18.11.2012

Paluu Skageniin


Vaikken varsinaisesti inhoa syksyä, ajoittain jopa pidän siitä, on silti mukava palata kuvien muodossa muistelemaan mennyttä kesää.

Teimme alkukesästä perheen lomareissun Tanskaan ja aiemmin siitä kirjoittelin täällä ja täällä ja ihan vähän näköjään täälläkin paikkailleksani sanoja siitä haastellisesta matkaseuralaisesta.. . Skagen kuului niihin ehdottomiin "must see"-paikkoihin ja Legolandin jälkeen ajoimme muutamaksi päiväksi pohjoiseen. Olimme reissussa ennen juhannusta, selvästi lomasesongin ulkopuolella. Keli oli viileä ja joka kerta kun yritimme uida alkoi sataa. Ja vettä tuli yleensä paljon. Mutta se ei kyllä yhtään vähentänyt paikan viehättävyyttä, fiilis tuolla meren rannalla oli mahtava! Sen sijaan olisin kyllä kaivannut enemmän elämää ympärilleni. Monet turistisesongin kaupat olivat kokonaan kiinni ja ravintolassa sai syödä hyvinkin rauhassa. Puolensa tietysti kaikessa enkä ole varma onko se kesän kuumin biletysviikkokaan lasten kanssa oikea aika olla paikalla.







Lapset, varsinkin Ellen muistavat säännöllisesti kerrata, kuinka kiva reissu meillä oli ja vaativat ehdottomasti uusintaa. Ja kyllä, suosittelen lämpimästi, kuten niin moni muukin, Tanska on loistava kohde lapsiperheen autolomalle!



Ai niin, melkein jo olin unohtanut. Se Hiekka. Ihan mieletöntä. Ja se hiekan määrä. Tukassa. Laukussa. Kengissä. Taskuissa. Autossa. Ihan joka paikassa. Ja vielä pari viikkoa kotiinpaluun jälkeenkin. Vähät siitä, tähän voinee soveltaa tuota likaan käyttämääni teoriaa, mitä hiekkaisempia lapsia, sitä hauskempaa niillä on ollut.




Tuntuu kliseeltä sanoa, että meren läheisyys on tuolla jotain käsinkosketeltavaa, koska niinhän se onkin. Mutta tuolla siinä on vain jotain niin upeaa! Ja valtameren rannalla on erilainen fiilis kun Saaristomerellä, ei siitä mihinkään pääse.




14 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia <3 Minäkin haluaisin lähteä Tanskaan perhelomalle, mutta toisaalta on ne meidän edustaja reissut Köpikseen aika kivoja ilman lapsia ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susoittelen kyllä perhelomaa sen Köpiksen reissun lisäksi ;).

      Poista
  2. Vitsit taas noita kuvia, ihania! Mulla ei ole yhteensäkään noin montaa kuvaa Skagenista;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasinkin ehdottaa - tai kirjoittaa tuohon postaukseen, että jos mä jaan nää kuvat ja sä kerrot faktat ;)? sulla taitaa nimittäin olla aika paljon enemmän sanottavaa tuosta paikasta. Mutta olit oikeassa, on ihan huippu!

      Poista
  3. Samaa mieltä, Tanska on ihana kohde lapsiperheille!
    Samanlaisia maisemia oli rannikolla etelässäkin mm. Helle Strandissa ja se hiekka on ihanaa! Tuulinen ja sateinen oli meidänkin lomaviikko, mutta onneksi aurinkokin pilkahteli aina siellä täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jäi lähes koknaan tuo etelä- ja lansirannikko käymättä. Hyvä syy palata takaisin.

      Poista
  4. Ihania kuvia!! Kolmanneksi viimeinen ihan superhieno. Olisipa kesä - tai sitten edes lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Meillä on kyllä NIIN samanlainen kuvamaku ;). En tiedä, onko kuva superhieno, mutta tykkään myös itse tuosta kuvasta.

      Poista
  5. Voi, mitä kuvia taas! Ihanalta paikalta vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella käymisen arvoinen, suosittelen.

      Poista
  6. ihana blogi. ihanat kuvat. tykkään tavastasi kirjoittaa. kauan blogia seuranneena, mutta koskaan kommentoineena. kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥. Kiva kun kommentoit ja anteeksi kun vastakommentointi viipyi.

      Poista
  7. Upeita kuvia. Ihania maisemia. Käsittämättömän upea toi meri. Me ollaan kerran oltu autolomalla Tanskassa, ja se oli mukava kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se menri on jotain NIIN uskomatonta. Tuolla rannalla on kyllä mahtava fiilis!

      Poista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)