24.8.2013

Orkidea - kukkiva sellainen


Pehmeä lasku taas blogimaailmaan - mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen juttu, olen ylpeä itsestäni :).

Meillä ei juurikaan ole viherkasveja. Osittain siksi, että en saa niitä pysymään kauniina, osittain siksi, että en erityisemmin pidä niistä. Kumpi lienee syy ja kumpi seuraus, en tiedä. Joka tapauksessa viherkasvit korvautuvat tulppaaniaikaan tulppaaneilla ja sen lisäksi satunnaisesti muilla leikkokukilla. Lisäksi ovat orkideat. Niistä tykkään.

Ja asia mistä olen erityisen ylpeä on se, että sain nyt kesällä yli vuoden vanhan orkideani kukkimaan ihan superkauniisti uudelleen. Raukka talvehti pimeähköllä hyllyllä välillä viikkokausia ilman vettä, kunnes taas löysin sen. Melkein heti kun nostin sen kunnolla valoon ja aloin kastella säännöllisesti, alkoi nuppuja ilmeistyä ja nyt se on kukkinut pari viikkoa upeasti. Ensimmäinen kerta siis kun orkidealleni näin tapahtuu. Löytyykö täältä viherpeukaloita, kuinka monesti ne yleensä kukkivat ja mikä on kukkimisväli? Entä hoidetaanko niitä samoin, oli kukkia tai ei? Ja vielä, millä pyyhitte pölyt lehdistä? Tuntuu, että jäävät tosi helposti harmaiksi ja pisaranjälkisiksi...Tyttäressäni taitaa olla äitiä enemmän viherpeukaloa, kinuaa nimittäin aina viherkasveja. Viime syksynä lastenhuoneessa kasvoi tomaatti (joka jostain kummaa kauttaa meille saapui). Kastelu tuppasi jäämään äidin hartioille ja pari kertaa multia imuroitiin lattialta kun purkki oli kaatunut. Helpotus oli suuri kun kelit lämpenivät ja sain kantaa tomaatin ulos... En siis ollut valtavan innoissani kun Ida taas aloitti kasvin kinuamisen uuteen huoneeseensa. Onneksi orkidea kelpasi sinnekin, pinkkinä sopii vielä huoneen sisutukseen. 


Ja siis jee, kyllä - lapset ovat muuttaneet yläkertaan! Siitä toivottavasti pian lisää! Uhosin Ananalle, että jatkan kaappi- ja säilytysasiassa siitä, mihin hän jäi. Meillä vino katto aiheuttaa lisähaastetta eikä tilaakaan taida olla yhtä runsaasti. Mutta siis säilytysvinkkejä pieniin tiloihin luvassa. Seuraavaksi tartun kuitenkin Ananan merkkihaasteeseen.

Leppoisaa sunnuntaita!


8 kommenttia:

 1. Orkidea on todella kaunis. Itse en ole vain saanut sitä pysymään hengissä kovin kauaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en tiedä kuinka ne parhaimmillaan kukkivat, meillä ehkä vajaa pari kuukautta..?

   Poista
 2. Vautsi, onpa kauniit orkideat. Olen myös onnettoman huono kukkien hoitaja ja saan tapettua nopsaan aina kaikki sellaiset pomminvarmatkin valinnat..Orkidean sain ihme kyllä kukkimaan pitkän aikaa. Nyt kukat ovat tippuneet ja ajattelin heittää koko "rontin" roskiin, mutta juuri tänään kuulin floristiystävältäni, että kannattaa vaan katkaista kukkavanat ja hoitaa huolella, niin jossain vaiheessa sinnikkyys palkitaan uusin kukkasin. Katsotaan kuinka käy..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä orkidea on sitten niistä varmoista varmin, kun me onnistutaan ;)! Sitkeästi vaan, toivottavasti yritteliäisyytesi palkitaan!

   Poista
 3. Minäkin olen saanut muutamat orkideat ihan sattumalta kukkimaan uudestaan, mutten koskaan noin kauniisti!

  Minä olen kiikuttanut orkideat välillä ihan kunnolla suihkuun ja sen jälkeen kuivaillut talouspaperilla lehtiä. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä yksilö oli jo valmiiksi tuollainen kaksivanainen ja taipuisat kepit auttavat "asettelua. Varmaan riippuu siis siitäkin, kuinka kukkivat uudelleen.

  Pitääkin kokeilla suihkua :).

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)