31.8.2012

Unohdetut mokkapalat ja POMPdeLUX kiireet


Tsada-da-daa.. Hengissä ollaan ;). Tuntuu, että noista edellisen bloggauksen kuvista on pieni ikuisuus.

Olen nykyään naimisissa tuon otsikossa mainitun tanskaisen lastevaatemerkin kanssa. Se on viime viikkoina vienyt ajan melko tehokkaasti kotikutsujen merkeissä. Ja mielelläni kyllä hommaa teen, mallisto on edelleen mielestäni a i v a n  i h a n a.


Viime viikonloppuna järjestin lastenvaatteiden tiimoilta avoimet ovet ja tarjolla oli kahvin lisäksi muutakin ruskeaa, suklaajuttuja ja MOKKAPALOJA. Mun mielikuva mokkapaloista on.. jotenkin ne on helppoja ja niitä tehdään vain lasten kanssa ja johonkin puffettiin tarjottavaksi - olen unohtanut ne varteenotettvana kahvipöydän tarjottavana.. No, en ollut ihan väärässä, tekeminen nimittäin oli superhelppoa. Mutta m a k u yllätti mut enemmän kuin positiivisesti. Päälle kun vielä löysin POMPdeLUXin väreihin sopivia palloströsseleitä ystäväni Dr. Oetkerin valmistamana, ei muuta kahvipöytään tarvittu. 

Olin oikeassa siinä, että näitä on helppo tehdä. Onnistuu lasten kanssa ja onnistuu suuri määrä. Mutta en mitenkään muistanut, että nämä on oikeasti hyviä!

Ihanasti blogger hypyttää näitä tekstejä, suokaa anteeksi!




Resepti mokkapaloille valikoitui tällä kertaa
 MAKU - lehden nettisivuilta.
Muokkasin ohjetta niin, 
että tein päällisen (joka on se paras osa ;) puolitoistakertaisena.

POHJA

200g voita
3,5 dl kahvijuomaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa

KUORRUTUS

115g voita
1 dl kahvijuomaa
8-9 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun Dr. Oetker Winter - rakeita

Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
Levitä kuorrute jäähtyneen suklaapiiraslevyn päälle.











Ja siis ne mokkapalojen syyt, se POMPdeLUXin syysmallisto. Ihastuttaa ja ihastuttaa. Kollegani  Pikku-hiiri on kirjoitellut aiheesta enemmänkin blogissaan Pink Dreams, käykäähän katsomassa.. Nettisivuilla voi kurkkia syysmallistoon.

Mun piti poimia teille mallistosta joitakin omia suosikkejani. Ihan mahdotonta, en mitenkään pysty valitsemaan. Mutta tähän yläkuvaan on osunut ykkösprinsessan must have - karvaliivi LUNA WAISTCOAT sekä isompien tyttöjen mekko TESSA DRESS. Myös tytöllä oleva ELISA SKIRT on meidän tilauslistalla. Ihaia ovat myös NORAH ja ISELIN neuletakit.


Mikäli joku haluaa intohimoisesti päästä hiplaamaan mallistoa, pidän avoimet ovet Turussa sunnuntaina 2.9. Voit ottaa yhteyttä tmon@pompdelux.com, jokunen mahtuu vielä mukaan. Samaiseen osoitteeseen voi meilata, mikäli haluaa tehdä tilauksensa kauttani ja saada postikulut hiukan nettikauppaa halvemmalla ja kaupan päälle POMPdeLUX - kassin.




18 kommenttia:

  1. Jei, sä olet hengissä;)

    Missä kundien kuteet?


    Nimim. kuuden hengen mutakakun yksin yhdeltä istumalta syönyt. Jaiks.

    VastaaPoista
  2. Ai nyt kerrot =D Ollaan menosa huomenna Saloon illalla juhliin, oisin ihan hyvin voinut ottaa vauhtia Turusta! No, oottelen että tulet tänne niin katsellaan sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ettet tullut avoimiin, Ellen piti sellaisen shown että kuului varmaan Saloon asti... Nyt voi edelleen ylläpitää illuusiota söpöstä pikkuneidistä...

      Poista
  3. Kiirettä on tosiaan pitänyt :-D Kiitos mokkapala reseptistä, ne on kyllä tosi hyviä! Me ostetaan niitä aina futisturnausten myyjäisistä :-) Toivottavasti teillä on kivat kutsut huomenna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin näitä aina futipuffetissa. Tosin nyt kun olis meidän puffavuoro, mä vain kiidän kutsuille :/. Höh! Leivon näitä sinn eistten keväällä!

      Poista
  4. Pakko kysyä tuosta karvaliivistä, että onko tuo vyö irroitettavissa? Liivi on ihana, mutta mun mielestä tuo vyö on jotenkin liikaa. Mokkapaloja voisikin taas joskus tehdä. Onkin viimeisestä kerrasta useampi vuosi. Kivoja kutsuja=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet joutunut odottamaan vastausta ihan liian kauan, pahoittelut! Juu, vyön saa irti jos se on too much. Mutta liii on kyllä ihana :)!

      Poista
  5. En oo mäkään tehnyt lapsuuden jälkeen mokkapaloja, silloin kyllä tehtiin usein. Mutta tuo muoto mihin olet leikannut on tosi kiva, pitää joskus tehdä taas, meillä on nykyään erittäin innokas leipuri- ja kokki-apulainen joka odottaa huomista lasten kokkiohjelmaa innolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan että se sun kokkiapulainen leipoo ne mokkapalat kohta yksin, jos on yhtään geenit periytyneet. Annat tästä vain ohjeen:)

      Poista
  6. Toi karvaliivi oli meidän ekaluokkalaisen suosikki heti sen nähtyään, tietty äiti heltyi :) Meillä oli siis esittely viikko sitten täällä Pirkanmaalla.

    Ja mokkapalat takuuvarma kestosuosikki! Kivaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla ykkösten juttu tuo karvaliivi. Kivaa syksyä teillekin!

      Poista
  7. Ei hitsi, oisin halunnut tulla kutsuille, mutta näin tämän liian myöhään:-( No joku toinen kerta sitten! Onkos siellä pojillekin jotain kivaa vaatetta?

    Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi!!! Koitan laittaa seuraavaksi viestiä aiemmin (tai roudata kamat Alfaan ;)! Poikien mallisto aivan ihana, käy netissä kurkkimassa

      Poista
  8. Mäkin pidän tämän syksyn mallistosta kovasti! Ison paketillisen vaatetta tytöille tilasinkin :) Työkaverini niinikään aloitti Pompdeluxin edustajana täällä Treella joten hänen luonaan pääsin tutustumaan mallistoon livenä - tosi kiva juttu! Oikein harmittaa ettei itse uskaltautunut lähteä moiseen touhuun mukaan.

    Ja nuo mokkapalat.. nam. Pitääkin kokeilla tuolla reseptillä viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Uusia myyjiä haetaan jos vielä kiinnostaa, tsekkaile PdL:n sivuja! Kivaa hommaa!

      Poista
  9. Minä taas unohdin kutsuillani ottaa yhdenyhtäkään kuvaa..Niin olin innoissani vaatteista. Jäi sitten se postaus tekemättä.:) No, ehkäpä vaatteista sitten, joita malttamattomana odottelen!

    VastaaPoista
  10. Hih, kuvailet sitten kun vaatteet saapuvat!

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)