7.1.2013

Toipilaspäivä


Saimme lauantaiaamuna epätoivotun vieraan, tiedättehän, tuon jokatalvisen kammotuksen, vatsataudin. Ida aloitti oksentamalla, selvisi muutamassa tunnissa ja ehdimme jo huokaista helpotuksesta. Kunnes Emil jatkoi seuraavana yönä. Sisko selvisi vararavinnotonta pikkuveljeään helpommalla ja Emil oli eilen vielä kuumeisena aivan veto pois. Vietämme siis tänään toipilaspäivää kotona - ja toivomme, että teräsvatsa-Ellen on pitänyt vatsan bakteerikannan lumensyömisellään sellaisena, että välttää taudin.


Tuosta lumen syömisestä muuten on pakko mainita, onko se teillä ongelma? Ida ja Emil eivät koskaan ole osoittaneet minkäänlaista kiinnostusta lumen syömiseen - korkeintaan joskus janoissaan jotain puhdasta puuterilunta. Ellen taas, varsinkin viime talvina on popsinut lunta minkä jaksaa, ei auta jutut siitä, miten madoista lähtien kaikki eläimet pissaavat ja kakkaavat lumeen, ei mikään. Nyt se on vähän vähentynyt, mutta alkutalvesta sain neidin useampaan otteeseen kiinni siitä., että lunta meni suuhin ihan reippaanlaisesti. Ja ainakaan tämä meillä ei ole sidonnainen siihen, että pienenä olisi laitettu kaikkea muutakin suuhun, sitä kukaan meidän kolmesta lapsesta ei ole tehnyt. aina asia mihin voin tämän yhdistää on se, että myös ruokapöydässä Ellenin lautanen on nopeasti tyhjä, kun sisarukset - varsinkin Emil pyörittelee ruokaa lautasellaan.Lapsi osasi taas vetää oikeasta narusta, kun tiesi, että konsolipeliaikaa ei tälle päivälle irtoa. En ole lasten tietokoneiden käyttöä vastaan, kunhan tekeminen on jotenkin järkevää, eikä mua tarvitse suostutella, jos haluaa esim. laskea matikkatehtäviä. Tuhattaiturisivustolle meillä pääsee siis lähes aina, jos kone on vapaana. Tehtävät kiinnostoavat paperillakin, mutta kun niitä pääsee tekemään koneella, kiinnostus vielä moninkertaistuu. Sivut ovat Otavan tuottamat ja siellä seikkailevat samat hahmot kun saman sarjan matikankirjoissakin. Vaatteista sen verran, on pitänyt aiemminkin vinkata, nuo Emilin jalassa olevat TH:n collarihousut ovat ihan parhaat! Malli on hoikalle lapselle ihana, ei roiku päällä ja materiaali kestää pesusta pesuun. Ei ole tönkkö, mutta silti talveen sopivat paksu. Malli on Conner. Emilin housut ovat omasta luottokaupasta täältä. Samaa housua löytyy myös tummansinisenä. Ovat myös perussiistit esim. liikuntasynttäreille yhdistettynä vaikka rugby- tai pikeepaitaan tai siistiin teeppariin.
IHANAA VIIKKOA KAIKILLE, ERITYISESTI TSEMPPIÄ VASTA NYT TÖIHIN JA ARKEEN PALAAVILLE!
 Tiesittekö, että hiihtolomaan on vain viisi kokonaista viikkoa?!
 (Mua ja ihanaista työkaveriani aina pilkataan tästä ehkä hieman optimistisesta laskutavasta,
 mutta näin se kuulkaas vain on!)

13 kommenttia:

 1. Voi ei! Sama tauti teilläkin:/ Meillä se vieraili joululomalla molemmilla vanhemilla tytöillä ja päälle saatiin vielä kunnon "hevosenyskät". Tänään kuitenkin oli esikoinen taasen eskarikunnossa:) Kiitos vinkistä tuonne tuhattaiturisivuille ja pikaiset toipumiset Emilille!

  VastaaPoista
 2. Me ollaan toistaiseksi vältytty jo pari vuotta, eikä kyllä yhtään haittaa! Pikaista toipumista sinne <3

  Tirppa pian viisivee luulee lunta elintarvikkeeksi, että se siitä.

  VastaaPoista
 3. Tuttavaperheen äiti näytti lapsilleen (ja meidän) viimevuonna videota missä mahassa on niitä matoja ;) siihen loppui 4vn lumensyänti nopsaan..

  VastaaPoista
 4. Ota oikein likaisesta paikasta lunta, ja sulata kupissa, niin auttaskohan ;) Se on kumma juttu, toiset syö lunta, toiset hiekkaa ja toiset hihoja ;) SInun blogia ja täällä olevia kuvia jaksan kyllä ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä idea. Siitä saisi samalla pienen oppitunnin ties mistä! Ja kiitos kauniista sanoistasi, tällainen palaute ilahduttaa aina ♥

   Poista
 5. Kestät kyllä kun kuulet, että pahemminkin voisi olla, nimittäin meillä on viisi (5) lasta, 2-12 v, joista nuorimmainen aloitti oksun viikkoa ennen joulua ja eilen oksensi sitten viides ja viimeinen, lapsista siis. Enää mies on läpikäymättä tuota ihanaista tautia. Meille se tuli siis 3-7 vrk itämisajalla ja AINA yhdelle kerrallaan! Eli joulunaikamme meni hieman varpaillaan ja aika monista ystäväkekkereistä kieltäytymällä :). Onneksi tauti oli nopea per hlö ---- vain muutaman tunnin ja jokainen kulki ämpärin kans niin ettei tarvinnut lattioita nuohota kertaakaan. Mutta silti. Yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä mä kestän :). Ja nyt tauti on ainakin välipäivillä, joten päästiin ekasta setistä melko helpolla. Tuo teidän putki kuulostaa hurjalta!

   Poista
 6. Korjaus edelliseen, ikähaarukka on siis 3-12, eikä kuten tuossa mainitsen. Ei merkittävä erhe, mutta korjataan nyt kuitenkin...

  VastaaPoista
 7. Meillä 7v syö edelleen lunta. Nykyisin tosin osaa tehdä sen silloin kun silmä välttää. Tosin tuo on pienestä pitäen työntänyt kaiken suuhun kukkamullasta lähtien.

  VastaaPoista
 8. Mä luulen että ei se lumensyönti Elleniltäkään ihan pian lopu. Mutta kuten sanottu, syö reippaasti kaikkea;).

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)