11.8.2011

Ykkösprinsessa menee eskariin


Mun ykkösprinsessasta tulee eskarilainen ♥,
tänään käytiin tutustumassa ja tiistaina se alkaa.


Vaikka se lasten kasvaminen jollain tavalla onkin haikeaa, niin mä kyllä iloitsen tästä uudesta vaiheesta. Tuntuu, että meillä on NIIN pitkään tahkottu vaippojen, yöheräilyjen, syöttämisten, uhmien ja muiden kanssa, että tämä ensimmäinen askel isompien lasten maailmaan tuntuu vaihteeksi ihan tervetulleelta. Joo, mä tiedän, etten tiedä siitä oikeasta isojen lasten maailmasta vielä mitään, mutta meidän mittakaavassa tää on nyt sitä - tai alku taas jollekin uudelle:).

Tiedän senkin, ettei uhma tai yöheiräily lopu tähän ja ne oikeat vaikeudet on vasta edessäpäin. Mun vaihtelunhaluinen mieli on kuitenkin tähän tilanteeseen nyt erittäin tyytyväinen.

Lapset ovat tähän asti olleet samassa päiväkodissa - ja Emil ja Ida samssa ryhmässäkin vuosikausia, kun ovat peräkkäisinä vuosina syntyneet. Nyt kaikkien tapahtumien jälkeen Idan eskari on eri paikassa kuin Ellenin ja Emilin päivähoito, vaikka samassa päiväkodissa ovatkin. Vaikka tämä vaikeuttaakin kuskaamista sekä aamu- että iltapäivällä, on se varmasti lasten kannalta ihan hyvä - tiivis yhteisö saa ottaa vähän etäisyyttä. Isompi ei pääse koko ajan määräilemään eikä toisaalta tarvitse kantaa huota pienemmistä ja Emil taas pääsee välillä isomman rooliin.

Eskarilai-ikäisen vaatteet ovat olleet mietintämyssyssä. Ostan edelleen tytöille paljon samaa, ihan käytännön syistä. Ja tietysti mallistot tässä iässä menevät vielä niin, että tyttöjen koot löytyvät molemmille pikkupuolelta. Eskari-ikäinen toisaalta osaa ja haluaa jo itsekin vaikuttaa, mikä on kiva ja on selvästi isompi kuin leikki-ikäinen siskonsa. Vaikka pieni lapsi vielä onkin. Syksyä ja talvea ajatellen mennään varmaan paljon tunikoilla ja hameilla. Ulkoilua ajatellen em. toimivat parhaiten - leggarit tai sukkikset ulkkareiden alla ovat kivemmat kuin sisähousut. Pitäisi vain saada aikaiseksi vaatekaapin päivitys.

Tänään mentiin vielä kesäsillä vaatteilla, niinkuin varmaan pari seuraavaakin viikkoa.

Nykyisin on tarkolla näitä poseerauksia..;)
Huppari TH:n alesta, toppi Sinin vinkistä My Cinnamon Girl,
hame TH (Viivi ja Viktorilla vielä muutama jäljellä).

Eikä se eskarin alku ole pelkästään äidin mielestä hyvä juttu, kyllä sitä on odotettu. Kuten kuusivuotiaat tytöt yleensä, Ida rakastaa värittämistä, näpertelyä ja muuta ryhmässä tekemistä ja on aina viihtynyt päiväkodissa. Eskari siis aloitetaan hyvillä mielin koko perheen osalta:).


** IHANAA ESKARIN JA KOULUN ALKUA KAIKILLE PIENILLE **


23 kommenttia:

 1. Hei,

  Isommat pikkutytöt ovat hieman hankalia puetettavia: pitäisi olla nättiä ja toimivaa, mutta ei enää liian lapsellista..huoh...
  Joten toivottavasti tartut aiheeseen vielä omana postauksena.

  Toivoopi Päivi

  VastaaPoista
 2. Meilläkin alkaa ensi viikolla eskari. Hurjaa kun nuo lapset kasvaa. teidän ykkösprinsessasta on tullut jo niin eskarilaisen näköinen. Meillä miehet kävivät tänään parturissa, jotta on eskarilaisella ensi tiistaina kampaus kunnossa:)

  VastaaPoista
 3. Ihana Ida! Huisin ihanaa eskariaikaa Idalle! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana eskarilainen!

  Mä niin ymmärrän tuon uuteen elämänvaiheeseen siirtymisen ihanuuden. Vaikka meillä tätä vaipparalli/yöherätys/syöttörumbaa on eletty vielä vähemmän aikaa kuin teillä niin kun lapset on syntyneet pienellä ikäerolla eikä lasten välissä ole ehtinyt olla yhtään sitä seesteisempää aikaa, niin on varmasti mukavaa kokea sitä "vähän helpompaa" vanhemmuutta välillä. Ja joo, tiedän, että tätä pikkulapsiaikaa tulee ihan varmasti vielä kaipaamaan jossain vaiheessa.

  Tsemppiä eskarilaiselle ja äidille ensimmäisiin koulupäiviin!

  Niina (Amalia, joka ei pääse kommentoimaan kirjautuneena)

  VastaaPoista
 5. Minä jotenkin koko ajan olen ollut siinä tajussa, että isoin prinsessa menee jo kouluun! Hänen olemuksensa on hyvin esikoismainen, kypsä ja reipas, näin kuvien perusteella. Ehkä myös se, että hän harrastaa jo aika tosissaan omaa lajia, niin tekee kypsemmän oloiseksi, joku sanoisi aikava (kuulin sanan ekaa kertaa, kun joku sanoi noin meidän neidistä). Kaikki sujuu varmasti hienosti ja eikös ole hauska, kun pääsee seuraamaan opena oman lapsen alkavaa koulutaivalta ;) Itse ainakin odotan, että miten sitä osaa olla tunkematta nenäänsä joka paikkaan...

  VastaaPoista
 6. Mukavaa eskarisyksyä ja vuotta Idalle!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uudesta elämänvaiheesta :) Yksi iso etappi alkaa pikku hiljaa. Niin meilläkin, eilen aloitti Sohvi eskarin, samassa päiväkodissa kuin aiemminkin. Edellisen vuoden olikin pikkueskari ja teki niitä tehtäviä myös silloin, jonkun verran ainakin.

  Oon kans miettinyt että teidän Iida vaikuttaa vanhemmalta kuin meidän ensimmäinen prinsessa, mutta ehkä se on sit tosiaan tuo hänen harrastuksensa :)

  Sohvi harrastaa yu:a, mutta ei kovin tosissaan vielä. Juoksussa ja pituudessa kyllä yleensä kiirii ykkös- tai kakkospallille ;) Kiva, että ollaan löydetty keino kanavoida vilkkaan tytön ns. ylimääräiset energiat.

  Sitä odotan, että 2-vuotiaaltakin saatais vaipat pikkuhiljaa pois, ja tutti... Ja varmaan kiva on sekin elämänvaihe sit joskus, kun voi yhdessä tyttöjen kanssa lähteä vaikka hiihtämään, patikoimaan jne. ihan oikeasti :)

  VastaaPoista
 8. Meillä tyttö on viime talven eskari. Hänen tai muiden eskareiden pukeutumisessa en huomannut juurikaan eroja aiempiin päiväkotivuosiin. Välikausihaalarit olivat n. 3/4 porukasta vaihtuneet kaksiosaisiin, mutta suurin osa kulki vielä tyytyväisenä talvihaalareissa (ja meidän tyttö jopa vaatimalla vaati sitä ;) ).
  Sisävaatteet meillä valittiin aamuisin itse kaapista, mutta niin meillä on tehty jo pari vuotta (äidillä on ainoastaan veto-oikeus liian kylmiin, kuumiin tai pieniin vaatteisiin).

  Käyttäytymisessä eroa kyllä oli, ihan huima isontuminen sekä vastuullisemmaksi ja reippaamaksi muuttuminen... ja sitten tämän hienouden keskellä tuli yht´äkkiä kuin kirkkaalta taivaalta se kuusivuotiaan-uhmaikä, sitä ei voinut kuin seisoa suu auki ja ihmetellä mitä tapahtui (muuttuiko tämä lapsi 3-vuotiaaksi?), mutta se on onneksi yleensä lyhyt ;)

  - Anni A.

  VastaaPoista
 9. Ihana uusi elämänvaihe!
  Ja totta, minäkin olin kuvitellut, että Ykkösprinsessa on jo koulun aloittanut! Ilmeisesti noissa yhteiskuvissa on niin ison oloinen Kakkosprinsessan rinnalla. :-)

  Oikein reipasta ja iloista eskarivuotta!

  VastaaPoista
 10. Hauskaa eskarivuotta Idalle!(:

  VastaaPoista
 11. Voi apua, en vaan voi lakata ihmettelemästä miten nättejä nuo teidän lapset ovat! Idasta on kasvanut suloinen neiti, ihan eskaritytön näköinen:)Omani aloittaa vuoden päästä.

  kolmen äiti

  p.s tuo farkkuhame rimpsulla on ihana!

  VastaaPoista
 12. Mä olen ihan tippa silmässä lueskellut teidän iahnia kommentteja täällä, kiitos ♥!

  Päivi, yritetetään!

  Ida raukka on joutunut aina olemaan se vanhin ja vastuunkantaja, kasvamaan varmasti liian aikaisin - ja jäljet ovat pysyviä, hyvässä ja pahassa..:/. Ilmeisesti täällä blogissakin välitän mielikuvaa (liian) isosta tytöstä. Mutta siis eskariin vasta - on tosian alkuvuoden lapsi, joten sekin selittää (huh..:). Ja kyllä, Ykkös- ja kakkosprinsessojen välinen kontrasti tässäkin asiassa ehkä vanhentaa ykköstä vielä entisestään...

  Niinhän se on, että ei ne eskarit pukeutumisella päiväkodissa erotu - äiti on vain innoissaan:). Ja tietty ehkä enemmän mietin kolme- ja kuusivuotiaan eroja...

  Kolmen äiti, kiitos ♥!

  VastaaPoista
 13. onpa idal jo pitkät hiukset

  VastaaPoista
 14. Ano, ei ole kaikki ihan prinsessan omaa hiusta..;)

  VastaaPoista
 15. mistä olet löytänyt idan leggarit? tummansinisiä kuin ei paljon tahdo löytyä..

  VastaaPoista
 16. Idan leggarit on Zarasta. Ja totta, tummansinisiä ei paljoa ole, mutta siellä kyllä useammassa mallistossa ollut.

  VastaaPoista
 17. Voi, tsemppiä eksariin!Niin se aika menee, snif ja samalla jee ;)

  Kiva kun vinkistä oli hyötyä!Oliko muuten ne muut setit velouria teillä?

  VastaaPoista
 18. Sini, oli velouria kuten olin ajatellutkin - paitsi toppi ;).

  VastaaPoista
 19. Toivottavasti eskari maistuu pikkuneidille. Kohta ne jo muutta pois kotoota :o)

  Arvaa, näin teijän perheestä unta viime yönä :o) Kyllä vähän hymyilytti kun heräsin, hihi. Tulitte meijän luo kylään, tytöt leikki kun hullut keskenään, ihan kun ne olis aina tuntenu toisensa. Kaikkein hauskinta tässä oli se että me ei asuttu siinä rötiskössä missä nykyään vaan meillä oli joku hulppee ökytalo. Juu, oli pakko jakaa :o)

  VastaaPoista
 20. Oikein ihanaa eskarin aloitusta Idalle!! :)

  Meiltä lähtikin ensimmäinen ekaluokkalainen koulutielleen.

  Sellainen tuli mieleenn kun muistelin että teillä olisi fatboy säkkituoleja?? Minkähän kokoisia olette ostaneet lapsille?? Ihan sitä isoa perusmallia?? Harmaa fatboy pitäisi viimeistään joululahjaksi esikoiselle ostaa ja mietin että ostaakko se lasten vaiko ihan aikuisten versio. Itse olen ehkä sen isomman säkin kannalla. :)

  VastaaPoista
 21. Onnea koulutielle! Ihanalla Idalla on kauniit korvikset. Muistelin, että hän suunnitteli ne itse. Voisitko vielä vinkata, missä tämä oli mahdollista? Meidän 5-v tyttö on vuosia kinunnut korviksia ja nyt voisi olla sen aika ("KAIKILLA kavereilla on").
  - Kaisa

  VastaaPoista
 22. Kaisa,kiitos:)!! Idan korvikset ovat AITO Kulsepänverstaalta, lisää aiheesta täällä http://saariston-lapset.blogspot.com/2011/04/earrings.html :)

  VastaaPoista
 23. Ai niin, Ellas Mirakel - olen unohtanut kokonaan kommentoida, mutta olet ollu ajatuksissa;)!! IHANA uni:) Hi-hii!!! Me tullan moikkamaan teitä joku kerta nin pääsee neidot oikeati leikkimään:)!!

  Ja Sifia, pahoittelut myös sinulle vastausviiveestä! Joo, meillä on sitä isoa Fatbyn perusmallia lapsilla. Jos se iso vain mahtuu, niin siinä on kiva retkottaa yhdessä usemmankin kanssa:)!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)