29.10.2009

Talvi saa tulla



Huoh - talvi saa mun puolesta nyt tulla. Tai oikeastaan huomenna pitää vielä mennä Emilin kanssa kenkäostoksille, mutta sitten. Nolo juttu, olen parina aamuna koittanut änkeä pikkumiehen jalkaan viime talven goreja, jotka ovat samaa kokoa kuin nykyiset kesäkengät. Emil on valittanut että kengät ovat pienet.. Eikä äiti usko. Tänään piti otta mittanauha kauniiseen käteen; pojan jalka on 15 cm ja goren sisäpituus max 14cm. No, en ole siis pakottanut näitä jalkaan (luojan kiitos:), vaan Emil on liikkunut kumppareissa:).


Tunnustan, vietin yhden puoliksi unettoman yön lasten talvivatteiden takia. Kuvittelin kaiken olevan jo kunnossa - eikä sittenkään. Äh. Ja tämä sama toistui jo viime syksynä - luulisi oppineen, mutta ei.


Suurin ongelmani on se, että koska lapset ovat suht saman ikäisiä ja vielä pieniä, haluan heidän olevan vaatetukseltaan "samaa sarjaa", eli vaattet mielellään kaikille samalta merkiltä - ja värien menevän edes joten kuten yksiin niin, etten saa kohtausta joka kerta kun koko konkkaronkka liikkuu lähekkän. Ystäväni tosin ehdotti, että voisin viedä aina yhden lapsen kerralaan ulos, mikä sekään ei ole huono idea...


Viime talvena ulkoilimme Ticketissä, ja jotenkin kuvittelin olevani siihen vähän kyllästynyt, vaikka Idalle olikin jemmassa puku alennusmyynnistä. Sitten löysin Molo Kidsin tähdet, ihastuin niihin ja kuin tilauksesta Ellenille löytyi huutiksesta vaaleanpunainen haalari. Tähän rinnalle Emil sai P.O.P:in mustat housut ja Molon vihreän takin ja Ida Ticketin ruutuhousujen kaveriksi mustan Molon takin - joka oli "poikien puolelta" . Vaan kuinkas kävikään. Pari viikkoa sitten kylmänä launtaiamuna totesin, että haalari menee Ellenille juuri nyt, mutta tuskin keväällä ja että meistä ei kumpikaan Idan kanssa tykkää siitä mustasta takista hänellä. Tämänvuotisista Ticketeistä en innostunut, Molon lila takki ei käy Idan housujen kanssa, Reimaa boikotoin periaatteesta...


... joten tässä sitä nyt ollan...









Näillä mennään siis alkuun. Ellenillä vielä Molon talvihaalari, siitä tykkään ihan hulluna, joten se saa mennä vaikka ei ihan täydellisesti joukkoon sovikkaan. Emilillä Ticketin viime talven mallistosta takki huutiksesta ja P.O.P:in housut ja Idalla viime kevään Ticketin alesta takki ja housut. Viime talvi pärjättiin n. 1,5 kuorikerroksella per lapsi - kun  kyse siis on ulkoiluvaatteista. Siistimmät takit ovat sitten asia erikseen. Näitä settejä varmaan vielä täydentelen irtohousuilla ainakin, ja ehkä jostain löytyy kiva takkikin joukon jatkoksi:).


Haalarit eivät ole meidän juttu. En osaa ihan tarkaan sanoa miksi, mutta pidän ulkonäöllisesti enemmän kaksiosaisista ja ainakin meidän käytössä nämä toimivat vähintään haalarin veroisesti. Ellenillä haalari siis vielä on, mutta katsotaan sitten keväällä... Haussa on kuitenkin vähän isompi haalari vielä neidille, Ticketiltä...


... ja ne asusteet...


Meidän eteisessä vallitsee kaaos. Talvivaatteet ja varsinkaan asusteet, eivät mahdu olemassa olevaan systeemiin - edes tunkemalla saatikka sitten siististi. Asia on mietintämyssysä, mutta energiaa ja aikaa puuttuu. Laitoin yhdelle sisustussuunnittelijalle eilen tarjouspyynnön säilytystilaratkaisuista, mutta hänestä ei ole kuulunut, joten viikonloppu vierähtänee eteisessä. Siihen asti asusteet...


... löytyvät täältä...





***


Meiltä saa siis ostaa


* Molo Kids musta Castor-takki, koko 110 cm
* Molo Kids vihreä Castor-takki, koko 98 cm ja vihreät hanskat 
* Lopputalvesta Molo Kids vaaleanpunainen talvihaalari 80 cm






Ja meille saa tarjota


* Ticket talvihaalari kokoa 80-86cm







17 kommenttia:

  1. Hei! Mä olisin kiinnostunut tuosta Molon mustasta takista, paljonko pyydät? Voisin tulla hakemaan, aika nurkilla asutaan.

    VastaaPoista
  2. Taija, laitatko mulle viestiä osoitteeseen tanja.montin@pp.inet.fi, niin neuvotellaan hinnasta:).

    VastaaPoista
  3. Miksi muuten boikotoit Reimaa?

    No jokatapuksessa tyylikkäät talvivarusteet lapsilla.

    VastaaPoista
  4. Minua kiinnostaa tuo vihreä 98cm...laitan mailia.

    VastaaPoista
  5. Meillä ei ole vielä yhtään mitään, pitäisi vissiin aktivoitua.

    Mäkin tykkään pukea lapset sävysävyyn, vaikka niillä ikäeroa onkin melkein 8 vuotta. Arvaa mihin sävyyn? Oikein. Musta sopii niin hyvin kaikkien mustien värien kanssa.

    VastaaPoista
  6. Niin, ja tosi hyvännäköinen epämusta sävysuora teillä.

    Ja nuo Ikean kassit, ne muuntuu vaikka mihin;)

    VastaaPoista
  7. Ihanan yhtenäiset setit :)

    Mullakin on usko Reimaan mennyt aika lopullisesti. Viimeksi hajosi vk-housut ennen kun edes ehdin lappuja otaa irti. Reiman "top" asiakaspalvelun kanta on "Lähetäkää tänne niin korjataan", kokemuksesta tiedän että housut voivat sillä matkalla olla yli 3 kk... että mitähän me niillä tehdään sitten tammikuussa :D

    Yritän siis nykyään vältellä jos vain pystyn.

    Meidän topat on vielä kaapissa pääsosin, eli ei saa talvi vielä tulla ;)

    VastaaPoista
  8. Ihania ulkovaatteita.:) Minä voisin olla sitten lopputalvesta kiinnostunut siitä Molon haalarista.

    VastaaPoista
  9. Täällä ilmoittautuisi yksi tuosta vaaleanpunaisesta Molon haalarista kiinnostunut.. Riippuen, löytyykö tammialesta mitään kivaa haalaria :)
    Ota yhteyttä, kun teillä ei enää tarvetta haalarille, niin katsotaan asiaa tarkemmin :)
    Terkuin Lotta, lottarosengren@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Ihan vaan kommentoin vaik en ole ostamassa enkä tarjoamassa. Hemmetti, mulla edessä koko vaateshowi vielä. Oikeasti en ollut edes jaksanut ajatella koko juttua, kun meidän pojat on tässä keikaroineet Benettonin tikkitakeilla toistaiseksi ja Hugo nyt pitänyt vanhaa viimevuotista, TOSI kulahtanutta Reimatecin takkia. Tänään vaan totesin, että meidän jengi näyttää todellakin sairaan rähjäisiltä kaikkineen, kun allekirjoittanut mammakin vetää kamalassa kauhtuneessa fleecetakissa.. (Oman goreni vetskari hajosi enkä ole jaksanut / ehtinyt yms. ostaa uutta takkia.) JOTEN summa summarum: Vähän tässä olis tekemistä. Hugolle kaapissa odottamassa viime vuoden alesta Reiman takki, vaik onkin ruma. Jookille EI mene Hugon viimev. Reiman takki, koska se on niin hirveän kulahtanut. Kaikissa toppahousuissa, jota kaapissa oli, on polvessa reikä. Jookille ostin tarhakäyttöön HM:n haalarin, musta-turkoosi. Tarttee lisäksi takin. Ei suostu pitämään POP:n kuoritakkia + fleeceä, vaik ne olis kaapissa. Haluaa TÄHTITAKIN. Joo. Eli olisin ostanut sulta mustan takin, jos se olis ollut isompaa kokoa. Mennään ens ke Köpikseen, joten jospa sielt tulis oikea vastaan :-)

    Muakin kiinnostaa miksi boikotoit Reimaa? Mulla ei sinänsä muuta sitä vastaan, kuin että en tykkää hirveesti malleista..

    VastaaPoista
  11. Harmi että meillä mennään samoissa koko numeroissa;).

    Mulla on molemmille päiväkotiin haalarit, pääsee tädit helpommalla eikä lapsilla ole joku paikka paljaana. + Ne on semmoiset millä ei ole mitään väliä:).

    Kengät on isommalla ihan vaihessa... apua tulee kiire! Aamulla mittari näytti -8:aa....

    VastaaPoista
  12. Ihana tuo Molon vaaleanpunainen puku, himoitsen lievästi tytölle, mutta tytöllä on kyllä vaaleanpunainen takki+housut-yhdistelmä, joka muuten Reiman - ja tytöllä kaksi Reiman asua talveksi. mä tykkään siitä, kun koot toimii meidän lapsilla.

    VastaaPoista
  13. Kivalta näyttää, varsinkin tuo vaal.pun Molon haalari. Ostaisin sen riemusta kiljuen, mutta meidän neidille se on sopiva varmaan jo lopputalvesta, joten ensi talveksi ei mitään iloa :-).

    Meillä on Reimat kestänyt moitettetta, mutta hippasen eri kulutus on 3v tytöllä kuin vaikkapa 5v pojalla. Ainakin noin yleensä.

    VastaaPoista
  14. Hei!

    Miten nuo Molon ulkovaatteet kestävät vettä ja kulutusta? Haaveissa olis pojalle Molon takki ja housut. Meillä Reima on aina kestänyt hyvin, mutta kuosit ovat nykyään mielestäni rumia ja laatu tuntuu heikenneen. Niinpä meillä ei ole Reimaa käytetty pariin vuoteen.

    Anski

    VastaaPoista
  15. Hih - onpas tänne tullut monta kommenttia - ja siis Hannis ja muut, kiva kun kommentoitte muutenkin kuin osto- tai myyntimielessä:)!

    Anonyymi ja Hannis, Anana oikeastaan vei sanat suustani Reiman osalta. Lisäksi kuosit eivät ole olleet mieleisiä viime vuosina. Reiman asusteita ja hanskoja meiltä löytyy, ja ne ovat hinta-latusuhteeltaan mielstäni hyviä.

    Nina- jep, miksi ostaa Elfoja kun Ikean kassitkin ovat;).

    Ja Hannis, mä en usko että teillä kuljetaan missään hirveissä rytkyissä:)!

    Anski, Molon vaatteide kulutuskestävyydestä ei ole kokemusta, muuta kuin muiden blogostien kautta, huonoa en ole kuullut keneltäkään. Vedenpitävyysarvot ovat käsittääkesini Ticketin ja Reiman luokkaa.

    Helmi ja Lotta, palataan haalariasiaan mikäli tarvetta.

    VastaaPoista
  16. Onko vielä myynnissä vihreät hanskat? Jos on niin meilaatko susanna.laaksonen(at)yahoo.com

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)