20.12.2011

Valoa pimeydessä ja ajatukset valossa.


Hankkiuduin muuton yhteydessä tehokkaasti eroon parvekelaatikoista luullen, etten enää tarvitse niitä - tosin ne olivat jo parhaat päivänsä nähneetkin. Sekä keittiön että lastenhuoneen / makkarin ikkunalaudat valmiine telineineen kaipasivat kuitenkin jotakin - pikaisesti. Marssin Viherlassilaan ilman sen suurempia visioita - en voi väittää varsinaisesti perehtyneeni näihin piha- ja puutarha-asioihin(kaan). Löysin mielestäni ihan siedettävän tyylikkään mustan muovilaatikon, kunnes kassalle mennessäni löysin Lechuzan nurkkauksen ja kotiin lähtivätkin Balconera-laatikot. Kyllä saksalaiset osaa. Keski-euroopassa on nämäkin systeemit viety aavistuksen pidemmälle. Näissä laatikoissa on ilmeisen paljon muutakin hyvää (ja se, että se pohjatulppa pitäisi muistaa ruuvata auki ennen pakkasia, jotta voin istuttaa tuonne myös kesäkukat..), mutta valintani pohjautui kyllä täysin ulkonäköön sekä siihen, että ne ainakin myyjän mukaan ovat valmistettu erittäin kestävästä ja säätä kestävästä materiaalista. 


Kukkalaatikko peittää myös näppärästi kipeästi maalia kaipaavat ikkunanapokat.
Ulkomaalausta luvassa ensi kesänä.



Naapurin rouvan ikkunalaudalta on pongattu tämä idea - 

HOPEALANKA
 (se on kasvi - en aliarvioi teitä, itse en tiennyt:) 

ja kukan päällä ulkovalot. Melkoinen hässäkkä - mutta yhtä väriä;). Ja kun kuitenkin koko ajan on pimeää, suurimman osan aikaa näkyy vain valot.

Coco kirjoitti tykkäävänsä enemmän lämpimistä hehkulampun sävyistä, jotka sopivatkin hienosti sitään ja juuri tuollaiseen paikkaan. Itse olen ulkovaloissa näiden kylmien LEDien kannalla. Ovat mielestäni jotenkin raik-kaampia.

Valoja on vähän turhan paljon pieneen ruukkuun - vai voiko valoa täsä pimeydessä olla liikaa..? Vanhat jää- puikkosarjat olivat kuitenkin olemassa, enkä turhaan halunnut ostaa uusia.
Kranssiostoksillakin kiersin ja kaarsin. Näin muutamia tosi hienoja - ja tosi kalliita. En kuitenkaan suostunut maksamaan paljoa, kun en ole varma kuinka kauan haluan katsella ovikranssia joulun jälkeen. En halunnut liian jouluista, kriteeri oli että punaista ei saa olla. Ihastuin kuitenkin noihin "huurteisiin" karpaloihin - sopivat mielestäni meidän vaaleanpunaiseen taloon:).



Pimeää on.
24/7.
Eipä juuri voi puhua 
VALOkuvaamisesta.

Löysin taas jalustan,
ehkä siis pian
 jotain kuvia uudesta kodista
sisältäkin:)


14 kommenttia:

  1. Voi vitsit, ihanalta näyttää pilkahdukset teidän uudesta kodista. Mä rakastan kaikkea vanhaa ja kaunista, myös tuota rapistunutta maalia vanhojen ikkunanpokien päällä :). Kivaa siis nähdä enemmänkin!

    Mukavaa joulunaikaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo kukkalaatikko ja tuo valosarja hopealangassa! Taidankin kopioida ideaa heti, meillä kun ulkoruukut ammottaa tyhjyyttään edelleen..
    Minäkin jään innolla odottamaan kuvia uudesta kodistanne, vanhat talot ovat aivan ihana tausta vaikka mille!
    Rauhallista joulua!

    VastaaPoista
  3. Meillä on kaikki kukkalaatikot ja -purkit Lechuzan, niiden altakastelevat systeemit ovat ehdottomasti parhaimmat mitä löytyy. Ja kestävät tosi hyvin pakkasta ja muutakin kaltoinkohtelua:)

    Hopealanka on niitä harvoja kasveja, jotka saan pysymään hengissä, siksi niitä onkin joka talvi, kimpassa niiden valkoisten marjojen kanssa (en tod. tiedä nimeä).

    Ja mä olen ehdottomasti led -valojen kannattaja, ne keltaisemmat valot on mun mielestä lähinnä tunkkaisen näköisiä. Olen vaihtanut kaikki meidän energiasäästölamput niihin valkoisempiin versioihin, ei ihan ilmaista puuhaa, mutta en siitä kellertävästä valosta tykkää.

    VastaaPoista
  4. Millä asetuksilla tuo viimeinen kuva on kuvattu :)?
    T: Irina

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana kranssi ja huurteiset marjat ovat kuin piste iin päällä. Oon kans unelmoinut vähän samantyylisestä omaan ulko-oveeni.

    VastaaPoista
  6. Marika, mä pystyn kyllä elämään vanhan kanssa, mutta sen pitäisi olla kunnossa. Lisäksi en ole mikään maalaisromantiikan ystävä (tai meillä ei koskaan ole tarpeeksi siistiä sellaiseen:) joten modernimpi sisustus tulee kohtaamaan talovanhuksen:).

    *riikka*, hyvä kannattaa laittaa kiertämään ja naapurin rouvan kanssakin totesimme, että on nyt sitten yhdenmukaista taloyhtiössä;).

    Nina, tiedätkö mä melkein soitin sulle konsultaatiopuhelun (päätin kuitenkin selvitä omin voimin;) sieltä kukkakaupasta koska olin niin varma että teillä on näitä;)!! Sen sijaan yllätit mut hopealankatuntemuksellasi!

    Irina, ISO 1000, polttoväli 58mm, aukko 4,0 ja suljinaika 1/13 - seinään nojaten koska oltiin vasta matkalla hakemaan sitä jalustaa enkä halunnut nostaa herkkyyttä enempää.

    Mömmeli, kiitos:). Kirjoitinko, että tämä kranssi oli niinkin eksoottisesta paiksta kuin torilta:).

    VastaaPoista
  7. Pakko kysyä kranssista: mitä maksoit siitä? Olen nyt viime päivät etsinyt jotain tuon tyylistä, mutta hinnat ovat järkyttävät - torilta tosin en ole katsonut.
    Onko uusi kotinne Martissa?

    VastaaPoista
  8. Ano, kranssi maksoi.. öö meinasin sanoa 12€ mutta taisi olla 15€. Mielestäni varsin kohtuuhintainen. Ei tosin ole koolla pilattu, eli jos kuva hämää, niin on siis aika pieni kranssi.

    VastaaPoista
  9. Kauniit valot, modernit, mutta sopii myös vanhaan taloon. Kranssi on just sellainen josta tykkään, omassa talossa jätän ne marjatkin pois :)

    VastaaPoista
  10. Hieno laatikko, mä olen 150 % pihalla noista pihalaatikoista ja kaikista kasveista. Mutta kirkkaat valkoiset valot kiitos, en niin tykkää keltaisista enkä muistakaan värillisistä.

    Ikkunanpokat näyttää hienoilta ja kiva nähdä pieni pala jo uutta taloanne.

    VastaaPoista
  11. :) Joskus se nimi sattumalta selvisi, kun tohkeissani selitin ystävälleni helppohoitoisista langanmuotoisista hopeisista kasveista. Ystävä totesi mun monimutkaisen selityksen jälkeen, että ai hopealanka. No niinhän mä just sanoin.

    Ja Lechuzat on tosi yleisiä julkisissa tiloissa, niin Suomessa kuin muuallakin. Bongasin niitä joskus vuosia vuosia sitten joltain terassilta (öhöm) ja ostin kotiinkin. Joka euron arvoiset!

    VastaaPoista
  12. Ai ne on hopealankoja... meilläkin on ollut! Ja voisin kyllä hakea taas -siis tarvitseeko niitä hoitaa jotenkin? Tökkäsin vain ne silloin parvekkeelle valojen alle ja unohdibn sinne, keväällä olivat aivan samannäköiset kuin syksyllä =D (Jep, kasvit eivät ole vahvuuteni)

    Ja talo näyttää ihanalle ja kuvat ♥... ja jalusta, voisin myös jostain sellaisen "kollata".

    Ja Nina, teit mitä? Siis kotona vaihdoit energiasäästölamput valkoisimpiin? Siis kattovaloissa jne? Kerro heti (INHOAN energiasäästölampuja sen huonon ja keltaisen valon takia).

    VastaaPoista
  13. No nyt kelpaa! On nättiä ja tunnelmallista <3

    VastaaPoista
  14. Innolla odotan kuvia sisältäkin :) Kivat parvekelaatikot.
    Hyvää joulua!
    T:Ulrika

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)