19.8.2014

Organisoidutaan - DIYEdelliseen postaukseen ehkä hieman liittyen, olen kalenterin orja. Muistettavia asioita on päivittäin melkoinen määrä eivätkä Noelin kanssa valvotut yöt mitenkään helpota tilannetta. Tähän asti käytössä on ollut A5 kokoinen peruspöytäkalenteri, mutta olen jo useamman vuoden haikaillut perhekalenterin perään. En kuitenkaan ole löytänyt mieluisaa mallia ja nyt uudeksi pulmaksi tuli vielä se, että suurimmassa osassa kalenteista on tilaa viidelle perheenjäsenelle. Noel ei nyt välttämättä vielä omaa saraketta tarvitsisi, mutta mielestäni hän kuitenkin siinä määrin kuuluu joukkoon, että on kiva että hänellekin sarake löytyy.

Huhuilin jokin aika sitten facebookissa kivojen perhekalentereiden perään ja Idan ihanan kummitädin ja muutaman muun ansiosta päädyin viikonloppuna Granitiin Helsinkiin. Olen jostain syystä aiemmin onnistunut koko liikkeen välttämään, mutta siellähän oli ihania pieniä ja suurempiakin juttuja vaikka millä mitalla.Granitissa on erilaisia valmiitakin kalenteripohjia, mutta itse päädyin ostamaan tyhjän taulun ja modifioimaan sen oman näköiseksi. Nyt koko taulu on piirretty tuolla Granitin vesiliukoisella tussilla, mutta ajattelin hommata valkoisen maalitussin, jotta tuo taulukko pysyisi olemassa vaikka merkintöjä pyyhkiikin. Kalenterissa on siis oma sarakkeensa jokaiselle viikonpäivälle ja perheenjäsenellä. Päädyin tekemään sen ikäänkuin "väärinpäin" - ainakin eri suuntaan kuin esim. lukujärjestykset ovat. Ainakin alkuun lukeminen tuntuu hiukan hankalalta, mutta toisaalta itse hahmotan paremmin, kenet voin ottaa samaan kyytiin ja missä välissä itse kerkeän salille tai lenkille, kun voin lukea päivän menot samalta riviltä. Ajatus on päivittää kalenteri uuteen viikkoon aina sunnuntaisin. Millaisia kalenteita teillä on käytössä?

3 kommenttia:

 1. Hieno. Ihan TS:n kalenterilla ja pädin kalenterilla mennään ;)

  VastaaPoista
 2. Kommentoin tuohon alempaankin piiiiitkän kommentin joka katosi kuin tyhka tuulee, ja sitten loppui aika :D
  Meillä on kaikki menot minun kakelnterissa ja erilaisia perhekalentereita ja tussitauluja on ollut vaikka minkalaisia.
  tapiolassa meillä oli ulko-ovessa iso valkoinen magneetti/tussitaulu joka oli parasja nyt kun meni Ikeasta hakemaan uutta niin ei niitä enää ollutkaan! :(
  Eli nyt meillä ei ole mitään mutta kun loput harrastusajat vahvistuvat, niin alan suunnittelemaan toimivinta ratkaisua. Meillä pitäisi olla oikeasti vuoosikalenteri mihin myös isi voi merkata reissut... (Granitissa se vuosikalenteri oli muistaakseni aika suolaisen hintainen ja jotenkin epätoimiva... en nyt muista tosin miksi).

  VastaaPoista
 3. Meillä on 3 lasta + minä ja mies, ja käytössä perhekalenteri. Tässä justtinsa uutta tilailen ensi vuodelle. Ollu tapana tilata sellanen omilla kuvilla varustettu perhekalenteri, missä käytetään edellisvuoden kuvia; tyyliin tammikuulle 2015 kuva tammikuulta 2014. Siinä sitten kiva muistella mitä viime vuonna tähän aikaan tapahtui :)Kiva blogi sulla muuten! :)

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)