6.3.2013

Terkkuja Trondheimista!


Hiihtoloma tuntuu kovin kaukaiselta kun 1,5 vkoa on menty tukka putkella, mutta taas ollaan kivoja muistoja rikkaampia. Olen tapuvainen imemään itseeni kammottavia nielutulehduksia - nyt olen selvinnyt pari talvea ilman, mutta ennen lomaa makasin puoli viikkoa saikkarilla. Tässä kohtaa olen selvästi epäpätevä ammattiini, koska kollegat perheineen aina sairastavat lomalla. Saimme mekin toki osamme sairastelusta lomalla, Ellen raasu sai tartunnan ja sairasti pari ensimmäsitä lomapäivää - mikä jälkeenpäin osoittautui ihan hyväksi tasoitukseksi, koska neiti ilmoitti viimeisenä hiihtopäivänä että tämä on nyt nähty, mä en jaksa hiihtää yhtään enää.

Koska Ellen ei ollut alkulomasta vielä hiihtokunnossa ja Norjan puolelle oli luvattu selkeästi parempaa keliä, pakkauduimme autoon ja hurautimme Åresta Trondheimiin päiväreissulle. Ihana kaupunki enkä ole aikaisemmin käynyt tuolla vuonojen rannalla, joten ehdottomasti kokemisen arvoinen juttu! Päivä oli aurinkoinen mutta hyytävän kylmä, joten kuvaaminen jäi ihan minimiin. Harmi, mutta hyvää syy palata uudelleen. Kuten myös sekin, että matkan vietyä odottettua enemmän aikaa jäin kaupungin katselu hieman lyhyeksi.Åren terveyskeskus saa meiltä arvosanan 10+. Pääsimme vastaanotolle nopeasti, loistava lääkäri otti Elleniltä samantien nieluviljelyn (kun Suomessa tavataan ensin lääkäri, sitten mennään labraan, sitten soitellaan tuloksia...) ja kirjoitti oikeat - joskin hieman haasteelliset dropit; lääkettä piti ottaa kolmesti päivässä, tunti ennen ruokaa tai kaksi tuntia ruoan jälkeen. Pienellä soveltamisella pärjäsimme kohtuullisesti, nyt täytyy toivoa että Ellenin tauti parani kunnolla - itse makaan samaisen nielutulehduksen kourissa taas saikkarilla :/.


Lisää lomakuvia ja kuulumisia toivottavasti pian!
Pysytelkäähän terveinä!

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!

  Aika monessa perheessä taidettiin sairastaa juuri hiihtolomalla, harmi että lomat ovat aina pahimpaan pöpöaikaan.

  Olipa tosiaan haasteellinen lääkitys? En olekaan ennen kuullut noin täsmällisistä ajoista. Hyvä tuo kuva tuo "lääkitys on the go". :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tautiaikaan sijoittuvan loman dilemmaa mäkin olen pähkäilyt. Onneksi ei ollut vatsatautia... En tiedä oliko tuo täsmäajoitus sen farmaseutin keksintöä..:)

   Poista
  2. Kävin lukemassa uudestaan.. Olin lukenut, että lääkitys on otettava tuntia ennen JA kaksi tuntia jälkeen! :-D Tuo joko tai on kyllä ihan ymmärrettävä.

   Poista
  3. :) Jep, ymmärrettvää, mutta lahopäävanhemmille hieman haasteellista... ;)

   Poista
 2. Voi:( Mäkin kävin just sairastamassa vatsataudin Helsingissä... Trondheim on ihana. Terkkuja Pohjois-Norjasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan vatsatauti! Suahan mun olisi pitänyt konsultoida ennen retkeä!

   Poista
 3. Uskomattoman hieno ajoitus sun postauksella: me ollaan reilun viikon päästä lähdössä Åreen, kolmen lapsen kanssa myöskin. Trondheimissa käyntiä ollaan mietitty myös. Oliko vaivan arvoista? Kaikki vinkit ovat myös tervetulleita, edellisestä Åreen reissusta onkin jo liki kymmenen vuotta. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jes, hyvä hyvä!! Koitan huomenna kirjoitella lisää Åresta. Trondheimin reissu oli kiva ja ehdottomasti tekemisen arvoinen. Aurinkoista ja hyvää laskupäivää en ehkä vaihtaisi, mutta siis tuntuu, että ainakin meidän lapsille 5 laskupäivää oli ihan tarpeeksi. Trondheim - vinkkejä en osaa juurikaan antaa, mutta on sen verran pieni kaupunki, että ympäri ajelemalla selviää :)

   Poista
 4. Moi,tämä nyt ei liity aiheeseen mutta oliskos sulla tietoa
  mitkä mahtaa olla Pomp de luxin toimituskulut verkkokaupasta
  tilatessa? sivuilla nimittäin ei näkynyt...:)Martta

  VastaaPoista
 5. Moikka!

  8,50€ http://www.pompdelux.com/fi_FI/koti/asiakaspalvelu/faq

  Voit halutessasi tehdä tilauksen myös edustajan kautta vaikka et pidä kutsuja. Tällöin postikulut 7,50€ (yli 200€ tilaukset veloituksetta) ja kaupan päälle PdL kassi :). Jos haluat, voit olla yhteydessä tmon@pompdelux.com

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)