautta tai viikon myöhässä.
Puuttuu kuvat tai puuttuu jotain muuta.
No, nyt en anna sen häiritä:).
Sain työkaverit taas pyörittelemään silmiään.
Yksi edellisistä kerroista oli se, kun tunnustin valitsevani
PARILLISET ja PYYKIN VÄRIIN SOPIVAT
pyykkipojat pyykkiä ripustaessani.
Nyt kerroin,
että mua ärsyttää suunnattomasti
leipoa Runebergin torttuja,
koska ei ole niille sopivia vuokia.
Ei voi olla totta,
eihän silla ole väliä minkä mallisia ne on???
No ON sillä, mulle.
Iloleipurilta löytyi tänä vuonna
vastaus mun tarpeeseen.
Silikoninen Runebergintorttuvuoka.
Omani löysin Sokokselta ja muistan taas, että asioin siellä vain pakosta. Palvelu ja ilmapiiri on käsittämättömän huono.
Kyselin myyjältä ohjeita siihen, miten saisin tortut parhaiten irti vuoista. Mua katsottiin kuin uusavutonta;
-"Tässä on tää ohje, paista tortut uunissa ja kostuta."
-"Joo, mä luin sen, mutta siitä puuttuu se kohta, kun ne tortut tulee sieltä vuoista ulos, miten ne olisi paras irroittaa?"
-"No, tässä lukee että paista ja kostuta."
-"Joo, niin lukee, mutta..."
Ja tätä keskustelua jatkui hetken, kunnes kerroin myyjälle, että olen kyllä leiponut ennenkin ja kokemukset tällaisita silikonivuoista eivät ole kovin hyviä, haluaisin VAIN tietää, miten nämä irroitetaan.
No, vastausta en saanut, enkä muutenkaan mieelstäni kovin asiakaslätöistä palvelua. Kyselin apua myös Hellapoliisilta (jolta muuten saa aina nopsan ja ystävällisen vastukasen). Hän oli sitä mieltä, että kyllä ne tortut sieltä luiskahtavat, kun ovat niin rasvaisia. Eivät luiskahtaneet... Voitelin vuoat ja ekan satsin yritin poistaa liian lämpiminä. Kuvat ovat niistä, eli suuri osa irtosi kohtuullisesti. Toisen satsin annoin jäähtyä kunnolla ja niistä tulikin paljon parempia.
225g rasvaa
1,5 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl piparkakun muruja
1 dl mantelijauhoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 mm karvasmanteliaromia
Voi ja sokeri vaahdotetaan.
Lisätään munat yksitellen.
Kuivat aineet sekoitetaan ja
lisätään yhdessä kerman kanssa.
Lopuksi karvasmanteliaromi.
175 astetta n. 30 min.
Kostutin omppumehulla,
päällä Dronningholmin vadelmahilloa
ja tomusokeria.
Katosivat perempiin suihin melko nopsaan,
eli taisivat maistua:).
Ja kaupastakin saa.
tämän muistutin itselleni pikkuleipurien jälkiä siivotessa
ja murujen aiheuttamia rasvatahroja lattiasta kuuratessa...
M U K A V A A S U N N U N T A I T A ! !
Toi on niin yleistä "asiakaspalvelua" nykyään!!
VastaaPoistaEttä voi olla...(tähän ruma sana)
Mulla pyykkikorissa pöytäliina, juurikin niillä torttujen rasvatahroilla koristeltu ;)
Hyvin maistui ihan ne kaupasta ostetut.
IhananNÄKÖISIÄ! Visualistin on vain totuttava silmän pyörähdyksiin...Muut kuin visualistit eivät edes huomaa ajatella tällaista! Tsemppihalit! Olisit kysynyt multa, mulla on sama vuoka ;D <3
VastaaPoistaJoo,Sokos on ihan hanurista.
VastaaPoistaHyvännäköiset tortut tuli.
Kauniit tortut niistä silti tuli :) Asiakaspalvelu tänäpäivänä on kyllä tietyissä liikkeissä todella kömpelöä, ehkä johtuu myyjien kokemattomuudesta ja tietämättömyydestä, en tiedä :)
VastaaPoistaUpeita torttuja! Vaikka meillä tortut eivät näyttäneet (eivätkä maistuneet) Runebergin tortuilta, sunnuntain mustikkapiirakka oli hyvää!
VastaaPoistaTerkut!
-Jutta
Jestas, että huono asiakaspalvelu sieppaa. Syvältä. "Mä oon vaan töissä täällä" -asenteeseen kyllä törmää aivan liian usein.
VastaaPoistaMä olen kyllä tykännyt paistaa muffinssini (mm.) silikonivuoissa. Paras ostos ikinä on ollut silikoni-irtopohjavuoka. Niitä mulla on kaksi ja yksi piirakkavuoka. :o) Hienosti irtoaa juustokakut. Ja muutkin kakut. Liian pehmeän muffinssitaikinan kanssa olen kyllä välillä paininut ja ovat jääneet kiinni. Varmasti irti lähtevät, jos laittaa pohjalle (ylläriylläri) paperisen vuokan!
Hienoja torttuja olet tehnyt!
Mä kävin ostamassa valmiita...
VastaaPoistaMä ostin valmiita ja naapuri toi itsetehtyjä. Oot kyllä viitseliäs, kun teit itse. Hyvältä näyttää! Olispa tullut tuoksu tänne saakka, niin olisin tullut maistelemaan... ;)
VastaaPoistaNäyttää herkulta! Olisiko kuvia pikkuleipureista? :) Meillä parhaat tunnelmat juuri leipoessa. Mutta kyllä tietysti valmiiden tuotosten nauttiminen on palkitsevaa. Ne lasten ilmeet...
VastaaPoistaKyllä, kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Sama pätee kaikkiin silikonivuokiin. Ja itse laitan helposti vielä sutaisun voisulaa ja korppujauhot pohjalle ja vuoan pahimpiin kulmiin, ettei jää kiinni. Mikään ei ole niin tylsää kuin kiinni jäänyt kakku / muffinssi.
VastaaPoistaJep, asiakaspalvelu on TODELLA katoava luonnonvara. Tämäkin myyjä oli ollut Sokkarilla ties kuinka kauan - taisi olla hieman leipääntynyt. Kyseisessä kaupasa tuntuu tosin olevan aivan sama, kenen kanssa asioi, aina menee yhtä huonosti...
VastaaPoistaArde, mä kysyn sulta muutenkin koko ajan kaikkea, välillä on parempi olla hiljaa - tai pyöritellä silmiä;). Vaikka toisaalta, olisit ehkä osannut kertoa kuinka ne irroitetaan. No nyt mäkin tiedän.
Kiitos jäähdytysvinkistä. Olen katsonut noita silikonisia (juusto)kakkuvuokia, mutta ensin pitää hankkiutua jostain eroon...
Ano, pikkuleipureista ei ole kuvia, ikävä kyllä. Pohdinnassa on sitävastoin bloggaus keittiövuoroista, kunhan olen keksinyt, miten sen saa toimimaan... mutta siis kolmen alle eskari-ikäisen pikkuleipurin kanssa kamera on parempi pitää kukana keittiöstä - eikä olisi mahtunut käsiin. Ensi kerralla sitten:)
Noi vuoat olivat jo viime vuonna...
VastaaPoista... ja mä löysin ne vasta nyt...
VastaaPoistaHihihhihi! Mä tarvitsen juustokakkuvuuan. Vanha räpsähti sopivasti rikki! Antakaa PALAUTETTA huonosta palvelusta. Se tepsii ja osuusasiakkaina olette vähän niin kuin työnantajina;D.
VastaaPoistaMiks en ylläty Ninan kommentista :D ja joo, meil oli tänään torttuja tarjolla mutta en edes syänyt... saatika leiponut itse!
VastaaPoistaJa pyykkipoikiin, eihän tuossa ole mitään outoa :o Aina pitää olla parillinen määrä tai tietyt ei parilliset luvut, esim. auton musiikin äänenvoimakkuudessa (ehdoton lempparini ovat tässä 9 ja 15) ja pyykkipoikien väri on tärkeä -en kykene käyttämään mm. punaisia. Joko leimaatte mut kylähulluksi?
Kiva blogi sinulla, monet kerrat olen lukenut ja ihastellut.
VastaaPoistaNyt minua jäi vaivaamaan kommentti huonosta palvelusta Sokoksella. Mun mielestä myyjä kyllä oli ihan asiallinen. Ethän voi olettaa että kaikki myyjät olisi superleipojia ja osaisivat vastata jokaisen Sokoksen valikoimassa olevan tuotteen "nikseistä". Ja jos vielä muffarivuokassa oli ohje että kostuta ja kippaa ni itse olettaisin sen vuokan toimivan juurikin niin...
No niin tai näin, hienoja torttuja sait aikaan! :D
Ano, kiitos!
VastaaPoistaMyönnetään, mulla on asennevamma Sokosta kohtaan. Palvelussa periaatteessa ei ollut vikaa, mutta se oli todella nihkeää. Ei sellaista iloista ja myönteistä asiakaspalvelua, joka saa mut palaamaan uudestaan. Ja olen kyllä sitåä mieltä, että jos myymästään tuotteesta ei tiedä jotain, voisi edes yrittää selvittää asiaa. Nyt se selvitettiin olkien kohauttelulla.. Parantamisen varaa mielestäni siis on.
Mä kuvittelisin (en kokeillut) mutta jos tortut kostuttaa ennenkuin ottaa ulos niin sitten ne vasta muusia ovatkin... Ja siis siinä ohjeeessa ei puhuttu mitään siitä, miten ne otetaan ulos...
Hei!
VastaaPoistaPakko kommentoida tähän vuokajuttuun vielä. Minulla on useita silikonisia vuokia, kylläkin vain Tupperwaren. Mielestäni heidän myyjänsä sanoi, että silikonivuokia nimenomaan ei saa voidella millään. En kyllä tiedä syytä, mutta en ole koskaan voidellut edes muffinivuokia, ja eivät ole kyllä jääneet koskaan kiinni. Olen kylläkin nopeasti kastellut vuoan ennen käyttöä, mutta tietääkseni se tehdään vain, jotta saataisiin silikonista siihen helposti tarttuvat pölyt ja roskat pois...en nyt sitten kyllä tiedä, et onko noilla eri merkkien vuoilla jotenkin eroa.
Kati, mäkin olen ymmärtänyt, että ei voidella. PAITSI ekalla kerralla. En tiedä miksi:). Mutta siis toinen kierros onnistui hienosti (kun taas voitelin vähän) ja annoin jähtyä kunnolla. Sitten luiskahtivat ulos:).
VastaaPoistaTäysin samaa mieltä Sokoksen asiakaspalvelusta.
VastaaPoista