29.4.2014

No Ne Kärryt

En ole koskaan ollut mikään ratas- tai vaunufriikki. Toki olen miettinyt, mitä kärryiltä haluan, mutta mihinkään erityiseen hifistelyyn en ole sillä saralla koskaan kokenut tarvetta. Idalle meillä oli aikoinaan Hartanin kolmipyöräiset mallit, olisiko ollut Jogger? Emilin aikana ostin käytettynä kevyemmät Quinnyn Speedit. Matkarattaina meillä on edelleen Idan kahdeksan vuotta vanhat jo hieman lonksuvat Quinnyt Zappit. Jotain kokemusta ja vertailupohjaa siis tässä kärryasiassa löytyy, mutta en todella voi sanoa olevani mikään asiantuntija. Yritän kuitenkin jakaa kokemuskia, josko siitä on jollekin apua

Muistan ajatelleeni jo pari vuotta sitten, että jos meille joskus vielä tulee vauva, NUO kärryt haluan. Samaisia kärryjä olin ihmetellyt ja pitänyt kummallisen näköisenä Tukholmassa Idan vauva-aikana - silloin niitä oli siellä joka toisella. Mutta niin siinä sitten kävi, että meille tuli vauva ja Bugaboon Cameleonit.Vaikka valinta oli periaatteessa ollut pitkään selvä, pyörittelin asiaa silti mielessäni pitkään. Mitä kärryiltä haluan ja ovatko ne hintansa arvoiset. Meillä kärryjä käytetään arkisin puistossa ja keskustan kaduilla pyörimiseen. Matkaamme myös bussilla useamman kerran viikossa. Ennen Noelin pohdin paljon, kuinka paljon juoksisin kärryjen kanssa ja paljonko niitä työnnetään metsäpoluilla ja lumihangessa rinteen reunalla. 

Turun talvi ratkaisi viimeisen "ongelman", rinteen reunalla ei juuri tarvinut hengailla. Samoin kadut olivat lumettomia tai hyvin vähälumisia muutamia päiviä lukuunottamatta. Viikkomme ovat niinikään osoittautuneet niin hektisiksi, että yhtään metsäretkeä rattaiden kanssa ei ole tehty. Pääsiäisenä yritimme pakata kärryt mökille mukaan, mutta ne eivät mahtuneet autoon (eikä se ole kärryjen vika..;), joten myöskään metsäpolkuja ei ole näillä kärryilla kulutettu. Sen sijaan muutamia lenkkejä (nyttemmin noin kerran viikossa) olen kärryjen kanssa juossut. Mitkään juoksurattaat ne eivät todellakaan ole, mutta ajavat asiansa tässä tarkoituksessa uskomattoman hyvin. Jotain asiasta kertoo se, että eniten mua häiritsee kun on "tyhmä" olo juosta tuollaisten citykärryjen kanssa :). Tilasin paketin mukana ne suuremmat etupyörät, mutta ovat edelleen avaamattomana laatikossa.

Nimenomaan noihin ulkoilujuttuihin vedotoen pohdin myös Bugaboon Buffaloa, joka on mielestäni selkeästi sporttisempi. Pidin kuitenkin Cameleonien keveydestä. Kuvissa ne näyttävät keskenään hyvinkin samanlaisilta, mutta luonnossa niillä on mielestäni aika suurikin ero. 

Olenko tyytyväinen valintaani? No olen. Ehdottomasti. Tuntuu siltä, että käyttäjiä on kuunneltu, juttuja mietitty ja käyttömukavuuteen panostettu. Luin paljon kokemuksia ja mielipiteitä kärryistä ja voin allekirjoittaa lähes kaikki. Kärryt ovat supernäppärät ja kevyet myös pikkuapureiden työntää, pyörivät kaupassa, hississä ja bussissa ihan paikallaan. Heittoaisa on meille uusi juttu, sitä on käytetty tosi vähän, mutta toimii taas ahtaissa paikoissa erinomaisesti. Työntöaisan lonksuminen (ilmeisesti Bugaboon "tyyppivika") ärsytti alkuun, mutta kuten monet muutkin netissä kirjoittavat, en minäkään huomaa sitä enää. Tavarakori on ahdas ja vaunukopan kanssa tosi huono käyttää, mutta saan sinne kaiken mitä tarvitsee saada. Riittää siis meille - enkä tiedä paremmasta ;). Vaunukopan / ratasistuimen saa helposti irti ja kaukalon adapterit toimivat erittäin hyvin. Jostain luin arvostelua siitä, että lapsi on ratasosassa huonossa asennossa ja istuu "kupissa". Mielestäni asento on pitkälle sama kuin turvakaukalossa ja ajattelen, että jos lapsi viihtyy, ei asento voi olla kovin haitallinen. Noel siirtyi käyttämään ratasosaa noin kuukausi sitten vajaa viisikuisena ja sen toimintaan olen myös tosi tyytyväinen. Sekä Hartaneissa että Quinneissä istuinta sai säädettyä vain selkänojasta (uskon kyllä, että noista ajoista muutkin valmistajat ovat tulleet eteenpäin ;), näissä koko istuin "kippaa" kerralla ja asentoja on kolme. Lisäksi kärryt on helppo kasata ja tarvittaessa pyörät irroittaa.Kärryihin on saatavana tietysti kaikenmaailman lisäosia. Ne isommat pyörät ja kaukaloadapterit tilasin yhdessä kärryjen kanssa. Sen lisäksi - ikuisena vesipullon ja/tai termosmukin kantajana ostin mukitelineen ja se on arjen luksusta, ihana ja ihanan turhamainen :). Teline saattaa olla tarkoitettu myös tuttipullolle ;), mutta toistaiseksi se on toiminut mun käytössä.


Meillä oli olemassa Ticketin untuvapussi, joten Bugaboon makuupussin jätin ostamatta. Tiksun pussi toimikin pakkasilla vaunukopassa hyvin. Ongelmia kuitenkin tuli, kun siirryimme ratasosaan. Valjaat eivät irtoa istuinosasta ja Tiksun pussista niitä ei saanut läpi. Lisäksi untuvapussi alkoi käydä kuumaksi. Tilasinkin nyt keväällä vielä lisäksi Bugaboon oman high performance lämpöpussin. Se on osittautunut mainioksi; siinä on kaksi eripaksuista päälliosaa, joita on helppo vaihdella kelin mukaan ja valjaat saa tarrojen avulla selästä hyvin läpi.

Istuin joitakin iltoja Googlen kaverina kun etsin edullisinta hintaa. Suomesta ostaessa takuuasiat on tietysti tarvittaessa helppo hoitaa, mutta Hollannissa hinta ratkaisi. Voinkin lämpimästi suositella Babuhuysia. Palvelu on todella ystävällistä,  sähköposteihin vastataan nopeasti, ja toimitus on molemmilla kerroilla sujunut ripeästi ja ongelmitta. Toimituskulut ovat mielestäni myös varsin kohtuulliset, 15€.

Ainakin joku lukijoistani oli kärryhankintojen edessä. Jokaisen tarpeet ovat tietysti erilaiset, mutta toivon tästä olevan hyötyä jollekin. Saa myös kysyä, tuskin muistin sanoa kaikkea ja autan kyllä mieluusti pohdinnoissa :).


7 kommenttia:

 1. Minä harkitsin noiden Camejen ja Buffaloiden välillä kun odotin Islaa ja meillä päädyttiin Buffaloihin suurempien etupyörien vuoksi, jos olisimme asuneet kaupungissa ja liikkuneet pelkästään kaupunkioloissa niin luultavasti olisin päätynyt myös näihin mutta koska kärryttelemme paljon myös maalla ja nyt tulikin aika pian Islan syntymän jälkeen muutto maalle niin Buffalot ovat olleet aivan lyömättömät täällä, yhtään en ole hetkeäkään kärryvalintaani katunut. :)
  Meillä oli myös kopassa Joutsenen untuvapussi mutta nyt ratasosaan siirryttyä tarvitsin ne vyönaukot, löysin tähän kevääksi käytettynä Bugaboon vanhan kaukalopussin ja ajaa nyt tämän loppukevään ajan jalkapussin virkaa, syksyksi meinasin myöskin hankkia tuon high performance lämpöpussin niin toimii talvella paremmin ja on muhkeampi.

  Meillä muuten myös tilattiin kärryt Babyhuysista ja todella tyytyväinen olin myöskin palveluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kaveri myös vaihtoi Cameleonin Buffaloihin kun asuvat metsän & hiekkatien varrella ja on ollut tyytyväinen.

   Tuota lämpöpussia voin kyllä suositella, on ihana :).

   Poista
 2. No jopas, hirvee tykitys, ehdi kaikkea lukeakaan;)

  Meillä oli kymmenen vuotta sitten ensimmäisen polven bugat ja et usko kuinka paljon tunteita yhdet kärryt herättivät sivullisissa:) Mä muistan myös sen, että bugat olivat ehdottomasti parhaimmat rattaat mukulakivillä, jousitus oli silloin edellä kilpailijoita, nyt varmaan muutkin kirineet tuotekehityksessä. Ja olivat ainoat, jotka sai heittämällä sporaan, nykyään sporissakin on tapahtunut kehitystä:)

  Just yksi päivä ihmettelin kuinka monta versiota noistakin nykyään on, niin se maailma muuttuu:)

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sama juttu. Meidän Bugat, jotka ovat siis edelleen käytössä, ovat vuodelta 2006. Silloin olivat vielä harvinaisuus ja kyllä tosiaan herättivät tunteita! ;D No, edelleenkään en muita vaunuja ottaisi, nämä meidän kärryt ovat nyt neljännellä lapsella käytössä ja edelleen aivan loistavat. Kiitti Tanja makuupussi vinkistä, sen voisin uusia, vikan vauvan kunniaksi kun meilläkin kohta siirrytään kopasta tuohon ratasosaan.

   Poista
  2. Nina 1, mä olen niin toisaikainen ;). Mä itseasiassa luin moitteita noista Bugien jousista ja tuntuukin aika rytkytykseltä välillä, siis juuri mukulakivillä. Johtunee pinistä etupyöristä.
   Ja jep, niin se maiilma muuttuu - ja hyvä niin :).

   Ja Nina 2, olen kuullut että Bugat kestävät, ja toisaalta myös että mahdolliset reklamaatiot toimivat. Ostat jonkun ihanan värisen makuupussin teidän pikkuN:lle :)

   Poista
 3. komppaan joka sanaa, meillä on pieni 3v, 93cm, ja hyvin mahtuu vaikken olisi uskonut ;)
  meillä on myös ollut quinnyn speedyt kun turussa asuttiin, mutta turkoosina. ja vanhat quinnyn zappit (kankaissa taisi olla vuosti 2006) on muuten kolmosellakin käytössä, edelleen toimii. niihin muuten saa noin satasella ostettua sen istuinosan jonka saa kipattua myös makuulleen, meillä oli se pienenä ja nyt myin pois kun nuori on jo 3v täyttänyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zapp vinkistä! Tuntuu tosin, että se runko on niin rimpula, että voi olla aika uusia koko kärryt.

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)