12.10.2009

Niistä suutarin lasten kengistä.Vanha totuus "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" tuntuu hetkittäin kulminoituvan perheessämme turhankin hyvin. Ida on pitkään ollut kiinnostunut lukemisesta, tuntee isot ja pienet kirjaimet ja tutkii innokkaana aapista. Jos kuitenkin yritämme opetella yhdessä, tulos on usein katastrofi. Ja minähän siis olen erikoistunut myös alkuopetukseen ja opettanut työkseni lapsia lukemaan. 


Idalla tuleva hiihtokausi on rinteessä jo neljäs. Siitäkin huolimatta, että äiti on hiihdonopettaja... Isin kanssa lasku sujuu hyvin ja äidin kanssakin nykyään, meidän yhteinen hiihtoalkumme vain oli kovin tahmeaa.


***


Vaikka lapsista on paljon arkikuvia - mikä sinänsä tietysti on ihan mukava asia, "virallisia vuosikuvia" on turhan vähän.  Sunnuntaiksi oli luvattu hyvää ilmaa ja sää valkenikin mitä parhaana. Ellenin yksivuotiskuvat ovat vielä ottamatta ja ajatus oli mennä kuvaamaan - lähinnä Elleniä mutta myös muita lapsia - mielellään kaikkia vielä samassa kuvassa. Tunnustan, muutama tällainen kesäinen kuvauskeikka on ollut melkoisen tuskainen ja OLISI PITÄNYT muistaa - ja asennoitua sen mukaan. Toivoa täynnä lastasimme lapset ja kuvauskaluston kuitenkin autoon. Ja uusiksi meni tämäkin keikka. Eilen vielä pihisin kiukkua, mutta eihän tämä niin vakavaa ole.
Pari ihan mukiinmenevää otosta sain - toiveet ja tavoitteet olivat vain turhan korkealla. Kuten sanottu, toiveissa oli Ellenistä kunnon kuvasarjan ja lapsista yhdessä kuvia. Ruska onneksi vain paranee, joten uusi yritys lähiaikoina:).

***
***

Mukavaa uutta viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Oih, meille kelpaisi tuollaiset kuvat! Auringon kanssa kuvaaminen on vaikeaa, ainakin minulle :)

  VastaaPoista
 2. Oj, kuulostaa jotenkin tutulta... Mutta ihanat kuvat sait kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia tuli:) Ellen on kuin nukke, söpö pieni punaposki.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia sait!

  Itse olen tullut samaan tulokseen, että parempi jos joku muu opettaa lapsia - eivät kiukuttele samalla tavalla kuin omalle äidille/isille.
  Meillä esimerkiksi minä uimamaisterina en saanut opetettua lapsia uimaan vaan ihan sitten uimakoulussa oppivat. Laskettelua yritimme myös itse opettaa, okei perusoppi taisi mennä perille, mutta oikeat taidot tulivat sitten hiihtokoulussa. Niin ja hiihtokoulut olivat på svenska ja lapset ummikkoina oppivat:)

  VastaaPoista
 5. Suloisia kuvia! Isäni muistelee, kuinka yritti opettaa minulle pianonsoittoa ja pyörin vain tuolilla ympäri. Sitten muut saivat opettaa 15 vuotta ja sujui paljon paremmin : )

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ihanista tytöistä :o)

  Eiks vaan, valokuvaaminen on niin kivaa, mutta usein sitä suunnittelee ja suunnittelee ja näkee kuvatkin jotenkin jo valmiina päässääsn, mutta jostain kumman syystä ne ei olekaan yhtä kivoja siinä ruudulla :o/ Mutta eikös se niin ole, harjoitus tekee mestarin...

  VastaaPoista
 7. Älä oo liian kriittinen, ihaniahan noi kuvat on=). Missä muuten Emil on?

  Tosi kivat saappaat tytöillä!

  VastaaPoista
 8. Eilen puhuimme tyttöjen jumppatreenien aikana toisen liikunnanopeäidin kanssa, että tosiaan, joku muu saa opettaa uinnit ja hiihdot - kunhan vain rahalla selviää ja perhesopu säilyy niin kaikki hyvin;).

  Ei ollut tarkoituksena valittaa näistä kuvista, tavoitteet vain olivat hiukan erilaiset.. Ja Marika osui asian ytimeen kysymyksellä, "missä muuten Emil oli" :). Emilhän siis oli makaamassa kadulla ja huutamassa, roikkumassa äidin lahkeessa ja huutamassa, huutamassa "mä haluun puistoon", tönimässä siskojaan ja huutamassa - Emilin reissu li siis yhtä huutoa, kitinää ja kiukkua - siitäkin olisi saanut oamn kuvasarjansa... Että näin:).

  Teimme Ellenin kanssa kaksin uuden kuvausreissun - siitä toivottavasti piakkoin ...

  VastaaPoista
 9. Jotenkin arvelinkin että Emil on ollut hieman "Eemeli";)

  VastaaPoista
 10. Oikein kivat kuvat!
  Mistä olet löytänyt tytöille kivat saappaat?
  Etsin pitkään ja nyt löysin pikkujalat.fi verkkokaupasta ihan kivat...

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, kiitos:).
  Tyttöjen saapikkaat ovat timberlandin - olisiko parin vuoden takaisesta mallistoista. Ebayssä näitä ainakin saattaa olla tarjolla.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)