14.6.2013

Mainio raparperipiirakka


 jonka haluan jakaa myös teille ja tallentaa tänne.
  Tämä raparperi-mansikkapiirakka on ollut tähänastinen suosikkini, 
mutta Maku-lehden resepti kilpailee kyllä hyvin ykkössijasta, 
suosittelen kokeilemaan. 

Helppoa ja nopsaa.



POHJA
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
+
2 dl piimää
1 muna

TÄYTE
10 dl raparperia pieninä paloina TAI 8 dl + 2dl vadelmia
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
 2 kpl munia
3 tl vaniljasokeria



Sulata voi.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää 3/4 muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipelille.
Ripottele pohjataikinan päälle raparperit ja mahdolliset vadelmat.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista 175 ℃ 45 min.


Alkuperäisestä ohjeesta poiketen korvasin pari desiä raparperia vadelmilla
ja ne toimivat joukossa hyvin. Enemmänkin olisi voinut olla.
Samoin reseptiä kirjoittaessani mietiskelin, 
että loistavaa lisämakua saisi korvaamalla tavallinen maitorahka
 Valion maustetuilla rahkoilla. Silloin sokerin määrää kannattaa varmasti vähän vähentää.


Raparperipiirakka on siitä kiva poikkeus,
että se maistuu mielestäni myös heti leipomisen jälkeen hyvin.
Jos piirakkaa jää seuraavaan päivään, 
ei maku ainkaan huonone :).



13 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tämä pääsee heti testattavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tule kertomaan, miten teillä maistui :).

      Poista
  2. Tarvitseeko raparperin palojen päälleripotella sokeria kuten joissain ohjeissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse, tässä on makeutta muutenkin ihan tarpeeksi.

      Poista
  3. Monta kertaa olen tehnyt, äitin vanhasta kotiliedestä joskus ohjeen bongasin. NIIIN HYVÄÄ!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin hyvää :)? Jossain keskusteluketjussa olikin kiistaa siitä, mistä tämä alkuperäinen ohje on ja kenelle resepti "kuuluu". Mutta siis ilmeisen vanha juttu...

      Poista
  4. Nam, näyttääpä todella hyvältä! Pitääkin testailla reseptiä heti lähipäivinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät reseptistä :)!

      Poista
    2. Tuli ihan mielettömän hyvä piirakka! Kiitos vielä reseptistä! :)

      Poista
    3. Ihana kuulla, kiva kun kävit kertomassa, kiitos :)!!

      Poista
  5. Kiitos uudesta raparperiohjeesta :)
    Minäkin olen nyt alkukesästä yrittänyt oikein näitä metsästää ja sitten julkaissut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Pitääkin tulla kurkkimaan lisää reseptejä!

      Poista
  6. Heippa Tanja,
    kiitos ihanan energisestä blogistasi! Kuvasi ovat todella kauniita ja sinulla on sana hallussa.

    Tahtoisin ehdottaa sinulle blogiisi sopivaa postausaihetta, mutta en löytänyt blogistasi sähköpostiosoitettasi. Kertoisin sinulle mielelläni lisää sähköpostitse. Minut tavoittaa mailiosoitteesta elina@lekmer.se.

    Kesäterkuin,
    Elina Lekmeriltä

    VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)