11.5.2010

Jars


Mä taidan toisaalta olla aika harkitsevainen ostaja. Tai sitten vain saamaton. Olen jo pitkään halunnut meidän murot ja myslit pöydälle esille, niitä kuluu jatkuvasti ja musta on kiva, että jotain voi tolla tavalla pitää esillä - ruokapöydällä, keittiön pöydällä tai avohyllyssä. Vanhat muovipurkit piti aina siivota nopsaan kappiin - ne oli kaameita:).


Löysin ratkaisun asiaan jo jokin aika sitten, mutta ennenkuin nämä purkit meille päätyivät, se otti oman aikansa...
Hyvä ostos, nämä tuovat iloa joka päivä. Ja ovat siis Iittalan Jars sarjaa. Materiaali on lasia ja kannet muovia. Luulin, etteivät kestäisi meillä viikkoakaan (mutta nyt on kulunut jo pari kolme..;), mutta ovat itse asiassa kevyitä kolmevuotiaankin käteen (Emil on muuten itse valinnut purkissa olevat Elovenean kauramurot. Hyvä valinta, sanoo äiti. En suostu ostamaan suklaa- tai sokerimuroja, yleensä meillä syödään Cheeriosin kaura- tai moniviljamuroja. Välillä olisi kiva vaihdella, onko jotain, mitä mulla on näillä murokriteereillä jäänyt huomaamatta?). Purkkeja on eri kokoisia ja eri värisillä kansilla. Olisin halunnut läpinäkyvät kannet, mutta tota kokoa ei ollut sellaisilla kansilla. Ja olen itse asiaassa tyytyväinen noihin mustiin. Ainoa ongelma on sormenjäljet, mutta ovat onneksi helppoja pestä:). Koko valikoima löytyy täältä. Ja täältä niitä voi ainakin ostaa.

***

Mä sain äitienpäivänä ihanan, taustalla näkyvn orkidean - jollaista mulla ei koskaan ole ollut:). Katsotaan, onnistunko pitämään sen hengissä. Haluaisin laittaa sen korkeaan lasipurkkiin (siis niin, että vain kukinto ja väähän vartta tulee esiin), mutta en oikein tiedä miten. Siis laitanko mä sen multapurkkineen päivineen sinne, vi pitäisikö se istuttaa sinne multineen - vai miten? Kukkaihmisiet??

17 kommenttia:

 1. Orkidean hoidosta. Jos istutat orkidean uudestaan korkeaan lasipurkkiin, valitse mullaksi orkidealle sopiva multa. (siinä on joukossa jotain kuviketta tai vastaavaa). Tavallinen multa ei käy. Toinen juju on että orkidean juuret on ne joiden pitää saada päivänvaloa eli sen vuoksi orkidea pitää olla aina lasipurkissa ja juuria näkyvissä. Hyvä kastelutapa on upottaa koko ruukku hetkeksi veteen, jolloin vesi tunkeutuu kaikkialle kasvualustaan ja juuriin. Anna olla huoneenlämpöisessä vedessä 15 min - 1 h ja valuta sen jälkeen vesi pois. Kastelukerroiksi riittää kerta viikossa. Juurien ja kasvualustan pitää välillä kuivahtaa.

  Näillä ohjeilla minä olen saanut orkideat pysymään hyvinä ja jopa uudestaan kukkimaan.

  T: Äiti Klaukkalasta

  VastaaPoista
 2. mä poistin viime keväänä orkideani siitä muovisesta suojaruukusta ja istutin sen lasiseen. hyvin se vieläkin kasvaa, vaikka kukinnassa onkin nyt tällä hetkellä tauko. tosin kastelu muuttui ongelmalliseksi, sillä veden valutus on nyt hankalaa, kun lasiruukussa ei ole pohjassa reikiä ja kukka pitää kääntää ylösalaisin veden pois saamiseksi. uppokastelen kukan n. 10 päivän välein haaleassa vedessä ja sitä vettä ei saisi jäädä sinne ruukon pohjalle lillumaan, koska muuten juuret saattaa homehtua.

  ps. meiltä löytyy myös tismalleen samat jarsit :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Äidille Klaukkalaan, jospa minäkin osaan nyt hoitaa orkideani! Sen verran tiesin, että orkidea vaatii lasisen purkin.

  Kauniit purkit nuo pöydällä olevat. Huomattavasti kauniimmat kuin meidän Tupperwaren sinikantiset muovipurkit, vaikka käytännöllisiä ja pinottavia ovatkin. Mikä korkeakiiltoinen ruokapöytä teillä on? Puuhaan juuri uuden keittiömme ja ruokailutilan mittojen parissa...

  VastaaPoista
 4. Meiltäkin löytyy Jarseja, vanhemmat punaisella kannella ja uudemmat läpinäkyvällä. Hyvin ovat kestäneet vuosien saatot.

  Tuo orkidea, en ota siihen kantaa. Mulla ei ole onnistunut yksikään siirto...

  VastaaPoista
 5. Ihanat purkit, mäkin haluun! Mä en TODELLAKAAN ole kukkaihmisiä, sain ystävänpäiväksi kans orkidean. Usko tai älä, se elää edelleen. Ja mitään kummoista en ole sille tehnyt... Luulen että Pappa suihkuttaa sitä salaa, hih.

  VastaaPoista
 6. Onpas kivat purkit! Nämä on vissiin samoja, joita yhdellä ystävälläni on tyyliin tuikkukokoisena..

  quarkerin (tai jotain sinnepäin) ruismurot on ainakin meidän lasten mielestä hyviä ja oikein ällöttävän terveellisiä ;)

  tämä kotinatsi ei nimittäin sokerimuroja osta

  VastaaPoista
 7. Oletko lukenut Cheerios murojen tuoteselosteen? Itse suosittelen Talk-muroja tai jotain muuta, jossa ei ole niin paljon sokeria ja lisäaineita.

  VastaaPoista
 8. Härliga burkar, såna kan man definitivt ha framme i prydnadssyfte :D

  Tips på bra flingor tar jag också emot...

  Blommor är jag urusel på, men orkidéer har jag fått att överleva. Brukar glömma att vattna dem tills de slokar, då får de sig ett vattenbad och så klarar de sig en tid igen...

  VastaaPoista
 9. Kivat purkit.

  Noilla ensimmäisillä ohjeilla varmasti saat orkidean voimaan hyvin. Itse olen onnistunut vaihtelevasti huonommalla hoidolla. Jonkun kerran olen saanut orkideani kukkimaan uudelleen ihan mustassakin purkissa ja jonkun toisen kerran ne on kuolleet käsiin ensi metreillä. Se kuivahtaminen välillä tuntuu ainakin olevan oleellista (joskus olen unohtanut kastelun useammaksikin viikoksi...).

  VastaaPoista
 10. Meillä suositaan "Sun Muroja" Cheerioksien lisäksi, ja niissä on terveysnäkökohtien lisäksi yksi muukin etu; ne tulevat pussissa ja on siis vielä helpompi tyhjentää omiin säilytyspurkkeihin. Kurkkaa esim. Citymarketin murohyllyltä jos olisivat teillekin sopivaisia.

  VastaaPoista
 11. Sun Murojahan olikin muitakin, tarkoitin siis tätä:

  http://www.topfood.fi/naturell_fi.asp

  VastaaPoista
 12. Elovenan kauramurot maistuu minullekin silloin tällöin, vaikka harvoin muroja meille ostetaankin. Aikuiseen makuun siis ainakin täällä :). Töissä oon törmännyt perheisiin, joissa ihan pikkulapset saa päivittäin suklaamuroja kaakaolla :/.

  Ihanan kiiltäväpintainen pöytä teillä, niin kuin Violette jo kommentoikin.

  VastaaPoista
 13. Kauniit purkit! Voisi harkita meillekin, mutta muovisena. Tuntuu, että meillä hajoaa kaikki eikä asiaa helpota kivi/marmorilattiat.

  Haaveilen orkideoista, mutta pekään tappavani ne. Saan yleensä myös muovikukat kuolemaan :P

  VastaaPoista
 14. kiitos Klaukkalan äidille tosiaankin hyvistä neuvoista - noilla pitäisi onnistua.. Sellaisia lasiperkkeja lienee olemassa, missä on reiät pohjissa..?

  Saara, saiskohan siihen lasipurkkiin ehtyä reiät..? Jollain erikoisterällä...

  Violette, meidän ruokapöytä on teetetty ja maalattu puusepällä. Valannin mallistossahan on melko samanlainen, meille ei vin ne mitat riittäneet.

  Nina, eikö ne läpinäkyvät kannet ole niihin pienempiin purkkeihin..?

  Ellas Mirakel - katsotaan, miten mä ton kukan kanssa onnistun - vähän pelottaa..:)

  Le petite princesse, meilläkin on syöty noita "sarjakuvamuroja" - uppoaa.

  Anonyymi, tiedän, että cheeriosit eivät ole niitä kaikkein terveellisimpiä.. Mutta vaihdellen nini kauan kun lapsilla ei ole paino- tai hammasongelmia niitäkin meillä on. Toi lisäainejuttu on semmoinen, mihin muistan kiinnittää liian vähän huomiota... kiitos Talk-vinkistä!

  Juanista, tähän muroasiaan liittyen löysin netistä vaikka kuinka monta testiä - kannattaa googlettaa:)

  PikkuSanna - ainakin ohjeet on hyvät...

  Lora, kiitos vinkistä!

  Elina, mäkin popsin Eloveenoja pelkästään joskus naposteluhimon iskiessä...

  VastaaPoista
 15. Joo, ne onkin harmaita eikä läpinäkyviä. Sori.

  VastaaPoista
 16. Hei, minä täällä taas häröilemässä. Eli isojen purkkien kannet on läpinäkyviä, kuten myös pienempien. Niissä pienemmissä on harmahtava pohja joten olen luullut, että myös kannet ovat harmaita. Näin tarkkaan sitten ostoksiani katson;)

  VastaaPoista
 17. Nina, kiva kun häröilet. Kuinka isoja on isot purkit? Nää on muistaakseni 1,9 litraa. Ja onko ne sun siis jotain ikivanhoja;)?

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)