30.9.2009

Villasukilla taisteluun tuubeja vastaan


Kävimme vajaa pari viikkoa sitten taas kerran (jotenkin tosin nämä "kerrat" ovat meneet siinä sivussa, ajatuksella tätä tämä nyt vain on, eikä asiaan ole sen kummemmin kiinnitetty huomiota..) näyttämässä Ellenin korvia lääkärille. Paikalla oli nuorehko kandi, jolle yksivuotiaan korvien tutkiminen oli haaste. Terveen papereita ei neiti saanut, vaan lähetteen terkkarista korvalääkärille.


Viime torstain kävimme sitten korvalääkärillä, samalla ihanalla neisella, joka leikkari Idan kita- ja nielurisat keväällä. Hänkään ei ollut Ellenin korviin täysin tyytyväinen, vaan ehdotti liimakorvan estämiseksi tuubeja. Meillä ei lapsilla aikaisemmin tuubeja ole ollut, vaikka korvatulehdukset eivät vieraita olekkaan. 


Tuubit sinästä ovat ilmeisen hyvä juttu. Ainoa ongelma on uintiharrastuksemme ja innokas sukeltajaneiti.  Ei, sanoin lääkärille, emme ui lasten terveyden kustannuksella, jos tuubit pitää laittaa niin sitten laitetaan. Emme halua, että Ellenille kehittyy liimakorva ja kuulo alenee, kun puheen kehitys on herkimmillään. Saimme kuukauden aikalisän. Lokakuun lopulla korvat katsotaan uudelleen ja jos eivät ole kunnossa, sitten tuubitetaan. 


Sillävälin taistelemme villasukat jalassa tuubeja vastaan.Neiti nuhanenä tietää myös varsin hyvin, mitä nenäliinoilla tehdään.

Ja ei, en mä valittettavasti usko niihin villasukkiin,
ne pienet sukat vain ovat niin söpöjä.
Suurin osa ajasta meillä viileltään kokonaan ilman sukkia.


7 kommenttia:

 1. Voi toista, inhottavaa kun korvat vaivaa. Toivottavasti ne tuubit helpottaa sitten neidin oloa (jos sellaisiin päädytään) Meillä myös Eevi repii aina sukat jalasta. Olen yrittänyt käyttää tossuja, jos vaikka pysyisi vähän paremmin jalassa.

  VastaaPoista
 2. Meillä esikoisella todettiin liimakorva vuoden ikäisenä, mutta parani kuitenkin onneksi ja ihmeeksi ensimmäisellä antibioottikuurilla. Lääkäri ehdotti heti ekalla kerralla putkia ja tuli puheeksi miten käy vauvauinnin, jos putket laitetaan. Tämä yksityisellä lääkäriasemalla työskentelevä korvatautien erikoislääkäri sanoi, että ehdottomasti voitte jatkaa uintia. Hänestä ne eivät olleet mikään este ja totesi että tärkeämpää on oppia uimataito, kuin varoa korvia.

  Ja meidän uinnissa muutamalla lapsella on ollut korvia suojaava panta ja uimalakki päässä. Sekin voisi auttaa.


  Toivottavasti tekin pääsette vielä uimaan!!

  -Hanna

  VastaaPoista
 3. Minä laitan aina lapsille villasukat yöksi jos tuntuvat että saattaisivat olla tulossa kipeäksi, samoin teen itse. Olen tullut tulokseen että se toimii ;)

  Mitä putkiin tulee, en voi kuin suositella. Itse olen nk. korvalapsi, samoin mieheni. Tulehdustaipuvaisuushan on periytyvää.

  Pompulla alkoi korvakierre kun hän oli 1.5-vuotias ja se loppui putkitukseen. Sen jälkeen oli ihan satunnaisia tulehduksia jotka hiipuivat sittemmin kokonaan... ehkä 2 kertaa ollut tulehdus viimeisien vuosien aikana. Oletimme jo että likalla on sama juttu ja ilmanmuuta olisimme pyytäneet putket jo muutaman keräkkäisen tulehduksen jälkeen mutta tämäpä yllätti, tulehduskierrettä ei olekaan ollut -en valita :)

  Toivottavasti teillä tulehdukset saadaan kuriin, millä tahansa keinolla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos positiivista putkikommenteistanne!
  Meiltäkään ei lääkäri uintia kieltänyt, sanoi vain , että sukeltamista pitäisi välttää. Ja jos vettä korvaan mene, ei sekään ole katastrofi, saattaa vain aiheuttaa tulehduksen.
  Noita pantoja lääkäri suositteli myös ja niiden alle silikonitulppia. Mietin vain että jos Ellen parka ei kuule mitään niiden tulppien alta, niin on sekin vähän inhottavaa. No, katsotaan kuinka käy.

  VastaaPoista
 5. Jättefina bilder av söta Ellen!

  Vad synd om hon lider av öroninflammationer! Jag hoppas för er skull att ni slipper tuberna, men bättre att ta dem än att hörseln lider!

  Vi har flera gånger varit i samma situtation med Mathilda, läkaren har velat lägga in tuber men vi har velat vänta lite och så har vi klarat oss utan... Men min syster är ett riktigt öronbarn och har haft tuber många, många gånger! Och hon simmade nog inte mycket när vi var små... Tur att det idag finns silikonöronproppar och såna där pannband!

  Hoppas hon kryar på sig!

  VastaaPoista
 6. Hei! Kokeilkaa ihmeessä korviin suolahuonetta. Meillä pahasti korvakierteinen lapsi aloitti suolahuonehoidot ja korvakierre päättyi siihen. Meillä oli jo alkava liimakorva & putkitus varattuna, se peruttiin eikä uutta ole enää tarvinnut varata.

  VastaaPoista
 7. Hei! Ilmeisesti aiempi viestini ei tallentunutkaan. Kannattaa kokeilla suolahuonetta, siitä on ollut apua monelle korvakierrelapselle. Meillä oli pitkään jatkunut paha tulehduskierre & alkava liimakorva kun aloitimme suolahuonehoidon. Parin käynnin jälkeen korvat olivat terveet ja jo varattu putkitusaika peruttiin, tästä on nyt 1,5 vuotta aikaa ja korvat ovat edelleen kunnossa (lapsi käy suolahuoneessa silloin tällöin).

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)