16.6.2009

Lempparijuttujustnyt - PIHALLA

Ihan ensin on pakko vähän purnata.
Meidän kamera vaihtui puolisen vuotta sitten ja kuvien tiedostokoot kasvoivat niin isoikisi, että vanha konerukkamme on aivan nääntymäisillään. Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että bloggaamiseen kuvien lataamisen osalta menee koko ilta ja kone lähtee vaihtoon. Siksi täällä siis päivityksiä niin harvakseltaan - muutenkin lyhyt pinnani venyy ja paukkuu kun kone ei toimi. Grrrrrrrrrr.
Pohdimme vakavasti Macia, vaihtoehtoina MiniMac tai iMac. Kokemuksia?

###

Sitten Ananan maanantaihaasteeseen, laitetaan siis koneen piikkiin kun tänään on jo tiistai;).

Meillä lapset ovat eri asioista yhtä helposti innostuvia kuin äitinsä - mutta kyllästyvät myös nopeasti. Tällä hetkellä kaikki ulkotekeminen on IN, eli lapset viihtyvät pihalla.

Saippuakuplat ilahduttavat heitä aina, enkä tiedä kuinka monta litraa saippuavettä on mennyt taivaan tuuliin.


Tänään myös Ellen tutustui aiheeseen asiantuntijan johdolla.Ida rakastaa myös hyppimistä ja hän sai uuden hyppynarun viikonloppuna. Se onkin ollut ahkerassa käytössä. Tänään hän sai vielä kaverin nyppistä pyörittämään.Jäämme odottelemaan kelien lämpenemistä, jotta saamme lasten suosikin, minikahluualtaan ja muut vesileikit taas käyttöön.

Jarna bloggasikin noista Ticketin puvuista, meillä on ne kovassa käytössä ja ihan suosikkeja lämpimimmillä keleillä kun tarvitaan tuuli-/kosteussuojaa.
Ellenin hattu on Stentalerin, löytö Stockalta - jossa muuten alkoi ALE...

6 kommenttia:

 1. Kamerasta asiaa ... mikä kamera sulla on käytössä, kun sulla on niin hyviä kuvia?

  Meillä oli kanssa viime kesänä nuo Ticketin puvut kovassa käytössä. Täksi kesäksi en ole niitä saanut. Pitäisköhän tässä alkaa niitä metsästää, vai tuliskohan kesä jo?!!

  VastaaPoista
 2. Pitäisikö sinun pienentää kuvia ennen lataamista? Se nopeuttaisi asiaa. Itse en jaksa latailla isoja kuvia, sillä hermot menee odottelemiseen. Toisaalta on kyllä kivaa, että toiset jaksaa, sillä on ihanaa pystyä katsomaan kuvia isompina.

  Minkä ikäisenä teillä on opittu hyppimään narua? Ei olla pitkään aikaan pojan kanssa kokeiltu, mutta talvella ei ainakaan luonnistunut.

  VastaaPoista
 3. Saippukuplia täälläkin puhallellaan harva se päivä. Meillä on ollut ahkerassa käytössä Ver de terren vastaava puku, ihan huippu.

  Mulla auttoi aikaisemmin vanhan koneen kanssa se, että ostin erillisen ison muistin, jonne kuvat siirsin suoraan. Siis sellainen mötikkä, joka liitetään USB:lla tietsikkaan.
  Macista ei omaa kokemusta, mutta lasten muutamalla kaverilla on ja ovat olleet tyytyväisiä. Meillä Sofia kuolaa Macibookin perään.

  VastaaPoista
 4. Meillä taitaa mennä sitä saippuakuplanestettä enemmän maahan kaatamalla kuin kuplien muodossa taivaalle :D Mutta suosiota nauttivat täälläkin.

  Minuakin kiinnostaa mikä kamera sinulla on, kuvat ovat hyviä ;)

  Teillä on sama Ticket kun meillä,
  tosin olen jotenkin kyllästynyt tuohon fuchsian väriin että toivoisin jotain väriuudistusta Ticketille...saa nähdä.

  Kiitän myös aleinfosta, katsotaan jos huomenna ehtisin kurkata sinnepäin... toki mehän emme ihan oikeasti tarvitse mitään :D

  Mäkistä ei ole kokemusta... kun se että kansi sulkeutuu ihanan pehmeästi, ihastelin konetta juuri stockalla, saattaa olla seuraava koneeni ;) ...se on se väri...

  VastaaPoista
 5. Saippuakuplat ilahduttavat aina. Ja kuinka hauskaa onkaan sateella kun ulkopuvut vaahtoavat :) Hyppis & twist- niistäkin riittää iloa lasten päiviin.

  Kauniita kuvia. Minuakin kiinnostaa millaisella kameralla kuvaat? Vannoutuneena mäccikäyttäjänä ( perheen kolmas pro kotiutui eilen) voin suositella konetta. Periaatteessa ihan sama minkä otat. Ilahdut siitä joka tapauksesta. Ja pieni varoitus, paluuta pc:n käyttäjäksi ei ole :)

  VastaaPoista
 6. Kuvien ongelma on todellakin siis koko. Pienentäminen ei ratkaise ongelmaa sikäli, että haluan ottaa isoja tiedostoja mahdollista tulostusta varten. Isompia kuvia on mukavampi (ja opettavaisempi) myös jälkikäsitellä, sikälimikäli siihen on tarvetta. Toki kuvat voisi pienentää blogia varten, mutta sitten olisi isot ja pienet ja pitäisi poistaa ja sitten olisinkin jo sekaisin...:). Taidamme siis tosiaan hankkia uuden koneen, kun sitä tarvitaan joka tapauksessa. Niissä Macbookeissa on ihanat värit ja sellainenkin kelpaisi, mutta nyt tarve on nimenomaan pöytäkoneelle...

  Katri, mieheni muistuttaa päivittäin, että voisin ladata kuvia ulkoiselle kovalevylle... En vain mukamas ehdi/muista... Niimpä.

  Viidenäiti, niinhän ne Macin käyttäjät sanovat, että ihmettelevät vain sitä, miksi eivät ole vaihtaneet aiemmin...

  Vekarus, Ida hyppi viime kesänä (silloin 3v nyt 4v), mutta kuvat ovat sikäli hämääviä, että ei hyppiminen vieläkään mitenkään suju, yksi tai korkeintaan kaksi hyppyä peräkkäin. Kovaa ja korkealle.

  Shaoli ja Anana - kuvaan Canonin EOS 5D:llä. Filmijärkkärimme vaihtui siihen kun uusi 5D tuli markkinoille ja olemme kyllä olleet TOSI tyytyväisiä. Harrastus sai lievästi sanottuna uusia ulottuvuuksi. Toki digipokkari on ollut pitkään, mutta nyt.. No joo...;). Nyt onkin sitten vain kiire kehittyä kuvaajana, kun välillä tuntuu, että on niin paljon opittavaa ettei kehtaa edes sanoa kuvaavnsa noin hyvällä kameralla - ei nimittäin jää epäselväksi missä on vika, jos kuvat ovat huonoja...

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)