5.9.2013

abercrombie kids


Viime keväänä koulun käytävillä huomio alkoi kiinnittyä yhä kasvavaan joukkoon Abercrombien vaatteita. Kummipojan perheen mukana niitä tuli myös suoraan rapakon takaa heille. Olen tunnetusti erittäin hitaasti lämpenevä kaiken uuden suhteen (tajuan asiat vasta sitten, kun mallistot on loppuunmyyty jo ajat sitten) ja näitä vuoden verran ihmetelleenä etsin käsiini nettikaupan. Nyt sinne on pari onnistunutta ale-tilausta tehty ja sekä äiti että käyttäjät tykkäävät vaatteista. 

Meillä on nyt merkiltä ollut kokeilussa neuleita, farkut, toppaliivi, huppareita ja verkkareita. Materiaalit ovat ok (neuleet tosin sisältävät turhan paljon akryylia makuuni), leikkaukset kivoja, mallit sopivan kapeita ja värit kivoja. Lastenmalliston pienin koko on S. Huppareiden ja kokeilemiemme muiden yläosien S-koko on Emilille (kohta 7v, n. 125cm, höyhensarja) sopiva, Idalla kaikki yläosat kokoa M ja koko L ei varmasti olisi hurjan suuri. Hihat ovat pitkiä, mutta sekä leveys että pituus ovat tyttöjen malleissa varsin niukkoja. Poikien malliston mitoitus on huppareissa reilumpaa, neuleet slimmimpiä.


Yritän mahdollisuuksien mukaan antaa Idan itse valita omia vaatteitaan itse. Kesän aletilaukseen neiti löysikin aivan ihanan rennon, hupullisen puuvillaneuleen (mitä itse en olisi tajunnut tilata), sekä t o d e l l a rennot, repalaiset farkut (joista käydään keskustelua, ovatko sopivat kouluun..). Farkkujen malli on loistava, lahkeet ovat superpitkät. Pienein farkkukoko on 8, se on Idalle aavistuksen reilu ja lahkeet tosiaan hiukan pitkät. Emiliä tuon koon farkkuihin menisi vähintään kaksi :).


Idan olisi NIIN pitänyt syntyä 80-luvulle. Kreppirautaa metsästettiin synttärilahjaksi kissojen ja koirien kanssa, neonvärit ovat parasta mitä neiti tietää ja muistatteko ne karmeat "talvilenkkarit", "kasarikuomat"? Toppakengät, joiden varressa on pieni tarra. Niitä on taas ja ne ovat tietysti ihania... OMG...



Ida oli kipeästi collarihousuja vailla ja alesta löytyi niitäkin. Harmaat ovat suoralahkeiset ja kapeat. Tosi kapeat. Mutta aivan mainiot päällä ja esim. ulkohousujen alla. Siniset ovat Idan suosikit, mallia boyfrend, todella reilut ja leveät - molemmat samaa kokoa... Eli mallien välillä melkoista kokovaihtelua.


Kelit ovat taas mielenkiintoiset, aamulla lämpöä on hädin tuskin 10 astetta ja iltapäivällä reilusti yli kaksikymmentä. Tämä aiheuttaa varmasti kaikilla haasteita pukeutumiseen - tai lähinnä siihen että koululaisten vaatteet pysyvät matkassa koko päivän ja vielä takaisin kotiin. Mainio vaate on ollut vuorelliset hupparit - ja meillä lapset ovat ensimmäisten päivien jälkeen tsempanneet hienosti ja saapuneet kotiin pääsääntöisesti yhtä paljon vaatetta mukanaan kuin aamulla lähtiessäkin.




Ida on erityiset tykästynyt hupparinsa karvakaulukseen (joka muuten ei ole irroitettavissa, mielenkiinnolla odotan miten se kestää pesua) ja Emil oman hupparinsa karvavuoreen. Tuossa tyttöjen mallissa hihat ovat ohuet, Emilin mallissa vuori on koko hupparissa. 




Vielä vähän kelien jäähtyessä käyttöön pääsee myös toppaliivi. Toppaliiveistä käydään keskustelua joka vuosi - toiset eivät voi ollenkaan ymmärtää niitä ja toiset löytävät niille vaikka mitä käyttöä. Kuulumme jälkimmäiseen ja kuljemme keväällä ja syksyllä päivittäin toppaliiveissä - koko perhe :).


Idasta on Emilin koulunalun jälkeen kuoriutunut superisosisko♥. Olen aivan yllättynyt, miten hienosti hän huolehtii pikkuveljestään - ja -siskostaankin erilailla kun aiemmin, tunkeutumatta kuitenkaan asioihin liikaa (näin ainakin kuvittelen ja uskon, että valitusta seuraisi Emilin suunnalta, jos valittamista olisi). Toinen puoli asiassa on sitten se, että kuuluuko 8-vuotiaan kantaa murhetta veljensä asioista... Murheet tässä tapauksessa ovat varsin ohimeneviää luokkaa. Itse olen sitä mieltä että kyllä ja ei. Toisaalta se on kasvattavaa, mutta toisaalta lapsille omissa pienissä ja isoissa murheissa on ihan tarpeeksi. Mutta tiedättehän te nämä esikoiset..

Löysin muuten mainion kuvan lapsistamme. Siinä tulevat nämä paljonpuhut luonteenpiirteet sisarus-sarjan paikasta riippuen loistavasti esiin. Palaan siihen jossain vaiheessa. Kuten Emilin koulunalkuun ja noihin poikien kouluvaatteisiin muidenkin merkkien osalta.


Ai niin.
Nettikauppa toimii loistavasti
ja aleaikaan hinnat ovat kohtuullisia.

Postikulut ovat kohtuuttomat (25€),
mutta taas oli postikuluttomuuskappis
 (yli 100€ tilausket veloituksetta).

12 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään. Paitsi en noista neuleista, tuppaavat kaikki olemaan akryylisekoitetta. Mutta trikoopaidat ja collegehousut ja -hupparit ovat olleet tosi hyviä. Inkalla oli pari vuotta sitten tosi paljon merkin vaatteita. Luksulla on enemmän Hollisteria, ne vaan taitavat olla teille vielä liian isoja. Ja suosittelen aikuisillekin:)

    Onko teillä tosiaan jo noin viileää, että tarvitsee vuorellisen hupparin? Meillä on takkikeleihin vielä matkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tuota Hollisteria mietin, että yhdistänkö tähän, mutta toisaalta en tiedä mikä a & F:n ja Holliterin suhde on eikä mulla ole Hollisterista mitään kokemusta, jätin sanomatta mitään :). Mutta sä voit jatkaa tästä ;)?!

      Meillä mennään kouluun kasiksi, ON viileää. Alle 10 astetta reilusti. Pärjäisi varmaan vuorettomallakin, mutta arvaa malttoivatko näiden antaa olla kaapissa :)....

      Poista
  2. Ihan huippua, juuri kun ehdin kehumaan Ninan pojan värikkäitä vaatteita, niin täällä pistettiin vieläkin paremmaksi! :-D

    Ihania vaatteita kaikki! Itseltä on aina reissuilla jäänyt tuon merkin lastenvaatteet tsekkaamatta, hyvä tietää tuosta nettikaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susoittelen ehdottomasti tsekkaamaan kaupan seuraavalla reissulla tai sen nettikaupan! Ainakin tyttöjen yläosat varmasti sopivat jo Nellille - eivätkä roiku päällä! En tiedä tykkäätkö itsellesi, mutta ovat varmaan malliltaan ainakin sullekin sopivia - siis ne aikuisten ;).

      Poista
  3. toppaliivi,muistaks ku meil oli samanlaiset (fleece)liivit, ja jos ei ne ni ainakin jokumuu toppaliivi. Oi niitä aikoja <3

    Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oi niitä aikoja! Pistäydyhän käymään!

      Poista
  4. Tuleeko noihin hintoihin tulleja tai alv:ta vielä päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule, tulevat briteistä (varastolta?), eli ainoa lisäkulu on nuo huikeat postarit.

      Poista
  5. HEI! Tosi kivoja vaatteita. Onkohan niillä ale päiviä, kun en itse löytänyt ollenkaan ale vaatteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, myöhästyin näköjään tän alemainoksen kanssa, koska musta viime viikolla vielä alesposteja tuli, mutta nyt tosiaan ale on ohi. Mutta syyskausi myydään sitten taas alessa, eli ihan normaalisti alettavat kuten kaikki muutkin, jouluna ja kesällä.

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)