1.8.2012

Hankintoja ekaluokkalaiselle - ja sen pikkusiskolle

Ananan ja teidän muidenkin innoittamana
 jaksoin taas pitkästä aikaa rakentaa kuvakollaaseja,
KIITOS inspiraatiosta!


Olemme olleet aivot narikassa koko kesän. Tai keskittyneet olennaiseen eli siihen, missä kenenkin pitää olla ja mihin aikaan ja jos on aikatauluton päivä niin sitten ollaan vaan oltu. Heinis kyseli lastemme ikiä ja olemme vihdoin siinä vaiheessa, että ykkönen menee ekalle. Asia on ollut pitkälle kesään sekä lapselta että äidiltä täysin unohduksissa, mutta koulureppujen ja tarvikkeiden saavuttua kauppoihin on alettu laskea päiviä koulun alkuun. Monet ovat kyselleet, miltä tuntuu, kun se eka vauva menee kouluun. Tietyllä tavalla tietysti haikeaa, mutta toisaalta olen iloinen, että vaipparalli alkaa pääsääntöisesti olla ohi ja päiväkotiin ei tarvitse viedä bussilastillista porukkaa. Iloitsen siis vilpittömästi tästä uudesta elämänvaiheesta ja olen täysillä mukana valitsemassa viivottimia ja Stabiloja geelikyniä.

Reppu lienee se ekaluokkalaisen tärkein hankinta. Idan toivelistalla oli Paul Frankin "apsureppu" ja sellaista kävimme katsastamassa. Olivathan ne ihania, mutta... Paljon muuhun kuin ulkonäköön ei mielestäni ollut panostettu. Ehkä kakkosrepuksi kevyempiin kuiviin päiviin jossain vaiheessa... Ticketin repuista sen sijaan olin kuullut pelkkää hyvää monelta eri suunnalta ja surffasimme Ticketin sivuille reppuja katsomaan. Ida innostuikin yllättäen niistä ja tänään suuntasimme OZ BABYyn reppuostoksille. Mukaan Ozista tarttui muutakin, sekä koululaiselle, että pikkusiskolle.


Ozin alehyllystä meidän mukaan lähti kassillinen Mayoralia. Merkki on tehnyt mielestäni parina viime vuonna todellisen faceliftin ja hypistelin merkin muita vaatteita jo keväällä. Yleensä en tykkää printeistä, mutta nämä ovat kivoja, kuosit ja mallit sopivat ainakin meille hyvin. Tytöille löytyi molemmille skeitti-aiheinen t-paitatunikasetti, johon kuului raitahuivi, sekä ruututunikat, jotka näin mielessäni kapeiden farkkujen tai leggareiden kanssa.
Koot olivat vähän vähissä, kuten kuvista näkyy kasikoon teeppari ei mene Idalle enää ensi kesänä ja Ellenille taas jouduin ottamaan reilusti kasvuvaraa ruututunikaan. Koitan etsiä ompelukoneen muuttolaatikoista ja lyhentää sitä, jotta saataisiin se heti käyttöön.
Lisäksi Idalle löytyi valkoinen pitkähihainen tunika ja raidallinen Minymon shortsihaalari. Shortsihaalaria lukuunottamatta toivon, että näille tulee koulussa käyttöä.

Nämä kaikki em. olivat -60% alessa.
 Rekkiin jäi teeppareita koossa 116-92 ja ruututunikoita 128-152 (muistaakseni).
 Menkäähän hakemaan omanne pois, jotta saavat myymälään tilaa
 ja kurkkikaa ja fiilistelkää samalla tulevaa talvea. Ja sitten se reppu. Ticketin reppumallisto ilmestyy hassusti keväällä, joten nämä ovat "vanhoja malleja". Koko reppuvalikoima löytyy täältä. IRL niitä pääsee hiplailemaan ja hankkimaan täälläpäin aikakin Ozissa - tai tietysti tilaamaan liikkeen nettikaukpasta. En tiedä, myykö näitä joku muu Turussa. Stockalla ei ole, Toys "R" usissa oli kerhomalleja, muualla en ole nähnyt...

En alkuun ollut vakuutteluista huolimatta erityisen innostunut näistä Ticketin repuista - lähinnä laatikkomallinen ulkonäkö ja kirjava kuosi tökkivät. Plussat selättivät miinukset kuitenkin mennen tullen. Reppu on todella hyvä kantaa. Siinä on jos jonkin moista lokeroa, isoa ja pientä. Kännykälle ja kansiolle. Vakiovarusteisiin kuuluvat juomapullo ja eväsrasia, jonka saa "kylmätaskuun". Lisänä ja luonnollisesti vakiovarusteena sekin,  reppuun hyvin ja näppärästi kiinnitettävä irrallinen jumppapussi. Olin aivan myyty :). Tärkeintä on tietysti se, että reppu on tulevan koululaisen mieleen ja itse valitsema. Näin oli ja onnellisen neidin kanssa  poistuimme kaupasta.Vaikka mä tässä kuinka olen onnellinen uudesta elämänvaiheesta, niin näitäkin kuvia katsoessa tulee kyllä haikea olo. Pakon sanelemaa käytäntöä on, että isi vie Idan kouluun ekoina päivinä ja hyvä niin, sen verran vuolaasti kyynelehdin eskarin päättäjäisissä... T'ällä järjestelyllä vältyttäneen noloilta tilanteilta...

Katrilta  olen käynnyt vakoilemassa heidän koululaisen juttuja,
 miten teillä muilla ykkösillä, mitä olette hankkineet,
 millaisia reppuja ja muita juttuja on löytynyt?

***

Ai niin. Mun piti vielä jakaa kenkävinkkilinkki.
Olen tykästynyt ja tykästyttänyt lapsetkin Converseihin 
 ja tehnyt mielestäni monesti hyviä löytöjä
Siellä on muutakin kivaa...


11 kommenttia:

 1. Meillä on samanlainen ticketin reppu, pari vuotta sitten ostettu, v.pun pohja, jossa pinkki-valkoisia kukkia. Parin vuoden käytön jälkeen vaaleanpunainen reppu on likainen. Reppu on pesty pesukoneessa, ei lähtenyt puhtaaksi. Tarkoituksena olisi ostaa uusi reppu, Paul frankin reppu meilläkin oli suunnitelmissa, mutta stockan tarjoamat kuosit ei iskenyt. Käydään tällä viikolla katselemassa reppuja, jos ei mieluisaa löydy niin täytyy yrittää sappisaippuan ja harjan kanssa saada vanhaa reppua edes vähän siistimpään kuntoon.

  VastaaPoista
 2. No tuo väri on kyllä se, mitä myös mietin. Valkoinen / vaalea pohja ei ole paras mahdollinen - reput kun väkisinkin kierivät lattioilla ja pihoilla. Toisaalta itse ajettelen, että käyttöön se ostetaan, joten sitten kun on liian likainen käyttöön eikä enää lähde puhtaaksi tehdään kuten teillä :). Meillä oli varauksessa Interistä turkoosi Paul Frank missä oli purkkaa puhaltava apina. Viime vuoden malli ilmiesesti, musta se oli mun mielestä kiva - en myöskään innostunut noista uusista kuoseista, olivat kovin kesäisiä mansikkoineen ja muineen. Mahtaisiko teidän vanha reppu kestää hiukan kloritea pesuveden joukkoon..? Myös Omo white on mun suosikki tehokkuutensa ansiosta.
  Toivottavasti löydätte mieluisan repun!

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös ollut Ticketin reppuja koululaisilla, ihan huippuja! Meillä oli viime vuonna ekaluokkalaisella sama vaaleanpunainen kukkareppu kuin Marilla. Ja likainen on, ei lähtenyt puhtaaksi. Kolmasluokkalaisen musta kukkakuosinen on taas ihan hyvä edelleen. Eli yksi uusi ticketin reppu tarvitaan, saakohan niitä mistään alesta kun ovat normihintaan niin arvokkaita? En jotenkaan osaa ajatella meille enää muita reppuja kun noita on ollut.

  Katami

  VastaaPoista
 4. Paljon turvallisia askelia koulutielle :)! Onko se yhtä mukava reitti, kuin luulen sen olevan ;)? Arvaas, mistä juuri tilasin tyttöjen Converset ;)?

  VastaaPoista
 5. Meidänkin ekaluokkalaiselle tuli tuo reppu, mutta punaisilla rinkuloilla. Tilasin Ticketiltä suoraan, kun siellä oli reput -30% yhtenä päivänä. Neiti on kyllä kovin tykästynyt reppuunsa. Onneksi sain alella, koska normihintaan en olisi raaskinut sitä ostaa.

  VastaaPoista
 6. Mä olisin halunnut Nikelle Ticketin repun, mutta ostivat isänsä kanssa Saksasta Star Warsin... joten sillä mennään alkuun tai sitten mä kiikutan Niken kauppaan "salaa" ostamaan toisen vähän paremman repun:) Kynät yms. pitää vielä ensi viikolla käydä ostamassa, lenkkarit ostettiin Saksasta, samoin muutama uusi kouluvaate:)

  On nuo isoja ja mä varmaan sitten vollotan siellä koulun pihalla reilun viikon päästä

  VastaaPoista
 7. Meillä oli viime vuonna ekaluokkalaisella tytöllä Ticketin reppu, mutta lähti vaihtoon kesken vuotta :(
  Kaunis ja kätevähän se on kun taskuja on paljon, mutta reppu oli aivan käsittämättömän painava jo tyhjänä, saati sitten kun siellä oli useampi kirja ja jumppatavarat mukana.
  Hyvin tuntui kyllä kestävän käyttöä ja istui hyvin kantajan selkään, mutta hankittiin tilalle kevyempi, mutta kuitenkin hyvin istuva reppu.

  VastaaPoista
 8. Hauskaa katsoa miten siellä valmistaudutaan koulun alkuun, kivan näköisiä hankintoja! Meilläkin on tyttö aloittamassa koulun puolen vuoden päästä, se aloitetaan täällä viisivuotiaana. Meillä tulee tuo kouluvaatteiden hankinta sujumaan vähän suoraviivaisemmin kun on koulupuvut; asu on määrätty kenkiä ja reppua myöden. :p
  (Ja tätä turhamaista äitiä hiukan harmittaa, tänä vuonna on ollut niin kivaa aina miettiä esikouluun asuja...)

  VastaaPoista
 9. Ihana koululainen, jo näyttää niin kovin isolta tytöltä:) Ja Converset on ihan huippukengät, meilläkin on aina seuraavat koot jo varastossa. Olen käynyt ihailemassa blogiasi ja sen kauniita kuvia jo pitkään, en tiedä olenko aiemmin kommentoinut.

  PS: Sellainen asia tuli mieleen, että muistaakseni otit joskus unq.fin mainoskuvia. Tiedätkö jotain Tiinasta? Kun en ole saanut viesteihini vastausta ja ajattelin murheissani, että onko suosikkitalvihattukauppani enää toiminnassa.

  VastaaPoista
 10. Kivoja vaatteita! Meilläkin ekalle menevä tyttö, tänään koulukamppeet käytin ostamassa, repuksi valittiin BR:n Alpine-reppu, jota on kehuttu yhtä hyväksi kuin Ticketit :D
  Idan puhelimesta vielä, että ootteko ostaneet älypuhelimen ekaksi puhelimeksi?
  Jos näin, saanko kysyä, mitä ekaluokkalainen sellaisella tekee? Siis ihan hyvällä, uteliaisuuttani kysyn. Työskentelen puhelinmyyjänä, moni ostaa ekaluokkalaiselle älypuhelimen, ja työssäni en tietenkään voi kysyä, että miksi ostit älypuhelimen :D
  Me mietittiin neidin puhelinta ja päädyttiin perusluuriin, koska vaikka osaa helposti käyttää minun Lumia 900-kännykkääni, on se kuitenkin jotenkin turhake ekaluokkalaisella, ainoa lisä ovat pelit ja kosketusnäyttö, kosketusnäyttöäkään en ole osannut perustella, miksi sellaisen tarvitsee. Pari vuotta kysymys on askarruttanut minua ja nyt olisi kiva saada vastaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alpinen reput on munkin kokemusken mukaan hyviä :)!!
   Apua, mä olen NIIN huono näissä puhelinasioissa.. Puhelimeen toivottiin myös peliominaisuutta sekä kameraa, näillä perusteilla Idan puhelin valikoutui. On siis joku suht edullinen Samsungin kosketusnäytöllinen malli. Varmasti peruspuhelinkin olisi riittänyt ja ollut ehkä järkevämpikin hankinta. Neiti on toistaiseksi osannut pitää puhelimesta hyvää huolta (toisin kuin mä omastani..:). Pahoittelut, et tainnut saada kysymykseesi mitään järkevää vastausta..:/

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)