5.1.2013

Kenkiä ja hanskoja (siihen oikeaan) talveen


Toisen lomaviikon keli on ollut masentava. Aamuisin  lämpömittari on näyttänyt reilusti plussaa, pulkkamäestä on vain märkä lätäkkö jäljellä. Ilma on periaatteessa ihan keski-eurooppalaisen ok, mutta mielikuvituksen puutettako vai mitä - ulkona ei ole mitään tekemistä. Jäätkin on jo hakattu pihalta. Ollaan käyty uimassa, jumpattu, päästelty höyryjä Leaf-areenalla. Eilen tehtiin kävelyretki mummun pakastimen luo täydentämään meidän kulunutta marjavarastoa ja huomenna on fudiksen vuoro. 





Marja kyseli, millaisissa talvikengissä ja hanskoissa meillä liikutaan. Varsin kattavasti aiheesta kirjoitteli myös Citymami. Vaikka ette talvikengistä olisikaan kiinnostuneet, niin käykää silti vilkaisemassa aivan ihanaa, hyvällä huumorilla ja sarkasmilla höystettyä blogia

Ensin ajattelin, että mulla ei ole tästä mitään sanottavaa. Olemme painelleet koko alkutalven UGGeissa. Ovat meidän perheen naispuolisten ihan ehdottomat lempparit pakkasella. Takaraivossani kummitteli kuitenkin koko ajan, että pakkaskelit eivät ehkä jatku koko talvea - UGGit nimittäin olivat Idallakin ainoat kunnolliset talvikengät. Onnistuin työntämään ajatuksen taka-alalle ja kun vesikeli yllätti, olimme lievästi sanottuna pulassa...



Nyt, kun on ollut ihan todella vetistä, kaivettiin kumpparit kaapista. Mutta sitä ennen ja sen jälkeen on pitänyt vähän Idan kohdalla soveltaa, onneksi heillä on Emilin kanssa lähes samankokoinen jalka. Kyse ei siis ole siitä, että ajattelisin Idan selviävän UGGeissaan koko talven, vaan siitä, etten ole löytänyt saanut aikaiseksi.

Ellenillä on vedenpitävinä talvikenkinä alakuvassa näkyvät tarralliset Eccot. Idan vanhat ja edelleen hyvät, siistit ja ennenkaikkea ehjät ja vedenpitävät. Pikkutytöille ja pojille tuo Eccon malli on mielestäni ehdottomasti paras tuontyyppisistä kengistä. Siro, kevyt ja ulkonäössäkin voittaa kilpailijansa. Hintaa hiukan enemmän kuin esim. Vikingeillä, mutta näitä on usein alessa jäljellä. Se koon arpominen seuraavaksi vuodeksi onkin sitten toinen juttu.


Ja sitten se tämän talven oivallus (tässä vaiheessa rakas mieheni voi taas todeta itsekseen mitäs mä sanoin jo noin kuusi talvea sitten..). Emilille hommasimme Sorelit, kengät joita mun ymmärryksen mukaan on ollut markkinoilla jo ties kuinka kauan mutta joita todella on ruvennut näkymään käytössä ja ennenkaikkea kaupoissa pari vuotta sitten. Ja ne ovat olleet nappiostos. Ovat lämpimät ja vedenpitävät, kestävän oloiset ja niissä on irroitettava sisäkenkä. Soreleista malleja on pilvin pimein, miehille, naisille, tytöille, pojille. Emil sai mustat Youth Pacit ja Idalle tilasin Stadiumin nettikaupasta Youth Tofinot, mutta ovat siis vielä matkalla. Ystäväni oli ostanut aivan ihanat Joan of Arcticit ja kehui niiden olevan aivan mahtavat. Toinen ystäväni taas kyseli Soreleja pojilleen, totesi puhelun aikana että eivät ole hänen tyylisiään ja puolen tunnin kuluttua tuli viesti, "eiku, mä tilasin itellekin..". Soreleja saa nykyään aika monesta paikasta ja netissäkin näitä ole melkein jokaisessa kenkäkaupassa.


Ja sitten ne hanskat. Nina taas kirjoitteli juuri niistä, ja Ninaan on luottaminen tällaisissa asioissa, joten suosittelen vilkaisemaan Inka'sin hanskapostausta. Blogissa kannattaa käydä muutenkin kurkkaamassa, se on yksi ehdottomista suosikeistani. Mutta siis luulen, että meilläkin on jonkinmoinen kokemus erilaisista hanskoista ja täytyy kyllä Ninaa kompaten sanoa, että Hestroja ei voita mikään. Peakit tulevat hyvänä kakkosena - siis näissä sarjoissa joista löytyy mallit myös lapsille ja jotka on tarkoitettu taviksille, ei mitään Marmotin, Arcteryxin tai muiden vuoristojuttua.

Meillä pojat olivat olleet kilttejä ja molempien joulupaketeista löytyi uudet Hestrat. Itse tykkään palelevine sormineni eniten rukkasmallista, miehen makuun taas ovat nuo sormelliset. Emil tykkää myös sormellisista, mutta kylmällä viihtyy paremmin noissa rukkasissa - ymmärtää kuitenkin lämmön päälle. Lasten hanskoissa hyvänä kakkosena tulevat Peakit, mitoitus on hyvää, kiristykset hyvät, lämpö pysyy hanskoissa sisällä ja vesi ulkona. Peakin hanskoista Emilillä on sekä rukkas- että sormikasmalli ja käytössä kelin mukaan. Ellenillä on myös Reiman tec-hanskoja, pienille ovat mielestäni ehdottomasti parhaat. Samoin kuin Peakeissa, lämpö pysyy sisällä ja vesi ulkona ja kestävät ainakin meillä käyttöä useamman talven. Ticketin hanskoihin petyn kerta toisensa jälkeen ja lisäksi ne usein hajoavat käsiin, Molon hanskoissa plussaa tähdistä, muuta hyvää en niistä löydä... Turusta Hestroja löytää ainakin Stockalta ja Partioaitasta. Ja sitten Helsingissä on se Hestran karkkikauppa....


Nyt vain toivotaan että saadaan talvi pian takaisin! Lunta ja vähän pakkasta tänne meillekin kiitos! Hiihtolomalaskut on varmistettu, suuntaamme Åreen. En tosin tiedä olenko liian optimistinen, kelit eivät siellä koskaan ole meitä suosineet. Mutta loma on aina loma!


21 kommenttia:

  1. Heippa! Miten nuo koot Peakin lasten toppasormikkaissa ja topparukkasissa menee, vastaako ne ikävuosia vai miten? Mikä koko sopii minkäkin ikäiselle? Mikä olisi hyväko esim. 5-v:lle? Mulla on kyllä itselläni Peakin rukkaset ja olen tykännyt, mutta mietin noita lasten malleja miten koot menee, jos tilaa jostain.

    Tykkään blogisi uudesta ilmeestä ja banneri on ihana! Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni Peakillä koot ovat lasten hanskoissa 4, 5 ja 6. Meillä on Emilillä (6v, ei mikään jättiläiskäsi) sekä rukkaset että sormikasmalli kokoa 4. Sormikkaat eivät voisi olla suuremmat, rukkaset menevät myös Ellenille 4v (ovat ehkä vähän reilut). Mutta sanoisin, että koko 4 n. 4-6v lapselle, 5 n. 7-8v lapselle ja sitten kutonen isommille. Idalle (kohta 8v) ottaisin koon 5 (sama koko kuin Hestroissa). Toivottaavasti tämä auttoi!

      Ja kiitos kehuista, kiva jos tykkäsit ja kiva kun kerroit, olen vähän epävarma onko liian "kovis" kun ollaan kuitenkin ihan pehmoja ;).

      Poista
  2. Hestra is the shit! Terkuin se joka asuu Hestratehtaan slash -konttorin naapurissa, hehe. Puolueellinen siis.

    Ja hei, joko oot miettiny tarpeeks kauan sitä Instatunnaria? Ja sitten vielä semmonen juttu, että tykkään sun uudesta headerista hirrrrveesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua ;)! Mä kyllä fanitan Hestroja silti edelleen, sorry ;).

      Ja voi mua, arvaa vaan ooko miettiny!! Ja niin kauan, että KAIKKI mitä yritän ovat käytössä. Eli ehdotuksia vastaanotetaan. Kyllä mä siellä vielä pian oon, trust me!

      Poista
    2. No nyt oon. Kun vielä saisin siitä irti jotain järkevää...;)

      Poista
    3. No siish, mähän just tarkotin että Hestra on niin kun se THE hanska ;) Täällä ruåttissa kun sanotaan "the shit" niin se on niinkun paras mahollinen. Niin.

      Ja mä oon NÄIN ilonen sun Instagramista, se on jotenkin niin paljon henkilökohtasempi kuin mikään Facebook tai blogi ikinä. Ses där :)

      Poista
  3. *liihottelee innoissaan mestoille*

    Kokeilin pari-kolme talvea sitten Soreleita, enkä tykännyt. Äiti osti mulle ennen joulua nuo Joanit mutta ei vaan istu mun jalkaan. Mulla on ongelmana se, että ottaa kiinni varpaista vaikka samaan aikaan kantapää nousee tosi ikävästi. Mun kaverilla on samat kengät ja sama ongelma. Luksukaan ei suostu pitämään omia Soreleitaan samasta syystä. Tosi harmi, koska olisivat kaikista optimaalisemmat talvikengät.

    Luksulla on käytössä Eccot ja toimivat hyvin edelleen. Nyt mallina on Snow Rush, jossa siis tarrojen sijaan kuminauhat. Sopii mun mielestä hyvin isommallekin lapselle. Eccolla on myös matalampi malli Snowboarder jota saa myös kuminauhakiinnityksellä. Nuo mallit on aika poikamaisia, mutta luulisi tytöillekin olevan vastaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soreleissa taitaa olla sama ongelma kuin UGGeissa, että panostavat ensisijaisesti lämpöön ja vasta sitten istuvuuteen. Mä en ole kokeillut, Emil rakastaa omiaan kun ne sa helposti ja nopeasti jalkaan (muilla argumenteilla ei näissä kisoissa pärjää..).

      Kiitos Ecco-vinkistä, pitää pitää mielessä ensi talvea ajatelleen, nimeomaan Emilille tuntuu olevan vaikea löytää mitään kivaa.

      Poista
    2. Jaa, puhuin taas ihan omiani. Eli ne nykyisetkin ovat Snowboarderit ja varsin passeli varren pituus (menee lahken alle, mutta ei liian korkealle).

      Mä pystyn kävelemään Uggeilla mutta en Soreleilla. Ehkä mun pitää treenata jalan lihaksia..;)

      Poista
  4. Hieno on banneri kyllä :D Mistä muuten loppujen lopuksi tilasit nuo UGGit :)? Mun pitäis saada varastot täyteen :)? Uggit on mulla ainoat, joilla tarkenen, kun pakkanen iskee ja kymmenen vuotta ne hyvinä kestikin :) Nyt muuten lähti Peakin hanskat kokeiluun, sillä tästä innostuin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)!
      Hmmp, mistähän mä sitten loppujen lopuksi tilasinkaan.. Ainakin UGGin omasta kaupasta ja... öö.. tiedätkö, en muista. Babyshopista, JosephM:ltä ja A&A:lta ainakin katselin, että ehkä jostain niistä...

      Toivottavasti Peakit toimivat teillä!

      Poista
  5. Jep, säät veti sitten kummallisen kevätloskan kunnon pakkasten jälkeen. Piti taas kaivaa kurikset uudestaan esiin.

    Meillä on tytöllä ollut jo useamman talven/kevättalven just noita Sorel-tyyliä saappaita, usealta eri merkiltä. Nyt tytöllä käytössä Reiman Hanki saappaat - ovat todellakin olleet hintansa väärtit! Etten menisi jopa sanomaan, että tähän astisista parhaat (ollut mm. Sorelit ja Kavat ennen tätä). Mullakin on Sorelit ja ovat kyllä tehty tähän säähän. Ainoa vaan, että mulla on toisessa jalassa joku "vika" ja enkä pysty pitämään saappaaita pidempiä aikoja jalassa. Muuten kyllä kuin luodut tähän "kylmää mutta märkää"-kauteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit kyllä mielessä kun toivoin talven ajtkuvan, en halua tehdä karhunpalvelusta..:/. Mutta sä siis alat pikkuhiljaa sopeutua, eikö;)?!

      Olit mielessä myös Sorel-asiassa, täällä nimittäin yksi nimeltämainitsematon kuopus kyselee omien Sorelien perään kun kaikilla muillakin on ja muistelin, että Nellillä on ollut. Vieläkö ne mahtuvat vain myytkö pois;)?
      Ja taitaa tosiaan olla noissa Soreleissa niin, että lämpö on se niiden juttu, ei välttämättä paras mahdollinen istuvuus...

      Poista
    2. Laitoin spostia!
      Ne meidän Sorelit oli ne Snow commanderit eli tarranauhalliset ja kevyemmät kuin ne nuorisomalliset.

      Poista
  6. Moi!

    Kiitos kaiken kattavasta talvihanska jne postauksesta ja lisälinkeistä
    muihin postauksiin joissa asiaa on käsitelty.
    Ja mukavaltahan tuo uusi Puiston laidalla näyttää :)

    -Marja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä. Ihanaa jos pystyin yhtään olemaan avuksi!

      Poista
  7. Nämä ulkokuvat on tosi kivoja. Me suuntaamme myös Ruotsiin laskemaan (mutta emme Åreen, vaan Hasselaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääkin pitää tuo Hassela mielessä! Näyttäisi olevan ainakin Tukholmasta Årea järkevämmän ajomatkan päässä...

      Poista
  8. Soreleja olen minäkin jalkaani tänä talvena kokeillut ja kuullut niitä kehuttavan. Tiedä sitten ovatko kehut ulkonäöllisistä syistä, ne kun tuntuvat olevan nyt niin in. Mun jalkaan ne olivat ainakin aivan liian jäykät ja "klohmot". Vähän samaa Ninan yllä kuvailemaa ongelmaa havaittavissa, kantapää nousee ja varsi on niin jäykkä pökkelö, että se painaa jalkapöytään kun askel työntää taakse. UGGit sen sijaan ovat munkin mielestä lämpimimmät kengät, mutta kuka kehittäisi niiden liukkaita pohjia vähän paremmin liukkauteen sopivaksi!!?? Eccon goreja on oma poika kehunut, just niiden "lenkkarimaisuuden" vuoksi, eivät ole kuin saappaat.

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)