3.8.2014

Saaristopäivä partioleirillä


Emil lähti torstaina keskellä kesän pahinta ukkosmyrskyä elämänsä enimmäiselle partioleirille. Päivä- ja yöretkiä on kuluneen kauden aikana tehty pari kappaletta, mutta tämä oli ensimmäinen ihan oikea kahden yön leiri ulkosaaristossa lippukunnan omalla saarella. Olen ihan superylpeä Emilistä, joka jännittää tällaisia juttuja aika paljon, mutta kokosi itsensä ja lähti erinomaisen reippaasti matkaan. Etukäteen olimme kartasta tutkineet leirisaaren sijaintia, mutta uskon että matkan ja paikan hahmottaminen oli pienelle partiolaiselle melkoisen haastavaa varsinkin, kun emme ole juurikaan saaristossa veneellä lasten kanssa liikkuneet.

Eilen oli leirillä vierailupäivä ja samalla sudenpennut lähtivät vanhempien kyydissä kotiin. Olin tietysti innokas näkemään Emilin ja ikäväkin oli ollut, mutta vähintään yhtä innoissani olin mahdollisuudesta viettää päivä vesillä ja Saaristomerellä. Venekuume on melko helppo pitää loitolla kiertämällä kaukaa pursiseurat ja pysymällä pois vierasvenesatamista. Eilisen myötä venekuume kyllä taas nousi sataan asteeseen - me ollaan nyt tosi helppo nakki jos jollain on sopivan vene myynnissä :).


Autoilimme Nauvoon, josta lippukunnan vene haki meidät saarelle. Keli ei olisi voinut olla parempi. Olisin voinut tehdä merellä pidemmänkin kierroksen...
Veikkailin matkalla, että vaatteita tuskin leirillä oli vaihdettu - ja olin ihan oikeassa. Rannalla vastassa oli kotoa samoissa vaatteissa lähtenyt reipas pikkupartiolainen. Oli kuulemma koko ajan niin kiire, ettei vaatteiden vaihtoon ollut aikaa :).Pääsimme tutustumaan leiriin, seuraamaan leiriolympialaisia ja ruokaakin saimme. Päivä hurahti tosi nopsaan ja päättyi mahtavissa maisemissa pidettyyn iltanuotioon ja makkaranpaistoon.
Paluumatka saaresta taittui mahtavassa kesäillassa leppoisasti vanhan partiokaverini troolarilla - kuulumiset vuoden varrelta tuli vahdettua samalla. Kotiin saapui väsynyt mutta onnellinen pikkumies. Partio ja vesilläolo taitaa olla Emilin juttu :).
5 kommenttia:

 1. Moikka moi ja kiitos aivan ihanasta postauksesta! Itselle tuo partioelämä on aikas vieras käsite ja siksi ehkä onkin niin mukava lueskella siitä. Ulkona liikkuminen ja retkeily jää meillä aivan liian usein tekemättä ehkä liian tarkkojen suunnitelmien takia. Pitäsi vaan lähteä patikoimaan rohkeasti lastenkin kanssa ja ottaa reppuun vain sen verran, että yhden päiväreissun pärjää. Ja oikeasti, aika vähällä sitä sitten kuitenkin pärjää :). Ei pitäisi opettaa lapsia tyytymään ainoastaan komioleipiin ;). Terkut teille kaikille ja aurinkoa tulevaankin viikkoon!
  -Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... vaikka se ulkona liikkuminen jää usein tekemätttä niin jokainen TEHTY reissu on kuitenkin aina tehty reissu - ja kyllä teillä niitä on, älä vähättele ;). Ja retkellekin voi ottaa kuorettomia kolmioleipiä, siellä ne vasta hyvältä maistuu ;). Terkut myös sinne ja viileitä tuulia helteen keskelle!

   Poista
 2. Kiva postaus ja ah niin ajankohtainen meille. Olemme juuri etsimässä sopivaa meripartiota Turun seudulta 9v. pojallemme, olisiko sinulla antaa suosituksia?

  -kata-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu Partio-Sisseihin ihan älyttömän tyytyväisiä http://www.turunpartiosissit.fi/ . Myös Sinikotkilla on kuulemma hyvää toimintaa (mutta ei yhtä hienoa venettä ;)

   Poista
 3. Pitkästä aikaa palailin taas tänne :). Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Itse löysin partion vasta opiskeluaikana, mutta onneksi edes silloin :). Merta rakastan, enkä ikinä voisi asua pysyvästi sisämaassa...

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)