26.5.2012

FlipFlop

Hiukan kateellisena olen kuluneen kuukauden aikana muistellut Jassun taannoista postausta siitä, miten Nellin jalka ei talven aikana ollut juurikaan kasvanut, vaan kaikki vanhat kesäkengät mahtuivat heittämällä. Kääntöpuoli jutussa oli tietysti se, että Jassu fiksuna ihmisenä oli ollut ajoissa liikkeellä ja uuden kenkäihanuudet joutuivat kaappiin odottamaan. Meillä tilanne on täysin päinvastoin. K a i k k i Idan viimekesäiset kengät ovat pieniä. Enkä ole hankkinut varastoon a i n u t t a k k a a n paria. Ja arvatkaa löytyykö niitä kivoja kenkiä vain kauppaan marssimalla.. Nyt postissa on tulossa jokuset, mutta ennenkuin ne ovat täällä.. Aloitimme  kenkäongelman ratkaisun läpsyistä.                                                                                                                                       VIIVI&VIKTORilla                                                                                                                                                           on TH:n aivan superihania flipflopeja. Mieluinen malli löytyi nopsaan ja klik - nopsa toimitus ja jälleen superystävällinen palvelu ja läpsyt olivat uudella omistajallaan. Nämäkin, ja nämä olisivat olleet ihanat. Mutta tästä on nyt hyvä jatkaa - vaikka toisaalta, tarviiko lapsi ylipäätään muita kesäkenkiä..;)?!


Syksyllä meillä on enää kaksi päiväkoti-ikäistä. Idan kanssa oltiin tutstumassa tulevaan kouluun ja luokkakavereihin toukokuun alussa. Ope on kiva, kaverit on kivoja, koulu on kiva. Kaikki hyvin siis. Joskus luulin, että ykkösprinessa on meidän lapsista se, jonka koulun kanssa ei tule ongelmia. Eskariopen rivien välistä voi lukea, että neiti on melkoinen huithapeli ja järjestelijä. Ja kun koulun alusta kyselee Idalta, niin kivointa kouluun menemisessä on se, että sitten pääsee myös jumppakisoihin. Idan jumpparyhmässä muut ovat eka- ja tokaluokkalaisia ja pääsevät siis jo kisaamaan. Motivaatio on siis kaikin puolin kohdillaan. No, turha varmaankaan murehtia etukäteen..


MUTTA SIIS ANTEEKSI, KUKA ON VIENYT MUN YKKÖSVAUVAN?!
Tässä lapsessa on jotain tuttua, mutta ei sen vielä pitänyt näin suuri olla...Huomenna mun kakkosvauva menee pelaamaan elämänsä ekaan fudispeliin. Urheilua siis seuraavaksi.

AURINKOISTA SUNNUNTAITA!

Idan shortsit on Bodenilta.
Tytöt tykkää molemmat.
Näitä voisi olla toisetkin,
mutta tilanne näyttää pahasti eioolta...21 kommenttia:

 1. Ihana:) Ison tytön näköinen.

  Ei meillä ole koskaan mahtunut edelliskesän kengät enää seuraavana kesänä. Inkalla tietty parina viime vuotena, muttei aiemmin.

  Mä voisin niin avautua L:n kesäkenkätilanteesta, mutta ei maksa vaivaa.

  Iloa kentän laidalle. Meillä on tahti: peli-ilta kerran viikossa, treenit kolmesti ja joka toinen viikonloppu turnaus. Ostin sellaisen retkituolin, tosi kätevä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa, että sama muillakin... Ja mitä - kai napiksissa voi elää, tarvitaanko muuta? No, ehkä pari crocseja;).

   Kiitos tuosta telttatuolivaroituksesta - ilman sitä olisin saattanut järkyttyä siitä amerikkalaisesta grilli- ja leirimeiningistä..:)

   Poista
  2. Kyllä mäkin alkuun ihmettelin:) Mutta yhden turnauksen aikana voi joutua notkumaan kentän laidalla 8 h/pvä eli 16 h/vkl. Kyllä siinä on retkituoli arvossaan;) Parin - kolmen tunnin iltapeleissä en käytä:))

   Poista
 2. kalskahti vaan korvaan tuo "ykkösprinsessa", vaikka tiedän, että tarkoitat esikoista tuolla ykkösellä, kuulostaa vaan jotenkin negatiiviselta ja miksi muuten tyttöjä sanotaan aina prinsessoiksi? en minäkään kutsu poikaani prinssiksi. Samoin miten kun lapset ihan vauvasta asti puetaan vain ns. parempiin merkkiin: Gantiin, Burberryyn ja Hilfingeriin, niin eivät varmaan ns. tavisvaatteita suostu varmaan käyttämään. Kaikkin ne on tehty samissa halpismaissa, eivät ole sen kummoimpia vaikka vanhemmat ostavat sillä statuksen "meillä on fyrkkaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, en ymmärrä mitä negatiivista on ykkösprinsessassa? Lapsi itse on onnellinen kun tietää olevansa mulle ykkösprinsessa, kakkosprinsessa on pikkusiskojen pikkusisko ja Emil maailman paras veli - ja kaikki meidän perheessä ovat onnellisia ja tietävät olevansa tärkeitä. Ikävää jos se jonkun muun korvaan kuulostaa negatiiviselta. Prinsessat varmaan tulevat niistä tyttöjen ihannoimista prinsessaleikeistä - kyllä meillä prinssiäkin joskus ollaan leikitty, mutta melko harvoin.

   Ja mitä tulee lasten vaatteisiin, kuten Rose totesi, meilläkin on kaapissa sulassa sovussa vatteita H&M:ltä, Lindexistä, Zarasta, Gantilta ja Hilfigeriltä. Ostan vaatteet sen ulkonäön, en merkin vuoksi.

   Poista
 3. Tämä on joidenkin äitien mielestä aina ykkösongelma: lapsien pukeminen ns. parempiin merkkeihin. Mä en ymmärrä miksei saisi pukea? Keneltä se on oikeasti pois? Meillä lasten vaatekaapissa on kauniisti rinnakkain niin H&M:ää, Lindexiä kuin Hilfigeriä ja Gantia. En ole koskaan ajatellut, etteivät lapset suostuisi tämän jälkeen muita käyttämään.. Käytänhän itsekin merkkejä sekaisin :D

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ongelmansa kullakin. Hyvä, jos ne ongelmat eivät ole tuon suurempia ;). Meillä myös sulassa sovissa vaatteita eri merkeiltä - kuten jo totesin, ostan vaatteen sen ulkonäön, en merkin takia. Ja sama juttu, meillä lapsilla ei ole merkeitä aavistustakaan. Lapsillekin se ulkonäkö ja käyttömukavuus ovat ykkösasioita. Sekakäyttäjiä siis täälläkin:).

   Poista
 4. Lipilapit on ihanat ja ykkösprinsessasta on tullut jo tosi iso likka ♥
  Pysyykö jo hyvin jalassa nuo missä ei ole takaremmiä? Täksi kesäksi olen vielä löytänyt (jemmalaatikosta) takaremmillisiä Padmélle mutta en usko että löydän enää isommassa koossa ja olen miettinyt jääkö lipottelut nyt sitten tähän.

  En ole muuten kuullut ikinä lapsesta joska ei suostuisi pukemaan jotain vaatetta merkin tai merkittömyyden takia. Nämä taitavat olla ihan joidenkin aikuisten mielessä tälläiset ennakkoluulot. Tuskin kukaan ostaa Tommyn lipilapejakaan statuksen takia, eihän TH ole mikään statusbrandi vaan enemmän sellainen preppylifestylerentotyylibrandi ja läpsyttimissähän on merkkikin niin pienellä ettei näy mihinkään ;) Myös allekirjoittaneelle ostetaan vaatteita sieltä ja täältä, mallin, ulkonäön ja laadun perusteella -sulassa sovussa löytyy hyllyiltä prismat ja tommyt =)

  H&M:llä oli muuten tosi kivoja lipilapeja -pienille pojille (takaremmillä). Ihmettelin ettei tytöille vastaava käynyt silmään. Padmélle olen löytänyt koossa 30 niitä remmillisiä malleja Lindexiltä, Marks&Spenceriltä (Tallinna) ja Nextiltä (nämä siis viime vuoden alesta jemmailtuja). Ihan vaan vinkiksi jos joku etsii takaremmillisiä lipilapeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Idalla läpsyt pysyvät hyvin jalassa ilman takaremmiä, pysyivät jo viime kesänä. Ellenkin painelee Idan vanhoilla takaremmittömillä, joten sanoisin että pienellä harjoittelulla varmaan sujuu Padmeltakin!

   Niin, mäkään en kyllä pidä TH:ä minään statusmerkkinä... Ihania läpsyjä oli myös Accessorizen mallistosta.

   Poista
 5. olen samaa mieltä anonyymin kanssa, voiko joku käsi sydämellä sanoa, että ei osta gangteja ym. merkkien vuoksi. onhan se hienompaa sanoa (vaikkei merkki näkyisi), että paita on gantin jos joku äiti kysyy, että se on seppälästä. Statuksen vuoksi niitä ostetaan, kuka muu sitä väittää en usko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmaankin tällainen ikuinen juupaseipäs-keskustelu. jokainen saa tietysti olla mitä miletä tahansa, mutta toivon ettei siitä tarvitse täällä tapella..

   Poista
 6. Nyt alkaa tympiä tällainen. Jakakaa anonyymit mielipiteitänne vaikka siellä kaksplussan sivuilla jos kerran tekee mieli mielipiteitään laukoa, siellä saatte varmasti parempaa vastinetta kirjoituksillenne ja kunnon kissatappelun aikaiseksi. Omat blogit on mielestäni henkilökohtaisempia ja jos ihmisillä ei ole kirjoitusten sisältöön mitään muuta kommentoitavaa kuin omien negatiivisten mielipiteiden julki tuominen ja toisen mielen pahoittaminen, miksi edes kirjoittaa? Omat mielipiteet merkkivaatteiden käytöstä ja niiden käyttämättömyydestä kuuluvat sinne keskustelupalstoille jos niitä ei erikseen blogin pitäjä kysy. Blogi on ainakin itselleni vähän niinkuin päiväkirjan pitoa, enkä tykkäisi hyvää jos joku tulisi kärkkäine mielipiteineen kirjoittelemaan päiväkirjaani jos ei ole muuten elämästäni kiinnostunut...

  Olen jo pitkään lukenut tätä blogia ja jo jonkin aikaa on ollut pelko että blogi lähtee salasanan taakse. Tykkään tämän blogin kauniista kuvista ja lämpöisestä tunnelmasta joka välittyy kuvista (niin lasten kuin sisustuskuvistakin) ja olisi sääli jos tällaista blogia ei voisikaan enää lukea.

  Tekisi myös mieli kirjoittaa aiheesta kalliimmat vaatteet vastaan halpisvaatteet, mutta koska sitä ei blogin kirjoittaja tässä postauksessa kysynyt, jätän mielipiteeni omaksi tiedokseni :)

  Annetaan kaikkien olla sellaisia kuin olemme, tehdä asioita joista tulemme hyvälle tuulelle ja jätetään arvostelut sinne minne ne kuuluvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ . Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseen, mutta toivon että asiasta ei täällä tapella.

   En ole kovin herkkänahkainen, joten blogi ei ainakan toistaiseksi ole menossa salasanan taakse, mulla on paljon ihania lukijoita:). Toivon tietysti, että ihmiset osaisivat käyttäytyä ja kirjoittaisivat sellaista, mitä voisivat tulla sanomaan myös IRL.

   Poista
 7. Mä ostan itselleni Hilfigerin flipflopeja siksi, että ne on loistavia! Iso osa noista painaa varpaiden väliin, mutta näistä ne versiot, joissa on kankainen tuo varpaiden väliin tuleva osa ovat loistavat! Viime kesän vetelin yksillä ja täksi kesäksi hankin toiset kavereiksi :)

  Ja tälle viimeiselle anonyymille, mun mielestä on ihan sama kerronko jonkun olevan Seppälän tai Gantin. Ei ole mulle mikään ongelma ;) Ehkä siis jollekin toiselle on...

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös tosta varpaiden välin kangasosasta, tuntuu paremmalta omilla läpsyissä ja tytöt tykkää myös.

   Poista
 8. Aika jännä, meillä on 15-vuotias ja sille on tuon taivaallisen sama mitä merkkiä vaate on. Sama pätee kavereihinsa. En ole siis minäkään nähnyt vielä yhtäkään teiniä (ja olen totta totisesti nähnyt niitä paljon) joka ei suostuisi pukemaan Onlyn paitaa päälleen, koska osa vaatteista sattuu olemaan jotain kalliimpaa sorttia.

  Että Ano voi nyt vaan relata, ja suunnata intonsa jonkin tärkeämmän asian puoleen, jookos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä meillekin lapsille tärkeämpää on, minkä värinen ja mallinen vaate on kuin se, mistä vaate on peräisin. Ja meillä ainakin niin sekalainen valikoima vaatteita, etten myöskään käsitä tuota kieltäytymispointtia.

   Poista
 9. BTW! Bodenilla saldot vaihtelevat jonkin verran koko ajan. Itse kyttäsin nyt muutamana päivänä juurikin noita palloshortseja ja kuinka ollakaan satuin saamaan oikeassa koossa ja halutussa värissä tilauksen menemään. Ovatko sitten palautettuja vai päivittäväkö muuten vain tilannetta... kannattaa kurkkia siis:)
  -mk-

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka suloinen Ida ja ihanat vaatteet! Ja kivan näköiset nuo Flipflopit, eivätkö ne hierrä varpaanväliä? :) Tytär on sellaisia nimittäin hinkunut.
  Muuten, kauan Ida piti niitä muovisia harkkakorviksia? Meidän neidillä 8v tulee täyteen 4vko, ja mietin että kannattaako niitä vielä vaihtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ . Läpsyjen varpaanväli kangasta, eivät ainakaan meillä ole hiertäneet.
   Ida käytti harkkakorviksia muistaakseni ainakin 2kk - tarkistin asian täältä http://saariston-lapset.blogspot.fi/2011/04/earrings.html ja näinhän se on, aikaa meni reipas 2kk. Musta meille suositeltiin 6-8 viikkoa, joten jos kiire ei ole kannattaa varmaan pitää noita harkkoja vielä hetki...

   Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)