10.11.2013

Isille ♥


Isät ovat päivänsä ansainneet (jos sitä nyt ylipäätään pitää ansaita?), meillä isi ainakin suhaa ja tasapainoilee onnistuneesti lasten ja työn välillä, tekee lasten kanssa ja osallistuu perheen arkeen vähintääkin siinä missä äitikin.

Isänpäivää vietettiin kovin perinteisesti hyvän ruoan ja yhdessäolon merkeissä. Parasta ovat tietysti ne lasten tekemät jutut ja kortit. Ellen oli askarrellut purjeveneen (jes, nyt meilläkin on vihdoin se kauan haaveiltu oma vene ;), Emil hauskan isin kuvalla varustetun jääkääppimagneetin ja Ida kasan kirjallisia tuotoksia. 



Isi sai samanlaisen itsestään kertovan "meidän isi"-sivun kun sain äitienpäivänä. Ja hyvin tytär isänsä tuntee. Kengännumero meni vähän pieleen, mutta muut asiat osuivat melko hyvin kohdallen. Osa on tietysti enemmän pakon sanelemaa käytäntöä kuin se mitä isi ihan oikeasti haluaisi, mutta näin tällä hetkellä.


Saimme viikolla ihanan kakun Noelille, jota on tuhottu loppuviikko. Siksi isi ei tänä vuonna saanut täytekakkua, mutta joku kakku piti mielestäni kahvipöydässä olla. Tein chocomumin blogista löytämälläni ohjeella Minttudomino-pätkisjuustokakun. Kakku oli ihan superhelppo tehdä ja siis varsinkin suhteutettuna tekemisen vaivaan ihan tosi hyvän makuinen. Suosittelen ainakin minttusuklaan ystäville!


POHJA
1,5 "pötköä" minttudominokeksejä
60-80g voita

TÄYTE

4 liivatelehteä
2 pss pätkistä (jätä muutama koristeluun)
250g mascarponea
1 tlk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl kuumaa kahvia

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sula rasva.

Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle.
Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.
Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.
Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon.
Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. 
Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. kaakaojauheella, suklaarouheella ja pätkiksillä.


Meidän tuorein isänpäivänjuhlija on nukkunut pari vuorokautta heräten välillä vain syömään ja tänään näyttäisi olevan tankkaus- ja sylipäivä. Vauva-arki on lähtenyt pyörimään ja mulla on kaveri kun suhailen taksina arkisin pitkin kaupunkia. Ollaan ehditty nauttia sohvastakin ja olen taas moneen vuoteen perillä siitä mitä telkkarista tulee. Lisäksi olen opetellut käyttämään bussia - kätevää tässä keskustasuhailussa. Koitan palata tähän vauva-arkeen ensi viikolla - jos jaksatte vauvajuttuja?


ISOT ONNITTELUT KAIKILLE ISILLE!

9 kommenttia:

  1. Onnea pikkunyytin johdosta! Minä ainakin jaksan ja haluan kuulla vauvajuttuja!
    t. Anna-Kaisa

    VastaaPoista
  2. Tuo isi-vauva kuva on täydellinen isänpäiväkuva!

    Mä löysin tieni takaisin tämän blogin pariin vasta muutama päivä sitten... Kun tuo nimi oli muuttunut. Olen urakalla lueskellut kivoja postauksiasi.

    VastaaPoista
  3. Onnea vielä kerran!

    Ihan mieletön tuo alin kuva:)

    VastaaPoista
  4. Ihanan Suloinen Noel ja niin kaunis kuva isin olkapäällä <3 Miten näyttääkin tässä paljon isommalta mitä livenä siellä isossa autokaukalossa pörröinen puku päällä ja pipo päässä, aivan ihana!!!

    Kiitos Pätkiskakun ohjeesta, kuulostaa niin herkulliselta et taidanpa testata Leon 10-v synttäreille!!!

    Petra

    VastaaPoista
  5. Kyllä kiitos vauvajuttuja, olisi hyvinkin ajankohtaista tässä kolmatta odottaessa ;) mielelläni lukisin myös vauvan vaatetuksesta ja varusteista! Todella kaunis kuva tuo alimmainen :)

    VastaaPoista
  6. Mina suorastaan toivon vauvajuttuja!

    VastaaPoista
  7. Minäkin toivon vauvajuttuja kivaan blogiisi :)
    -Henna-

    VastaaPoista
  8. Voi, miten ihana pikkuinen ja söpö kuva! Onnea koko perheelle!

    VastaaPoista
  9. Ihana pieni. Ehdottomasti vauvajuttuja. Itse haaveilen viidennestä lapsesta mutta taitaa tulla resurssit vastaan, mutta saahan sitä haaveilla. Mielettömän hienoja isänpäiväkortteja teillä on tehty.

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)