30.3.2010

Studiotreeniä, Part II


Jatkoimme harjoituksia studiolla tänään kaksin Ellenin kanssa.Pieni lapsi on mielestäni monesti parhaimmillaan ja luonnollisimman ilman vaatteita. Kuvaamisen lomassa pohdin sitä, minkä ikäiselle alastomuus sopii. Ellen on nyt 1,5v ja itse tulin siihen tulokseen, että vetäisin rajan näissä studiokuvissa sinne kahden vuoden nurkille. Tai en tiedä... Mitä ja miten Te aiheesta ajattelette?

Mukavaa viikkoa - seuraavaksi jotain muuta.
Ehkä meidän pääsiäiskoti?!

13 kommenttia:

 1. Moikka! IHANIA :-) Voi, kun itsekin pääsisi!!

  Joo, ehkä se just toi vuoden ikä on hyvä "raja", tai sitten jotain mukaan. Viimeinen kuva oli tosi mainio ja siinä mun mielestä just tuo talja oli oikein hyvä lisäpeitto. Piti kommentoida jo edellisiäkin, mutta olin niin väsy, etten saanut käsiä kirjoittamaan mitään... Innolla odotan, että tuut napsimaan meidän kakruja kesällä :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana, vielä tuollaista suloista vauvanpyöreyttä!!! :)

  VastaaPoista
 3. Joo, ehkä sellainen "harsomekko" ainakin 2-4 vuotiaalle tytölle... Aina ihastuttava Ellen!

  VastaaPoista
 4. Kaksi alinta -eniten mun mieleen!=)Hmm ehkä2v vois olla maksimi ikä. Meidän toukokuussa kolme täyttävä tuntuu jo isolta pojalta ja muutos alkoi viime vuoden loppu puolella.

  VastaaPoista
 5. Miten voikaan olla jotain näin suloista ♥
  Tekee mieli häipyä heti töistä, kipittää päiväkotiin ja hakea tenavat, rutistaa!

  Itse olen aika jyrkkä tuon alastomuuden kanssa, ehkä johtuu osittain siitä, mitä kaikkea netissä onkaan pyörinyt viimeaikoina :(
  Joskus tuntuu jopa, etten laita yhtään kuvaa lapsistani, edes vaatteet päällä..

  Omaan käyttöön, omalle seinälle sitten, tuttujen töllisteltäväksi.

  VastaaPoista
 6. Kommenttini ei liity nyt mitenkään näihin kuviin (jotka kyllä on aivan ihania!) vaan ajattelin kysäistä sinulta tuosta teidän Kanadanmatkastanne. Miten lapsenne (ja lähinnä heistä nuorin) sopeutui aikaeroon? Olitteko yrittäneet muuttaa päivärytmiä jo kotimaassa? Olemme lähdössä 2-vuotiaan kanssa kohta Yhdysvaltoihin reissulle ja etukäteen hieman huolettaa, heräämmekö kaikki ihan kummallisiin aikoihin keskellä yötä... Tosin jotenkin jaksan uskoa, että lapset on kyllä tosi sopeutuvaisia. Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia!

  VastaaPoista
 7. Ihan alasti pieni vauva; meillä otettiin kuvat 1/2-vuotiaana. Pikkupöksyillä/vaipalla menee niin kauan kuin lapsi ja vanhemmat tuntevat sen luonnolliseksi.

  Taljakuviin lapsi on jo aika "vanhan" oloinen tässäkin ts. talja näyttää pieneltä pläntiltä lapsen koon huomioiden. Kolmas kuva on ihku ;)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia nämäkin, edellisistä pidin hiukan enemmän. Ehkä valon ja varjojen takia...

  Alastomuudesta...Kotioloissa ei mielestäni ole iällä väliä, alatomis ja vähävaatteisia lapsia tulee kuvattua vanhempanakin, niinkaun kuin se lapsesta on luonteva "olotila".

  Studiokuvissa ehkä vain alle 2-vuotiaita, noin. Riippuu paljon myös kuvien tyylistä, missä ikä tulee vastaan.Nämä kuvat on kauniita näin vieraammankin silmään.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia!
  2- vuotias on minunkin mielestä siinä rajalla noissa alastonkuvissa.

  Laitahan kuvia myös koditasi!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania kuvia! Meillä on aikas huonoja yksivuotiskuvat. Ensin meidän tyttö oli "hankala" ja toisella kerralla kun mentiin, jotenkin tuntui että kuvaajaa ei pätkääkään kiinnostanut tuleeko kuvista hyviä ja mielestäni ne on zoomailtu päin prinkkalaa kierosta ym. Tai sitten ei oikeasti ollut silmää kuvata. :/

  VastaaPoista
 11. Hannis, tack:)! Mäkin odotan innolla!!!

  Le Petite Princesse, kiitos kivasta ja asiallisesta kommentistasi (haluan vain sanoa, että tulin iloiseksi, kun joku osaa kommentoida asiallisesti, etkä sättinyt mua siitä, että olin laittanut tommosia kuvia - vaikka ehkä niin ajattelitkin:). Mäkin olen paljon näitä lasten kuva-asioita netissä pohtinut, omilla nettisivuillani kuvia kuitenkin on, miksi siis ei myös täällä. Mutta ymmärrän oikein hyvin myös toisenlaiset ajatukset!

  Anonyymi, kotikuvia löytyy täältä http://saariston-lapset.blogspot.com/2009/06/meidan-koti.html ja täältä http://saariston-lapset.blogspot.com/2010/01/sisustetaan-lastenhuoneessa.html . Pääsiäiskuvia illalla - muutama.

  Heidi, täällä saa kommentoida vapaasti aiheen vierestäkin;)! Me ei yritetty muuttaa lasten rytmiä ennen reissua - joskus kun olen sitä pienemmässä mittakaavassa yrittänyt, metsään on mennyt joka kerta;). Pari ekaa yötä lapset heräilivät, mutta pari vuorokautta siihen vain eni kun olivat jo täysin paikallisessa rytmissä. Sama kotiinpäin tullessa. Parhaiten rytminmuutos on meillä ainakin onnistunut, kun asiaan ei ole kiinnittänyt sen enempää huomiota. Juuri niinkuin sanoit, lapset ovat sopeutuvaisia. Viime kerralla toisin, meillä kävi niin, että ajoimme reissun aluksi 1000 km Vancouverista CAlgaryyn, lapset nukkuivat päivän ajotunnit ja kukkuivat illat ja yöt.. Mutta se ajo ja autoilu sekoitti heitä. Hyvin teidän reissu menee, älä murehdi etukäteen:)!!

  Nelly, ompa harmi kuulla, ettette saaneet mieluisia kuvia. Mun tavoite on AINA tyytyväinen asiakas, kuvaan kyllä uudestaan jos ekat kuvat ei miellytä (toistaiseksi ei tosin ole tarvinut..). Valitettavan usein kyllä kuvaajat, jotka eivät ole "erikoistuneet" lapsiin, eivät ole kiinnostuneita siitä, saadaanko lapsista luonnollisia ja hyviä kuvia - vaikka hyviä kuvaajia muuten olisivatkin... Toivottavasti teillä parempi onni ensi kerralla!!!

  Kiitos myös muille kivoista ja asiallisista kommenteistanne!!

  VastaaPoista
 12. Kyllä se raja voisi olla 0-8 vuoden välillä noissa alastonkuvissa, mutta studiossa korkeintaan 3 vuotta.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)