17.2.2011

Lähtölaskenta lomaan


Arvoimme hiihtolomakohdetta vielä kuukausi sitten. Kalliovuorille vai Alpeille...

Kanada veti puoleensa, mutta... Missasimme ne edullisimmat lennot ja kalliimmalla hinnalla tämän porukan roudaaminen hiihtokamojen kanssa Atlantin yli tuntui yhä vähemmän houkuttelelta. Suunnataan Alpeille.

Selvääkin selvempää on, että reissuun lähdetään kokonaan lasten ehdoilla. Tämä on eka talvi kuuteen vuoteen, kun olemme koko perhe yhtä aikaa suksilla. Tätä on odotettu.

Rinteeksi tason puolesta riittäisi joku Etelä-Suomen paikalliskeskus enemmän kuin hyvin. Ja tajuan senkin, että mitään superhiihtoa ei ensi viikolla ole odotettavaissa. Ihan sama, sanoin jo paljon aikaisemmin. Kunhan pääsen siihen alppifiilikseen, voin hyvin seistä lastenrinteen reunalla tai aurata koko viikon - toivoen että saan aurinkoisempia kuvia kuin alla olevat.

Ihan helpoimman (ja kalliimman) kautta ei olla lähdössä reissuun, toisaalta aika harvoin olemme valmismatkalla olleetkaa. Lennot Köpiksen kautta Muncheniin, josta autolla Zell am Seehen. Kamaa tulee olemaan ja mä en ole edes erityisen hyvä jättämään varavaatteita kotiin... Ehkä muutaman vuoden kuluttua joku lapsistakin osaa jo huolehtia - jostain. On sitä tässä jo muutama vuosi harjoiteltu... Mutta siis enemmän meininki on kuvan kaltaista haahuilua...


Ida ja Emil laskevat jo mielestäni (huom. äidin mielipidehän on aina se objektiivisin;) melko hyvin. Emilin kohdalla suurin huoli on, miten pitää herra pois metsästä ja hyppyreistä ja vauhti kurissa. Idankin on vaikea ymmärtää, että viisi kuusivuotias on vielä pieni reileihin. Noistahan sitä oppii, mutta mä olen vain nähnyt liikaa onnettomuuksia, jotka johtuvat juurikin liian vähäisitä taidoista. Muutaman vuoden joutuvat vielä odottamaan ja kiertämään keppejä.




Kolmanne lapsen osa on helppo. Hän ei tiedä, että elämää voi olla ilman jumppatreenejä tai hiihtoreissuja, samalla tavalla kuin syödään ja nukutaan, käydään hiihtämässä. Ellen laskee valjaissa ja noita Fisherin valjaita voinkin suositella, mukana on vyölaukku, johon valjaat saa hissimatkan ajaksi. Neiti on niin reipas, että välillä on vaikea muistaa, että kaksivuotias ei välttäämättä jaksa ihan koko päivää;). Sukset saa onneksi näppärästi itse pois jalasta ja voi ilmoittaa ettei halua enää "hampurihissiin" (lue: ankkurihissiin).




Valmiina lomaan?

Parannellaan tänään vielä 
kotona Ellenin eilistä kuumetta ja korvatulehdusta.
Huomenna ollaan teräskunnossa:).

YES!



 MUKAVAA HIIHTOLOMAA KAIKILLE!


26 kommenttia:

  1. Ihanaa reissua teille!!! Ellen on kyllä niin ihanan suloinen ja reipas! Vaikka niin on kyllä Ida ja Emilkin :)
    Meillä eilen jo sukset testattu ja tänään pitää hakea päiväkodista AIKAISIN, että pääsee HETI HIIHTÄMÄÄN! Intoa löytyy, vaikka vähän ylämäessä parku tulikin :)
    Toivottavasti teillä on aurinkoinen ja ihana loma!!!

    VastaaPoista
  2. Olette kyllä aika touhukkaita ja reippaita! Ihailtavaa. Mukavaa lomaa, toivottavasti aurinko paistaa koko loman ajan.

    VastaaPoista
  3. Hyvää hiihtolomaa teidän perheelle! :)

    t. Emmi

    VastaaPoista
  4. Ellen on niin supersöpö noissa laskettelukamppeissa :)))

    Ihanaa reissua ja en malta odottaa kuvia sieltä :)

    VastaaPoista
  5. Noni, määäki haluan :D
    Siellä on varmasti lämpimämpikin. Musta jotenkin tuntuu että me metkustetaan ulkomaanlomalle seuraavan kerran 10 vuoden päästä... Ja sillonkin varmaan etelään kun meidän perheessä kaikki ei skimbaa, niin ehkä pysymme lähemmissä rinteissä :)

    Oikein hyvää lomaa ja odotan jo innolla aurinkoisia kuvia!

    VastaaPoista
  6. Pienimmän laskijan kuvista ei kyllä voi muuta kuin tulla niiin hyvälle mielelle ;)! Ihana :)!

    Mukavaa lomaa!

    T:T

    VastaaPoista
  7. Voi vitsit te olette kyllä niin Pro-perhe! :-D
    Aivan upeita kuvia ja vaikka laskutaidoton itse olenkin, niin nyt alkaa painostus, että mies alkaisi tyttöä opettamaan! Tuollaiset lasketteluvaljaat näyttävät kyllä tosi käteviltä.

    Oikein onnistunutta reissua teille!

    VastaaPoista
  8. Oih, ihanaa lomaareissua koko poppoolle! Ihan huikeeta että Ellenkin menee jo kuin vanhatekijä...eipä käynyt äippä turhaan opettelemassa Vuokatissa auran oikeeta opetustekniikka (voi niitä aikoja ja sitä reissua sinne,haha...)!!!! Me lähdetään kahdenviikon päästä Sveitsiin, polttaa jo!

    Liisa

    VastaaPoista
  9. Hei mekin lähdetään lomalle huomenna :o) Tosin meijän reissu suuntautuu 500 km pohjoseen ja vaan viikonlopun yli... Loma kuin loma! Ihanaa reissua sekä teille että meille :o)

    VastaaPoista
  10. Ihanaa reissua teille, nauttikaa :) Voi tuota Elleniä kun toinen on niiin suloinen noiden suksiensa kanssa. Pitääkin sulta kysyä kun olet pro näissä asioissa, että voidaanko käydä kokeilemassa jo Ceelan kanssa suksia. Tyttö ei meinaa pysyä pöksyissään kun pääsee tuohon lähirinteeseen katselemaan muiden laskemista. Ceela täyttää parin viikon päästä kaksi, onko liian nuori vielä kokeilemaan?

    VastaaPoista
  11. Hyvää lomaa! Mäkään en joudu Kuusamoon:). Pidän sellaisen miniloman melko samoilla nurkilla. Eikä paljon haittaa vaikka ei suksille pääsisi lainkaan, voin istua all-day-after-skissa ja ottaa arskaa;).

    Nina

    VastaaPoista
  12. Ellen on niin söpö tuossa viimeisessä kuvassa!! :) Mukavaa lomaa teille, kuvia ootellessa!! :D

    VastaaPoista
  13. Voi jestas...Ellen on kyllä niin supersöpö noiden laskettelukamppeidensa kanssa. Ei voi kun hymyillä. =)

    Antoisaa lomaa teidän perheelle! =)

    -Maija-

    VastaaPoista
  14. Voi pientä Elleniä ja tulitikun mittaisia suksia! <3

    VastaaPoista
  15. Oi, minäkin tahtoisin. Aurinkoisempiin ja lämpimämpiin mäkiin. Ehkä ensi talvena, kun mieskin innostui laskemisesta. Kerrothan sitten kokemuksia ja vinkkejä kun olette palanneet reissusta.

    Osaisitko muuten suositella, kuinka pitkä lapsi voi vielä hyvin laskea 80 cm suksilla? Tuo meidän kuopus on nyt noin 95 cm pitkä ja laskeminen sujuu nyt 80 cm suksilla hyvin. Mutta jos vielä tälle keväälle hankin hänelle sukset, haluaisin, että ne menevät vielä ensi talvenakin. 90 cm sukset taas saattavat olla turhan pitkät tälle keväälle.

    VastaaPoista
  16. Ompa tuo viimeinen kuva aika lailla täydellinen, hieno suoritus ja kiva kun jaat "oppia" asiasta!

    VastaaPoista
  17. Hauska lukea sun juttuja kun olette (harrastuasioissa) niin erilainen perhe kuin me. Me lennämme aina lämpöön ja aurinkoon, mies ei ikinä lähtisi rinteille lomailemaan. Itse kyllä voisin. Mutta hienoa että te lähdette! Ihanaa ja onnistunutta reissua!
    Meille kuiskuttelee Dubain aurinko..

    VastaaPoista
  18. Kiitos teille kaikille ihanista toivotuksista:)!!!

    Liisa, ei tosiaan ole Olan aurausopit menneet hukkaan. Oi niitä aikoja...

    Iita, ennen mun hiihdonopettajaminä oli sitä mieltä, että lapsen pitää ehdottomasti oppia ,urtsikat ennen puikkasuksia. Nyt mun kärsimätön äitiminä on sitä mieltä, että kun osaa kävellä, voi laittaa skimbatkin jalkaan. Ellen on tossa bannerikuvassa viime talvena aika tarkkaan 1,5v, silloin taisi olla sukset ekan kerran jalassa (meidän lapsethan o tunnetusti oppineet myöhään kävelemään;). Eli Ceela ehdottomasti mäkeen vain jos itse haluaa!

    PikkuSanna, meillä Emil - noin metrin mittainen (ei ainakaan alle), vaatteet 104/110cm) laskee 80cm suksilla. Jos olisi alkutalvi ostaisin pidemmät, mutta noi ajavat asian ihan hyvin. Ellenillä 70cm ja Idalla 100cm, Ida on nyt n. 120 (vähän alle). Eli siis tällä logiikalla ne teidän kuopuksen sukset on just passelit! Mä odottaisin syksyyn ja katsoisin, paljonko on venynyt ja ostaisin sitten ens kauteen sopivan mittaiset.

    Ano, Ida on pyytänyt, että tahtoo seuraavalla lomalla Thaimaaseen - mutta arvaa miksi?! Kun sieltä saa tukkaan niitä lettejä:). Eli ehkä seuraavaksi juoksentelemaan johonki biitsille;).

    VastaaPoista
  19. Ite oon käynyt Zel am Seessa kesällä, ja oli kyllä aivan ihastuttava paikka! Talvella varmasti ihan loisto laskettelumesta! hyvää lomaa teille (:

    VastaaPoista
  20. Kiitos vastauksesta. Mietinkin just yksi päivä että viime talvena jo postasit jonkun jutun missä Ellenillä on sukset jalassa! Ehdottomasti siis viemme neidin joku päivä kokeilemaan suksia kun kerta intoa on :)

    VastaaPoista
  21. Mahtava pikkuinen 2-vuotias laskettelijatyttö! Varmaankin kehittää motoriikkaa aika hyvin tuo harrastus. Veikeän näköistä kun noin pieni laskettelee :)

    Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
  22. En usko että lapsille "liian lyhyet" sukset haittaavat juurikaan menoa. Itse halusin aina skidinä laskea lyhyillä koska niillä oli helpompi mennä ja kaikki "temput" onnistuivat paremmin -metsäreiteistä puhumattakaan :D pomppu on nyt 144 cm ja laskee edelleen 100 senttisillä suksilla -olimme ostamassa uusia mutta nyt vaihtaakin lautaan joten tilalle tulee lumilauta. Lyhyet on on kuulemma hyvät kun niillä voi tehdä ympyröitä ja hyppiä ;) Mutta normisti sellainen pituus -10-20 senttiä lienee optimimitta. Padmélla on nyt 90 cm sukset ja on 107 cm, ja laskee noilla vielä ensi kaudenkin kyllä. Itselläni taitaa olla noin 150 senttiset (olen 160cm) mutta ovat vain opetustarkoitukseen, lautailen kun olen varsinaisesti laskemassa.

    VastaaPoista
  23. Ootte kyllä rinnehirmuja!! Mahtavaa :)

    VastaaPoista
  24. Ihanaa lomaa!

    Tunnelma Alpeilla on niin mahtava, että minullekin riittäisi kun vaan sinne pääsisi. Tänä vuonna ei ollut mitään mahdollisuutta pitää kokonaista viikkoa lomaa, joten päädyimme pitämään 2 pitkää viikonloppua, toinen niistä takana Norjassa ja toinen edessä Tahkolla. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas pidemmälle!

    Nauttikaa te, toivottavasti aurinko paistaa!

    VastaaPoista
  25. Ano, täällä tosiaan on kesälläkin ihan huippua!!! Lapset kyseli jo, voidaanko tulla kesällä uudelleen:).

    Iita, jep, mäkeen vain!

    Onaha, en tiedä voiko sanoa että laskettelee, töröttää suksilla ja jutustelee mukavia:). Mutta kivaa on:). Kiitos lomatoivotuksista:)"

    Anana, näin se menee, luhyet on helpommat. Jossain vaiheessa jos vauhti kiinnostaa enemmän kuin temput, liian lyhyet sukset turhauttavat. Mutta siis lyhyet ehdottomasti aremmat kuin liian pitkät:).

    Sokrutin, en ole ihan varma..:). Mutta kiva on!

    Julis, kiitos! Norjassa ja Tahkolla on molemmissa oma hyvä fiilis! Erilainen kui Alpeilla mutta hyvä!!! Nauttikaa tekin lomistanne!

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)