11.11.2012

Isänpäivä


Suuntasimme tänään siis Tampereelle. Aamuherätys klo 6.00 ja autossa klo 7.00. Sunnuntai ja isänpäivä. Matkalla lueskelin Facebookista, etten ollut ainoa tämäntapaisen isänpäivän viettäjä, vaan monet perheet olivat samoihin aikoihin täysissä tamineissa kuka jäähallilla kuka minkäkin kentän tai salin laidalla. Me olimme matkalla Idan jumppakisoihin.

Protestoin tätä isänpäiväajankohtaa jo silloin, kun tieto näistä kisoitsa tuli. Kun kerran vuodessa on ainakin 45 muutakin sunnuntaipäivää jolloin nämäkin kisat olisi voitu pitää, eikö voisi valita jotain muuta kuin isänpäiväsunnuntaita - ja samat terveiset kaikille muille seuroille. Eikä siinä mitään, vaihtelun vuoksi tämä voisi olla ihan mukava tapa viettää isänpäivää, mutta vaihtelua ei näemmä ole tulossa. 

Perheiden arki ja viikonloput ovat hektisiä. Toisten enemmän, toisten vähemmän. On tietysti valintakysymys, kuinka paljon lapset harrastavat ja kuinka paljon kodin ulkopuolisiin asioihin käytetään aikaa. Meidän perheen valinnat yhdessä lasten ja aikuisten kanssa ovat johtaneet siihen, että niitä vapaita sunnuntai-hetkiä ei liikaa ole - ja tiedän, ettemme ole ainoita. Siksi purnaankin sen perään, että isänpäivän voisi rauhoittaa näistä kisoista ja turnauksista. Eikö se nyt juuri ole päivä, jolloin perheet voisivat yhdessä lojua kotona ilman aikataulutettua kisaohjelmaa. Terkkuja vaan siis kaikkiin seuroihin.

Ja tiedän, voin myös päättää toisin ja ottaa sitä vapaata - järjestelykysymyksiä.


Hukkareissu ei Tampere ollut ja meillä toki oli kiva päivä melkein koko perheen kesken. Olimme liikkeellä ilman Emiliä, joka sain omituksi mummun ihan kokonaan itselleen.

Paljon tasaisia hienoja jumppareita, tiukka kisa! Ensi viikonloppuna sitten taas kotisalilla. Lainaan tähän loppuun ihanaa ystävääni S:aa;

Isit, iskät, pappat, vaarit, ukit, faijat, paapat, fatsit,
 isukit, isät, isiliinit, olemassa olevat, 
tuleviksi tulevat, pilvelle jo poistuneet... ♥

ONNEA KAIKILLE TEILLE 


24 kommenttia:

 1. Huiiiiii miten taitava Ida on! Ja pääasia, että isi oli katsomassa.
  Meillä Isi ja pappa viettivät unelmien päivää, kun pääsivät pihvin jälkeen katsomaan kahdestaan bondia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, katsomossa olo oli isinkin toive. Hih, pihvi & Bond, se sopisi varmasti meidänkin isille!

   Poista
 2. Isänpäivä, äitienpäivä --- kuka niitä laskee, ei urheiluseurat ainakaan. Siellä ollaan päivästä riippumatta notkumassa kentän laidalla;)

  Tuolla on sentään lämmin eli et saa multa yhtään säälipistettä:))

  Meillä on tänä vuonna vikat pelit 23.12. Jei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelen lähinnä sitä, eikö siellä urheiluseuroissa ole perheellisiä ihmisiä - tai no, ne on vaan niin fanaattisia kai...
   Ja joo, en mä säälipisteitä kerää, mutta tämä sisälläolo ei ole sattumaa :)!!!!!

   Ja a p u a, 23.12. OMG!

   Poista
 3. Ja pääpointti unohtui: tosi hienosti Ida vetää. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oikeastaan ollut tämän jutun pääpointti, mutta kiitos!

   Poista
 4. Ida on kyllä tosi taitava, vau. Mä en vielä tiedä mitään kiireisestä harrastuselämästä, ekat kaksi harrastusta aloitettu tänä syksynä ja kovin leppoista on vielä. Vain se on rasittavaa että joka päivä lasketaan öitä koriskerhoon ja jääkiekkokouluun. :D

  Meillä oli just tänään kyllä niin leppoisa isänpäivä että melkein mulle tuli jo morkkis että olisi pitänyt jotain tehdä. Lojuttiin ja oltiin vaan. Mutta kun se oli miehen toive niin pakkohan sitä oli kunnioittaa. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Itse jotenkin sokaistuu oman lapsen taidoille, kun tuollakin oli 50 muutakin jotka teki melkein samalla tavalla...

  Ja nauti, kyllä sä pääset vielä siihen oravanpyörään. Meilläkin lasketaan päiviä harkkoihin- Ellenin toimesta.

  Ihanaa että teillä on ollut löhöpäivä, ei mitään huonoa omatunto noista vaan nautitte täysillä!!

  VastaaPoista
 6. Vautsi, mikä voimistelija teillä siellä on!!
  Täällä ihan samat isänpäiväkuviot ja ihmettelyt. Ensin Isä-poika -luistelu Impparissa klo 9 aamulla, sitten isomman jäkistreenit klo 13-16 ja illalla vielä Neidin jää. Onneksi ei sentään kisoja tänä viikonloppuna.
  Mutta tosiaan joku voisi joskus vähän ajatella, kun aikatauluja suunnitellaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mahtaako olla lapsettomia nuo kaikki valmentajat, jotka noita harkka-aikoja suunnittelee?! Tai sitten jäähalli on parasta mitä ne tietää..

   Poista
 7. Meillä oli mies kerrankin kotona isänpäivänä... On yleensä myös ollut harrastustapahtumassa, joten oli suurta luksusta olla koko päivä yhdessä. Olen kyllä tätä samaa asiaa ihmettelyt monet kerrat, mutta minkäs teet.

  Ja pakko kompata, mieletöntä miten ammattimaiselta voimistelijalta noinkin pieni tyttö voi näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ikä tekee tehtävänsä ja saa miehet pysymään kotona ;)!

   Hauskaa, miten sitä itse näkee nämä jumpparit NIIN eri silmin.. Se on kyllä myönnettävä, että nopsaan vaihtavat kisavaihteen ja keskittymisen kymppiin kun on oman suorituksen aika. Muuten riekutaankin sitten täysillä.

   Poista
 8. Jeah - eilisen saldona käsipallopeli, jalkapallotreenit, jalkapallopeli, ringettepeli. Kolme lasta. Semmonen isänpäivä. (no, välillä käytiin mummolassa pikaisesti lounaalla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Onneksi ehditte edes sinne lounaalle, säästyitte pahoilta puheilta ;).

   Poista
 9. Voi ihana Ida, onnea hienosta kisasta taas jälleen kerran!!!
  Teillä vielä kisat jatkuu näköjään, pojilla oli jo viimeinen kisa nyt lauantaina, saadaan hetkeksi hengähtää tältä osin...

  Kyllä se vaan niin on, että ei sitä päivää paljon katsota kun kisapäiviä suunnitellaan, me ollaan kerran oltu järjestävänäkin seurana äitienpäivänä, se vähän harmitti kyllä silloin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ensi viikonloppuna vielä ja sitten tulee tauko. Toivottavasti ne äitienpäiväkisat ovat historiaa...

   Poista
 10. Ja lauantaiaamuisin pitää olla uimahallilla jo ennen kasia.. yök.
  Ihana pieni jumppaaja, meilläkin keskimmäinen aloitti nyt syksyllä voimistelukoulun baletin tilalle. On ainakin tähän mennessä ollut mielekkäämpää, kuin vuodesta toiseen samat balettikuviot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo aikaiset viikonloppuaamut ovat myös inhottavia. Ennen kasia on kyllä lauantaina a i k a i s i n... Idalla alkoi keväällä harkat la klo 9, se vielä meni, mutta nykyinn 10.30 on jo luksusta. Toisaalta, kun aloittaa ajoissa ehtii viettää pitkän vapaapäivän.

   Kiva jos jumpasta on löytynyt mieluisa harrastus teidänkin prinsessalle!

   Poista
 11. Miten tyttönne sijoittui kisassa?:) Mielettömän taitava on:)

  VastaaPoista
 12. Ida oli näissä kisoissa jaetulla viidennellä sijalla.

  VastaaPoista
 13. Voi, voi.. Niin se vaan menee, että ei ne järjestäjät kalentereita kattele kisoja ja pelejä järkätessään. Ja jos kattelevat niin junioreille tulee aina ne jämäpäivät ja aikaiset sekä kuutamo/yövuorot. Vuorot pitää ottaa tai saa jättää. Hallien käyttöasteet ovat huimat. Meillä ollaan kiekkoiltu 7 vuotta. 11 kuukautta mennään täysillä, miettimättä mikä päivä, mikä viikko ja meininki.Heinäkuussa levätään, joskin silloinkin treenatan täysillä. Hautajaisten vuoksi voi olla pois, muuta ei juuri loukkaantumisen ja sairastumisen vuoksi sallita. Tai oot sivussa. Tää on valinta ja tämä on ainakin meidän valinta. En valita, muutakuin siitä että kaikki raha menee. Kohtuuttomalta välillä tuntuu, mutta palkitsee ajallaan..

  VastaaPoista
 14. Meillä herätettiin isä klo 7.30, jotta poika ehti kavereiden kanssa yleisövuorolle kiekkoilemaan ja tyttö Idan kanssa samoihin kisoihin. Onneksi matkaa oli sentään vähän vähempi kuin teillä ;)! Mutta noin muuten mulla on vähän kaksijakoiset fiilikset näistä isän- ja äitienpäivinä järjestettävistä kisoista. Toisaalta nämä on sitä koko perheen yhteistä tekemistä mutta toisaalta taas voisi edes yhden päivän joskus viettää ihan rauhassa kotosalla. No, mukisematta on silti näitä harrastustapahtumia kierrettävä niin kauan kuin lapset ovat omista jutuistaan innostuneita!

  Teillä on kyllä taitava tyttö :)! Meillä tyttö kisaa jo muutaman luokan ylempänä ja teki nyt näissa kisoissa oman piste-ennätyksensä luokkanousun jälkeen. Tapahtumatkaan ei vielä ole ohi tältä kaudelta... Pari leiriä ja yhdet testit vielä edessä tämän vuoden puolella!!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)