22.2.2011

D U M P P I


Ihan ensiksi todettakoon - edelleenkään kukaan muu ei ole oksentanut - jihuu!!! Ja toiseksi - kiikutin siis eilen pussillisen lastenvaatteita pesulaan (n. 10 paitaa, parit housut, sukkia ja alusvatteita). Olin tyytyväinen kun olin saanut asian hoidettua vajaavaisella saksankielen taidollani ja tajusin vasta kun olin kävellyt ulos, etten ollut kysynyt, mitä lysti maksaisi. Jos laskutus olisi esim. normaalin paitapesun mukaan, olisin velkaa useamman kympin. No, ihan sama, kunhan ei tarvitse raahata oksennukselta haisevia vatteita matkalaukussa. En ollut uskoa kielitaitoani, kun hain pyykit aamulla; "zwei  funfzig, bitte". Siis 2,50€! Paikka oli sikäli hiukan epämääräinen, että vaikka mua palveltiin TOSI ystävällisesti, tuli mieleen, oliko se jonkun yhdistyksen pyörittämä. Muussa tapauksessa olisin rahannut sinne pari muutakin pyykkikassia:), nyt en kehdannut, en tolla hinnalla. Lähdin siis vain runsaiden kiitosten jälkeen onnellisena.

Täällä on tullut aivan järjetön dumppi lunta. Entinen extreme-minä, joka jostain kummallisesta hormonaalisesta syystä jäi synnytyssaliin melko tarkkaan kuusi vuotta sitten, olisi kiljunut riemusta ja ollut hissijonossa (tai skinit suksissa..) aamun valjetessa. Nykyminä toivoo VAIN aurinkoa, aurinkoa ja aurinkoa. Söimme siis kiireetöntä aamupalaa kämpillä, koska lumisateen oli ennustettu lakkaavan iltapäiväksi. Toisin kävi, mutta hiihtopäivästä tuli enemmän kuin loistava! Lumisade oli jotenkin mystinen, eikä aamulla vielä tuullut. Lapset jaksoivat hienosti ja reisilihakset saivat kaivattua treeniä - mistäpä muusta kuin auraamisesta:).


Samaa säätöähän se on,
paikasta riippumatta.

Oli muuten ihan mieletön palvelu.
 Tästäkin parkista oli kävelymatkaa n. 500m,
taksi suhasi ees taas lapsiperheitä ja brittejä kyydissään -
hiihtokeskuksen tarjoamana!Näillä mennä.
"Yes, she is two and half..."


 


 Pastahuuruissa,
ei kylläkään Emil
 vaan kameran lissi.Ellenin kanssa kerkeää mukavasti 
jutustella laskun lomassa.
Jutut ovat vertaansa vailla,
kabiinista tuli tänään "KOTELO".


Ihan sama mikä hahmo,
näillä voisi myydä meidän lapsille
minkälaisen hiihtokoulun tahansa.
Eikä tarvittaisi hahmojakaan,
menisivät viivana.


After Ski?
NOUP.

Lasi viiniä kämpillä?
YES.
ARVATKAA MITÄ?!

Huomiseksi luvassa

A U R I N K O A!!!!

13 kommenttia:

 1. Ihan huippua. Olipa mukava kuulla että muut pysyi terveenä. Ja mikä pesula kokemus. Mennäppä kotiin kassit täynnä puhtaita, vähäkö houkuttas. Tuo Ellen vaan jaksaa ihastuttaa niin perinpohjin, ilmeisesti sielläkin :) Reippaita ja rohkeita koko kaarti. Oikein antoisaa ja aurinkoista lomaa teille!!

  VastaaPoista
 2. Ihanan kuuloinen loma teillä ja onneksi oksutauti on nyt selätetty (toivotaan niin!). Tutut maisemat, oltiin kylläkin tuolla kesällä patikoimassa ja Kaprunin jäätiköllä:)
  Mä oon kade, me tyydytään tänä talvena Tahkoon.

  VastaaPoista
 3. Sokrutin, kyllä, puhtaat pyykit todellakin houkuttaisi. Ehkä keskitys kuitenkin olenneiseen ja pyykkään taas kotona. Kiitos ihanata myötäelämisestä!

  Katri, älä ole kade, Tahkollakin on kivaa, ihan aikuisten oikasti! Meillekin se olisi mäkien puolesta riittänyt enemmän kuin hyvin!

  VastaaPoista
 4. Hallo!
  Vai pitäisikö sanoa itävaltalaisittain "servus"?
  Hauska nähdä kuvia tutuista maisemista, tuolla on käyty niin hiihtämässä kuin vaeltamassakin.
  On pakko kysyä: hyväksyivätkö hinnaksi tuon 2,50e? Tuo "zwei und fünfzig":in? Se nimittäin tarkoittaa 52e - 2,50 olisi "zwei fünfzig"...

  Nauttikaa, meiltä jäi Alppireissu tänä vuonna valitettavasti väliin!

  VastaaPoista
 5. Ano, servus ja kiitos korjauksesta:). Juu, siis 2,50€ oli se, mitä pyysivät! Ja se siis luki myös paperissa:). Olisin ilomielin maksanut enemmänkin! Pitääkin korjata tekstiin asap:)!!

  VastaaPoista
 6. Onneksi oksutauti on selätetty, hope so! Ja niin kateellisena täällä lueskelen, ihan mahtis lomalta vaikuttaa. Olette oikea ihmeperhe :D

  VastaaPoista
 7. Servus taas!
  Uskomaton hinta!
  "hieman" kateellisena katson kuvia, alkuperäisen suunnitelman mukaan kurvailisimme nyt Söldenin rinteillä, mutta työkiireiden takia joudumme tyytymään hirvensaloon :(

  VastaaPoista
 8. Tulin niin hyvälle tuulelle teidän matkasta lukiessani! Nimittäin siitä, että pientenkin lasten kanssa voi lasketella. Antoin heti toivoa, että mekin joskus... Esikoinen on nyt neljä, kakkonen kolme ja kuopus kuusi viikkoa, joten voi olla että hetki vielä menee, mutta ei siis ehkä ikuisuutta!

  VastaaPoista
 9. Onneksi olette saaneet nauttia terveinä laskemisesta! ZellAmSeehen voisin lähteä milloin vain laskemaan. 2008 oltiin kesällä haistelemassa alppifiiliksiä, jospa joskus talvellakin, tosin siellähän jengi laski silloinkin 3 km korkeudessa... Mekin olemme tyytyneet vain lähimäkiin lomalla tuon juuri kolmevuotiaan kanssa. Kunhan kasvaa tovin, niin sitten :) Toivottavasti saat sitä aurinkoa koko lopputalven tarpeiksi!!

  VastaaPoista
 10. Voi juku! Joko te siellä laskette?! Kiitos tuokiokuvista (on tämä hienoa, kun saa kuulumiset paikan päältä näin nopeasti (laittakaa silti se kortti;)). Tekisi niin mieli Alpeille!
  Terkut kaikille!

  VastaaPoista
 11. Pelkkä yksi sana otsikossasi sai minut melkein itkemään. Miten dumppi olikaan ennen kaikki kaikessa ja minne elämä on vienyt.... :)

  No, aikansa kutakin ja aurinkoisetkin laskupäivät ihania. Olen kuitenkin tosi ylpeä jälkikasvustani, hyvää laskuseuraa on pian tarjolla omasta takaa yllin kyllin. Tytöt kitisevät aamuisin miksei päästä mäkeen, mä haluan suksille enkä päiväkodin kanssa pulkkamäkeen :) Viikonloppuna Norjassa tytöt peuhasivat suksilla pöpeliköissä, streetillä ja pipessa niin kiitettävästi että hyvä kun pysyin perässä.

  Mutta kyllä sietää sinunkin olla ylpeä omistasi, reippaita ja taitavia mäenlaskijoita! Nautinnollisia päiviä!

  VastaaPoista
 12. Tanja sä ehdit kyllä vaikka mitä! Mahtavaa, että jaksat pitää blogiakin. Ihania kuvia olet taas ottanut! Mahtavaa loman jatkoa teille ja nauttikaa auringosta ja upeista maisemista! Terkkuja koko perheelle!

  VastaaPoista
 13. Sini, kuten uusimpaan bloggauksen laitoin, ei olla mikään ihmeperhe - ikävä kyllä:).

  Ano, kiva kuulla, yes!! Kyllä, pienten kanssa voi ihan hyvin hiihtää. Eihän se samanlaista ole kuin aikuisten kanssa, mutta monbai asioita näkee ihan uudelta kantilta!

  Suvi, täällä tossiaan on kesälläkin ihan mahtavaa! Ja tosiaan, lähimäet olisivat koon puolesta riittäneet meillekin hyvin, mutta se fiilis..:)

  jutta, jep, täällä ollaan! eikö tää sähköinen päivitys nyt riitä;)?!

  Julis, niinpä... Kiva että teilläkin jälkikasvu hiihtää innokkaasti! Lapset on ihan loistavaa rinnesueraa:)!

  Hanttu, täällä ehtii. Lapset nukkuu ja itsekkin on niin poikki että ei paljoa sohvalta jaksa nousta, mutta blogiin ehtii:). Terkut sinne myös:)!!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)